Εργασιακός σκύλος: εντός ή εκτός σπιτιού;

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
θα χρησιμοποιησω τον ορο αγελη αφου καποιο εδω μεσα πιστευουν οτι ειναι σκυλοι και οι σκυλοι παιδια τους :paja1:

ΑΝ Η ΑΓΕΛΗ ΛΟΙΠΟΝ

ακολουθει το προγραμμα και δεν βγαινει απο αυτο

ο σκυλος δουλευει το μυαλο του και εκτονωνεται παιζοντας με τα αλλα μελη της αγελης τα διποδα σκυλια οχι τα τετραποδα παιδια

θα ειναι ο σκυλος δυσαρεστημενος ;

αν ο σκυλος που ζει εντος σπιτιου μενει μονος του και ο ιδιοκτητης του δουλευει 8-10 ωρες και μετα πρεπει α κοιμηθει και 8 ωρες και το μονο που εχει κανει με τον σκυλο ειναι να ξαπλαρουν παρεα για καποια ωρα και να τον παει μια βολτα γιατι ειναι πιο χαρουμενος ; επειδη εχει μαθει να μενει μεσα ; και ο αλλος σκυλος εχει μαθει να μενει εξω

γρεκο ο σκυλος πρεπει να μενει εξω . ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ικανοποιεσαι ;

ωραια με την ιδια λογικη .

το πανω ειναι πανω γιατι ειναι πανω απο το κατω και το κατω ειναι κατω γιατι ειναι πανω απο το πανω

δεν υπαρχει λογος να συζηταμε αφου ολοι θελουν να κανουν οτι τους αρεσει οι πιο δυνατοι θα επιβαλουν τα γουστα τους και στους αλλους

αντε καλο χαιδεμα αυτιων
πειτε ο ενανς στον αλλο ποσο καλοι σκυλοιδιοκτητες ειστε θα πω και εγω με τους αλλους που συμφωνουν με το εξω ποσο καλοι σκυλοιδιοκτητες ειναι
Δεν θα βρεις καμία τοποθέτηση μου που να λέει το που πρέπει να είναι ένας σκύλος και να σε κατακρίνω για αυτό που κάνεις η ένσταση ξέρεις πια ήταν.
Από κει και πέρα….

Απαγορεύεται η χρήση κεφαλαίων γραμμάτων μπορείς να τα μαρκάρεις, Όπως πολύ καλά γνωρίζεις

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
σου ειπα οχι Αρη ;

και που ξερουν ολοι αυτοι εδω περα τι γουσταρουν οι σκυλοι μου

απο τοτε που πηρα το μαλι ειναι ολοι με υπονοουμενα οτι θα παρατησω τον Παρη , οτι ειναι δυστιχισμενος , οτι ο φοξ θα χαλαστει αν βγει μετα εξω και οτι προβλεψει ο καθε ενας εδω μεσα

εγω ειμαι βλακας ; δεν μπορω να καταλαβω και να φερω την κατασταση στα ισια της ;

αντιθετως καθομαι και διαβαζω οτι γενικοτητα επικεντρωμενη στο πως περνουν οι σκυλοι ΜΟΥ γραφει ο καθενας προσπαθω να δωσω απαντησεις και για τους αλλους ιδιοκτητες διεγραψα ενα καρα οφ τοπικ και με λενε και φασιστα

ε για αυτο λοιπον φιλε labrador retriever γινομαι και ειρωνικος γιατι μου λενε ολοι πως θα εχω τους σκυλους μου ενω εχω δωσει τα επιχειρηματα μου για το πως ζει ενας σκυλος εξω , εχουν δωθει τα επιχειρηματα για το πως ζει ενας σκυλος μεσα και αντι να μεινει ετσι γιατι το θεμα δεν εχει να δωσει κατι αλλο πανε ολοι να επιβαλλουν την γνωμη τους για αυτο θελω να αποφυγουμε τις θεσεις χωρις επιχειρημτα γιατι η ελλειψη επιχειρηματων ειναι φασισμος καταλαβες Krina ;

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
νικο έχεις εκνευριστεί, δεν υπάρχει λόγος, οτι γράφουμε είναι οι απόψεις που εχει ο καθένας και απευθύνονται σε όσους διαβάζουν το νήμα και οχι σε εσένα προσωπικά.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ωραια το τοπικ δεν λεει για τους δικους μου σκυλους

λεει για αλλους η υπολοιπη απαντηση περι επιχειρηματων και φασισμου παραμενει ως εχει

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ισως να ειναι το πρωτο μου ban μετα απο 2 χρονια στο forum αλλα να εισαι σιγουρος οτι θα το ευχαριστηθω αρκει να μην σβηστει το μηνυμα μου να σου πω δημοσια αυτο : εχεις προβλημα συμπεριφορας και επικοινωνιας ,βγαζεις επιθετικοτητα και απαραδεκτη προσπαθεια κυριαρχιας ,ολοι πρεπει να συμφωνουν με εσενα αλλιως ειναι λαθος και ασχετοι ,αυτο ειναι φασισμος ,καταλαβες Νικο ?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εχουν δωθει τα επιχειρηματα για το πως ζει ενας σκυλος μεσα και αντι να μεινει ετσι γιατι το θεμα δεν εχει να δωσει κατι αλλο πανε ολοι να επιβαλλουν την γνωμη τους για αυτο θελω να αποφυγουμε τις θεσεις χωρις επιχειρημτα γιατι η ελλειψη επιχειρηματων ειναι φασισμος καταλαβες Krina ;
ειπα σε κανεναν να συμφωνησει με εμενα ; σας ειπα να βγαλετε τους σκυλους εξω ;

εσυ μου λες να αφησω να λεει ο καθενας οτι του κατεβει , ειμαι μοντ η δουλεια μου ειναι να μην αφησω και δεν διεγραψα και τιποτα ενα ποστ του γρεκου διεγραψα που απευθυνεται σε εμενα και λεει " τι λες ρε φιλε αληθεια ; "

για την επιθετικοτητα τι να κανουμε δεν ειμαι ο Γκαντι , ο Νικος ειμαι

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Να πω και εγω κατι:
Τον νικο τον ξερω ακρετο καιρο (καπου 3 χρονια πρεπει να ειναι?)! Τον εχω δει και με τα σκυλια του!
Και οχι μονο με τον Παρι- αλλα και με την Μαγιουλα- την γριουλα κανισουλα της μαμας του.

Σπανια εχω δει παιδι της ηλικιας του, που ειναι τοσο αφοσιομενο σε αυτο που κανει!
Ψαχνεται και προσπαθει να κανει οτι καλυτερο για τα σκυλια του.

Τωρα με παραξενευει και μενα λιγο το γεγονος, οτι σκεφτεται να αφησει τον Φοξ εκτος σπιτου- αλλα ειμαι σιγουρη, οτι αμα καποιος του δωσει τα σωστα επειχηρηματα, θα το εξετασει το θεμα.
Ετσι τον εχω γνωρισει εγω τουλαχιστον.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
μα εμενα δεν με χαλασε αυτο ,ισα ισα που ειμουν και θετικη και εγραψα οτι για το συγκεκριμενο ανθρωπο δεν εχω ενδοιασμους που θα μεινει εξω ο σκυλος του γιατι ειμαι σιγουρη οτι ξερει τι κανει και πως το κανει και χαρακτηρισα την δηλωση του ως ειλικρινη και υπευθυνη

το προβλημα μου ειναι η συμπεριφορα του στα μελη του forum και η ανακοινωση περι μη επιχειρηματολογιας και σβησιματος

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ειπα γιατι το εγω πιστευω οτι ο σκυλος πρεπει να ζει μεσα - σκετο δεν προσφερει και γιατι το εγω πιστευω οτι ο σκυλος πρεπει να ζει εξω - σκετο δεν προσφερει επισης τιποτα

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
αυτο ειναι φασισμος κα δεν αρμοζει σε ενα δημοκρατικο forum σαν αυτο !!!!!!τι παει να πει "χωρις επιχειρηματα θα σβηνονται ως εκτος θεματος " ,ο καθε ενας εχει το δικαιωμα να εκφρασει την αποψη του αν εσενα δεν σου κανουν καποιες απαντησεις και δεν δεχεσε την επιχειρηματολογια δεν μπορεις να κανεις χρηση της ιδιοτητας του moderator για προσωπικη σου υποθεση,το forum αυτο δεν ειναι χωραφι σου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+100000

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
ο σκυλος πρεπει να μενει εξω.συμφωνω επισης και μαυτο
-αν ειναι προστατευμενος απο φολες κλπ.

αρα εαν είναι σε κλειστό κένελ σε όλη την διάρκεια της νύχτας - γιατί όμως να εξουδετερώσεις εναν σκύλο φύλακα?

-αν βγενει συχνα και εκτονωνετε καταλληλα

πόσο συχνά να βγαίνει? ο μέσος άνθρωπος δουλεύει 8-10 ώρες την ημέρα, βάλε και 8-10 ώρες υπνο και ριλαξ στην τηλεόραση τι έμεινε?

-αν απλα ειναι σκυλος που δεν παλευετε μεσα σε ενα σπιτι.

αυτό δεν το ξέρω γιατί δεν μου έτυχε ακόμα

επισης να σημειωσω οτι στη θεση του νικου μιας και νομιζω οτι εχω καταλαβει(ας διορθωθω)ποσο πολυ ασχολειτε με τα σκυλια και ποσο θελει να προχωρησει στα κυναθληματα.ο σκυλος θα ζουσε σε κλουβα για να ξερω οτι οταν βγενει περνω το 100%της ενεργειας του που παλι το θεωρω φυσιολογικοτατο οταν ο σκυλος εκτονωνεται οσο πρεπει και σωστα.

εαν ο νίκος βαρεθεί σε 2-4 χρόνια το άθλημα, ή δεν μπορεί να το συνεχίσει λόγω υποχρεώσεων ή άλλου λόγου, ποιά θα είναι η θέση του σκύλου σε αυτή την περίπτωση?
να σου απαντησω.
πρωτον μπορει να μη σε ενδιαφερει η φυλαξη στο σημειο που μαλλον εννοεις.
ποσο συχνα?αναλογα με το σκυλο εγω ας πουμε περναω περισσοτερες ωρες με το σκυλο απο το μεσο ιδιοκτητη.(κ δε μιλαω να μονο να βγενει μονο με τη βολτα εγω οταν κανω δουλειες στο κηπο ειναι διπλα μου κατι τετοιο εννοω.δε μιλαω για κλουβα-βολτα μονο
το αν παλευετε η οχι μερικα σκυλια απλα δε κανουν για μεσα στο σπιτι δε μιλαω για φυλη μιλαω συγκεκριμενα για σκυλο με σκυλο οτι εχουν διαφορα.ο καθε νικος που θα βαρεθει ηδεν θα μπορεσει αυριο μεθαυριο να ανταπεξελθει στο σπορ θα βει ενα αλλο τροπο να ασχοληθει με το σκυλο του γιατι απλα τον αγαπαει.δηλαδη σε εμαςδεν αλλαζουν οι ζωες μας και κατοπιν και του σκυλου στη διαρκεια της ζωης?τα σκυλια τα προσαρμοζουμε στα νεα δεδομενα για να μαστε καλα.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Θα τον δώσεις; Τον πρώτο σκύλο που είχε την τιμή να τον αποκαλέσεις αγάπη σου; :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για εμένα το σημαντικό δεν είναι το που θα κοιμάται ο σκύλος αλλά το τι περιορισμούς θα έχει σχετικά με αυτό!
Δεν θα ήθελα κάποιος να απαγορεύσει στον σκύλο του είτε να περναει ώρα μέσα είτε να περνάει ώρα έξω!
Εμένα, ας πούμε, μένει και μέσα και έξω από το σπίτι, ανάλογα με τις συνθήκες, τις απαιτήσεις της στιγμής και την επιλογή και του σκύλου και ημών!
Πάντως, για την ιστορία, και σχετικά με συγκεκριμένα σκυλιά που έζησαν μαζί μου,συνήθως επιλέγαν να την βρίσκονται σε χώρους κοντινούς σε εμάς!

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Για να πω και γω την αποψάρα μου, μέσα η έξω δεν έχει σημασία φτάνει να μην τον ξεχνάει το αφεντικό του. Απο κεί και πέρα ανάλογα την συμπεριφορά του σκύλου στην εργασία, αν νοιώθεις πως χρειάζεται έξτρα ανάπτυξη σχέσης, τότε σαφώς είναι καλύτερα μέσα γιατί αναγκαστικά θα ασχοληθείς θέλοντας και μη παραπάνω.