Ερμής, ο τσοπανάκος μου!

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ano Liosia, Athens, Attikis
Καλησπέρα σε όλους.

Πριν μερικές μέρες υιοθέτησα ένα ημίαμο κουτάβι 2 μηνών από το σωματείο περίθαλψης αδέσποτων ζώων stray.gr. Τον βρήκαν παρατημένο στον Κάλαμο μαζί με τα 8 αδερφάκια του και είχαν βάλει για όλα αγγελίες υιοθεσίας στο site τους www.stray.gr. Εγώ διάλεξα αυτόν...Είχε τα πιο όμορφα χρώματα και ήταν ο πιο μαλλιαρός και στρουμπουλός. Δεν ήξερα πώς μπορεί να εξελιχθεί όμως όπως τον έβλεπα μου έμοιαζε οτι θα γίνει μεγαλόσωμος. Βέβαια αυτό δεν ήταν κάτι που με ένοιαζε ιδιαίτερα.

Επικοινώνησα με το σωματείο και αφού τους επισκέφτηκα για να δω τον μικρό κανόνισα και μου τον έφεραν πριν περίπου 2 εβδομάδες. Του άρεσε πολύ το κρεβατάκι που του είχα πάρει καθώς και όλα τα καινούρια του παιχνίδια. Επειδή είναι μικρούλης τον έχουμε και κοιμάται μέσα στο σπίτι προς το παρόν. Δεν λερώνει παρά μόνο στην πάνα του στην οποία προσαρμόστηκε αμέσως (του το είχαν ψιλομάθει και στο σπίτι όπου τον φιλοξενούσαν πριν).

Την πρώτη μέρα που μου τον έφεραν:

Φωτογραφία0114..jpgΦωτογραφία0117..jpgΦωτογραφία0113..jpg

Τον πήγα στην κτηνίατρο μερικές μέρες αφού ήρθε στο σπίτι και μου είπε οτι είναι ημίαιμος τσοπάνης και πως θα γίνει περίπου 35 κιλά. Τον ζύγισε και ήταν 7,1 κιλά και μόλις 2,5 μηνών. Πλέον πλησιάζει τους 3 μήνες και εχθές που τον ξαναζύγισε η κτηνίατρος τον έδειξε 8,5 κιλά. Δηλαδή 1,5 κιλό σε 1 εβδομάδα!!! Από την επόμενη φορά δεν θα μπορώ να τον σηκώνω καν στην αγκαλιά μου! :)

Είναι πολύ καλός αλλά και πολύ τσαντίλας! :evil: Τις εντολές και το μάλωμα δεν τα δέχεται χωρίς αντίσταση και εκνευρισμό αν και στο τέλος μου υποκύπτει. Είναι ακόμα μικρούλης αλλά έχω αρχίσει από τώρα να προσπαθώ να του μάθω πράγματα γιατί αντιλαμβάνομαι οτι προσπαθεί να επιβληθεί και να περνάει το δικό του. Κατά τα άλλα είναι πολύ παιχνιδιάρης, λίγο ναζιάρης και λατρεύει τα χάδια και τον ύπνο!

Σε δύο εβδομάδες θα κάνουμε και το τρίτο μας εμβόλιο και θα μπορέσουμε να βγαίνουμε και βόλτα αλλά και να έρθουμε σε επαφή με άλλα σκυλάκια κάτι που προς το παρόν απαγορεύεται.

Λατρεύω το αρκουδάκι μου και πιστεύω οτι θα τα πάμε πολύ καλά! :D:D

Φωτογραφία0129..jpgΦωτογραφία0133..jpg

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Κούκλος είναι...να σου ζήσει..
Μπράβο που τον πήρες και χωρίς περγαμηνές, μόνο από το κου-κου που σου έκανε...
Οι πρώτες περγαμηνές του είναι η τσαντίλα του...που υπόσχεται μια υπέροχη συμβίωση............:D
και....
Wellcome to the club...

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ναι μου ήταν αρκετό που είδα τα μεγάλα μαύρα μάτια του. Δεν ρώτησα τίποτα περισσότερο παρά μόνο τι πρέπει να κάνω για να τον πάρω! :-D
Άλλο που από το σωματείο μου έδωσαν όλα του τα χαρτιά και με ενημέρωσαν πλήρως για το κάθε τι και αυτό μου άρεσε πάρα πολύ.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Καλώς σας βρήκα όλους. Έχω μάθει πολλά πράγματα από όλους σας στο forum και έχω ακόμα πολλά να μάθω! :)
Παρέα με τον Ερμάκο μου τώρα πιά... ;-)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες!:)

Χίλια μπράβο, για την κίνηση που έκανες! Θα σου την ανταποδόσει χίλιες φορές!!!

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου! Ο καλύτερος φίλος... και φύλακας!

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Είναι πολύ καλός ο μικρούλης μου και είχε ανάγκη από σπίτι. Κι εγώ ανάγκη από μια χνουδωτή παρέα... :) Ε και κάπου στη διαδρομή βρεθήκαμε. :-D :-D

Έχει ήδη αρχίσει να δίνει ζωηρά δείγματα φύλαξης του χώρου του αν και μόλις 3 μηνών μωρό!! :-D

Καλώς σας βρήκα όλους! :)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ο τσοπανάκος σου είναι κούκλος, να τον χαίρεσαι. Μήπως να του πάρεις ενα κρεββάτι μονό καλύτερα?:p

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Έχει ήδη αρχίσει να δίνει ζωηρά δείγματα φύλαξης του χώρου του αν και μόλις 3 μηνών μωρό!! :-D
...και που είσαι ακόμα!!!

Για να σοβαρευτώ λιγάκι, τα "δείγματα φύλαξης" (από 3 μηνών) δεν πρέπει, σε οποιαδήποτε περίπτωση, να τα δίνει σε σας, στην οικογένεια (στην αγέλη του)... Αυτά πρέπει να κόβονται "άμα τη εμφανίσει"!
Δεν εννοώ με ξύλο, ούτε με αγριοφωνάρες...
Ψάξε μέσα στο dogforum, υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα.

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
stamatia να σου πω την αλήθεια νομίζω οτι μάλλον θα το χρειαστώ με το θηριάκι μου!!!

johnk όχι σε καμία περίπτωση. Απλά γαυγίζει στους ξένους που μπορεί να τύχει να έρθουν στο σπίτι (πχ ένας μάστορας ή ένας γείτονας). Σε εμάς δεν έχει κάνει τίποτα τέτοιο και εννοείται οτι εάν έκανε θα του το έκοβα. Αυτό που έκανε 1-2 φορές και δεν μου άρεσε ήταν να γαυγίσει στο παιδάκι του γείτονα αλλά του το έκοψα κατευθείαν (εννοείται όχι με ξύλο απλά με λίγο πιο έντονη τη φωνή μου) και τον ηρέμησα για να μην βλέπει το παιδάκι ως κίνδυνο-ξένο-παρείσακτο κτλ. Τώρα δεν το κάνει αλλά τον παρακολουθώ γιατί δε θέλω να αναπτύξει κάποιο πρόβλημα με τα παιδιά. Πιστεύω όμως οτι το κατάλαβε.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
μωρέ τι ματάρες, τι αυτάρες και τι ποδάρες έχει ο μικρός Ερμάκος!!!!! Να σου ζήσει και να τον χαίρεσαι! :) είναι ένας κούκλος ο μικρός σου!
γενικά οι τσοπαναραίοι μας είναι επιφυλακτικοί και δεν τα πάνε καλά με τους ξένους! το πολύ πολύ απλά να τους ανεχτούν.... είναι όμως αφοσιωμένοι και πιστοί... γενικά είναι μεγάλοι έρωτες!!!!!! :love:

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Είδες είδες τι παιδί έχω??? Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Ναι είναι μεγάλος έρωτας όντως! Τον ερωτεύτηκα με το που τον είδα!!

Luna

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2011
109
0
Καλωσόρισες και να χαίρεσαι το γλυκό σου αρκουδάκι !!!!! Συγχαρητήρια που τον έσωσες και του πρόσφερες σπιτάκι ... Είναι πολύυυ ομορφούλης, έχει ένα φοβερό ζεστό βλέμμα...Ματάρες !!!!!!
Με το καλό και το 3ο εμβόλιο και μετά ποιος σας πιάνει στις βόλτες !! Να κάνει και τους πρώτους του σκυλο-φίλους !!!!!!!!
Περιμένουμε φωτος από την πρώτη βόλτα !!!
Και ναι θα συμφωνήσω, θα το χρειαστεί ένα μεγαλύτερο κρεβατάκι..προβλέπεται να γίνει αρκετά μεγαλόσωμος !!!!!! :p

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Ο Ερμακος ειναι ενας κουκλος απο κοντα*agapoylas*....και αλλαξε πολυ απο εβδομαδα σε εβδομαδα!!!!
Φιλη επιτελους βρηκες χρονο να συστηθεις ,γιατι αρκετο καιρο τωρα διαβαζει το φορυμ....:p!
Περιμενουμε ολοι να τελειωσει τα εμβολια του για να αρχισουμε τις τσαρκες...και με τη Μοιρα φυσικα!!!:D

Καλως ηρθες,φιλη μου(και απο εδω)!!!:rolleyes:

Last edited:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς ήρθες και από εμάς στο...κλαμπ των τσοπάνηδων...

Μπράβο για την κίνησή σου να τον υιοθετήσεις.....Και είναι και κούκλος.....
Τα τσοπανάκια για μένα είναι τα καλύτερα σκυλιά....(για μένα ...το τονίζω....:D)
Και καλά κάνεις και προσπαθείς από τώρα να του μάθεις πράγματα....
Σου εύχομαι καλή και αρμονική ζωή.....και....πολλά και καλά παιχνίδια....
Α...και προσπάθησε να χορτάσεις αγκαλιές...γιατί όπως διαπιστώνεις....τα άτιμα....μεγαλώνουν....ταχύτατα.....

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά! Ναι όντως του αρκουδάκι μου μεγαλώνει πάρα πολύ γρήγορα μέρα με τη μέρα (πώς μεγαλώνουν τα άτιμα! :D ) και εννοείται οτι θα ανεβάσω φωτογραφίες από την πρώτη μας βόλτα! Την περιμένω με ανυπομονησία! Ε και φυσικά θα του πάρω και μεγαλύτερο κρεβάτι απλά τώρα βολεύεται προς το παρόν για ξάπλες και πολύυυυυ δάγκωμα. :p Και όσο τον χωρέσει! :D

Φίλη μου το ξέρεις οτι περιμένω να αρχίσουμε να πηγαίνουμε βολτούλες με τη Μοίρα! Ε και να κάνουμε και κανένα μπανάκι στο puppies park αν προλάβουμε. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήρθες στο φόρουμ και να σου ζήσει το çoban köpek σου! :) Και μπράβο σου που του έβγαλες ελληνικό όνομα, είμαστε μειοψηφία εδώ μέσα, καθότι η πλειοψηφία αποτελείται από σούπερ ξενομανείς... :(