Ερχεται η ωρα της εκπαίδευσης ...αλλα που πάω ???

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Λοιπον ο Boss είναι 5 μηνων ( λυκακος) και έχω αρχίσει και τον δουλευω μονος μου στην βασική χωρίς ομως να τον πιέζω ....(δίπλα στην βόλτα - οποτε ειμαστε κουρασμένοι τα καταφερνουμε - να ξεμακρένουμε αλλα να μην τραβάμε το λουρί , κατσε, σήκω, ξαπλα, ελα κτλ κτλ ...). Τα πιάνει γρήγορα αλλα οποτε τον πιάνει η μουρλα κάνει τον κινέζο ....εντάξει και εγώ δεν του βγάζω το λεμό μια που ακόμη ειναι κουταβι ...

Όπου να ναι ομως νομίζω οτι πρέπει να ξεκινήσουμε σε καποια σχολή - και εδώ ειναι που έχω χάσει την μπάλα!!!

Κατ αρχάς να σας πώ τί ζητάω απο τον Boss ...θέλω να κοινονικοποιηθεί με αλλα ζώα ( σε αυτό με εχει βοηθήσει εντυπωσιακά πολύ και το puppies park) αλλα και με ανθρώπους, θέλω να μάθει καλα τα βασικά ( ωστε να μπορώ να τον κυκλοφορώ παντού χωρίς να ταλαιπορούμαστε ή να χρειάζεται να τον δένω 20 μέτρα μακρία) και για το μέλλον ...μου έχει τραβήξει πολύ την προσοχή το agility μια που καταλαβαίνω οτι περνάς καλά και πολύ ποιτικό χρόνο με το σκυλο. ( ολα αυτά χωρίς να με ενδιαφέρουν τρόπαια αλλα ...αν μου βγεί και πρωταθλητής θα το αντέξω :)) - βεβαια αυτό μάλλον πρέπει να το δούμε απο τους 15 μήνες και μετά...

Εψαξα λοιπον στο Web ....και ...

1) Απέκλεισα τα ιδιαίτερα ( καλά δεν έκανα ??)

2) Συνηδειτοποίησα οτι ολες οι σχολές με εντυπωσιακές εγκαταστάσεις ειναι στου διαόλου την μάνα ( μένω Αργυρούπολη)

3) Συνηδειτοποίσα απο μια βόλτα σε ένα απο αυτά που δεν ειναι εκτός Αθήνας οτι οι φωτογραφίες σε κάποια που φαίνονται στο Web ...εχουν τραβηχτεί με μεγάλη μαεστρία ωστε να φαινεται ωραίος και μεγάλος ο χώρος χωρίς να ειναι . ( Αυτό βεβαια θα μου πείτε δεν ειναι κριτήριο)

Μετά επισκεφτηκα μια σχολή εδώ κοντά μου που φαινεται αρκετά σοβαρή ....μου αναφεραν οτι χρειάζομαι 30 μαθήματα ( υπακοή και φόλα) αλλα με ενα κόστος απίθανο !!! - Δεν το κρίνω βεβαια ο ανθρωπος φάνηκε σοβαρός και επαγγελματίας και δεν περιμένω να γίνει τσάμπα η εκπέδευση ισα ισα ...να τα δώσω αλλα θα ήθελα να ξέρω οτι ειμαι σε καλά χέρια ....και αυτό δεν το ξέρω ...
Το δευτερο πρόβλημα με αυτή τη σχολή ειναι οτι μου ζητήθηκε τις πρώτες δύο εβδομάδες ο σκύλος να είναι σχεδόν 4 μέρες/εβδ εκεί ....εγώ ομως δουλεύω και αν το κάνω θα ξεκινήσει η εκπέδευση χωρίς εμένα ( που θα μπορώ μονο Σαββατα) - και το κυριοτερο που ξέρω εγώ τι θα κάνουν με το σκυλί οσο δεν ειμαι εκεί ? ( και πάλι να αναφέρω οτι οι εντυπωσεις μου ειναι καλές για τον ανθρωπο που ήρθα σε επαφή απλά αυτές οι αγωνίες δεν φευγουν ευκολα ...)

θα ήθελα λοιπο αν μπορείτε να με βοηθήσετε με τις προτάσεις σας για το πιά σχολή ειναι καλή και σε ποιους απο εμπειρία έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη ( ελπίζω να μην σας φέρνω σε δύσκολη θέση ...αλλα φαντάζομαι για αυτό ειναι το φορουμ ..)

Επίσης κατα πόσο με τα ενδιαφέροντα που έχω υπάρχουν και αλλα προγραμματα εκπέδευσης/ασκησης που πιθανώς δεν γνωρίζω ...

Και δευτερον ...επειδή ειναι γερμανικός ποιμενικός και στην αναπτυξη θα πρέπει μήπως να καθυστερήσω λίγο την εκπέδευση σε σχολή ???

Ευχαριστωωωωω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.823
20.164
Ο μόνος λόγος, για να αποκλείσεις τα ιδιαίτερα, με έναν καλό εκπαιδευτή, είναι ο οικονομικός. Εσύ για ποιόν λόγο τα απέκλεισες.

Για ομαδικά μαθήματα, δεν έχεις σκεφτεί; Πιστεύω πως όταν ο σκύλος σου, δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα συμπεριφοράς, είναι ότι καλύτερο σε σχέση τιμής/αποτελέσματος. Προσωπικά, απεχθάνομαι τα ομαδικά, που γίνονται εντός των τοιχών των σχολών. Τα θεωρώ, μεγάλη κοροιδία.

Οι περισσότεροι, έχουμε να προτείνουμε καλούς εκπαιδευτές. Αλλά αυτό, είναι και κάπως υποκειμενικό, γιατί το τι θεωρεί ο καθένας "καλό", είναι αρκετά σχετικό. Περισσότερο θα σε μπερδέψουμε με παράθεση ονομάτων, πιστεύω.

Αgility Addicts - Ελάτε στην ομάδα μας!

Εχουμε στην ομάδα, γερμανικό που αυτή την στιγμή διαπρέπει σε αγώνες στο εξωτερικό!!!
Εδώ, θα σου πει η Εφη, πότε πρέπει να ξεκινήσεις μαθήματα, σχετικά με την ηλικία και την ανάπτυξή του.

Από κει και πέρα, δεν έχω καταλάβει τι άλλου είδους σχολή ψάχνεις, που σε απασχολεί αν επιτρέπεται ηλικιακά να ξεκινήσεις. Σε ενδιαφέρει ας πούμε, να ξεκινήσεις ipo ή mondio ;

Φίλε όταν λες φολα, τι εννοείς ;
Εκπαίδευση για αποφυγή φόλας εννοεί. Ενας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς μύθους, τουλάχιστον όπως τους βάζει στο μυαλό ο ιδιοκτήτης του σκύλου.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
δυστυχως αν δεν εχεις εμπειρια μπορει να απογοητευτεις απο την επιλογη σου.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι αν βρεις κανα 2 σχολες που σαρεσουν, να πας μερικες φορες και να δεις σκυλους που εκπαιδευονται. Εκει θα καταλαβεις αν η υπακοη που εχουν οι σκυλοι σε καλυπτει.

τωρα αν θες ΒΥ τον πρωτο καιρο πρεπει να κανεις συχνα μαθηματα. Αυτο δε το γλειτωνεις. Στο φορουμ μπορεις να αναφερεις και ονοματα και τιμες. Η πιο κοντινη σου ειναι το εκες του Τριαντη. Παρολα αυτα αν εχεις χρονο μη σταθεις στην αποσταση.

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Ο μόνος λόγος, για να αποκλείσεις τα ιδιαίτερα, με έναν καλό εκπαιδευτή, είναι ο οικονομικός. Εσύ για ποιόν λόγο τα απέκλεισες.

Εδώ, θα σου πει η Εφη, πότε πρέπει να ξεκινήσεις μαθήματα, σχετικά με την ηλικία και την ανάπτυξή του.

Από κει και πέρα, δεν έχω καταλάβει τι άλλου είδους σχολή ψάχνεις, που σε απασχολεί αν επιτρέπεται ηλικιακά να ξεκινήσεις. Σε ενδιαφέρει ας πούμε, να ξεκινήσεις ipo ή mondio ;

.
Σε ευχαριστω για τις πληροφορίες Mareco!! O λογος που απέκλεισα τα ιδιαίτερα ηταν γιατί μου δίνουν μια πιο πρόχειρη εντύπωση αλλα για να μου το θέτεις έτσι μαλλον εχεις αντίθετη άποψη εε?? Ισως πρέπει να το ξαναδώ ....

Πάντως για εμένα το ιδανικό θα ήταν να βρώ μια σχολή ΄με την οποία θα μείνω ...δλδ βασική υπακοή και απο εκεί και πέρα αν θελήσω να κάνω Agility η οτιδήποτε αλλο - δεν τα ηξερα τα ipo ktl :) - να το κάνω εκεί ... να μάθω τους ανθρώπους και αυτοί να προσέξουν το σκυλί μου γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του

δυστυχως αν δεν εχεις εμπειρια μπορει να απογοητευτεις απο την επιλογη σου.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι αν βρεις κανα 2 σχολες που σαρεσουν, να πας μερικες φορες και να δεις σκυλους που εκπαιδευονται. Εκει θα καταλαβεις αν η υπακοη που εχουν οι σκυλοι σε καλυπτει.
.
Επειδή ψάχνωντας μέσω internet την καθε σχολή φοβάμαι οτι θα χάσω χρόνο θα ηταν πολύ χρησιμο αν μπορούσατε να μου στείλετε έστω 2 -3 σχολές που θα άξιζε να επισκεφτώ κατα την γνώμη σας ....και προσ θεού αν δεν μου αρέσει κάποια δεν θα σας το χρεώσω ...αν θέλετε στείλτε τες μου έστω και σε προσωπικό μυνημα. Mareco και εσύ αν έχει κάποιον καλό για ιδιαίτερα θα με βοηθαγες

Ευχαριστω πολύ !!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.823
20.164
Εγώ, οι μόνοι για τους οποίους κόβω τον λαιμό μου, είναι οι εκπαιδευτές του puppies park, μια και τους ανέφερες. Γιάννης Απόκοτος και Στέφανος Μυλωνάς.

Και φυσικά για agility, η σχολή της Εφης. Για μένα, ότι πιο προχωρημένο υπάρχει αυτή την στιγμή, στην Αθήνα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.694
4.335
43
www.proudtobegreek.eu
Εγώ, οι μόνοι για τους οποίους κόβω τον λαιμό μου, είναι οι εκπαιδευτές του puppies park, μια και τους ανέφερες. Γιάννης Απόκοτος και Στέφανος Μυλωνάς.
Χαχαχαχα....απλα!

Sent from my iPhone using Tapatalk

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
Τα ιδιαίτερα κακώς τα απέκλεισες. Σε ένα μάθημα ιδιαίτερο ο σκύλος μου μάθαινε όσα σε 2-3 ομαδικά.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.694
4.335
43
www.proudtobegreek.eu
Ναι...mucca...γνωστά σε όλους τα...προβλήματά σου...
Απορώ τσάμπα τους κανεις τοση διαφήμιση ή κερδίζεις κάτι;!(πχ Δωρεάν μαθήματα)
Αλλα προβλήματα άλλων δε γνωρίζουμε ε...μάλιστα..μάλλον έχω καλο αφτι φαίνεται..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.823
20.164
Ούτε καταλαβαίνω τι λες, ούτε και μ'ενδιαφέρει.

Διαφήμιση μπορώ να κάνω όση και σε όποιον κρίνω εγώ, ότι το αξίζει. Γι'αυτό το κάνω και δημόσια και όχι με πχ. Το αν έχεις εσύ ενστάσεις δεν με αφορά. Οπως δεν αφορά, και το παρόν θέμα. Μάλλον εσύ, θα πρέπει να προσέξεις την δυσφήμιση που κάνεις ονομαστικά.

Αν έχεις να προτείνεις καλό εκπαιδευτή της αρεσκείας σου, κάντο.
Αν θέλεις να δυσφημίσεις τους συγκεκριμένους δύο, άνοιξε ένα θέμα και κάντο, ούσα όμως έτοιμη να υποστείς και τις "συνέπειες".

Οτιδήποτε άλλο, δεν αφορά το παρόν θέμα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.694
4.335
43
www.proudtobegreek.eu
Οτι είχα να πω το έχω γράψει εδώ και καιρό..με μια αναζητηση οποίος θέλει το βρίσκει!(στα πμ δε συνηθιζω να μιλαω μιας και προτιμώ να μιλάω ανοιχτά όταν επιλέξω να μιλήσω). Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν και το ξέρεις!Το οτι κανεις διαφήμιση το είπα και εγω δε χρειάζεται να το επαναλαμβανεις..η απορία μου ήταν στο τι κερδίζεις..και μη πεις τπτ γιατί απλα θα πεσω απο την καρέκλα απο τα γέλια και δε κάνει..θα χτυπησω!χαχαχαχα
Ας πάω λοιπόν στο θέμα του αγαπητού συμφορουμιτη και ας δώσω μια συμβουλή ώστε να αποφύγει την κακή επιλογή..!Προσεχε ο Εκπαιδευτης που θα διαλέξεις να μπορεί να κρίνει το σκύλο σου ανεξάρτητα απο τη φυλη του..να μπορεί να δει το χαρακτήρα του και να βασισει την Εκπαιδευση του στον σκύλο σου και οχι απλα να εχει μάθει μια Εκπαιδευση κονσέρβα και να κάνει σε όλα το ίδιο...Ψάξε μόνος σου και πήγαινε εκεί που νιώθεις οτι ειναι σωστό και μην ακούς κανέναν...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.823
20.164
..η απορία μου ήταν στο τι κερδίζεις..και μη πεις τπτ γιατί απλα θα πεσω απο την καρέκλα απο τα γέλια και δε κάνει..θα χτυπησω!χαχαχαχα
Δεν θα χτυπήσεις και τόσο, γιατί δεν θα διανύσεις και μεγάλη απόσταση.
Τι κερδίζω εγώ, απ'το να διαφημίζω το puppies park [λες και περιμένει εμένα]...δεν καταλαβαίνω ποιόν και γιατί τον ενδιαφέρει...ειλικρινά. Ανοιχτά το "διαφημίζω", πάρα πολλά χρόνια τώρα. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν γι'αυτό.

Οπως βλέπεις, μπορώ μια χαρά να συνεχίσω επ'άπειρον στο ίδιο υφάκι. Δεν βρίσκεις ότι είναι άδικο για το θέμα του παιδιού; Δώσε τις συμβουλές σου [αν έχεις] και άσε στην άκρη την χολή σου. Δεν υπάρχει λόγος. Αλλωστε, δεν κάνουν όλοι για όλους. Με τόσους εκπαιδευτές που κυκλοφορούν, ο καθένας μπορεί να βρει, αυτόν που θα τον κάνει ευτυχισμένο :wink:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.694
4.335
43
www.proudtobegreek.eu
Χολή άλλη έβγαλε(και απορώ γιατί;!)..και δε θα το συνεχίσω γιατί ομολογώ οτι ήταν επιτυχημένο...χαχαχαχα
Μια χαρα είπα στον συμφορουμιτη τι να αποφύγει και τι να προσέξει..Μια ακόμα συμβουλή ειναι να δει τη δουλειά του κάθε εκπαιδευτή και τα σκυλια που εχει εκπαιδεύσει!Επισης διάβασε και τα σχόλια του καθενός εδώ μέσα που σου προτείνει εκπαιδευτή ώστε να δεις τι δουλειά έχουν κάνει με τα σκυλια τους..Να δεις και την κρίση τους βρε αδερφέ :) Καλο ψάξιμο!

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Χωρίς να θέλω να αναζοπυρώσω την παραπάνω συζητηση η άποψη για το puppies park ειναι πολύ καλή! Δεν γνωρίζω την δουλειά τους στο κομμάτι της εκπαιδευσης αλλα για την κοιωνικοποίηση του κουταβιού η δυνατότητα να βρίσκεται μαζί με αλλα σκυλιά σε ενα ελεγχόμενο χώρο μου εβγαλε ήδη αποτελέσματα και τόσο οι ιδιοκτήτες οσο και τα παιδιά που δουλεουν εκεί ειναι πολύ ευγενικά και φιλικά. Επίσης καλή εντύπωση μου έχει κάνει οτι βοηθάνε τα αδεσποτάκια !!! Δεν το έχω αποκλείσει και για την εκπάιδευση αλλα δεν το έχω δέσει κιολας να ξεκινήσω εκεί πρίν το ψάξω παραπάνω.
Mareco και mucca ευχαριστω για τις συμβουλές!!:D

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τα ιδιαίτερα κακώς τα απέκλεισες. Σε ένα μάθημα ιδιαίτερο ο σκύλος μου μάθαινε όσα σε 2-3 ομαδικά.
Εξαρτάται και από τον εκπαιδευτη. Αλλά και εγώ με ιδιαίτερα που πηγα το ποντικι, κατεληξα με αλλο σκυλι στον μισό χρόνο, απ όσο υπολογιζαν σε ομαδικό να διορθώσει τα θεματα της.
Γνώμη μου, αν μπορεις, στρεψου στα ιδιαίτερα, να προσαρμοστεί το προγραμμα μαθημάτων αποκλειστικά στον Boss και για την κοινωνικοποιηση του ασχολησου με κάποιο puppies park

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
Να σου ζήσει το κουταβι:)αν μάθεις παραπάνω για το ιπο κ σε ενδιαφέρει καλο θα ηταν να ξεκινήσεις πριν την βασική υπακοή!μεσα απο το σπορτ θα βγει κ η υπακοή.

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Να σου ζήσει το κουταβι:)αν μάθεις παραπάνω για το ιπο κ σε ενδιαφέρει καλο θα ηταν να ξεκινήσεις πριν την βασική υπακοή!μεσα απο το σπορτ θα βγει κ η υπακοή.
Αυτα που ειδα στο utube για το ιπο φανηκαν πολύ προχωρημένα ....υπαρχει κανενα link μπας και μπήκα σε λάθος θεματα ??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro