Ερχεται η ωρα της εκπαίδευσης ...αλλα που πάω ???

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Μια χαρα ειναι τα ιδιαιτερα κ εμεις ιδιαιτερα καναμε με τον Γιωργο Χατζακο τον οποιο και συστηνω.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
καλα εγω δεν εχω κανενα προβλημα δεν ειναι πρωτη φορα αλλωστε.φυσικα και δεν δινω κατευθυνσεις.δεν μαρεσει ουτε να διαφημιζω ουτε να δυσφημιζω και επειδη η πραγματικοτητα ειναι υποκειμενικη,ας πραξει ο καθεις οπως νομιζει!

Nantia_Ciara

Member
5 Αυγούστου 2013
14
0
Καλησπέρα! Ένα σκυλί πρέπει να εκπαιδεύεται στην ηλικία των 6-8 μηνών για τη βασική υπακοή. Κι αυτό γιατί είναι στην "εφηβεία" του και στη φάση της οδοντοφυίας, και τότε είναι που πρέπει να του τεθούν όρια και κανόνες για να μη χαθεί ο έλεγχος. Τότε, είναι στην πιο αντιδραστική του περίοδο και "χτιζει" συμπεριφορές. Αυτό που δεν κατάλαβα στο μήνυμά σου, είναι το τι θέλεις από μία σχολή. Θέλεις να πηγαίνεις εκεί μαζί με το Boss και να φεύγετε επίσης μαζί μετά; Αν ο εκπαιδευτής με τον οποίο μιλήσεις είναι σοβαρός επαγγελματίας και σου εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν θα τον άφηνες στη σχολή; Απο προσωπική εμπειρία θα σου πω, πως ένας σκύλος που αφήνεται στη σχολή, μαθαίνει πιο γρήγορα και πιο εύκολα και ο λόγος είναι απλός. Οι συμπεριφορές που χτίζονται και δουλεύονται από τους ειδικούς, δεν γκρεμίζονται από λάθη δικά μας στο διάστημα που μεσολαβεί από το ένα μάθημα στο άλλο.. Αν η σχολή είναι καλή και "καθαρή", θα μπορείς να επισκέπτεσαι το σκύλο σου οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση και ο χώρος των εγκαταστάσεων, θα είναι όλος ανοιχτός για να μπορεί ο καθένας (ακόμα και απλοί περαστικοί), να βλέπουν τον τρόπο που γίνονται τα μαθήματα. Είναι καλό να δεις, πως δεν υπάρχουν κρυφές γωνίες και πως ο εκπαιδευτής δεν θέλει να κρύψει τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. Τέλος, σε ότι αφορά την τοποθεσία των σχολών, καλό να ελέγξεις τη νομιμότητα των σχολών εντός Αττικής, αφού βάσει Νόμου, απαγορεύεται οι σχολές σκύλων να βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές. Οι νόμιμες σχολές είναι εκτός Αττικής, εκτός αν δεν έχουν εγκαταστάσεις διαμονής των σκύλων.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα! Ένα σκυλί πρέπει να εκπαιδεύεται στην ηλικία των 6-8 μηνών για τη βασική υπακοή. Κι αυτό γιατί είναι στην "εφηβεία" του και στη φάση της οδοντοφυίας, και τότε είναι που πρέπει να του τεθούν όρια και κανόνες για να μη χαθεί ο έλεγχος. Τότε, είναι στην πιο αντιδραστική του περίοδο και "χτιζει" συμπεριφορές...
Αν επιτρέπεται, να παρέμβω για μία διευκρίνηση:

Οι περισότεροι εκπαιδευτές, που προτείνουν την έναρξη της εκπαίδευσης στους 6 μήνες... το "ντύνουν" ωραία, καθένας με διάφρες αιτιολογίες...
Ομως, στην ουσία, μετά τους 6 μήνες, έχει δυναμώσει αρκετά ο λαιμός (και το σβέρκο) για τις διορθώσεις του πνίχτη, ή για τα απότομα τραβήγματα του κολάρου...

Κατά τα άλλα, η εκπαίδευση ΒΥ του σκύλου μπορεί να αρχίσει άμεσα, αρκεί να μην ξεχνάμε τις απαιτητικές περιόδους κοινωνικοποίησης και φόβου...

Υ.Γ. Για παράδειγμα (και δεν φαντάζομαι να υπάρχει μόνο ένα παράδειγμα παγκοσμίως), αν είχαμε αφήσει τον κούταβό μας να αρχίσει εκπαίδευση στους 6-8 μήνες (και δεν αρχίζαμε στουε 2,5-3 μήνες), θα είχαμε χάσει, κυριολεκτικά, το τραίνο...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com

Οι περισότεροι εκπαιδευτές, που προτείνουν την έναρξη της εκπαίδευσης στους 6 μήνες... το "ντύνουν" ωραία, καθένας με διάφρες αιτιολογίες...
Ομως, στην ουσία, μετά τους 6 μήνες, έχει δυναμώσει αρκετά ο λαιμός (και το σβέρκο) για τις διορθώσεις του πνίχτη, ή για τα απότομα τραβήγματα του κολάρου...

Κατά τα άλλα, η εκπαίδευση ΒΥ του σκύλου μπορεί να αρχίσει άμεσα, αρκεί να μην ξεχνάμε τις απαιτητικές περιόδους κοινωνικοποίησης και φόβου...

Υ.Γ. Για παράδειγμα (και δεν φαντάζομαι να υπάρχει μόνο ένα παράδειγμα παγκοσμίως), αν είχαμε αφήσει τον κούταβό μας να αρχίσει εκπαίδευση στους 6-8 μήνες (και δεν αρχίζαμε στουε 2,5-3 μήνες), θα είχαμε χάσει, κυριολεκτικά, το τραίνο...
Κι επισης να προσθεσω κι εγω οτι οποια εκπαιδευση γινει θα πρεπει να γινει με τον ιδιοκτητη γιατι δεν ειναι απλα για να μαθει ο σκυλος αλλα ειναι συνεργασια αφεντικου και σκυλου, ωστε να μαθει ο ιδιοκτητης βασικα πως να ελεγχει τον σκυλο του και οτι δεν θελει κοπο αλλα τροπο. Οσα και να μαθει ο εκπαιδευτης στον σκυλο και μετα τον επιστρεψει στον ιδιοκτητη που θα ειναι τελειως ασχετως θα χαλασει ολη την εκπαιδευση του σκυλου. Ο ανθρωπος εκπαιδευεται οχι ο σκυλος.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com

Κι επισης να προσθεσω κι εγω οτι οποια εκπαιδευση γινει θα πρεπει να γινει με τον ιδιοκτητη γιατι δεν ειναι απλα για να μαθει ο σκυλος αλλα ειναι συνεργασια αφεντικου και σκυλου, ωστε να μαθει ο ιδιοκτητης βασικα πως να ελεγχει τον σκυλο του και οτι δεν θελει κοπο αλλα τροπο. Οσα και να μαθει ο εκπαιδευτης στον σκυλο και μετα τον επιστρεψει στον ιδιοκτητη που θα ειναι τελειως ασχετως θα χαλασει ολη την εκπαιδευση του σκυλου. Ο ανθρωπος εκπαιδευεται οχι ο σκυλος.
Οποτε Nantia_Ciara το να αφησεις τον σκυλο μονο για εκπαιδευση ειναι η ευκολη λυση και οχι η σωστη λυση :)

Nantia_Ciara

Member
5 Αυγούστου 2013
14
0

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την παρέμβασή σου, όμως η διαφορά είναι πως κανονική εκπαίδευση βασικής υπακοής, μπορείς να κάνεις για πλάκα σε ηλικία 2-3 μηνών, που όταν ο σκυλάκος σου φτάσει στους 6 μήνες και αρχίσει την αντίδραση και τη χαζομάρα, δεν θα πιάσει τίποτα από όσα εσύ περήφανος γονιός του έμαθες. το λέω από προσωπική πείρα δυστυχώς. πέρα από αυτό, επειδή πολλά είδα στη συζήτηση, δεν ανέφερα τον εκπαιδευτή και δεν τον διαφήμισα επίτηδες. ξέρω τη δουλειά του. έχει εκπαιδεύσει 3 δικά μου σκυλιά και δεν τα τραβολογούσε με πνίχτες, ούτε τους ρίμαζε το λαιμό. Αν αυτός ήταν ο λόγος να προτείνουν την έναρξη της εκπαίδευσης στους 6 μήνες, τότε γιατί δεν τα "πνίγουν" και δεν τα "τραβολογούν" κι από τους 2-3 μήνες; Νοιάζονται τόσο για ένα σκύλο που δεν τους ανήκει, αφού δεν τον εκπαιδελυουν θετικά; Δεν θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να εκπαιδεύσουν στην ηλικία των 2-3 μηνών που το κουτάβι μαθαίνει τα πάντα λες κι είναι σφουγγάρι; θα κέρδιζαν πολύ εύκολο χρήμα τότε. έτσι δεν είναι;

Nantia_Ciara

Member
5 Αυγούστου 2013
14
0
Οποτε Nantia_Ciara το να αφησεις τον σκυλο μονο για εκπαιδευση ειναι η ευκολη λυση και οχι η σωστη λυση :)
Το σκυλάκο σου, δεν τον αφήνεις μόνο του και τον ξεχνάς εκεί για τον ένα μήνα που κάνει τα μαθήματά του. Πηγαινοέρχεσαι όποτε μπορείς και προλαβαίνεις. Εγώ προσωπικά πήγαινα 2-3 φορές την εβδομάδα και τον έβλεπα και μιλούσα με τον εκπαιδευτή του, και παρακολουθούσα το μάθημά του. όταν έφτασε η ώρα να τον παραλάβω και πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαθημάτων του, πήγαινα εγώ και έκανα μαθήματα χειρισμού στον ήδη εκπαιδευμένο σκύλο μου, μαζί με τον εκπαιδευτή. όταν εγώ, ήμουν πλέον ικανή να χειριστώ το πρώην τρελό καμάρι μου, τότε τον παρέλαβα και η συμβίωσή μας ήταν κάτι παραπάνω από απλώς αρμονική. Δεν κατακρίνω τα "μαζί" μαθήματα. Απλώς πιστεύω πως δεν βοηθούν το σκύλο, αν ο χειριστής δεν έχει χρόνο και τρόπο να ασχοληθεί σοβαρά και υπομονετικά με το σκύλο του.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ακόμα και αν πάει κάποιος σε εκπαιδευτή μετά τους 6 μήνες, η προεκπαίδευση κουταβιού δεν είναι για πλάκα. Είναι για να μην ζει με ένα "αγρίμι" ως τότε...

Κάπου υπάρχει topic (τουλάχιστον ένα), με θέμα αποκλειστικά αυτό, την ηλικία που ξεκινάει η εκπαίδευση.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το σκυλάκο σου, δεν τον αφήνεις μόνο του και τον ξεχνάς εκεί για τον ένα μήνα που κάνει τα μαθήματά του. Πηγαινοέρχεσαι όποτε μπορείς και προλαβαίνεις. Εγώ προσωπικά πήγαινα 2-3 φορές την εβδομάδα και τον έβλεπα και μιλούσα με τον εκπαιδευτή του, και παρακολουθούσα το μάθημά του. όταν έφτασε η ώρα να τον παραλάβω και πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαθημάτων του, πήγαινα εγώ και έκανα μαθήματα χειρισμού στον ήδη εκπαιδευμένο σκύλο μου, μαζί με τον εκπαιδευτή. όταν εγώ, ήμουν πλέον ικανή να χειριστώ το πρώην τρελό καμάρι μου, τότε τον παρέλαβα και η συμβίωσή μας ήταν κάτι παραπάνω από απλώς αρμονική. Δεν κατακρίνω τα "μαζί" μαθήματα. Απλώς πιστεύω πως δεν βοηθούν το σκύλο, αν ο χειριστής δεν έχει χρόνο και τρόπο να ασχοληθεί σοβαρά και υπομονετικά με το σκύλο του.
Μα η εκπαιδευση συνεχιζεται καθε μέρα, καθόλη τη διαρκεια ζωής του σκύλου. Οχι αντε τον εφτιαξε ο εκπαιδευτης και τώρα ολα οκ. Ενας λοιπον ιδιοκτητης που δεν εχει χρόνο να ασχοληθει σοβαρα με το σκυλο και τον αφησει στον εκπαιδευτη για να τον παρει pret a porter, ουτε μετά θα εχει χρόνο ωστε να συντηρήσει/βελτιώσει τον σκύλο με καθημερινη τριβή και εκπαίδευση. Για εμένα το καλύτερο ειναι ιδιαίτερα μαθηματα με σκυλο-ιδιοκτητη. Να βλέπεις την αλλαγή στο σκύλο καθε μέρα, να τον δουλεύεις και να δενεσαι ακόμα περισσότερο μαζι του. Εσύ πηγαινες 2-3 φορες, εγώ από την αλλη στα ιδιαίτερα εφτασα ως και 4 φορές τη βδομάδα μάθημα μέρα παρα μέρα!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Αυτό που πρέπει να αφήσουμε το κουτάβι να κάνει τα δικά του, να ξεσαλώσει και να γίνει αγρίμι για να έρθουμε μερικούς μήνες μετά και να του αντιστρεψουμε όλα όσα έμαθε και συνήθησε να κάνει όντας αγρίμι, να θυμηθούμε τότε ότι πρέπει να μπουν όρια και να του δείξουμε ξαφνικά ότι υπάρχουν και κανόνες στην κοινή μας συμβίωση... ποτέ δεν το κατάλαβα... ούτε γιατί η ρουφιάνα η μανα-σκύλα δεν τα περιμένει να γίνουν 6 μηνών για να μάθει τους κανόνες της αλλά αρχίζει από την πρώτη στιγμή που αντιλαμβάνονται τον κόσμο... Επίσης τα όρια είναι άσχετα με τη βασική υπακοή... τα όρια και οι κανόνες μπαίνουν από την πρώτη στιγμή. Αυτό το 6 μηνών και μετά so old school... οι "θετικοί" δε (σιχαίνομαι τις ταμπέλες αλλά αφού κάπου το πήρε το μάτι μου) ξεκινάνε τα μαθήματα στο κουτάβι από την πρώτη μέρα.

Nantia_Ciara

Member
5 Αυγούστου 2013
14
0
Ακόμα και αν πάει κάποιος σε εκπαιδευτή μετά τους 6 μήνες, η προεκπαίδευση κουταβιού δεν είναι για πλάκα. Είναι για να μην ζει με ένα "αγρίμι" ως τότε...

Κάπου υπάρχει topic (τουλάχιστον ένα), με θέμα αποκλειστικά αυτό, την ηλικία που ξεκινάει η εκπαίδευση.
Παρεξηγήθηκα μάλλον. Με την φράση "για πλάκα", εννοούσα πανεύκολα. Ότι μπορείς πανεύκολα να προεκπαιδεύσεις το σκύλο σου στην ηλικία των 2-3 μηνών. και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το θέα της προεκπαίδευσης. αποτελεί βασικό θεμέλιο και καλή προετοιμασία για την έναρξη της βασικής υπακοής.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...η διαφορά είναι πως κανονική εκπαίδευση βασικής υπακοής, μπορείς να κάνεις για πλάκα σε ηλικία 2-3 μηνών, που όταν ο σκυλάκος σου φτάσει στους 6 μήνες και αρχίσει την αντίδραση και τη χαζομάρα, δεν θα πιάσει τίποτα από όσα εσύ περήφανος γονιός του έμαθες...

2. ...Αν αυτός ήταν ο λόγος να προτείνουν την έναρξη της εκπαίδευσης στους 6 μήνες, τότε γιατί δεν τα "πνίγουν" και δεν τα "τραβολογούν" κι από τους 2-3 μήνες; Νοιάζονται τόσο για ένα σκύλο που δεν τους ανήκει, αφού δεν τον εκπαιδελυουν θετικά;
1. Αυτό ποιός το λέει?
Η ΒΥ είναι "on-going project" (που λέμε και στα Ελληνικά)... αν τα μάθει καλά (ή, σωστότερα: αν τα μάθεις εσύ καλά - μιάς και ο σκύλος τα ξέρει ήδη!) στην κουταβίσια ηλικία, εσύ απλά θα προσαρμόζεις - διαχειρίζεσαι τις επερχόμενες αντιδράσεις του...
Αν σταματήσεις κάποια στιγμή, τοτε συμφωνώ... στην εφηβεία του θα κάνει την "επανάστασή" του...

2. Επαναλαμβάνω: Γιατί στην τρυφερή ηλικία, μπορεί να πάθει τεράστια ζημιά στην τραχεία...
Και βέβαια νιάζονται, για να μη βγει καμμιά φήμη... ξέρεις πως διαδίδονται οι κακές φήμες... σαν την αρρώστια...

Επίσης, διευκρινίζω ότι ούτε κάν σκέφτηκα τις έννοιες "πνίγω" (για την διόρθωση με τον πνίχτη) και "τραβολογάω" (για την διόρθωση με το κολάρο)...

Nantia_Ciara

Member
5 Αυγούστου 2013
14
0
Μα η εκπαιδευση συνεχιζεται καθε μέρα, καθόλη τη διαρκεια ζωής του σκύλου. Οχι αντε τον εφτιαξε ο εκπαιδευτης και τώρα ολα οκ. Ενας λοιπον ιδιοκτητης που δεν εχει χρόνο να ασχοληθει σοβαρα με το σκυλο και τον αφησει στον εκπαιδευτη για να τον παρει pret a porter, ουτε μετά θα εχει χρόνο ωστε να συντηρήσει/βελτιώσει τον σκύλο με καθημερινη τριβή και εκπαίδευση. Για εμένα το καλύτερο ειναι ιδιαίτερα μαθηματα με σκυλο-ιδιοκτητη. Να βλέπεις την αλλαγή στο σκύλο καθε μέρα, να τον δουλεύεις και να δενεσαι ακόμα περισσότερο μαζι του. Εσύ πηγαινες 2-3 φορες, εγώ από την αλλη στα ιδιαίτερα εφτασα ως και 4 φορές τη βδομάδα μάθημα μέρα παρα μέρα!
ο σκύλος μου έκανε μαθήματα καθημερινά, ακόμα κι όταν εγώ δεν είχα χρόνο επειδή δούλευα πολλές ώρες και όλες τις μέρες της βδομάδας. τέλος πάντων, παιδιά τη γνώμη μου είπα, από προσωπική πείρα. δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και για τίποτα. άλλωστε αυτό νόμιζα πως κάνουμε εδώ. πως ανταλλάσουμε απόψεις. δεν διαφήμισα κανέναν και δεν επιμένω για τίποτα. ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του και τον σκύλο του. επέλεξα τον τρόπο που εκπαιδεύτηκαν τα σκυλιά μου και δεν το μετανιώνω γιατί έμεινα ευχαριστημένη κι εγώ και αυτά και λατρεύω να τα βλέπω όταν συναντούν το εκπαιδευτή τους και κάνουν σαν παλαβά από τη χαρά τους. αυτό μου λέει πολλά! όπως και να έχει, τώρα που έχω περισσότερο προσωπικό χρόνο, η μικρή Ciara θα εκπαιδευτεί από εμένα και τον εκπαιδευτή της μαζί. αν και η προεκπαίδευση έχει ήδη ξεκινήσει.
Σε ότι αφορά, την καθημερινή επανάληψη της εκπαίδευσης που αναφέρεις, δεν διαφωνώ καθόλου. Όλα μου τα σκυλιά δουλεύονται καθημερινά στην "μεγάλη" τους βόλτα. Αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με τη διαδικασία της εκπαίδευσης, το πήγαινε-έλα στη σχολή, τα διαλείματα που μεσολαβούν για την χαλάρωση του σκυλιού και όλα τα σχετικά. Χρειάζεσαι πολύ περισσότερο χρόνο για να εκπαιδευτεί το σκυλί, παρά για να συντηρήσεις τα μαθήματα..

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
προεκπαιδευση εκπαιδευση κοντισιονιγκ και αιρ κοντισιονινγκ.
η εκπαιδευση ξεκιναει απο οταν μπει σπιτι σου.αν δουλεψεις απο τοτε στους 6-7 μηνες εχεις ετοιμη βασικη υπακοη,και προπαντως εχεις σχεση με το σκυλο σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro