Απαντήσανε παραπάνω.... το μεγάλο για μεγάλο σκύλο (ντοπερμαν). Εγω τελικά πάντως πήρα το μεσαιο για το μεγάλο σκύλο μου, γιατί είναι κοκαλλιάρης οπότε και το μεγάλο να επαιρνα δε θα χρησιμοποιούνταν όλο το μήκος.... το περιμένω να έρθει.
Εμένα βρεμμενος μαδάει περισσότερο.... με το χέρι εννοώ, ασχετα απο το φουρμινατορ. Και μόνο που τον χαιδεύεις βρεμμένο, γεμίζει το χέρι σου.... ενώ στεγνός όχι.Έβγαζε και βρεγμένος???? Ποιος στη χάρη σου!!!!
Βρεγμένα τα δικά μου δε βγάζουν καθόλου!
Πρακτικά χτενίζεις όση ώρα έχεις όρεξη! Από ένα σημείο και μετά θα δεις ότι μειώνεται η τρίχα που βγαίνει, εγώ κάπου εκεί σταματάω.
Κι εγώ με το χέρι βγάζω τις τρίχες από τη χτένα, δεν έχω δει σχετικά βιντεάκια. Α! Κι έχω δίπλα μου μια σακούλα για να μαζεύω τις τούφες που βγαίνουν, γιατί αν κάνει ότι φυσάει.......
Απλα΄κολλάνε στο χέρι σου, οι τρίχες αυτές είναι ήδη νεκρές και με το νερό κολλάνε.
Αυτό εννοώ να μαδάει λιγότερο..... (το "στο πάτωμά μου" εννοείται....)Λιγότερο δε θα μαδάει επειδή τον χτενίζεις. Θα μαδάει όπως πάντα, απλά επειδή στην ουσία θα αφαιρείς τις νεκρές τρίχες από μόνη σου αυτές δε θα φεύγουν στο χώρο που ζει και κινείται ο σκύλος.
Οχι, άλλα "ανυσύχησα" μήπως με το φουρμι του σπάω τις τρίχες και του φύγει η γυαλάδα...Η dr δεν είπε ότι δεν του κάνεις καλό με το furmi,
Το λείο και γυαλιστερο τρίχωμα δεν είναι μόνο ζήτημα ψώνιου ή εκθέσεων αλλά και ένδειξη καλής κατάστασης του σκύλου!Δεν πρέπει κανείς να το παραβλέπει!Για αυτό για όποιον είναι σημαντικό το τρίχωμα του σκύλου του να είναι γυαλιστερό-γυαλιστερό και λείο, είτε λόγω εκθέσεων είτε λόγω ψώνιου(σαν και μένα) καλό είναι να προσέχει τις λεπτομέρειες!!