Επιτελους ας συνελθουν μερικοι!!!!!!(σκυλια χωρις λουρι)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Και η ηθικη σου εσενα σου λεει, οτι οταν καποιος εχει προβληματικο σκυλο - και ειναι παραλληλα και ασχετος - τον διωχνουμε ωστε να κανουμε τη ζωη μας (και την αφθαιρεσια μας) πιο ευκολη;
Σοβαρολογείς? θες να πείς ότι ένα άσχετο άτομο είναι καλό να έχει ένα δύσκολο/κυριαρχικό σκυλί και να το βγάζει βόλτα όταν δεν μπορεί ΚΑΝ να το ελένξει?

Και τι θα το σταματήσει να δαγκώσει/σκωτώσει ένα παιδάκι?

Τέτοια ακούνε κάτι παιδάκια που γούσταρουνε να έχουνε δύσκολα (μαγκιάρικα όπως τα λένε οι πιτσιρικάδες) σκυλιά για να κάνουν μούρη στους φίλους τους πάνε σε pet shop αγοράζουν τον σκύλο και μετά απο 1-2 χρόνια ακούμε ότι το τάδε σκυλί δάγκωσε το τάδε παιδάκι.

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Σοβαρολογείς? θες να πείς ότι ένα άσχετο άτομο είναι καλό να έχει ένα δύσκολο/κυριαρχικό σκυλί και να το βγάζει βόλτα όταν δεν μπορεί ΚΑΝ να το ελένξει?

Και τι θα το σταματήσει να δαγκώσει/σκωτώσει ένα παιδάκι?
Και ποιος εισαι εσυ και εγω που θα κρινουμε ποιος ειναι ασχετος, και ποιος πρεπει να εχει σκυλο - και πως του προεκυψε αυτος ο σκυλος;; Εδω δινουμε διπλωματα οδηγησης με λαδωμα και ο καθε killer κυκλοφωρει με ενα τονο σιδερα που σκοτωνουν για πλακα , και μου λες για τον ανθρωπο που στην τελικη εδωσε σπιτι σε ενα αδεσποτο; ελεος............

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Και ποιος εισαι εσυ και εγω που θα κρινουμε ποιος ειναι ασχετος, και ποιος πρεπει να εχει σκυλο - και πως του προεκυψε αυτος ο σκυλος;; Εδω δινουμε διπλωματα οδηγησης με λαδωμα και ο καθε killer κυκλοφωρει με ενα τονο σιδερα που σκοτωνουν για πλακα , και μου λες για τον ανθρωπο που στην τελικη εδωσε σπιτι σε ενα αδεσποτο; ελεος............
Δεν ξέρω ποιος είσαι εσύ, αλλά εγώ αν ήταν στο χέρι μου (όπως σίγουρα είναι στο χέρι τον εκτροφέων και το κάνουν ήδη) δεν θα έδινα με καμία παναγία τέτοιο σκυλί σε παιδί νεαρό που στο μυαλό του ο σκύλος είναι το αντίστοιχο με μια γρήγορη Φεράρι (και τα 2 δηλαδή θα προκαλέσουν αργά ή γρήγορα κάποιον θάνατο).

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και η ηθικη σου εσενα σου λεει, οτι οταν καποιος εχει προβληματικο σκυλο - και ειναι παραλληλα και ασχετος - τον διωχνουμε ωστε να κανουμε τη ζωη μας (και την αφθαιρεσια μας) πιο ευκολη;
Η ηθικη μου μου λεει οτι εαν εχω ενα σκυλο ο οποιος ειναι επικινδυνος με αλλα σκυλια , δεν παω βολτα σε μερος οπου μαζευονται πολλα σκυλια ολων των μεγεθων, αδεσποτα ή οχι , τις ωρες που γινεται χαμος. Ζουσα ετσι για 7 χρονια, εβγαζα το θηλυκο χασκι απογευμα σε σκυλοπαρκα και τον αρσενικο ντοπερμαν αργα το βραδυ σε μερη που δεν υπηρχαν σκυλια. Ακομα και εαν τυχαινε να μας πλησιασουν σκυλια , εβγαινα μπροστα και τα εδιωχνα.Και εγω ασχετη ημουν πριν 12 χρονια που το εκανα.
Ακομα και σημερα, οταν ειμαι στους γονεις μου τον Μπλακ τον παω αλλου βολτα και αλλου τον Ντιεγκο (γιατι εκει ξερω οτι εχει και αλλα σκυλακια).

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ναι, αλλά το ρώτησα παραπάνω αν ενωούσαν "δύσκολο" σκύλο και μου είπε ο Johnk ότι ΝΑΙ έχει δύσκολο σκύλο. Γ.Π.
Φίλε Darkpaladin,
Τώρα, για να πούμε "του στραβού το δίκιο", ΟΧΙ, δεν σου είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που σου είπα το κάνω quote:

Φίλε, Darkpaladin,
Ο δικός μου εκπαιδευτής όντως έχει σκύλο κυριαρχικής φυλής (ή, όπως λέει ο Cesar Millan, "δυνατής φυλής").

Δηλαδή, προσπάθησα να είμαι "στρογγυλός" ακόμα και στο θέμα της λέξης "κυριαρχική" και το παρέθεσα και σαν "δυνατή" φυλή, με την αντιδιαστολή που κάνει΄ο Cesar Millan, ότι "δεν υπάρχουν κυριαρχικές και δύσκολες φυλές, αλλά δυνατές φυλές, μέσα στις οποίες μπορεί να συναντήσουμε, με αυξημένη πιθανότητα και για διάφορους λόγους κυριαρχικά άτομα".

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...δεν ειναι υποχρεωμενος να κανει τιποτα.. περα απο το νομικη διασταση ομως υπαρχει και η ηθικη.
Ωραια. Αμαλια μου, εγω εχω έναν σκυλο για κάθε περιπτωση ακραία.

Με την Ηρα, μου χαλανε την βολτα γιατι πρεπει να προσεχω μην τους κοψει στα δυο.
Με την Ζηνα, μου χαλανε την βολτα γιατι πρεπει να προσεχω μην την κοψουν στα δυο.
Όπως και να χει, μου χαλανε την βολτα.
Τα σκυλια μου δεν γουστάρουν να παιζουν με άλλα σκυλια.
Δεν το ενθαρρύνω για διαφορους λογους και συγκεκριμενη φιλοσοφια.
Εγω εχω φαει την ψυχη μου (και της Ηρας) για να μαθει να συγκρατιεται, αλλά υπαρχουν και όρια.
Την Ζηνα τρομαξα να την κανω να είναι άνετη.
Εμεις δεν ενοχλουμε ποτέ κανεναν.

Πρεπει να εξαφανιστώ από προσωπου γης, να μην πηγαινω σε δημοσια μερη, παρκα, δαση, βουνα, ποταμια?
Αν παω, δεν σεβομαι τους κανονες της ηθικης? Γιατι? Για να περνανε οι ανευθυνοι καλα?
Εμενα δεν πρεπει να με σεβαστουν?
Δεν σεβονται ουτε εμενα ουτε τα σκυλια μου. Είναι ηθικο αυτό?
Μπορει να με συναντησουν οπουδηποτε.
Γιατι δεν βρισκουν μια περιφραγμενη εκταση και να βγαλουν οσα γουστα θελουν και οσα μάτια θελουν?

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αυτο ειναι επιλογη σου ομως, και το ειπαμε και νωριτερα. Δεν ειναι υποχρεωση σου.. Η ηθικη σου θα επρεπε να σου λεει - εφοσον εχεις τοσες εμπειριες - να πιασεις τον κυριο που εχεις ηδη διακρινει οτι δεν το εχει και πολυ, και να του εξηγησεις δυο - τρια πραγματα, για το καλο του και των υπολοιπων, και οχι να τον διωχνεται (που δεν εχετε κανενα δικαιωμα οπως ηδη ξερεις.). Παντος και ενας σχετικος, δεν θα εκανε κατι που θα σου αρεσε περισσοτερο. Το πιθανοτερο ειναι να αρχιζε τις κλωτσες, και τοτε θα εβγαζε επιθετικοτητα και προς τους ανθρωπους ο σκυλος σου. ..σκεψου το.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Φίλε Darkpaladin,
Τώρα, για να πούμε "του στραβού το δίκιο", ΟΧΙ, δεν σου είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που σου είπα το κάνω quote:

Φίλε, Darkpaladin,
Ο δικός μου εκπαιδευτής όντως έχει σκύλο κυριαρχικής φυλής (ή, όπως λέει ο Cesar Millan, "δυνατής φυλής").

Δηλαδή, προσπάθησα να είμαι "στρογγυλός" ακόμα και στο θέμα της λέξης "κυριαρχική" και το παρέθεσα και σαν "δυνατή" φυλή, με την αντιδιαστολή που κάνει΄ο Cesar Millan, ότι "δεν υπάρχουν κυριαρχικές και δύσκολες φυλές, αλλά δυνατές φυλές, μέσα στις οποίες μπορεί να συναντήσουμε, με αυξημένη πιθανότητα και για διάφορους λόγους κυριαρχικά άτομα".
Συγνώμη τότε, κάπου χάθηκα και διάβασα "δύσκολη" και για αυτό το συνέχισα έτσι. Αν μπωρούσα λοιπόν να κάνω ένα Search - Replace στο φορουμ θα άλλαζα τις λέξεις "δύσκολη" με "δυνατή". Έπρεπε να συνέχιζα με την λέξη "κυριαρχική" για να μην μπλεκόμασταν, my bad.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν ξέρω ποιος είσαι εσύ, αλλά εγώ αν ήταν στο χέρι μου (όπως σίγουρα είναι στο χέρι τον εκτροφέων και το κάνουν ήδη) δεν θα έδινα με καμία παναγία τέτοιο σκυλί σε παιδί νεαρό που στο μυαλό του ο σκύλος είναι το αντίστοιχο με μια γρήγορη Φεράρι (και τα 2 δηλαδή θα προκαλέσουν αργά ή γρήγορα κάποιον θάνατο).
το εχει μαζεψει απο το δρομο λεμεεεεεεεεεεεεεεεεε. Διαβασε και λιγο πια! οοοοοοοο..

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
το εχει μαζεψει απο το δρομο λεμεεεεεεεεεεεεεεεεε. Διαβασε και λιγο πια! οοοοοοοο..
Σου είπε κανείς οτι εγώ μιλάω για το συγκέκριμένο άτομο??? Εγώ μιλάω για άλλα άτομα που πάνε και αγοράζουν τέτοια σκυλια. Διάβασε εσύ λίγο καλύτερα και μην χάνεσε που μιλάς με 2 άτομα ταυτόχρονα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ωραια. Αμαλια μου, εγω εχω έναν σκυλο για κάθε περιπτωση ακραία.

Με την Ηρα, μου χαλανε την βολτα γιατι πρεπει να προσεχω μην τους κοψει στα δυο.
Με την Ζηνα, μου χαλανε την βολτα γιατι πρεπει να προσεχω μην την κοψουν στα δυο.
Όπως και να χει, μου χαλανε την βολτα.
Τα σκυλια μου δεν γουστάρουν να παιζουν με άλλα σκυλια.
Δεν το ενθαρρύνω για διαφορους λογους και συγκεκριμενη φιλοσοφια.
Εγω εχω φαει την ψυχη μου (και της Ηρας) για να μαθει να συγκρατιεται, αλλά υπαρχουν και όρια.
Την Ζηνα τρομαξα να την κανω να είναι άνετη.
Εμεις δεν ενοχλουμε ποτέ κανεναν.

Πρεπει να εξαφανιστώ από προσωπου γης, να μην πηγαινω σε δημοσια μερη, παρκα, δαση, βουνα, ποταμια?
Αν παω, δεν σεβομαι τους κανονες της ηθικης? Γιατι? Για να περνανε οι ανευθυνοι καλα?
Εμενα δεν πρεπει να με σεβαστουν?
Δεν σεβονται ουτε εμενα ουτε τα σκυλια μου. Είναι ηθικο αυτό?
Μπορει να με συναντησουν οπουδηποτε.
Γιατι δεν βρισκουν μια περιφραγμενη εκταση και να βγαλουν οσα γουστα θελουν και οσα μάτια θελουν?
Αρη θελω να πιστευω οτι εαν υπηρχε ενας χωρος που μαζευοντουσαν διαφορα σκυλια και παιζανε, δεσποζομενα ή οχι, δε θα πηγαινες εσυ με την Ηρα καθε μερα τις ωρες που ειχε τα περισσοτερα σκυλια. Θα προσπαθουσες να βρεις ενα αλλο χωρο, στον οποιο δε θα στρεσσαρεις το σκυλι σου και δε θα κινδυνευεις να τραβας απο το στομα της αλλα σκυλια. Εγω αυτο εκανα με τον Λεωνιδα...αυτο κανω με το Μπλακ.. και ισως αυτο κανω με τον Ντιεγκο απο δω και περα εαν δεν επανελθει... Τοσο περιεργο σας φαινεται?
Εγω πουθενα δεν ειπα οτι αφηνω χυμα στο κυμα Ντιεγκο και Ιρινα στα παρκα και στις πλατειες και οποιον παρει ο χαρος... ισα ισα τις περισσοτερες φορες δεχομαστε επιθεσεις απο σκυλια δεσποζομενα που κανουν βολτες ενω οι ιδιοκτητες τους βλεπουν Μενεγακη.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν χανομαι καθολου. Μιλαμε για συγκεκριμενο περιστατικο - οσο για τους εκτροφεις και τα σκυλια, και τα παιδια, μην εισαι και πολυ σιγουρος οτι ολοι ξερουν πως θα εξελιχθει το καθε κουταβι. Επισης μην ξεχνας οτι ειναι ελαχιστοι οι εκτροφεις που ξερουν τι κανουν, και "κοβουν" πελατες.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν χανομαι καθολου. Μιλαμε για συγκεκριμενο περιστατικο - οσο για τους εκτροφεις και τα σκυλια, και τα παιδια, μην εισαι και πολυ σιγουρος οτι ολοι ξερουν πως θα εξελιχθει το καθε κουταβι. Επισης μην ξεχνας οτι ειναι ελαχιστοι οι εκτροφεις που ξερουν τι κανουν, και "κοβουν" πελατες.
Συγνώμη, αλλά μιλάω για ΣΩΣΤΟΥΣ εκτροφείς (που γνωρίζω απο κοντά) που έχουν Rotweilers, PitBull, κ.α. δυνατά σκυλιά και δεν δίνουν τα σκυλιά τους αβέρτα κουβέρτα για να βγάλουν λευτά, αν εσύ τώρα έχεις δεί κάτι άλλο απο ανεύθυνους BYB είναι άλλο θέμα και δεν έχεις ψαχτεί τότε καλά με σωστούς εκτροφείς.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αυτο ειναι επιλογη σου ομως, και το ειπαμε και νωριτερα. Δεν ειναι υποχρεωση σου.. Η ηθικη σου θα επρεπε να σου λεει - εφοσον εχεις τοσες εμπειριες - να πιασεις τον κυριο που εχεις ηδη διακρινει οτι δεν το εχει και πολυ, και να του εξηγησεις δυο - τρια πραγματα, για το καλο του και των υπολοιπων, και οχι να τον διωχνεται (που δεν εχετε κανενα δικαιωμα οπως ηδη ξερεις.). Παντος και ενας σχετικος, δεν θα εκανε κατι που θα σου αρεσε περισσοτερο. Το πιθανοτερο ειναι να αρχιζε τις κλωτσες, και τοτε θα εβγαζε επιθετικοτητα και προς τους ανθρωπους ο σκυλος σου. ..σκεψου το.
Ρε συ εγω δε τα γνωριζα ολα αυτα.. πιστευα οτι ερχεται αλλο ενα κοινωνικοποιημενο σκυλι, αρσενικο βεβαια και κυριαρχικης φυλης, αλλα οχι επιθετικο.. Ετσι κ αλλιως ειμαι παντα σε επιφυλακη οταν παιζει ο Ντιεγκο με αρσενικους (γι αυτο και τρεχω μαζι τους και κανω σα χαζη με μπαλες, μπαλακια κλπ)...
Εκανα λαθος ... μεγαλο λαθος που δεν ημουν πιο ψιλιασμενη...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Συγνώμη, αλλά μιλάω για ΣΩΣΤΟΥΣ εκτροφείς (που γνωρίζω απο κοντά) που έχουν Rotweilers, PitBull, κ.α. δυνατά σκυλιά και δεν δίνουν τα σκυλιά τους αβέρτα κουβέρτα για να βγάλουν λευτά, αν εσύ τώρα έχεις δεί κάτι άλλο απο ανεύθυνους BYB είναι άλλο θέμα και δεν έχεις ψαχτεί τότε καλά με σωστούς εκτροφείς.
Ασε τους ΒΥΒ απεξω, δεν αποτελουν μετρο συγκρισης. Εχεις καποια αναλογια σωστων/ μη σωστων εκτροφεων στο μυαλο σου για τη χωρα μας τουλαχιστον; ..για να ξερουμε και τι λεμε δηλαδη. Ειδικα με pitbull και rott που ανεφερες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Νομίζω ότι σε λίγη ώρα θα "ξεχυλώσει" (περισσότερο) το θέμα και θα έχουμε μερικά ταυτόχρονα θέματα:
α) σκύλος χωρίς λουρί
β) ορισμοί δύσκολων - εύκολων φυλών, κυριαρχικών και μη
γ) συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα άτομο δυνατής φυλής γίνεται κυριαρχικό - επιθετικό κλπ.
δ) ποιοί μπορούν να έχουν σκύλο δυνατής - δύσκολης - κυριαρχικής φυλής
ε) τι σημαίνει έμπειρος ή αρχάριος ιδιοκτήτης

Εχω αρχίσει και τα χάνω λιγάκι, μιάς και δεν είμαι συνεχώς επάνω στο θέμα...:)

Last edited:

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ασε τους ΒΥΒ απεξω, δεν αποτελουν μετρο συγκρισης. Εχεις καποια αναλογια σωστων/ μη σωστων εκτροφεων στο μυαλο σου για τη χωρα μας τουλαχιστον; ..για να ξερουμε και τι λεμε δηλαδη. Ειδικα με pitbull και rott που ανεφερες.
Δεν μου επιτρέπετε να αναφέρω ονόματα για να παρουσιάσω ποιοι είναι αυτοί που κάνουν καλή εκτροφή και σωστή επιλογή για τα σκυλιά τους. Πάντος και λίγο να ψάξεις στο γκουγκλυ θα μάθεις πολύ εύκολα ποιοι θεωρούνται ΣΩΣΤΟΙ και ΜΗ ΣΩΣΤΟΙ εκτροφείς στον κόσμο και όχι απλά στην ελλάδα.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
α, καλα , εσυ το πας μακρυα. Στις αλλες χωρες δεν υπαρχει να δεις σκυλο χωρις λουρι - σε πολλες απο αυτες δεν υπαρχει να δεις pitbull. Μιλαμε για το Ελλαδισταν, αμα ειναι να την κανουμε mundial την κουβεντα δεν θα βγει κανενα ασφαλες συμπερασμα ουτε εχουμε και τα στοιχεια ή τις γνωσεις για να το κανουμε. Ωστοσο, καλο ειναι οταν παραθετουμε καποια "επιχειρηματα", να μην στελνουμε τον αλλο στο google να τα ανακαλυψει. ..εκτος και αν δεν εχουμε.

http://www.pitbull.gr/club
..ψαχνω απεγνοσμενα για εκτροφεις, αλλα ουτε ενας...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
α, καλα , εσυ το πας μακρυα. Στις αλλες χωρες δεν υπαρχει να δεις σκυλο χωρις λουρι - σε πολλες απο αυτες δεν υπαρχει να δεις pitbull. Μιλαμε για το Ελλαδισταν, αμα ειναι να την κανουμε mundial την κουβεντα δεν θα βγει κανενα ασφαλες συμπερασμα ουτε εχουμε και τα στοιχεια ή τις γνωσεις για να το κανουμε. Ωστοσο, καλο ειναι οταν παραθετουμε καποια "επιχειρηματα", να μην στελνουμε τον αλλο στο google να τα ανακαλυψει. ..εκτος και αν δεν εχουμε.

http://www.pitbull.gr/club
..ψαχνω απεγνοσμενα για εκτροφεις, αλλα ουτε ενας...

http://www.pitbull-club.gr/
αυτο δυστυχως, δεν...