Επισήμανση για το boerboel

Status
Κλειδωμένο θέμα

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Πάντως από τότε που ήρθα στην Πάτρα έμαθα για μια αποκριάτικη συνήθεια (και παράδοση?) της πόλης. Τα μπουρμπούλια!

Κάποια στιγμή μέσα στο 2011 διάβασα το θέμα με την προφορά της συγκεκριμένης φυλής. Επειδή αδυνατούσα να βγάλω άκρη κατέληξα να χρησιμοποιώ (εγώ, προσωπικά) τη λέξη μπουρμπούλι όταν μιλάω/γράφω για ένα δείγμα αυτης της φυλής και τη λέξη μπουρμπούλια όταν μιλάω για πολλά. Η επικοινωνία μου με τους γύρω αποκαταστάθηκε γιατί

α) ή δεν ήξεραν τη φυλή καθόλου οπότε δεν τους ένοιαζε και το όνομα (κι έκοβα και τη συζήτηση, εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν και τα κανίς-γκριφόν μη ξεχνιόμαστε!)

β)ήξεραν τη φυλή, αναγνώριζαν τη (εσκεμμένα) λάθος προφορά, και συζητούσαεμ κατ'ευθείαν τα ουσιώδη κι όχι τα επουσιώδη...

Πάντως και τη Lamborghini θα τη δεχόμουν για δώρο είτε σαν Λαμποργκίνι είτε σαν Λαμπορτζίνι... Η προφορά δεν αλλάζει την ουσία!
Συμφωνω απολυτα

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Επειδή τελικά κριτήριο για να μιλάει κάποιος για μία φυλή είναι για το εάν κατέχει δείγμα ή έχει δει κάποιο από κοντά.... εγώ που έχω δει / εκπαιδεύω τα σκυλιά μου με δύο κατατάσσομαι στους γνώστες της????
Σημειωτέον ότι έχω χαιδέψει συναναστραφεί και τα δύο ..... πάω καλύτερα???

Εννέα σελίδες για το όνομα.... εάν πιάσουμε και τα χαρακτηριστικά του σκύλου θα τις κατοσταρίσουμε..... ρε παιδιά δε βαρεθήκατε ακόμη???? :)

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Άρα αφού η Αγγλική προφορά είναι αυτή που επιτρέπει την διεθνή επικοινωνία, να υποθέσω ότι και στις παρακάτω φυλές, όταν μιλάς δια ζώσεις ή μέσω τηλεφώνου ή skype με κάποιον Ιάπωνα τις εκφέρεις με Αγγλική προφορά;
Malinois, Tervueren, Beauceron, Briard, Berger Picard, Bouvier des Flandres, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Dogo Canario, Dogue de Bordeaux, Cane Corso, Volpino Italiano, Akita, Kurzhaar, Drahthaar, Bracco Italiano, Bichon Frise, Coton de Tuléar, Papillon, Phalène

Με εξαίρεση τα Kurzhaar και Drahthaar που υπάρχει και μετάφραση του ονόματός τους στα Αγγλικά, αν και αυτή τους η ονομασία είναι συχνότερη, για τις υπόλοιπες φυλές αυτή είναι η μοναδική επισημη ονομασία της φυλής ή του υποτύπου!

Δυστηχως Φοιβο και παλι εκανες μια ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ υποθεση, για καμμια απο αυτες τις φυλες δεν μιλω με τον Ιαπωνα φιλο μου (λογω δουλειας) που εχει και αυτος boerboel, στο τηλεφωνο η στο skype.
Φανταζομαι μπορεις να φανταστεις τον λογο, ...καλα το μαντεψες δεν εχουμε καμμια απο αυτες τις φυλες.

Τωρα για να προλλαβω την επομενη ερωτηση σου (χιουμοριστικα το λεω) εαν θα ειχα καποια απο αυτες τις φυλες η θα τυχαινε να μιλησω για αυτες θα ακουγα πως την ελεγαν οι υπολοιποι ανθρωποι και ετσι θα την ελεγα και εγω (συγγνωμη που δεν θα ψαχνομουν γλωσσολογικα), ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ BOERBOEL.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
Με 19 σελίδες τον Μάιο του 2010 και άλλες 9 αυτή την φορά, περισσότερη ανάλυση, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει.

Ελπίζω ότι το εμπεδώσαμε, μέχρι τελικής πτώσης.

Αν του χρόνου την άνοιξη, επιχειρήσει κάποιος να το ξανα-αναλύσει, σας ενημερώνω από τώρα, ότι θα διαγραφεί μόλις ανοίξει. Με το που θα πέσουν οι τίτλοι έναρξης...:rolleyes:

Status
Κλειδωμένο θέμα