Επιλογη κλουβιου μεταφορας

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Προκειται πρωτα ο θεος να παω 2 εβδομαδες διακοπες.και λεω να παρω τον τετραποδο φιλο μου μαζι.να ρωτησω κατι.δεν ξερω αν θα παω με αεροπλανο η ι.χ εχετε να μου προτεινται καπιο κλουβι εως 80Ε(να περναει και απο αεροπλανο αν τελικα αποφασισω);ειναι labrador 2 χρονων.επισης εαν παω με αυτοκινητο ειναι περιπου 8 ωρες ταξιδι.τι πρεπει να κανω για να τον παρω μαζι μου;απο προετοιμασια φαει τσισα κλπ..αλλα ας ξεκινησουμε με το κλουβι μεταφορας

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αν το ενδεχόμενο του αεροπλάνου, θα υπάρχει πάντα, τότε δεν έχεις επιλογές.
Gulliver box, σχεδόν αποκλειστικά και νομίζω νο.6 θα είναι εντάξει, στην περίπτωσή σας. Ε @yasemin ;

Οσον αφορά τα υπόλοιπα, εξαρτάται πως συμπεριφέρεται στις διαδρομές με αμάξι. Εχει στρες; Κάνει εμετούς πχ; Οπωσδήποτε ελάχιστο φαγητό και νερό, πολλές ώρες πριν, και οπωσδήποτε να έχει κάνει τις ανάγκες του. Αν πάτε οδικώς, αυτά τα ρυθμίζεις και καθ'οδόν. Για εκεί που θα πας, να φροντίσεις να έχεις φαρμακείο μαζί σου [υπάρχει σχετικό θέμα στο φόρουμ] και να έχεις κάνει εκ των προτέρων, έρευνα για κτηνίατρο. Να έχεις βρει τηλέφωνα και να έχεις επικοινωνήσει, για να τσεκάρεις δ/νση, ωράριο κλπ.

• Like
Reactions: yasemin and Orilis

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Και το atlas της ferplast κανει και εχει και ανταλλακτικα σε περιπτωση που χασεις η σου χαλασει κατι.

• Like
Reactions: mareco

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν παίρνουν σκυλιά όλες οι πτήσεις και όλες οι εταιρείες. Για αυτό πρέπει πολύ νωρίτερα να έχεις τσεκάρει, αν γίνεται η μεταφορά. Επίσης να ξέρεις ότι ο αριθμός των σκύλων σε κάθε πτήση είναι ορισμένος, οπότε κλείνεις πολύ νωρίτερα.
Η μεταφορά σε σκύλους άνω των 8 κιλών γίνεται στο χώρο αποσκευών, ο οποίος εφόσον ταξιδεύει ζώο θερμαίνεται και οξυγονώνεται. Επίσης είναι απαραίτητο το βιβλιάριο υγείας και τα υποχρεωτικά εμβόλια.

• Like
Reactions: Orilis

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Κοίτα εγώ όταν αγόρασα το box μεταφοράς......... αν και δεν είχα σκοπό να ταξιδέψω με αεροπλάνο, όχι γιατί δεν ήθελα αλλά γιατί η εταιρεία που πετά από το μέρος μου δεν δέχεται σκυλιά στις αποσκευές......... φρόντισα το box να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ΚΑΙ για αεροπλάνο. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται...μπορεί κάποια στιγμή να το χρειαστείς για πτήση και να μην πληρεί τις προδιαγραφές. Κρίμα δεν είναι εφόσον θα κάνεις το έξοδο ;

• Like
Reactions: mareco

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Ναι αυτο λεω για αυτο ψαχνω με προδιαγραφες.αυτο που σας εδειξα δεν τις πληρη δηλαδη;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Οπτικά, ναι.
Τυπικά, νομίζω όχι.
Και αν πέσεις σε γνώστη ή ψείρα υπάλληλο, θα μείνεις με το box και το σκυλί στο check in, να κουνάς το μαντήλι στους άλλους, που θα φεύγουν :D
Ρώτα στο μαγαζί, ή ψάξε την εταιρία, για να είσαι σίγουρος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Επίσης, επειδή δεν μπορώ να καταλάβω από την φωτό, αν τα ροδάκια είναι μόνιμα πάνω στο box [δεν νομίζω ε;], θα έχεις πρόβλημα. Απαγορεύεται.

• Like
Reactions: yasemin

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ειναι μικρο αυτο που βρηκες,το μεγαλυτερο πρεπει να παρεις.

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Πηρα το gulliver 6..δεν ειχε καπιο συνοδευτικο οτι επιτρεπεται..τι ειναι αυτο που το κανει επιτρεπτω;ποιες οι αναγκες για να ειναι οκ σε αεροπλανο;

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
έχει τις προδιαγραφές που χρειάζεται για να ταξιδέψει με αεροπλάνο. προδιαγραφές ΙΑΤΑ. Υλικό,πορτάκια,δοχείο για φαγητό κ νερό κτλ. μπες στο σάιτ της aegean κ τσέκαρε.