Λαχανηκα και φρουτα παιρνω απο την λαικη- οπου ψωνιζω και τα δικα μας. Ραντικια, τσουκνιδες κλπ, οποτε εχω ευκαιρια μαζευω και μονη μου, οταν ηταν η εποχη τους.
Κρεατα ψωνιζω απο Βαρβακειο αγορα- που προοριζονται για ανθρωπινη καταλανοση! H καρδια, ο πατσας, η γλωσσα κλπ. ειναι ( οσο σιχαμερο και να ακουγεται) γουρμεντια για καποιους και εχουν 3.50-3.90 το κιλο.
Και τα κοτοπουλα απο κει τα παιρνω- μονο που παιρνω εκτος απο ολοκληρα κοτοπουλα και πλαταρια και εντοσθια.
Τωρα- οσο σιγουρος ειναι ο καθενας που αγοραζει κρεατικα, λαχανικα/φρουτα απο λαικες, μαναβικα, κρεοπολεια και Supermarket και τα τρωει και ταιζει και την οικογενεια του, τοσο και εγω για τα κρεατα των σκυλων μου ( και τα δικα μας εξαλλου!).
ΕΓΩ γιατι να σου εγγυηθω? Οι καταστηματαρχες που ψωνιζεις τα τροφιμα για σενα και την οικογενεια σου, σου εγγυουνται, οτι δεν θα αρρωστησεις ποτε??????
Καταρχήν, λαχανικά και φρούτα άν αγοράσεις, κοστίζουν πάνω από 2 ευρώ.
1)Το κρέας από τη Βαρβάκειο......εκεί δούλευα, οπότε, άστο. Σε μυρίζουν από μακρυά το τί θέλεις να ψωνίσεις.
2)Η καρδιά, κτλ που αναφέρεις, λες ότι κοστίζουν 3.50-3.90 το κιλό. Μάλιστα....όλα προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, γι'αυτό τρώγαμε τόοοσον καιρό άλογο αντί για μοσχάρι. Ωραίες πιστοποιήσεις έχουν οι κρεοπώληδες.
3)Όλα τα κοτόπουλα γενικότερα, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ υποστεί τη "μέθοδο" βαθιάς κατάψυξης, έχουν σαλμονέλα απ'τη στιγμή που θα τα ακουμπήσεις με το δαχτυλάκι σου.
4)Εσύ, εγώ και γενικώς όλοι μας, αν κάνουμε και μία διάρροια δεν τρέχει και τίποτα...θα πείς ότι "μπορεί" να σε πείραξε και το φαγητό που έφαγες, και ούτε καν θα πας να κυνηγήσεις τον οποιοδήποτε που στα πούλησε από την λαϊκή. Στον σκύλο μας είναι αλλιώς τα πράγματα. Είναι επιλογές όλα αυτά.
5) Εφόσον, μας δίνετε το "βήμα" και μιλάμε κάπου, θα πρέπει να ξέρουμε για τί μιλάμε και να έχουμε και αποδείξεις. Εγώ δεν χρειάζομαι εγγύηση από κανέναν καταστηματάρχη....στην Ελλάδα ζούμε.
Προσέχουμε για να έχουμε, όπως λένε μερικοί.
Όταν βλέπεις κάτι που αντέχει στον χρόνο, και έχει αποδείξεις, πιστοποιήσεις κτλ...δεν μπορεί να είναι το ίδιο με κάποιο άλλο που βγήκε εχθές.