Επιστροφές ζώων!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αν ο φιλοζωος που μαζεψε το αδεσποτο πει σε αυτον που θελει να το υιοθετησει: Ξερετε, το σκυλακι αυτο κανει 100 ευρω ειναι άλλο, και ειναι άλλο να πει: Ξερετε, τα εξοδα που εγιναν για να ειναι το σκυλακι που θα βαλετε στο σπιτι σας υγιες και καθαρο απο καθε αποψη ανηλθαν στα 100 ευρω. Εαν εχετε την καλοσυνη και την δυνατοτητα μπορειτε να συνεισφερετε και εσεις...:)

Σε καθε περιπτωση, για μενα ο ανθρωπος που μαζεψε το ζωακι και το περιεθαλψε και το φιλοξενησε και ξενυχτησε και σφουγγαρισε το λερωμενο του σαλονι και εκανε μετακινησεις για τον κτηνιατρο και, και, και............, ειναι αξιεπαινος και δεν πληρωνεται ο ιδιος σε καμια περιπτωση απο το όποιο ποσο διατεθει απο τον αναδοχο...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
παιδιά όπως και να το πούμε, όπου μπλέκονται χρήματα έχουμε να κάνουμε με αγοραπωλησία.
Γνώμη μου, λοιπόν, είναι ότι στον εθελοντισμό δεν υπάρχει αμοιβή (υλική). Δίκαιο? Άδικο?.
Eγώ είμαι κάπου στη μέση, μια κ αναγνωρίζω τι κάνουν οι άνθρωποι που φιλοξενούν κάποιο/α αδέσποτα σπίτι τους κλπ...
Αλλά διάβασα αυτό που εγραψες Λίζα κ μου δημιουργήθηκε άμεσα μία σκέψη/ερώτημα... Κ ποιοι τελικά μπορούν να φιλοξενούν/αναλαμβάνουν αδέσποτα; Αν, δηλ., περιμένουμε μόνο από εκείνους με την οικονομική ευκολία, νομίζω ότι... "σωθήκαμε".

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εννοείται Νατάσσα μου ότι είναι βαρύ έξοδο η κατοχή σκύλου και ακόμα πιο βαρύ η προσωρινή κατοχή (δηλαδή φιλοξενία) περισσότερων.
Αλλά αρχικά αναφέρθηκε να ζητούνται χρήματα για ξεσκαρτάρισμα των υποψήφιων (και να πηγαίνουν σε καταφύγια), όχι για τα έξοδα αυτού που φιλοξένησε.
Τελικά για ποιο πράγμα συζητάμε?
Και στις δύο περιπτώσεις μου φαίνεται αδιαννόητο.

Ζητώ συγγνώμη από όσους θίγω.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Προσωπικά, επειδή δεν έχω εξασκήσει το "σπορ" συστηματικά, δεν θα μπορούσα να πάρω χρήματα....αλλα λέω...
Δεν μπορείς να πείς:
"Μαζί με το σκυλάκι, το βιβλιάριό του και το περιλαίμιό του...πάρτε και τις αποδείξεις του κτηνιατρείου....και σε καλή μεριά"?

Αν πει: Α!ναι...πόσο κόστισαν όλα?
....έχει καλώς...

Αν αδιαφορήσει...είναι τόσο βόδι που θα αδιαφορήσει και στο μέλλον οπότε του ρίχνεις ένα άκυρο επιτόπου...

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
chloe δεν θιγεις κανενα μη φοβασαι.. :)
απλως πρεπει να δειξεις κατανοηση και απο την αλλη πλευρα..
Ελπιζω να μην παρεξηγηθω λογω πετ σοπ.. και εγω ειμαι καπου αναμεσα .. αν και το εχω κανει μια φορα και ειχα πει θα το ξανακανω δεν το ξαναεκανα.. καλως - κακως δεν ξερω... παντως οργανωμενα μονη μου μαζευω αδεσποτα, δεν ανηκω σε κανενα σωματειο απο επιλογη - δεν νομιζω οτι μπορω να δεσμευτω και να ανταπεξελθω σε υποχρεωσεις... για αυτο και μονο. συνεργαζομαι ομως με παιδια απο σωματεια και εχουμε μια πολυ καλη σχεση.. οχι ομως οικονομικη εννοειται.
Ο σκυλος που εδωσα και τα λεφτα που πηρα ορισα ενα ποσο ποσο κανει μια προσιτη σκυλοτροφη, σκαλιμπορ, πανες, λουρι κτλ κτλ.. τον εξοπλισμο του σκυλου... και αυτα σε τιμες κοστους.. δλδ δεν "αγορασαν" τον σκυλο.. τσαμπα τον πηραν, τα πραγματα τους πληρωσαν.. ουτε μου πληρωσαν τα οσα μπορει να ειχα ξοδεψει για αυτον.

Αν "μαζευα" τα λεφτα απο τα αδεσποτα στην ουσια.. δεν θα κερδιζα τιποτα.. δλδ να μενει στην ακρη.. θα ειχα ομως μια μικρη μπανκα για το επομενο αδεσποτο. Μιλαω πολυ προσωπικα.. εχει τυχει να ειμαι σε τοση μεγαλη αναγκη και καποιο σκυλι μου σε μεγαλυτερη... και να μην ξερω τι κανω. τι να κανω? να σκεφτω τα χρεη μου και να τον παρατησω ή τον σκυλο που αν δεν γινοταν χειρουργειο θα εμενε κουτσο για ολη του την ζωη - παρολη την καλη υγεια του ? ..ας ειναι καλα μερικοι φιλοι που βοηθησαν !!!

Δεν ειμαι καθολου εναντια στην ανταλλαγη χρηματων εφ'οσον αυτη δεν γινεται κερδοσκοπικα..

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Eμενα παντως μου ετυχε να μου στειλει κοπελα λεφτα για τα εξοδα που θα εκανα για τη σκυλιτσα μεχρι να τους την παω γιατι ηταν μακρυα,μεχρι κ λεφτα για τις βενζινες και για το γιατρο ! Γιατι ξερει πως εχουν τα πραματα και οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι,δεν ειπε αα ειναι ημιαιμο δε δινω φραγκο. Δε με πληρωσε απλα βοηθησε στα εξοδα,δεν εβγαλα κερδος. Αλλιως δε θα ειχα τη δυνατοτητα να της το παω τοσο μακρυα σε εκεινη τη φαση.Αφου το ερωτευτηκε κ το ηθελε προσφερθηκε και ειναι προς τιμην της. Και μια αλλη γυναικα μου ταχυδρομισε τα πραματα που της ειχα στειλει μαζι με το σκυλακι γιατι ειπε θα μου ξαναχρειαστουν.
Και γω οταν πηγα να παρω το σκυλακι του αδερφου μου ρωτησα τη κοπελα ποσα ξοδεψε κτλ ,της πληρωσα το τσιπακι ενω για τα εμβολια μου ειπε δε τα ηθελε ,ηταν απο αυτην, και μου εδωσε τις αποδειξεις . Εγω πιστευω δεν ειναι καθολου κακο ,ουτε εμενα μου κακοφανηκε ,γιατι να μη της τα πληρωσω ; Μπορουσε να μου το δωσει ατσιπαριστο και χωρις εμβολια αν ηθελε ,παλι θα τα εκανα τα εξοδα γιατι αυτο το σκυλακι διαλεξε ο αδερφος μου,αυτο του εκανε το κλικ. Αμα ο αλλος εχει λιγο μυαλο στο κεφαλι κ ενδοιαφερεται πραγματικα ετσι κανει ,και αυτο ειναι κ το σωστο κατα τη γνωμη μου. Βεβαια δε μπορουμε να τυχαινουμε ολο σε σωστους ανθρωπους...

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
παιδιά όπως και να το πούμε, όπου μπλέκονται χρήματα έχουμε να κάνουμε με αγοραπωλησία.
Γνώμη μου, λοιπόν, είναι ότι στον εθελοντισμό δεν υπάρχει αμοιβή (υλική). Δίκαιο? Άδικο?
Δεν ξέρω, ανήκει στα λίγα ζητήματα για τα οποία είμαι απόλυτη.

Αν δεν μπορείς να περιθάλψεις το σκύλο που φιλοξενείς και στον οποίο προτίθεσαι να βρεις σωστή οικογένεια, δεν το κάνεις. Κανείς δεν είπε ότι τα χρήματα που απαιτούνται είναι λίγα.

Με την ίδια λογική γιατί να μην ζητάει χρήματα για τα κουτάβια αυτός του οποίου η ημίαιμη σκύλα γέννησε? Επειδή εκείνος φταίει για τον ερχομό τους στον κόσμο? Κι αν έγινε κατά λάθος? Αν δεν γνώριζε? Αν κατά τα άλλα φρόντισε τη σκύλα απ' την πρώτη μέρα και τα κουτάβια μέχρι να γίνουν 2 μηνών? Αν ζητάει τα χρήματα για να ξεσκαρτάρει κάπως τους κατάλληλους απ' τους ακατάλληλους? Αν τα ζητάει για να τα δώσει σε κάποιο καταφύγιο? Έχει τεράστια διαφορά?
Για μένα όχι.
Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω...ας μείνω μόνο στο ότι εξισώνεις εμένα προσωπικά πχ, με όσους βάζουν τα σκυλιά τους να γεννάνε. Για τον οποιοδήποτε λόγο. Δεν με ενδιαφέρει.
Δίκαιο; Αδικο; :rolleyes:
Εχει τεράστια διαφορά; :rolleyes:
Για μένα...ναι...:(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.764
7.925
Με την ίδια λογική γιατί να μην ζητάει χρήματα για τα κουτάβια αυτός του οποίου η ημίαιμη σκύλα γέννησε? Επειδή εκείνος φταίει για τον ερχομό τους στον κόσμο? Κι αν έγινε κατά λάθος? Αν δεν γνώριζε? Αν κατά τα άλλα φρόντισε τη σκύλα απ' την πρώτη μέρα και τα κουτάβια μέχρι να γίνουν 2 μηνών? Αν ζητάει τα χρήματα για να ξεσκαρτάρει κάπως τους κατάλληλους απ' τους ακατάλληλους? Αν τα ζητάει για να τα δώσει σε κάποιο καταφύγιο? Έχει τεράστια διαφορά?
Για μένα όχι.
Δεν πληρώνεις τον εθελοντή. Τον βοηθάς για να μπορέσει να συνεχίσει να είναι εθελοντής και επιπλέον αναλαμβάνεις τα έξοδα του σκύλου σου , ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ είναι τώρα και το ότι τον βλέπεις τόσο καλά είναι επειδή βρέθηκε ο εθελοντής και τον φρόντισε.
Και στην ερώτηση με την διαφορά, ναι έχει τεράστια διαφορά. Και νομίζω ότι και εσύ θα το δεις αν το σκεφτείς λίγο παραπάνω.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ρε παιδιά θα αποφασίσουμε για τι πράγμα μιλάμε?
Άλλο να βοηθήσει ο ανάδοχος αυτόν που φιλοξενεί με όποιον τρόπο θέλει και μπορεί και άλλο να ζητηθούν χρήματα για το ημίαιμο που φιλοξενείται.

Σε περίπτωση που φιλοξενήσω ζώο και έρθει ο νέος ιδιοκτήτης και μου πληρώσει κάποια έξοδα θα του πω όχι? Γι' αυτό μιλάμε? Νομίζω όχι, δεν είμαστε παιδιά ούτε αφελείς.
Αν μιλάμε γι' αυτό τόση ώρα :rolleyes: για ποιο λόγο να έφερνα αντίρρηση?

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω...ας μείνω μόνο στο ότι εξισώνεις εμένα προσωπικά πχ, με όσους βάζουν τα σκυλιά τους να γεννάνε. Για τον οποιοδήποτε λόγο. Δεν με ενδιαφέρει.
:confused::confused::confused:
Από πού κι ως πού σε εξισώνω?

Ξαναλέω. Αφήστε έξω περιπτώσεις που ο ανάδοχος δίνει κάποια έξοδα για το σκύλο του σ' αυτόν που τον φιλοξενούσε και περιέθαλπε μέχρι στιγμής.
Στην περίπτωση που ζητώ χρηματικό αντίτιμο για να δώσω ένα σκυλί και χωρίς αυτό δεν το δίνω,το πουλάω ναι ή όχι?

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
έχω φιλοξενήσει ζωάκια αλλα υπήρχε βοήθεια δλδ είχαν τα εμβόλια τους είχαν κάνει εξετάσεις ... δυστυχώς σε αυτη τ φάση που είμαι τωρα δεν μπορώ να παρω ένα σκύλο απο το δρόμο και να το φροντίσω απο την αρχή ... μονο φιλοξενία και φαγητό μπορώ να προσφέρω :(
αν τα πράγματα ήταν αλλιώς θα μπορούσα να είχα φροντίσει πολλά περισσότερα σκυλάκια ... δλδ αν αυτος που θα το υιοθετούσε να πλήρωνε για τα βασικά ...
και όταν υιοθέτησα το πρώτο μου σκυλάκι τ Σκαρλετ ρώτησα αν θέλουν πίσω το λουράκι (δεν το ήθελαν ) και αν πρέπει να δώσω καποια χρήματα,,, ουτε αυτα ήθελαν μου είπαν οποτε μπορώ να δώσω τροφή

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Στην περίπτωση που ζητώ χρηματικό αντίτιμο για να δώσω ένα σκυλί και χωρίς αυτό δεν το δίνω,το πουλάω ναι ή όχι?
Aν πουλουσα τη Ρειν θα επρεπε να ζητησω πανω απο 1500 ευρω... μου εφαγε τον καναπε και 2 δερματινες καρεκλες, εβγαλε οφ ενα κρειτ κλπ

Το ποστ της mareco με αντιπροσωπευει απολυτα... μαλλον δεν καταλαβαινομαστε :(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δεν πειράζει, δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα...
Σε κάθε περίπτωση δεν θα μου άρεσε να αρχίσουμε να βλέπουμε αγγελίες "υιοθετείστε το τάδε ζωντανό, συμβολική τιμή 50 ευρώ"
προτιμώ το "χαρίζεται".

Louna δεν αναφέρομαι σ' αυτό που λες.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μα καλα...Και αυτος ο Ντιεγκο καθοταν και εβλεπε ??? :confused::rolleyes::D
Εδινε οδηγιες μαλλον ... :D Τωρα που το σκεφτομαι κακως την εδωσα τσαμπα :p

Chloe εννοειται οτι δεν ειναι ετσι... οι ανθρωποι που μου εδωσαν χρηματα το εκαναν με την καρδια τους και οχι με τη μορφη "θελω 100 ευρω για να παρεις το σκυλο"...αν ειναι δυνατον .. τι συζηταμε...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Εδινε οδηγιες μαλλον ... :D Τωρα που το σκεφτομαι κακως την εδωσα τσαμπα :p

Chloe εννοειται οτι δεν ειναι ετσι... οι ανθρωποι που μου εδωσαν χρηματα το εκαναν με την καρδια τους και οχι με τη μορφη "θελω 100 ευρω για να παρεις το σκυλο"...αν ειναι δυνατον .. τι συζηταμε...
Συζητάμε την πρόταση
ισως να είναι μια λύση η απαίτηση κάποιου ποσού ίσως 50-100 ευρώ

και απαντήσεις τύπου "εγώ το έχω κάνει".
Δηλαδή αυτό που γίνεται σε οργανωμένα καταφύγια του εξωτερικού - την πώληση ημίαιμων για χαμηλά συμβολικά ποσά.
Αν τώρα εσύ φιλοξενείς σκυλιά και οι ανάδοχοι σε βοηθούν με τα έξοδά σου είναι δυνατόν να μπω στη μέση και να σου πω "τι κάνεις εκεί"?

p.s με την ασυνεννοησία στο συγκεκριμένο τόπικ έχω απορήσει ειλικρινά!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν έχω πουλήσει ποτέ σκύλο, αλλά έχω χαρίσει αρκετούς που μάζεψα κυρίως όταν ήμουν φοιτητής. Δε μπήκα ποτέ στο συλλογισμό πόσα έχω δώσει και είμαι ο βλάκας που μετά ζητούσε να πάει να δει πως ζει ο σκύλος. Δυο τρεις φορές δε θέλανε να πάω, σε έναν πήγα με το ζόρι και μάς μάζεψε η αστυνομία με τις συνθήκες διαβίωσης του σκύλου. Επίσης μου έχουν επιστρέψει σκύλο. Και βέβαια ένα ζώο περήφανο και συντροφικό, να το πάρεις πίσω πέντε μήνες μετά και να το βλέπεις να σκύβει το κεφάλι όταν πας να το χαϊδέψεις, ή να χυμάει να δαγκώσει αν υψώσεις τον τόνο της φωνής ακόμη κι αν δεν απευθύνεσαι στο σκύλο, λέει πολλά και νομίζω κάποιοι θα έχετε αισθανθεί όπως κι εγώ.

Λεφτά δε θα μπορούσα να ζητήσω πάντως όχι κατ' αυτό τον τρόπο. Θεωρώ ότι αν τώρα μάζευα ένα σκύλο, τον φρόντιζα κι έβαζα μια αγγελία, το πιθανότερο είναι πως δε θα ερχόταν να τον πάρει η kasi ή η Amaliaz που ξέρουν κι έχουν σκυλιά και μια άλφα ευθυκρισία αλλά πιθανότατα κάποιος που απλά θέλει ένα σκύλο, είδε σε φωτογραφία το ωραιότατο πολύαιμο (όπως λέει κι ο kokoni) μου που συμπτωματικά μοιάζει με λυκοειδές αποφάσισε να εμπλακεί και να το πάρει μη έχοντας ξανά εμπειρία σκύλου. Και αναφέρομαι σε αυτό τον ενδιαφερόμενο και όχι στο γνώστη. Θα έκανα πλέον κάτι τελείως διαφορετικό. Θα του έδειχνα τι έχω πληρώσει ως τώρα για να έχει μια ιδέα του κόστους ενός σκύλου σε φροντίδα και διατροφή, δεν θα τσιπάριζα το σκύλο αλλά πρώτα απ' όλα θα του έδινα ραντεβού στον κτηνίατρο για να πάρει το σκύλο τσιπάροντας τον μπροστά μου και θα τον ρώταγα μιας και δεν είναι γνώστης και πρέπει να μπει σε μια σειρά και για αρχή καλό είναι να του επιλέξω εγώ κάποιες τροφές, σε ποιά διεύθυνση να του στείλω την τροφή. Φυσικά η τροφή δε θα ήταν πληρωμένη από 'μενα κι αυτό νομίζω είναι αρκετά μεγάλη ψυχρολουσία και δείχνει τα μεγέθη. Αν και πολύ φοβάμαι ότι ο σκύλος σύντομα θα έτρωγε φρίσκις, αλλά θα ήταν κι αυτό ένα βήμα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Η λεξη απαιτηση τα αλλαξει ολα... σωστα...
Απο την αλλη αν ειχα σπιτι μου ενα αρρωστο ζωο που απαιτει ενα ποσο που δεν ειχα...θα ζητουσα βοηθεια και αν ο αναδοχος μου ελεγε "ε οχι δεν εχω να σου δωσω, μου ζητας λεφτα για ενα ημιαιμο αδεσποτο?" , το πιο πιθανο ειναι ΝΑΙ να ΜΗ του εδινα το σκυλο. Καλως ή κακως αυτο εγω θα εκανα.
Δε φιλόξενω σκυλια και με βοηθουν οι αναδοχοι... πως κατεληξες οτι αυτο γινεται? Η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και αν δε μπεις στο χορο, οτι και να λεμε....

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αυτη ειναι η νεα μεθοδος Γριφε.. και πολυ σωστη
Αμαλια εγω μαζι σου!
οσοι πηραν λεφτα - εννοειεται δεν το εκαναν για να καλυψουν προσωπικες αναγκες!
Εχουν υπαρξει ανθρωποι.. που μου εχουν οι ιδιοι πει "τι εχεις δωσει μεχρι τωρα να τα πληρωσουμε" καλως ή κακως μολις το ακουγα αυτο.. ηταν σαν να με ειχαν ηδη πληρωσει δειχνοντας την προθυμια τους και εν μερει αυτη η ευθυτητα μου ενεπνεε παραπανω εμπιστοσυνη στο ατομο τους..

Και εχουν υπαρχξει φορες (οπως αυτη που ανοιξα το θεμα) που οταν ειπα οτι ο σκυλος ειναι να κανει αλλα 2 εμβολια.. ξινισαν τα μουτρα.. καταλαβαινω την οικονομικη στενοτητα ολων... αλλα με ποια λογικη αρνεισαι το εξοδο του σκυλου, οταν θες σκυλο?
Ακομα και αν ειχαν γινει τα εμβολια.. αν τυχει κατι κακο στο σκυλο και χρειαστει εξοδα ιατρικα.. τι θα κανεις?? αμα δεν μπορεις να πας τον σκυλο για 2 εμβολια..

Το χρηματικο ενδιαφερον οσο ναναι, δειχνει το γενικοτερο ενδιαφερον... αλλιως κατι δεν κολαει..

Εχει τυχει επιτηδες και λεω .. αναλαμβαναεται τα εμβολια εξ'ολοκληρου και λακισαν... δλδ αν ηταν εμβολιασμενο θα το ηθελαν.. τι συμπεραινουμε απο αυτο?

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγω συμφωνώ απολύτως με Αμαλία.

Και το λέω έχοντας πληρώσει για τα έξοδα του ημίαιμου σκύλου που υιοθέτησα (ο οποίος είχε περάσει από τρία σωματεία και μου δώθηκε η δυνατότητα να επιλέξω που θέλω να πληρώσω) με μεγάλη χαρά. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί πλήρωσαν τη στείρωση, την περίθαλψη, και τη φροντίδα ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΟΥ για ενάμιση χρόνο. Και πολύ λίγα τους έδωσα.