Γιάννη καλημέρα! αν και όποτε αποφασίσεις να πάρεις σκύλο θα σου πρότεινα να δεις και την περίπτωση ενός γουέστι! επειδή έχω ζήσει και με σκυλιά μεγάλα, λυκόσκυλα κλπ. μπορώ να σου πω ότι δεν θα σε απογοητεύσει στο ελάχιστο! Είναι εξίσου χορταστικά σκυλιά και ας είναι μικρά, θέλουν μεγάλες βόλτες και όσο παίζεις μαζί τους και ασχολείσαι τόσο πιο δυνατή σχέση δημιουργείται! δεν νοιώθω δηλ. ότι έχω έναν μικρό σκύλο! μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση αυτό γιατί πάντα λάτρευα και είχα μεγάλα σκυλιά. Και ειλικρινά έχω αναθεωρήσει. Είναι μικρά, δοτικά, ζωηρά, ανθεκτικά, λατρεύουν τις βόλτες και το να βρίσκονται μαζί με τον ιδιοκτήτη τους, ΔΕΝ μαδάνε, είναι εύκολα στην μεταφορά/μετακίνηση και είναι απλά υπέροχα!
Δυστυχώς τα λυκόσκυλα, λαμπραντόρ, μπόξερ, είναι υπέροχα σκυλιά αλλά για μένα το μειονέκτημά τους είναι ότι μαδάνε και υπάρχει μια σχετική δυσκολία ανά περίπτωση στην μεταφορά. Και φυσικά το κόστος συντήρησης ενός μεγάλου & ενός μικρού σκύλου δεν συγκρίνεται. Κατά τα λοιπά, εμβόλια κλπ. είναι ίδια. Απλά στα γουέστι θα έχεις και το κόστος συντήρησης του τριχώματος κάθε 3μηνο περίπου. Μπορείς όμως να μάθεις να το κάνεις και ο ίδιος, όπως και εγώ.
Καλή τύχη στην επιλογή σου!