Εφιάλτης στο δρόμο με τα καλαμπόκι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Υπότιτλος: πώς να αποκτήσετε δεύτερο Μουφ απο το σωστικό όμιλο Μουφίων ΗΠΑ.

ΟΚ, παίζω με την ιδεα να παρω και δεύτερο Μουφ. Βρήκα ένα ωραίο που μοιάζει με τούρτα, δυστυχώς όμως μάλλον θα υιοθετηθεί απο άλλη τύπισσα διότι πρόλαβε πρώτη. Όποτε κοιτάζω για αλλο και εχω μια λίστα 4-5.

Η λίστα τώρα εχει και δυο 8-9 χρόνων, το ένα απο σοβαρό εκτροφέα με χαρτιά και εκθέσεις, που όμως πέθανε και οι κληρονόμοι του ξεφόρτωσαν τα Μουφ του στο σύλλογο. Δεν τρελλαινομαι για εκθέσεις φυσικά και δεν προκειται να πηγαίνω έτσι κι αλλιώς όποτε πάμε στο δεύτερο. Αυτόν πολυ θα τον ήθελα διότι ο κακομοίρης υιοθετήθηκε οκτώ εβδομάδων και μετά απο οκτώ χρονια η ιδιοκτήτρια του τον παράτησε διότι, λέει, απαιτήσεις της οικογένειας της το επέβαλλαν. ΟΚ, δεν ξερω την ιστορία, όποτε μπορεί η γυναικα όντως να εχει πρόβλημα. Το θέμα όμως ειναι ότι δυο ηλικιωμένα σκυλιά μαζί μπορεί να αρρωστήσουν μαζί και να μην μπορώ να τα περίθαλψη το οποίο θα με στείλει σε πρόωρο τάφο.

Πάμε τώρα στα νεωτέρα σκυλιά 1-2 χρόνων. Ένα μπλε μερλ, σε πιο "μοδάτο" χρώμα απο το Μουφ, δηλαδή μπλε παλ. Το αλλο ειναι red Merle. Και τα δυο τους προς το submissive τους και τς πανε καλα με άλλους σκύλους. Και όλα τα σκυλιά ειναι αρσενικά διότι δεν βρέθηκε κανένα θηλυκό.

Τώρα επειδή το Μουφ το εχω επτά χρονια, πρέπει να με ξαναπεράσουνε απο την αρχή απο επιθεώρηση και επομένως απο τα σαράντα κύματα, δηλαδή τέσσερεις συστατικές επιστολές, τηλέφωνα, επιθεώρηση του σπιτιού μου, του υπνοδωματίου μου και του κήπου, αντίγραφο του συμβολαίου ιδιοκτηςιας του σπιτιού μου, συν έκθεση ιδεών με θέμα "Γιατί θέλω ένα ακομα Μουφ και γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι τα Μουφ ειναι τα καλύτερα σκυλιά του σύμπαντος και οποίος δεν διαθέτει Μουφ ειναι σε απελπιστική κατάσταση και οι ´Αγγελοι εξ ουρανού κλαίνε για αυτόν".

Τώρα πρέπει να αποφασίσω ποιο Μουφ θέλω εάν εχει υιοθετηθεί η τούρτα μεχρι την άλλη βδομαδα.

Last edited:

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δύσκολη απόφαση, ακούγεται σχεδόν αδύνατο να διαλέξεις μόνο ένα!

Σχετικά με τον ηλικιωμένο σκυλάκο, μπορείς συζητήσεις με το καταφύγιο το ενδεχόμενο να βοηθήσουν αν έρθουν «δύσκολες» ώρες και δε μπορείς να ανταπεξέλθεις μόνη σου – ίσως να συνεργάζονται με κάποιο κτηνίατρο που ενδεχομένως κάνει "τιμές καταφυγίου" ή κάτι παρεμφερές; Αντιλαμβάνομαι ότι τα καταφύγια συχνά χρειάζονται τα ίδια βοήθεια για να λειτουργήσουν οπότε είναι λίγο οξύμωρο να τους ζητάει κάποιος άλλος βοήθεια, αλλά τελοσπάντων καταλαβαίνεις τί προσπαθώ να πω - ελπίζω!

• Like
Reactions: Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ούτε ξέρω. Το πρόβλημα είναι ότι το ηλικιωμένο βρίσκεται στην Ιντιάνα, οπότε δεν έχει τιμές καταφυγίου. Επίσης θα τσινίσουν αν δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα φροντίσω και τα δυο σκυλιά. Επίσης υποπτεύομαι ότι, εκτός αν η πρώην ιδιοκτήτρια είναι μαλακισμένη και της είπε κανένας γκόμενος να δώσει το σκύλο, μπορεί να έχασε τη δουλειά και το σπίτι της η κακομοίρα και να αναγκάστηκε να δώσει το σκύλο, αφού δεν θα μπορούσε να πληρώσει τα ιατρικά του έξοδα.

Το "μοδάτο" μπλε μερλ υιοθετήθηκε, οπότε τώρα διαπραγματεύομαι το κόκκινο μερλ, του οποίου μου στείλανε φωτογραφία να έχει σκαρφαλώσει στον πάγκο της κουζίνας και να κοιτάζει το φακό με θριαμβευτικό ύφος. Φανταστείτε τώρα να το υιοθετήσω και να έχω δυο παντοδύναμους σίφουνες στην κουζίνα.

Εξακολουθώ πάντως να εύχομαι να μπορέσω να υιοθετήσω την τούρτα.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλή επιτυχία με την τούρτα λοιπόν! (Μα τούρτα; Ή που θα έτρεχα συνέχεια στο ψυγείο ή που θα δάγκωνα το σκύλο!!) Εκτός πάλι αν το κόκκινο μερλ είχε σκαρφαλώσει στον πάγκο της κουζίνας για να ετοιμάσει καφέ και πρωινό, οπότε μιλάμε πια για τον τέλειο σκύλο :)

Πάντως η διαδικασία υιοθεσίας από το καταφύγιο μου ακούγεται λίγο τρομακτική. Είναι βέβαια απολύτως κατανοητό με τόσα που θα έχουν δει τα μάτια τους, αλλά νομίζω ότι οι περισσότερες συνεντεύξεις εργασίας που έχω περάσει ήταν ηπιότερες...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τούρτα φωνάζω καμιά φορά το Μουφ όταν κάθεται με αυτοκρατορικό ύφος και το συγκεκριμένο Αυστραλεζάκι, που μάλλον θα υιοθετηθεί αύριο, πολύ φέρνει προς τούρτα:

Αυτό είναι το Αυστραλεζάκι που έχει το πεντιγκρί και που είναι 8 χρονών:

Αυτό είναι το Αυστραλεζάκι που παράτησαν μετά από 8 χρόνια λόγω οικογενειακών αλλαγών:

Και τέλος αυτό είναι το Αυστραλεζίδιο που δείχνει τάσεις κουζινολατρείας:

Σημειωτέον ότι τα τρία από τα τέσσερα σκυλιά ήτανε αδέσποτα!

• Like
Reactions: Lavernne and spyv

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Επίσης υπάρχει και αυτό το θηλυκό, επίσης αδέσποτο, όχι όμως από καταφύγιο που γνωρίζω και δεν είμαι σίγουρη για την κοινωνικοποίησή του, πρέπει να μάθω περισσότερα:

• Like

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Επίσης φωτογραφίες της τούρτας (που είναι αρσενικός Αυστραλέζος, αλλά τον φωνάζω τούρτα λόγω ύφους) όταν την πρωτοβρήκανε στο δρόμο και την πήγανε στο καταφύγιο ελεεινή και τρισάθλια, δηλαδή βρωμερή και υποσιτισμένη, και παρακαλώντας να την πάρουνε από κει μέσα, και μετά πώς έγινε στο σπίτι του ανάδοχου:

Κι ένα ακόμη κουτάβι που βρήκανε πεταμένο στο δρόμο και το οποίο υιοθετήθηκε στο πιτς φυτίλι:

• Like

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εννοεις το κουτάβι; Αυτο υιοθετήθηκε σε μια βδομαδα απο τύπισσα που ήδη εχει πρώην αδέσποτο Αυστραλέζο. Εγώ κλίνω προς τούρτα αλλα με βλέπω μάλλον με τον κουζινοπληκτο, αν δηλαδή δεν τον τσιμπήσει κανείς. Μακάρι να μπορούσα να παρω το οκτάχρονο... :(

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
Εννοεις το κουτάβι; Αυτο υιοθετήθηκε σε μια βδομαδα απο τύπισσα που ήδη εχει πρώην αδέσποτο Αυστραλέζο.
εννοω το θηλυκο για το οποιο δεν εισαι σιγουρη για την κοινωνικοποιηση του. δεν καταλαβαινω αν ειναι κουταβι :).

ασχετο, αυτη τη φυλη τη γνωριζεις; αναγνωριστηκε προσφατα απο τον akc:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι, το θηλυκό ειναι δυο χρόνων και η αγγελία λέει ότι θέλει κάποιον να συνεχίσει την κοινονικοποίηση της και να την εκπαιδεύσει.

Το Australian Shepherd Club of America αρνείται να αναγνωρίσει τα μίνι.

• Like
Reactions: spyv

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Το θυληκό έχει το πιο θλιμμένο βλέμμα.. :(
Το Μουφ δεν θα βοηθήσει στην κοινονικοποίησή της πιστεύεις; Μετά την υιοθεσία δεν βοηθάνε τα καταφύγια εκεί, ή μόνο σε ελέγχουν;;

Γιατί θα σε ταλαιπωρήσουν τόσο, η πρώτη υιοθεσία δεν είναι credit;;

Στην αιτιολόγηση οτι τα Μουφ είναι τα καλύτερα σκυλιά του σύμπαντος δεν σε φοβάμαι, κοντεύεις να πείσεις κι εμένα.. :ROFLMAO:

Το ένα (το παρατημένο μετά από 8 χρόνια) χρωματικά μου μοιάζει πολυ στο Μουφ. Αν είναι 2 αρσενικά δεν θα υπάρχει θέμα ποιος θα επιβληθεί;;

Μπορείς να τα δεις από κοντά ή είναι μακρυά;

Εγώ ψηφίζω το θυληκό, δεν ξέρω γιατί, το βλέμμα της μου "μίλησε".. :love:

Έντιτ: το καλαμπόκι που κολλάει;; ;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν θέλω σκυλι με προβλήματα και εχω και κάποιο πρόβλημα να πηγαίνω στο πάρκο που ειναι μακρυά. Το καταφύγιο ειναι μακρυά και δεν το ξερω αλλα ξερω το αλλο πολυ καλα.

Πιστεύουν ότι επτά χρονια ειναι πολλά και πρέπει να "ξανά γνωριστούμε", εξ ου και η καινουρια αίτηση.

Τα καλαμπόκια αφθονούν εκεί που μένω, εξ ου και φωνάζω την πόλη Καλαμποκιστάν.

Τέλος, ναι εννοείται ότι μόλις με εγκρίνουν θα πάω να τα δω με το Μουφ.

• Like
Reactions: Pitsinaki

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ορίστε τι μου γράψανε μόλις από το καταφύγιο για το θηλυκό και πολύ φοβάμαι αυτό σημαίνει πολλά προβλήματα:

"Dixie is still available for adoption. She has been with us for about three weeks. She is a bit skittish around new people and dogs. She LOVES to play ball and has very typical Aussie herding behavior. She does seem normal for an Aussie. To our knowledge she was not abused, possibly neglected. She had a pretty bad flea infestation and some matting of her coat. The flea issue is resolved and she is mat free now."

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Σαρα, υπαρχει η δυνατοτητα να την επισκευτητε με το Μουφ χωρις να εχεις δεσμευτει με την υιοθεσια της; Ειναι πραγματικη κουκλα!

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Εαν δεν ειναι μακρια το μερος που την εχουν, δεν το επιδιοκεις για να δεις πως θα αντιδρασει με εσενα και το Μουφ; Ισως τα πραγματα να μην ειναι τοσο ασχημα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι, δεν ειναι μακρυά. Κανα τετράωρο οδήγηση. Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να δούμε τα σκυλιά.