Ερώτηση για τροφή σε γαλλικό μπουλντόγκ SOS!!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
3 μηνων 5 κιλα ειδα πως ειναι παρα πολλα με μια προχειρη ματια στο google,φυσικα ας απαντησουν και αυτοι που γνωριζουν.Αν αποφασισεις να του δινεις μπαρφ θα πρεπει να διαβασεις για το τι επιτρεπεται και τι οχι.

Last edited:

Helpppp

Member
3 Σεπτεμβρίου 2015
14
1
33
Ωχ μη μου λες τετοια τωρα...δεν ξερω ακομα ρωταω οποιον βρω για το barf.αλλοι μ λενε πως ειναι καλο αλλοι οχι...με προβληματιζει απειρα το θεμα της διατροφης του..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλημερα...εχω ενα γαλλικο μπουλτογκ 3 μηνων και επειδη ειμαι ασχετος με την ρατσα θα ηθελα την βοηθεια σας...αρχικα ειναι 5 κιλα...μηπως ειναι πολλα;επισης προβληματιζομαι τι τροφη να τ δινω...κροκετες η barf?επισης ο δικος μ εχει μια μανια να πηδαει συνεχεια.πως μπορω να τ το κοψω γτ φοβαμαι μην μ παθει τιποτα...
Γιατί λοιπόν βρε Σπύρο δεν εβαλες κάποιο νορμαλ νικ και εβαλες αυτό? Είναι σαν κάποιους που εχουν απορία και θέλουν χτες απάντηση οπότε βάζουν κατι βαρύγδουπα "sos".
Γιατί να είσαι άσχετος, επελεξες έναν σύντροφο ζωής και εκ των υστέρων ψάχνεις. Δεν το λες και πολύ υπεύθυνο ε? Με ποια προοπτική το διάλεξες, τι ξέρεις για τη φυλή, για τα προβλήματα υγείας της. Δεν ρωτάω καν για το πώς απέκτησες το κουταβάκι, τρέμω την απάντηση.
Αγχωνεσαι για το κατάλληλο βάρος, αλλά αυτό επί της ουσίας άπτεται μόνο σε καθαρόαιμα -δηλαδή σωστά αποκτημένα από εκτροφέα. Οποιοδήποτε αγορασμένο από πετσοπ ή ιδιώτη δεν ειναι καθαρόαιμο οπότε δεν μπορείς να ξέρεις αν πχ καποιος πρόγονος δεν ήταν γαλλικό μπουλντογκ οπότε και το βάρος του κουταβιού ενδεχομένως να επηρεαστεί.
Κάτσε διάβασε ΠΟΛΥ. Μην αναζητήσεις πουθενά μασημένη τροφή. Ακόμα και για τη μπαρφ, θέλει μελέτη πριν ξεκινήσεις... Όχι πήραμε 1 κιλό ωμό κρέας και μπουκώνουμε το σκύλο.

Κατσε διάβασε!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Φοβαμαι μην ξεπερασει το καταλληλο βαρος...
Κοιταξε,στο προτυπο αναφερει πως τα αρσενικα μπορουν να ζυγιζουν απο 9 εως 14 κιλα,3 μηνων και 5 κιλα νομιζω πως ειναι πολλα.Τον εκτροφεα του τον ρωτησες ;

Helpppp

Member
3 Σεπτεμβρίου 2015
14
1
33
Δεν το πηρα απο εκτροφεα...το πηρα απο φιλο μου...εχω ψαξει οτιδηποτε μπορω να βρω στο ιντερνετ τοσο για την ρατσα(αναγκες,παθησεις) οσο και γι το barf...απλα ρωτησα για να μαθω οσο το δυνατον περισσοτερα...τον κτηνιατρο ρωταω συνεχεια για το βαρος του αλλα μου λεει πως ειναι καλα...

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Αφού το σκυλάκι σου δεν είναι καθαρόαιμο (=δεν έχει pedigree) και δεν το πήρες από εκτροφέα, θα γίνει όσο είναι να γίνει σε βάρος, δε μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Αγπάπα το όπως είναι και κάτσε διάβασε όσο περισσότερο μπορείς. Ο,τι και να επιλέξεις να το ταϊζεις κάνε την έρευνά σου πρώτα.
Σχετικά με τον κτηνίατρο...οι κτηνίατροι δεν είναι εκτροφείς και δεν έχουν ιδέα από μορφολογία καθαρόαιμων σκύλων. Φίλος άκουσε από κτηνίατρο ότι το μποξεράκι του έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας γιατί είναι προγναθικό :confused: Ο,τι να ναι δηλαδή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Σχετικά με τον κτηνίατρο...οι κτηνίατροι δεν είναι εκτροφείς και δεν έχουν ιδέα από μορφολογία καθαρόαιμων σκύλων.
Ναι μεν, αλλά μπορεί να κρίνει, αν αυτό που βλέπει σήμερα μπροστά του, έχει καλό [υγιές] βάρος.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Ναι μεν, αλλά μπορεί να κρίνει, αν αυτό που βλέπει σήμερα μπροστά του, έχει καλό [υγιές] βάρος.
Μ αυτή την έννοια ναι, έχεις δίκιο φυσικά. Εννοώ ότι δεν μπορεί να κρίνει αν για γαλλάκι της ηλικίας του έχει σωστό βάρος

• Like
Reactions: mareco

Helpppp

Member
3 Σεπτεμβρίου 2015
14
1
33
Κοιτα οι γονεις του ειναι με pedigree...καλα το βαρος του δεν το ρωταω για το αν θα τον αγαπαω η οχι...εννοειται πως ειναι ο μικρουλης μου και θα τον αγαπω οπως και να ειναι...απλα το ρωταω για να μην επιδηνωθει το προβλημα στην αναπνοη του...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κοιτα οι γονεις του ειναι με pedigree...καλα το βαρος του δεν το ρωταω για το αν θα τον αγαπαω η οχι...εννοειται πως ειναι ο μικρουλης μου και θα τον αγαπω οπως και να ειναι...απλα το ρωταω για να μην επιδηνωθει το προβλημα στην αναπνοη του...
εχει θέμα με την αναπνοή του?

Helpppp

Member
3 Σεπτεμβρίου 2015
14
1
33
Προς το παρον οχι...απλα εχω διαβασει πως εχουν γενικα θεμα και πως το βαρος το επιβαρυνει

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Αν οι γονείς του είναι καθαρόαιμοι, με pedigree όχι πλαστό και από εκτροφέα δηλαδή, γιατί δε δηλώθηκε απλά η γέννα στον ΚΟΕ; Δεν το καταλαβαίνω.
Οπως είπε η mareco, ο κτηνίατρος μπορεί να κρίνει αν το ζώο που βλέπει μπροστά του έχει υγιές βάρος, οπότε για το βάρος με την έννοια της υγείας εγώ δε θ ανησυχούσα. Το αν είναι μεγαλύτερο-βαρύτερο για γαλλάκι, αυτό είναι άλλο θέμα

• Like

Helpppp

Member
3 Σεπτεμβρίου 2015
14
1
33
Αυτο δεν το ξερω να σ πω την αληθεια...μου ειπανε πως επρεπε να πληρωσουν για να το δηλωσουν και δεν μπορουσαν προς το παρον...τωρα ειναι αληθεια η οχι δεν το ξερω...

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Εντάξει βέβαια η εκτροφή είναι κάτι πολύ περισσότερο απ το έχω δύο καθαρόαιμα και τα ζευγαρώνω. Πάντως μπροστά στο έξοδα μιας γέννας, με εξετάσεις υγείας, κρίσεις μορφολογίας, κτηνιατρική περίθαλψη μάνας και κουταβιών...το ήταν μεγάλο το κόστος για να δηλωθεί η γέννα δεν υφίσταται.
Οπως και να χει, στο φόρουμ θα βρεις πάρα πολλά ενδιαφέρονται θέματα, διάβασε όσο πιο πολύ μπορείς. Μόνο σε καλό θα σου βγει

• Like

Helpppp

Member
3 Σεπτεμβρίου 2015
14
1
33
Αυτο κανω...απο την μερα που τον πηρα αγκαλια εχω ψαξει οτι σαιτ υπαρχει οτι φορουμ υπαρχει για τα παντα...απλα ρωταω συνεχεια γιατι θελω να γινει οσο γινεται καλυτερη η συμβιωση μας χωρις προβληματα (υγειας)....

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Αυτο δεν το ξερω να σ πω την αληθεια...μου ειπανε πως επρεπε να πληρωσουν για να το δηλωσουν και δεν μπορουσαν προς το παρον...τωρα ειναι αληθεια η οχι δεν το ξερω...
Το pedigree για ένα κουτάβι στοιχίζει 21€. Θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι μπήκαν σε διαδικασία γέννας με όλα αυτά τα έξοδα που έχει και δεν είχαν 21€ ανα κουτάβι ?

• Like
Reactions: ghelly

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Προς το παρον οχι...απλα εχω διαβασει πως εχουν γενικα θεμα και πως το βαρος το επιβαρυνει
Το κουτάβι δεν θα επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό του, περισσότερο από το βάρος όσο από την επιπολαιότητα του φίλου σου να κάνει αυτή τη γέννα. Επειδή ακριβώς υπάρχουν θέματα ευαισθησίας με το αναπνευστικό, με σκελετικά κλπ κάθε σωστός εκτροφέας κάνει ενδελεχείς εξετάσεις στα σκυλιά του και αφού έχουν κριθεί πολλάκις σε εκθέσεις μορφολογίας ως άξια αναπαραγωγής, τότε μόνο τα ζευγαρώνει. Αν κάποιο σκυλί του είναι πιο "αδυναμο" μορφολογικά ή έχει κάποιο πρόβλημα -εστω και μικρό- υγείας, δεν ζευγαρώνει και δεν δίνει κουτάβια. Όλα αυτά όμως κοστίζουν αρκετά χρήματα....

• Like
Reactions: haviharakennel