Εμ δεν είναι πάντα θέμα τύχης, γι'αυτό το ανέφερα. Όταν ήρθε ο Iggy, τον κοιτούσα, τον ξανακοιτούσα, δεν μου έβγαζες από το μυαλό ότι είχε ερλιχίωση. Εντέλει τον ξεψαχνίσαμε με εξετάσεις, υγιέστατος, απλά είναι λίγο .. "αραλίκης". Δεν θα άλλαζε κάτι αν είχε θέμα υγείας, αλλά δεν θα μου έκανε και εντύπωση με 50+ σκυλιά σε ένα σπίτι, ποιο να πρωτοτσεκάρεις;Dnassib κάθε μέρα επιφυλάσσει και μια καινούργια έκπληξη, δεν έχω παράπονο.. χαχα
Για το crate δεν είμαι ακόμα σίγουρη, θα δώσω ακόμα ένα μικρό περιθώριο, γιατί βλέπω αλλαγή στην συμπεριφορά της στην βόλτα και θα αποφασίσω εγκαίρωε και αναλόγως..
Σχετικά με τον κήπο, ίσως δεν το διευκρίνισα σωστά. Δεν την αφήνω στον κήπο (περιφραγμένος, μόνο αν της ανοίξει κάποιος την πόρτα φεύγει), φεύγω και είναι τελείως μόνη της, ανεξέλεγκτη όλη μέρα. Υπάρχει άνθρωπος του σπιτιού που μπαινοβγαίνει συχνά, την έχει παρέα και γενικά την έχει τον νου του, δεν είναι μόνη της, απλά εγώ είμαι υπεύθυνη για την εκπαίδευσή της, για αυτό είπα οτι δεν λερώνει στο σπίτι μέσα αλλά στον κήπο και όχι στην βόλτα.
Annie μου τι να πω, τυχερά είναι αυτά.. και αν μου έλεγαν έχει τα τάδε ιατρικά προβλήματα θα έλεγα αααα όχι τότε δεν την θέλω ή πάρτε την πίσω δεν πληρεί τις προϋποθέσεις μου;; Οι συνθήκες εκεί που ήταν... άσε!!
Τύψεις δεν έχω, ίσα ίσα το καλό της θέλω και όπως και να έχει από εκεί που ήταν καλύτερα είναι. Στα ώπα ώπα την έχω!! Δεν σκέφτομαι δλδ μην την αφήσω μόνη της, ή μην την μαλώσω θα στενοχωρηθεί κλπ κλπ. Της θέτω όρια όταν μου δίνεται η ευκαιρία, μαθαίνει τους κανόνες και τους ρυθμούς του σπιτιού. Δεν είμαι πρωτάρα σκυλομάνα, απλά οτι είναι ενήλικη και απο καταφύγιο είναι το καινούργιο.
Μέσα στο σπιτι είναι άνετη, δεν είναι κολλιτσίδας. Κάθεται στο μαξιλάρι της, πάει από δω από κει, δεν έχει θέμα. Παιχνίδια? Τι είναι αυτό? Δεν έχει μάθει να παίζει, δεν ξέρει σιγά σιγά πιστεύω θα το μάθει κι αυτό..
Mareco ευχαριστώ για το manual, θα το διαβάσω πριν σβήσω το φως..
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές, μου αρέσει να διαβάζω και τις δικές σας εμπειρίες.
A.
Υπομονή έχεις, διάθεση έχεις, εμπειρία και ωριμότητα έχεις, αγάπη και συγκρότηση επίσης, ε τι μας θες ρε κοπελιά;; Το καλύτερο του κόσμου έκανες και το ξέρεις ήδη, με λίγη προσπάθεια θα την δεις να ανθίζει και μην ξεχνάς να το μοιράζεσαι μαζί μας (όπως και τις φωτογραφίες που λέγαμε ), να μαθαίνουμε κι εμείς