Εχθρικός στους αγνώστους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κι εγώ λέω να μην του αλλάξεις τίποτα. Κοιμήθηκαν στο χώρο σας και... όλα καλά και για το σκύλο!
Μόνο που το αρχικό του "πρόβλημα" δεν ήταν αυτό το περιστατικό. Είναι τα άλλα περιστατικά, που δαγκώνει αδιακρίτως. Αυτό, λες να μην του το αλλάξει;

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Μιλαμε για ενα κουταβι 6 μηνων jrt. Ποιος φυλακας ? Καλα κανει? τι λετε βρε παιδια?
τα ιδια θυμαμαι ειπαν μερικοι πριν λιγο καιρο για ενα μποξερακι εδω και η καταληξη μονο καλη δεν ηταν.

Αυτο δεν ειναι καλο. Δειχνει ανασφαλεια και νευρικοτητα. Η επιφυλακτικοτητα δεν ειναι κακη σε καποιες περιπτωσεις, η επιθετικοτητα ειναι. Κοινωνικοποιησε το κουταβι σου οσο πιο πολυ μπορεις. Προσπαθησε οι βολτες του να ειναι σε πολυσυχναστα μερη. Επιβραβευσε οσο ειναι χαλαρος, δειχνε αδιαφορια οταν τσιτωνει, διορθωνε με το λουρι οταν δειχνει δοντια. Καλο θα ηταν να συμβουλευτεις εναν εκπαιδευτη για να δειξει και σε σενα πως πρεπει να φερεσαι.
Συμφωνώ ότι η επιφυλακτικότητα προς τους ξένους δεν είναι κακό αλλά η επιθετικότητα είναι. Και γι'αυτό το λόγο μπορεί να το διορθώνει με το λουρί.

Δεν νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά δείχνει ανασφάλεια και νευρικότητα. Θα έλεγα ότι την πρώτη φορά που το έκανε δεν τον διόρθωσε, είδε ότι πέρασε το δικό του και γι'αυτό το κάνει. Απλά το παίζει τσαμπουκάς και είδε ότι περνάει το δικό του και έτσι συνεχίζει αυτή τη συμπεριφορά.

Εγώ όμως επιμένω στην αρχική μου άποψη.......αν δεν θέλει χάδια από ξένους δεν είναι κακό! Μπορείς να τους λες να μην το χαϊδεύουν αμέσως και να τον αφήσουν μόνο του να πάει κοντά τους.

Και είπαμε, αν παρ'όλα αυτά δείξει άγριες διαθέσεις (χωρίς να τον ακουμπήσουν) απλά τον διορθώνεις με το λουρί, τον βάζεις να καθίσει δίπλα σου και να χαλαρώσει....να καταλάβει δηλαδή ότι δεν είναι απειλή!

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Τώρα που τον έβγαλα βόλτα, ήρθε ένα παιδάκι δίπλα, και τον πήγαμε βόλτα μαζί. Το γαύγιζε, αλλά το έλεγα ΜΗ και συνεχίζαμε την βόλτα, με το παιδάκι σε απόσταση να μην φτάνει το λουρί. Μετά από 2-3 λεπτά, δεν το έδινε σημασία, και το κράτησε και το λουρί κιόλας.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Θεωρω πως ειναι μωρο ακομα για να ανεχτεις τετοια συμπεριφορα.
Φυλαξη εξω στον δρομο δεν γινεται να κανει και μαλιστα παρουσια σου.Θα πρεπει να του δωσεις εσυ την γραμμη για το τι επιτρεπεις και τι οχι.Με ενα απλο και κοφτο ΜΗ οταν παει να τσιμπησει καποιον αγνωστο ,του περνας το μυνημα αυτο.

Οταν μεγαλωσει και ολο αυτο το πραγμα δεν το ξεκαθαρισεις ,ισως σου δημιουργησει μεγαλυτερο προβλημα.(Στην ουσια ειναι προβλημα και για μενα,ασχετα αν τον ''βλεπεις'' μικρο τον σκυλο σου και δεν σ ε προβληματιζει τοσο).

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Με προβληματίζει πάρα πολύ αυτό το γεγονός, γι'αυτό άλλωστε σας ρώτησα κιόλας. Θα είναι καλό να έχω λιχουδιές μαζί, και όταν δω θετική συμπεριφορά να τον ανταμείψω?

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητες οι λιχουδιές αλλά αν θέλεις δοκίμασε το κι αυτό!

Πάντως με αυτό που έκανες του έδειξες ότι δεν τρέχει και τίποτα (όταν κάποιος δεν τον πειράζει) να περπατάει δίπλα του.

Το κάθε σκυλί θέλει το χρόνο του.....προσπάθησε μόνος σου και στο τέλος είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε θετικά νέα!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά δείχνει ανασφάλεια και νευρικότητα.
Η περιγραφή του μάλλον κάτι τέτοιο δείχνει.

ALEXIA στην αρχή όταν μυρίζει τον άλλον, κουνάει ουρά, είναι όμως λίγο σφιγμένο το σώμα σαν σε υπερένταση και δισταγμό, είναι έτοιμος να τραβηχτεί πίσω.
Πέρα από το αν ο σκύλος είναι επικίνδυνος ή όχι (αν ήταν 40 κιλά δεν θα φαινόταν το ίδιο χαριτωμένο!) και το αν η συμπεριφορά του είναι εκνευριστική, αν δείχνει φύλαξη (?) ή ανασφάλεια, ένας βασικός λόγος για να διορθωθεί είναι και ο ίδιος ο σκύλος. Ένας σκύλος που αγχώνεται κάθε φορά που κάποιος τον πλησιάζει, δεν ζει μια ξένοιαστη ζωή, δεν περνάει καλά!

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Κοιτάξτε, μην φανταστείτε ότι είναι και φονιάς. Πολλές φορές τον λύνω στο σκυλοπάρκο, και δεν ενοχλεί κανέναν. Αντιθέτως περνάει δίπλα από κόσμο, και παίζει με τα σκυλιά τους. Το φαινόμενο αυτό το παρατηρώ με το λουρί πιο πολύ. Είναι σε τι φάση θα τον πετύχει κάποιος. Και κάτι άλλο, όταν έχει κόσμο, είναι κύριος και δίπλα του να περάσει. Όταν περνάει κανένας στο ξεκάρφωτο μόνος του αντιδράει.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μιλάμε για ένα JRT σωστά; Σκυλί που και να γίνει φύλακας, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Δεν θα σε σώσει ποτέ από κανέναν που θα σου κάνει κακό γιατί πολύ απλά ο κακός δε θα υπολογίσει ένα σκατούλι σαν το JRΤ.
Οπότε, καλύτερα θα ήταν να το κοινωνικοποιήσεις περισσότερο. Βέβαια, φαίνεται ότι θέλει το χρόνο του. Δεν είναι γενικότερα ζόρικο, απλά θέλει να έχει τον έλεγχο της "γνωριμίας".

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Θα ξεκινήσω από αύριο καθημερινές βόλτες στο κέντρο της πόλης, σε ελεγχόμενη βέβαια ακόμα απόσταση από περαστικούς, και θα επιβραβεύω όποια καλή του συμπεριφορά. Όσο για αυτό που λες madoolini για τον φύλακα, έχεις απόλυτο δίκαιο. Όσο ζόρι και νέυρο και να δείξει, μια κλωτσιά να το ρίξουν και γεια σας...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Να κανω κι εγω μια ερωτηση? Συγγνωμη sfoyggas απλα ειπα να ρωτησω εδω γιατι κι εγω εχω μια απορια για την βολτα.
Οταν περπαταμε οι δυο μας ουτε τραβαει ουτε τιποτα, αλλα αν δει αλλο σκυλο τρελενεται. Θελει να παει να παιξει και τραβαει σαν τρελη και ειμαι εγω σαν την χαζη να της λεω εδω κι εδω. Συν οτι φοβαμαι μηπως οι αλλοι την φοβουντε επειδη βλεπουν οτι θελει να παει με φορα παν τους και καμια φορα μπορει να γαυγισει (σπανια βεβαια). Τι να κανω?? Την βαζω σε θεση κατσε και της μιλαω ηρεμα αλλα τιποτα. Δεν το κανει για κακο το αντιθετο να παιξει θελει αλλα ειναι πολυ ενοχλητικο :( Ειδικα τωρα αν βλεπεις ενα σκυλι 25 κιλων να τραβαει ετσι. Καποιοι νομιζουν οτι το κανει γιατι θελει να ορμισει επειδη με βλεπουν εμενα οτι την κραταω και δεν την αφηνω να πλησιασει και φοβουντε...

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Η μαγική λέξη είναι η κοινωνικοποίηση. Πολλές βόλτες, δίπλα σε πολύ κόσμο και με εσένα να κρατάς το λουρί ήρεμα και σταθερά χωρίς ένταση. Να είσαι αδιάφορος σε τυχόν γαβγίσματα, τράβηγμα με το λουρί κ απομάκρυνση χωρίς λόγια. Τα λόγια μπορεί να τα λαμβάνει σαν επιβράβευση ειδικά αν φωνάζεις το όνομα ή δεν χρησιμοποιείς σωστό τόνο στην φωνή σου.Όταν θα αδιαφορεί πλέον για τον κόσμο τριγύρω ζητάς απο φίλους να πλησιάσουν με λιχουδιές.
Όσο αφορά την άλλη ερώτηση για τα σκυλιά, δεν γνωρίζω την ηλικία του σκύλου σου αλλά και πάλι δεν είναι κακό να πλησιάζει κ να παίζει με άλλα εφόσον είναι στο λουρί και την ελέγχεις.Η απαγόρευση προκαλεί την μανία της νομίζω.. μπορείς να εξηγείς στον κόσμο ότι θέλει απλά να παίξει για να μην φοβούνται.Τα κιλά και το μέγεθος του σκύλου δεν είναι αποτρεπτικό, η δικιά μου είναι 40 κιλά και παίζει σαν κουτάβι.Ξεκίνησε να την αφήνεις, όταν σταματάει να τραβάει όμως. Να μάθει δλδ να είναι ήρεμη όταν πλησιάζει άλλα σκυλιά.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Όσο αφορά την άλλη ερώτηση για τα σκυλιά, δεν γνωρίζω την ηλικία του σκύλου σου αλλά και πάλι δεν είναι κακό να πλησιάζει κ να παίζει με άλλα εφόσον είναι στο λουρί και την ελέγχεις.Η απαγόρευση προκαλεί την μανία της νομίζω.. μπορείς να εξηγείς στον κόσμο ότι θέλει απλά να παίξει για να μην φοβούνται.Τα κιλά και το μέγεθος του σκύλου δεν είναι αποτρεπτικό, η δικιά μου είναι 40 κιλά και παίζει σαν κουτάβι.Ξεκίνησε να την αφήνεις, όταν σταματάει να τραβάει όμως. Να μάθει δλδ να είναι ήρεμη όταν πλησιάζει άλλα σκυλιά.
Απλα πολλοι ειναι περιεργοι γιατι ή εχουν μικρο σκυλακι και νομιζουν οτι θα τα φαει ή οτι θα το ποδοπατησει η δικια μου ενω αλλα ειναι αγρια και μου λενε μην την πλησιασεις... αλλιως δεν θα ειχα προβλημα γιατι οταν βλεπω οτι δεν τους ενοχλει τους αλλους την αφηνω και παιζει.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Τελικά, τις αγριάδες τις κάνει μόνο στο σπίτι. Έξω, είναι πολύ καλός, αν και δεν θέλει χάδια, περνάει σε στενά πεζοδρόμια με ξένους, μπαίνει σε καφετέριες, αλλά μέσα στο σπίτι είναι κέρβερος.Πως μπορώ να το διορθόσω αυτό?

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Κοίταξε ποιο είναι το θέμα. Όταν έρθει κάποιος στο σπίτι, θα τον γαυγίσει. Αλλά αν αυτός είναι φοβικός με τα σκυλιά, τότε όλο και θα χειροτερεύει η κατάσταση. Αν μείνεις ήρεμος και δεν τον δώσεις σημασία, δεν θα σε κάνει τίποτα. Αλλά αυτό είναι στον καθένα πως θα τύχει. Η π.χ. με παιδάκια δεν τον αφήνω με τίποτα κοντά, γιατί θα τα γαυγίσει, αυτά θα τσιρίξουν και θα τρέξουν και επειδή σαν russell κιόλας τρελένεται για ότι κινείται, θα τα κυνηγίσει και μετά...:(

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
Η μεγαλη μου (σε ηλικια) σκυλιτσα παντα ετσι ηταν. Αν σε ξερει γινεται χαλι να την πατησεις, αλλα τους αγνωστους δεν τους θελει με τιποτα. Αν μπει καποιος αγνωστος στο σπιτι θα του γρυλιζει μεχρι να καθισει, μετα θα παει κ θα καθεται καπου κοντα του για να τον παρακολουθει. Αν τωρα ειτε στη βολτα ειτε στο σπιτι αποφασησει καποιος αγνωστος να την πλησιασει του διχνει τα δοντια της (δεν δαγκωνει, απλα τα διχνει), αν αυτος ο αγνωστος επιμεινει του γρυλιζει, αν ο αγνωστος εξακολουθει να μην καταλαβαινει κανει μια αποτομη κινηση προς το μερος του με τα δοντια εξω(κ παλι χωρις να δαγκωσει) κ γυρναει διπλα μου. Το ιδιο κανει οταν καποιος αγνωστος επιχειρησει να ακομπησει εμενα. Δεν προσπαθησα ποτε (επειδη δεν ηθελα) να την κανω φιλικη με τους αγνωστους. Δεν υπαρχει περιπτωσει να την καλοπιασει κανεις , ουτε να παρει οτιδηποτε απο ξενο χερι. Με τους γνωστους ειναι φιλικοτατη, αν κ ποτε δεν ηταν ιδιαιτερα χαδιαρα, αν σε εχει δει κι αλλη φορα θα σου κανει την χαρη να σε αφησει να την χαϊδεψεις, φυσικα οσο αυτη θελει κ οχι οσο θες εσυ. Ο σκυλος μου εχει αποψη κ γουσταρω που εχει αποψη (εφοσον δεν δαγκωνει ) κ αν δεν συμπαθει καποιον εχει παντα δικιο, με τα χρονια εμαθα να εμπιστευομαι το ενστικτο της κ οχι να προσπαθω να της επιβαλω να αγαπαει ολο τον κοσμο, αλλωστε ουτε εγω, ουτε κανεις πιστευω ,αγαπω ολο τον κοσμο.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Εμένα μαριάνθη, είναι ιδιαίτερα χαδιάρης με τους γνωστούς του, αφού κατουριέται κιόλας (!). Αλλά σαν εσένα με τους ξένους, μόνο που εμένα θα φτάσει στο σημείο να δαγκώσει και παντελόνι αρκετές φορές...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97