Μόνο που το αρχικό του "πρόβλημα" δεν ήταν αυτό το περιστατικό. Είναι τα άλλα περιστατικά, που δαγκώνει αδιακρίτως. Αυτό, λες να μην του το αλλάξει;Κι εγώ λέω να μην του αλλάξεις τίποτα. Κοιμήθηκαν στο χώρο σας και... όλα καλά και για το σκύλο!
Μόνο που το αρχικό του "πρόβλημα" δεν ήταν αυτό το περιστατικό. Είναι τα άλλα περιστατικά, που δαγκώνει αδιακρίτως. Αυτό, λες να μην του το αλλάξει;Κι εγώ λέω να μην του αλλάξεις τίποτα. Κοιμήθηκαν στο χώρο σας και... όλα καλά και για το σκύλο!
Συμφωνώ ότι η επιφυλακτικότητα προς τους ξένους δεν είναι κακό αλλά η επιθετικότητα είναι. Και γι'αυτό το λόγο μπορεί να το διορθώνει με το λουρί.Μιλαμε για ενα κουταβι 6 μηνων jrt. Ποιος φυλακας ? Καλα κανει? τι λετε βρε παιδια?
τα ιδια θυμαμαι ειπαν μερικοι πριν λιγο καιρο για ενα μποξερακι εδω και η καταληξη μονο καλη δεν ηταν.
Αυτο δεν ειναι καλο. Δειχνει ανασφαλεια και νευρικοτητα. Η επιφυλακτικοτητα δεν ειναι κακη σε καποιες περιπτωσεις, η επιθετικοτητα ειναι. Κοινωνικοποιησε το κουταβι σου οσο πιο πολυ μπορεις. Προσπαθησε οι βολτες του να ειναι σε πολυσυχναστα μερη. Επιβραβευσε οσο ειναι χαλαρος, δειχνε αδιαφορια οταν τσιτωνει, διορθωνε με το λουρι οταν δειχνει δοντια. Καλο θα ηταν να συμβουλευτεις εναν εκπαιδευτη για να δειξει και σε σενα πως πρεπει να φερεσαι.
Η περιγραφή του μάλλον κάτι τέτοιο δείχνει.Δεν νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά δείχνει ανασφάλεια και νευρικότητα.
Πέρα από το αν ο σκύλος είναι επικίνδυνος ή όχι (αν ήταν 40 κιλά δεν θα φαινόταν το ίδιο χαριτωμένο!) και το αν η συμπεριφορά του είναι εκνευριστική, αν δείχνει φύλαξη (?) ή ανασφάλεια, ένας βασικός λόγος για να διορθωθεί είναι και ο ίδιος ο σκύλος. Ένας σκύλος που αγχώνεται κάθε φορά που κάποιος τον πλησιάζει, δεν ζει μια ξένοιαστη ζωή, δεν περνάει καλά!ALEXIA στην αρχή όταν μυρίζει τον άλλον, κουνάει ουρά, είναι όμως λίγο σφιγμένο το σώμα σαν σε υπερένταση και δισταγμό, είναι έτοιμος να τραβηχτεί πίσω.
Απλα πολλοι ειναι περιεργοι γιατι ή εχουν μικρο σκυλακι και νομιζουν οτι θα τα φαει ή οτι θα το ποδοπατησει η δικια μου ενω αλλα ειναι αγρια και μου λενε μην την πλησιασεις... αλλιως δεν θα ειχα προβλημα γιατι οταν βλεπω οτι δεν τους ενοχλει τους αλλους την αφηνω και παιζει.Όσο αφορά την άλλη ερώτηση για τα σκυλιά, δεν γνωρίζω την ηλικία του σκύλου σου αλλά και πάλι δεν είναι κακό να πλησιάζει κ να παίζει με άλλα εφόσον είναι στο λουρί και την ελέγχεις.Η απαγόρευση προκαλεί την μανία της νομίζω.. μπορείς να εξηγείς στον κόσμο ότι θέλει απλά να παίξει για να μην φοβούνται.Τα κιλά και το μέγεθος του σκύλου δεν είναι αποτρεπτικό, η δικιά μου είναι 40 κιλά και παίζει σαν κουτάβι.Ξεκίνησε να την αφήνεις, όταν σταματάει να τραβάει όμως. Να μάθει δλδ να είναι ήρεμη όταν πλησιάζει άλλα σκυλιά.