Επιλογη κουταβιου?

nikjuve

Member
23 Μαϊου 2014
5
2
42
Γεια σας μολις γραφτηκα στο φορουμ,κατοικω σε χωριο-10 (λεπτα απο πολη)και σκεφτομαι να αγορασω καποιο σκυλο συντροφιας/φυλαξης χωρου για εξωτερικο χωρο.εχω αρκετη εμπειρια απο σκυλια αλλα οχι παντα ελευθερο χρονο για ασκηση του σκυλου(εννοω θα υπαρχουν μερες χωρις βολτα αλλα και πολλες μερες με ασκηση,τρεξιμο,περπατημα.βολτα στο αλσος της πολης κ.α.).ειμαι αναμεσα απο boxer.doberman,akita(εννοειται το κουταβι θα κοινονικοποιηθει τους πρωτους μηνες με ανθρωπους κ ζωα...) διαμενω στο ιδιο σπιτι με τους γονεις μου και τακτικα δεχομαστε επισκεψεις απο τα αδερφια μου και τα ανηψια μου(5-10 ετων) και για αυτο δεν εχω αποφασισει πιο να διαλεξω...θα θελα την γνωμη σας για πιο να αποφασισω η αν εχετε να με προτεινετε καποια αλλη φυλη.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων,

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.247
3.084
γεια σου nikjuve!
για φύλαξη χώρου καλύτερα να πάρεις συναγερμό.
οποιαδήποτε από της παραπάνω φυλές μπορει να βγαλει φύλαξη πιστευω εξαρτάται από τις γραμμές της. αλλα γενικότερα στον χαρακτήρα τους τα τρια σκυλια δεν εχουν καμιά σχεση.
για παιδιά μμμ εχω την εντύπωση οτι τα μπόξερ είναι τα πιο ανεκτικά αλλα δεν είμαι σίγουρη.
τα ακιτα πάντως εγώ δεν θα τα εμπιστευόμουνα με ΄΄ξενα΄΄ παιδάκια.
επίσης καμία από της παραπάνω φυλές δεν νομίζω οτι θα μπορούσε να μείνει μόνη της στην αυλή-είναι όλα σκυλιά πολύ δεμένα με τους ανθρωπους.
συζήτησε και το θεμα με κάποιον εκτροφέα πρίν οριστικοποιήσεις την απόφασή σου.
με ποιά κριτήρια επέλεξες όμως αυτες τις φυλές?
φροντισε πρωτα να είσαι εσύ σιγουρος οτι θα καταφερεις να δίνεις στον σκύλο την συντροφιά και τα ερεθίσματα που θα χρειάζεται γιατί θα είναι πολύ κρίμα να μένει πολλές ώρες ολομόναχο.
Υ.Γ. δεν πρεπει να πάρεις κουτάβι ούτε από πετ σοπ ούτε από κάποιον ιδιώτη ο οποίος ετυχε να εχει δυο σκυλιά και τα ζευγάρωσε . επίσης πολλοί θα υποσχεθούν εγγυημένα καθαρόαιμα κουτάβια και με χαριά και εμβόλια από επιλεγμένα εκτροφία του εξωτερικού.και αυτούς πρεπει να τους αποφύγεις γιατί είναι απλοί κουταβέμπορες. για να είσαι σίγουρος οτι το σκυλί σου θα έχει τον ζητούμενο χαρακτήρα και δεν θα κουβαλάει κληρονομικά προβλήματα υγείας πρεπει να βρεις κάποιον εκτοφεα-που σημαινει 700 ευρά για το κουτάβι το λιγότερο.
η κοινωνικοποίηση με ανθρώπους και ζώα απαιτείται για όλη τη διάρκεια ζωής του σκύλου.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
nikjuve οι 3 φυλες απεχουν αρκετα μεταξυ τους. (τοσο απο εμαφανιση οσο απο χαρακτηρα και ταπεραμεντο) τωρα οσο αφορα την φυλαξη ο συναγερμος ειναι η καλυτερη λυση. Αλλωστε οπως θα σου πει και οποιοσδηποτε εκπαιδευτης αν ρωτησεις ο σκυλος βγαζει φυλαξη μεσα στο σπιτι και οχι εξω εκτεθειμενος στην αυλη οπου ειναι και ευαλωτος σε πολλους κινδυνους. Τωρα αν ειναι να εχεις και μερες οπου δεν θα μπορεις να βγαινεις βολτα...οποτε ο σκυλος θα κανει ενα γρηγορο περιπατο γυρω γυρω το τετραγωνο για τις αναγκες του τοτε νομιζω οτι καμια απο τις παραπανω φυλες δεν θα ταιριαξει σε αυτο το προφιλ...ισως καποιο νοχελικο ντομπι αλλα και παλι δυσκολο να βρεις κατι τετοιο. Νομιζω οτι καποια ρατσα τυπου ροτβαιλερ, ή καποιο ποιμενικο(γερμανικο η ελβετικο) ή ακομα και τα κανε κορσο,να ταιριαζε καλυτερα σε αυτο το προφιλ. Αλλα και παλι να θυμασαι οτι ολα τα σκυλια ειναι ανθρωποκεντρικα οποτε η λυση της παραμονης του σκυλου σε εξωτερικο χωρο απλα θα "χαλασει" το σκυλι. Σκεψου,ρωτα ενημερωσου,διαβασε και δες και τι θα σου προτινουν και τα υπολοιπα μελη.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Η λέξη " συναγερμό " φέρνει 95 αποτελέσματα στην Αναζήτηση...
Η λέξη "συναγερμός" με σσσ φέρνει 199....

(μόνο ?)

Εσύ, πατάς πάνω στα μπλε και διαβάζεις θέματα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

(άλλος δεν έπρεπε να πατήσει στα hyper ...και μπερδεύετηκε...)

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Ε
γεια σου nikjuve!
οποιαδήποτε από της παραπάνω φυλές μπορει να βγαλει φύλαξη πιστευω εξαρτάται από τις γραμμές της. αλλα γενικότερα στον χαρακτήρα τους τα τρια σκυλια δεν εχουν καμιά σχεση.
για παιδιά μμμ εχω την εντύπωση οτι τα μπόξερ είναι τα πιο ανεκτικά αλλα δεν είμαι σίγουρη.
επίσης καμία από της παραπάνω φυλές δεν νομίζω οτι θα μπορούσε να μείνει μόνη της στην αυλή-είναι όλα σκυλιά πολύ δεμένα με τους ανθρωπους.
φροντισε πρωτα να είσαι εσύ σιγουρος οτι θα καταφερεις να δίνεις στον σκύλο την συντροφιά και τα ερεθίσματα που θα χρειάζεται γιατί θα είναι πολύ κρίμα να μένει πολλές ώρες ολομόναχο.
Υ.Γ. δεν πρεπει να πάρεις κουτάβι ούτε από πετ σοπ ούτε από κάποιον ιδιώτη ο οποίος ετυχε να εχει δυο σκυλιά και τα ζευγάρωσε . επίσης πολλοί θα υποσχεθούν εγγυημένα καθαρόαιμα κουτάβια και με χαριά και εμβόλια από επιλεγμένα εκτροφία του εξωτερικού.και αυτούς πρεπει να τους αποφύγεις γιατί είναι απλοί κουταβέμπορες. για να είσαι σίγουρος οτι το σκυλί σου θα έχει τον ζητούμενο χαρακτήρα και δεν θα κουβαλάει κληρονομικά προβλήματα υγείας πρεπει να βρεις κάποιον εκτοφεα-που σημαινει 700 ευρά για το κουτάβι το λιγότερο.
η κοινωνικοποίηση με ανθρώπους και ζώα απαιτείται για όλη τη διάρκεια ζωής του σκύλου.
χω παρ
γεια σου nikjuve!
η κοινωνικοποίηση με ανθρώπους και ζώα απαιτείται για όλη τη διάρκεια ζωής του σκύλου.[/QUOTE παρατηρω οτι σε καθε ερωτηση σε αυτο το φορουμ καποιου για αποκτηση σκυλου για φυλαξη , η πλειοψηφια παροτρυνει για αγορα συναγερμου..
Εχετε διαπιστωσει την αποτελεσματικοτητα του ιδιοις ομμασι;θελετε απλα να προστατεψετε τα σκυλακια για να μην γινουν μαντροσκυλα; Ειστε απολυτως σιγουροι για τα λεγομενα του συγκεκριμμενου εκπαιδευτη ( ο ιδιος πρεπει ννα ειναι σχεδον σε ολα τα ποστς.. Δεν εξηγειται αλλιως) και τελος εχετε γνωση της διαμορφωσης καθε αυλης η βρηκαμε μια καραμελα και την πιπιλαμε;

Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
τελευταία ειμαι και εγώ σε αναζήτηση ενός σκύλου συντροφιάς - φύλαξης.
Θα σου πω λοιπόν που εχω καταλήξει.

Πρώτα σκέφτηκα τι ζητάω από έναν σκύλο, αλλά και τι μπορώ εγω να προφέρω σε ένα σκύλο.
και κατελειξα κάπου. Τα λεω επιγραμματικα.
θελω σκύλο μεγαλο (όχι υπερβολικα 35-55 κιλά), μολοσσοιδή, κοντοτριχο, ανθρωποκεντρικό, μέσης αντε μεση-υψηλής ενεργητικότητας, μετρια επιφυλακτικό, βραδείας ανάφλεξης.

Μετα αρχησα να ενημερώνομαι για φυλές σκυλων που συγκεντρωναν αρκετα από αυτά τα χαρακτηριστικα.

Στην συνεχια κατεληξα σε δυο φυλες απο αυτές που μου αρεσαν ποιο πολύ και αρχισα να τις ψαχνω ποιο ενεργα.

Τελος αφου αρχησα να βλεπω από κοντα ιδιοκτιτες και εκτροφεις για να γνωρησω καλητερα τους σκύλους κατελυξα στο αυτονοιτο. Το να ονομάζετε ενας σκυλος Dogo Αργεντινο, Cane Corso, Fila, Πέτρος, Θανάσης κ.τ.λ. δεν εχει καμία σημασία. Σημασία έχουν εκτροφικές επιλογές που διαμορφωνουν τις γραμμές (τα γονίδια ας πουμε), ο χαρακτηρας της μάνας , το τι ερεθίσματα θα πάρει το κουτάβι τους πρώτους κρίσιμους μήνες τις ζωης του και την δικια μας συμπεριφορά απέναντί στο ζωο.

Κατέληξα στο να μην βιάζομαι και στο να προσπαθώ να γνωρίσω οσο το δυνατών περισσότερα δήγματα μπορω. Εκτροφή με εκτροφή μπορεί να διαφέρει παρα πολύ οπότε μην κολλάς στα ονόματα. Ψαξε ένα κουταβι που θα είναι αποτέλεσμα εκτροφής σοβαρων ανθρώπων, του οποιου οι γωνεις θα είναι ισορροπημένα ζωα , που ενας αντίστοιχος χαρακτήρας θα είναι διαχειρισίμος από σενα και θα μπορεις να του προσφερεις όλα αυτά που χιάζεται. Τοτε θα βρεις το τελειο σκύλο που θα προφέρει και σε εσένα όλα οσα αναζητάς...

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Το ντόμπερμαν ξέχνα το, τέρμα ανθρωποκεντρικός σκύλος, αμαρτία απ'το Θεό να τον παρατήσεις στην αυλή. Άσε που αν δεν τον εκτονώνεις συνεχώς (πνευματικά οπωσδήποτε) θα σου σπάσει τα νεύρα, έχει φοβερή ενέργεια και άσχετα με τη φήμη που του έχουν δώσει είναι μεγάλος αγαπούλας και θέλει τον άνθρωπό του δίπλα του (άσχετο, μήπως κάπως έτσι ξεκίνησε η "βρώμα" ότι τρελαίνονται; τα'χαν στην αυλή και σάλευαν; )
Κι επειδή έπιασε το μάτι μου ένα "να με προτείνετε", αν είσαι βόρεια μην πάρεις κοντότριχο γενικώς για έξω, θα΄χει θέμα με το κρύο.

Α, επίσης, τώρα είδα για τ'ανήψια, τα ντόμπερμαν έχουν ένα θέμα με το πήδημα, έτσι παίζουν και κόβεται αρκετά δύσκολα

nikjuve

Member
23 Μαϊου 2014
5
2
42
Ioanna ,Gianni nikoscar,Anniegr σκιουρος σας ευχαριστω εσας κ ολους που μ'απαντησατε.lawreince ειμαι 32 ετων.τι σημαινει αυτο?παιδια το ξερω πως αυτα τα σκυλια ειναι ολα διαφορετικα αναμεσα τους αλλα εχουν κ ενα κοινο,ειναι ολα συντοφος και φυλακας!εννοωντας δεν θα πηγαινει καθε μερα τη βολτα του ηθελα να πω και στην αυλη να ειναι 8α ειναι αναμεσα μας και 8α εχει παρα πολλα να κανει...ζουμε θεσσαλια αρα νορμαλ συνθηκες καιρου μεγαλο σπιτι πολλες ασχολιες.Αν το σκυλι τη μια μερα ειναι στη θαλασσα την αλλη στην πολη την αλλη μερα στα κτηματα για βολτα η στο δημοτικο γηπεδο για τρεξιμο ΑΛΛΑ μπορει να κατσει κ δυο μερες στην αυλη-οικοπεδο (2 στρεμ) και να παιζουμε η να μας συνοδευει στο ταισμα των ζωων να επιβλεπει τις εξωτερικες εργασιες που κανουμε καθημερινα ειναι κακο??ολη τη μερα θα ειναι μαζι μας..νικοσκαρ δεν καταλαβα τι εννοεις με την απαντηση σου.θα εχουμε την ευκαιρια να πουμε και αλλα πολλα στη συνεχεια...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
Ρωταω την ηλικια,γιατι αν μου ελεγες 15 ,θα σου ελεγα να ασχοληθεις λιγο ακομη με κοριτσακια κ μετα να παρεις σκυλο. Τωρα που εισαι σειρα μου κ εχεις τελειωσει κ με στρατο κτλ,ε ειναι σαφως καλυτερα το να παρεις σκυλο!

• Like
Reactions: ntoulis

D

Deleted member 14614

Guest
Η φύλαξη εξωτερικού χώρου επιτυγχάνεται πολύ εύκολα με έναν συναγερμό ή με μία εταιρεία security.
Η φύλαξη εσωτερικού χώρου επιτυγχάνεται με οποιαδήποτε από τις φυλές που αναφέρεις. Είναι, όμως, φυλές υψηλής ενεργητικότητας και καλό θα ήταν να τις αποφύγεις. Ναι, είναι ανθρωποκεντρικές και θα τους αρέσει που θα είστε μαζί, αλλά από ένα σημείο και μετά θα θέλουν να βγουν έξω ΠΟΛΥ. Η αυλή δεν μετράει σαν βόλτα, είναι απλά το σπίτι τους κι ας τους αρέσει να είναι μαζί σου 24 ώρεςτο 24ωρο.
Ψάξου λίγο (έως πολύ) στο forum και εδώ είμαστε εμείς!

• Like
Reactions: StellitsaD

nikjuve

Member
23 Μαϊου 2014
5
2
42
Η φύλαξη εξωτερικού χώρου επιτυγχάνεται πολύ εύκολα με έναν συναγερμό ή με μία εταιρεία security.
Η φύλαξη εσωτερικού χώρου επιτυγχάνεται με οποιαδήποτε από τις φυλές που αναφέρεις. Είναι, όμως, φυλές υψηλής ενεργητικότητας και καλό θα ήταν να τις αποφύγεις. Ναι, είναι ανθρωποκεντρικές και θα τους αρέσει που θα είστε μαζί, αλλά από ένα σημείο και μετά θα θέλουν να βγουν έξω ΠΟΛΥ. Η αυλή δεν μετράει σαν βόλτα, είναι απλά το σπίτι τους κι ας τους αρέσει να είναι μαζί σου 24 ώρεςτο 24ωρο.
Ψάξου λίγο (έως πολύ) στο forum και εδώ είμαστε εμείς!

ειπε κανενας πως δεν θα βγαινει απο το σπιτι το σκυλι??εγω ειπα οτι 8α χρειαστει να μεινει εντος κατοικιας του και 5-10 φορες το μηνα αλλα παντα παρεα με την οικογενεια του,εχεις την εντυπωση πως ο σκυλός σου περναει καλυτερα στη πολη και στο διαμερισμα μονο και μονο επειδη περπατατε 1-2 ωρες τη μερα απο το να αλλαζει 20 διαφορετικα γεωγραφικα σημεια τον χρονο και να ειναι παντα στη φυση και στην εξοχη?η νομιζεις πως ετσι με βαρεσε αυτο το καιρο να αγορασω σκυλο?

καμια καλη εταιρεια σεκιουριτι βρε παιδια??

D

Deleted member 14614

Guest
Εσύ μόνος σου το λες ότι δεν θα βγαίνει έξω, μπορεί και το 1/3 του μήνα. Η παρέα με την οικογένεια είναι φυσικά απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται και η εκτόνωση και ειδικά με τις φυλές που αναφέρεις, η πολύ μεγάλη εκτόνωση. Τώρα, το τι κάνω εγώ με τον σκύλο μου, είναι δικό μου θέμα. Μια χαρά περνάει, πάντως, να είσαι σίγουρος.
Που κολλάνε τώρα τα γεωγραφικά σημεία με την εκτόνωση, προσωπικά δεν το καταλαβαίνω... Ωραία η φύση, αλλά αν είναι να την βλέπεις από την αυλή...
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν σου την βάρεσε κάτι. Το μόνο που μπορώ με βεβαιότητα να σου πω είναι ότι καλό θα ήταν να ξεψαχνίσεις το forum, γιατί θα δεις ότι είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα από όπως τα βλέπεις.
Σοβαρά στο είπα και θα στο αναλύσω: Οι εταιρείες security είναι άπειρες και μπορούν με μεγάλη ευκολία και αποτελεσματικότητα να αντικαταστήσουν ένα σκυλί που προορίζεται για την αυλή. Ο συναγερμός, μάλιστα, είναι ανέξοδος και θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με ένα σκυλί αυλής+δεν θα κινδυνεύσει ποτέ από φόλα.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Εσύ μόνος σου το λες ότι δεν θα βγαίνει έξω, μπορεί και το 1/3 του μήνα. Η παρέα με την οικογένεια είναι φυσικά απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται και η εκτόνωση και ειδικά με τις φυλές που αναφέρεις, η πολύ μεγάλη εκτόνωση. Τώρα, το τι κάνω εγώ με τον σκύλο μου, είναι δικό μου θέμα. Μια χαρά περνάει, πάντως, να είσαι σίγουρος.
Που κολλάνε τώρα τα γεωγραφικά σημεία με την εκτόνωση, προσωπικά δεν το καταλαβαίνω... Ωραία η φύση, αλλά αν είναι να την βλέπεις από την αυλή...
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν σου την βάρεσε κάτι. Το μόνο που μπορώ με βεβαιότητα να σου πω είναι ότι καλό θα ήταν να ξεψαχνίσεις το forum, γιατί θα δεις ότι είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα από όπως τα βλέπεις.
Σοβαρά στο είπα και θα στο αναλύσω: Οι εταιρείες security είναι άπειρες και μπορούν με μεγάλη ευκολία και αποτελεσματικότητα να αντικαταστήσουν ένα σκυλί που προορίζεται για την αυλή. Ο συναγερμός, μάλιστα, είναι ανέξοδος και θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με ένα σκυλί αυλής+δεν θα κινδυνεύσει ποτέ από φόλα.
Τελικα εδω μεσα η ποσοστα παιρνουν καποιοι απο εταιρειες συναγερμων η απο εκπαιδευτες... Δεν γινεται αλλιως.. Και τα δυο επιδρουν συνδυαστικα προς το οφελος του ιδιοκτητη( συναγερμος κ σκυλος). Αν η διαμορφωση της αυλης ειναι σωστη κ ο σκυλος εκπαιδευμενος στη φολα τοτε μονο με πυροβολο οπλο μπορει ρεαλιστικα να ακινητοποιηθει. Αν μη τι αλλο η παρουσια του λειτουργει αποτρεπτικα προτρεποντας ουσιαστικα τους διαρρηκτες να προτιμησουν κατι ποιο ευκολο. Υπαρχουν καποιες ρατσες που μπορει να ικανοποιησουν τους σκοπους του φιλου.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τελικα εδω μεσα η ποσοστα παιρνουν καποιοι απο εταιρειες συναγερμων η απο εκπαιδευτες... Δεν γινεται αλλιως.. Και τα δυο επιδρουν συνδυαστικα προς το οφελος του ιδιοκτητη( συναγερμος κ σκυλος). Αν η διαμορφωση της αυλης ειναι σωστη κ ο σκυλος εκπαιδευμενος στη φολα τοτε μονο με πυροβολο οπλο μπορει ρεαλιστικα να ακινητοποιηθει. Αν μη τι αλλο η παρουσια του λειτουργει αποτρεπτικα προτρεποντας ουσιαστικα τους διαρρηκτες να προτιμησουν κατι ποιο ευκολο. Υπαρχουν καποιες ρατσες που μπορει να ικανοποιησουν τους σκοπους του φιλου.
Όμως, εδώ μέσα θα ακούσεις τι είναι σωστό για το σκύλο όχι τι είναι σωστό για το φίλο.

D

Deleted member 14614

Guest
Πράγματι, γιατί είναι τόσο δύσκολο να ρίξει ηρεμιστικό στο σκυλί ή απλά να το μαχαιρώσει ενώ αυτό έχει κολλήσει τη μούρη του στο συρματόπλεγμα. Δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά. Για την εκπαίδευση για φόλα, δεν υπάρχει 100% εγγύηση. Τώρα, το τι φούμαρα μπορεί πολλοί να πουλάνε, πρόβλημα αυτών που τους πιστεύουν. Τέλος, η παρουσία σκύλων λειτουργεί προτρεπτικά σε επίδοξους διαρρήκτες, καθώς κάποιες φορές συνεπάγονται και σημαντική περιουσία.
Πάω να πάρω τα ποσοστά μου τώρα.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Επ
Πράγματι, γιατί είναι τόσο δύσκολο να ρίξει ηρεμιστικό στο σκυλί ή απλά να το μαχαιρώσει ενώ αυτό έχει κολλήσει τη μούρη του στο συρματόπλεγμα. Δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά. Για την εκπαίδευση για φόλα, δεν υπάρχει 100% εγγύηση. Τώρα, το τι φούμαρα μπορεί πολλοί να πουλάνε, πρόβλημα αυτών που τους πιστεύουν. Τέλος, η παρουσία σκύλων λειτουργεί προτρεπτικά σε επίδοξους διαρρήκτες, καθώς κάποιες φορές συνεπάγονται και σημαντική περιουσία.
Πάω να πάρω τα ποσοστά μου τώρα.
Επαναλαμβανω αν η διαμορφωση της αυλης ειναι σωστη... Οχι συρματοπλεγματα.. Τοιχοσ και πορτα σιδερενια... πηδα μετα μεσα να σε δω να κανεισ τον αντρα...Αντιθετα ο συναγερμος υποδηλωνει περιουσια, σκυλο εχει κ ο μεροκαματιαρης , 7 ευρω κοστιζει ενας αφρος πολυουρεθανης ( οτι χρειαζεται για να εξουδετερωσεις οποιοδηποτε συναγερμο), σωστος σκυλος φυλακας με μαχαιρι δεν σταματαει , ουτε μπαινει κανενας μεσα να κανει τον κοναν με μαχαιρι, κοιταζουν την ευκολη και γρηγορη λυση

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Επ

Επαναλαμβανω αν η διαμορφωση της αυλης ειναι σωστη... Οχι συρματοπλεγματα.. Τοιχοσ και πορτα σιδερενια... πηδα μετα μεσα να σε δω να κανεισ τον αντρα...Αντιθετα ο συναγερμος υποδηλωνει περιουσια, σκυλο εχει κ ο μεροκαματιαρης , 7 ευρω κοστιζει ενας αφρος πολυουρεθανης ( οτι χρειαζεται για να εξουδετερωσεις οποιοδηποτε συναγερμο), σωστος σκυλος φυλακας με μαχαιρι δεν σταματαει , ουτε μπαινει κανενας μεσα να κανει τον κοναν με μαχαιρι, κοιταζουν την ευκολη και γρηγορη λυση
η οποία είναι μία φόλα πάνω από τα κάγκελα.