Επιλογή φυλής..

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
το πρώτο λινκ που λέει για τα λάμπραντορ είναι ενα πολύ κακό copy paste απο διάφορες σελίδες χωρίς να πάρει την συγκατάθεση τους και έχει και λανθασμένες πληροφορίες, it sucks....
Σορρυ δεν το ηξερα, απλα εικονες εψαχνα για να βαλω δεν διαβασα την ιστιοσελιδα...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
ναι τα εχω σκεφτει απλα αν παρω λαμπραντορ αμεσως καταργητε η ιδιοτητα του φυλακα..και βασικα δεν ξερω ποσο ομιλητικα ειναι..???
Αμα παρεις μαυρο μπορει ο αλλος μεσα στο βραδυ να φοβηθει απο την παρουσια ενος μαυρου σκυλιου. Παντως αν μπει καποιος αγνωστος στον χωρο του μεσα στην αγρια νυχτα πιστευω θα γαυγισει. Αν και ειναι πολυ φιλικα σκυλια.

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
γενικα γαυγιζουν πολυ..?γιατι θα ηθελα εναν ηρεμο σκυλο..οχι δεν θελω απαραιτητα ποιμενικο..

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κοιτα αυτο ειναι αναλογος. Γενικα τα μεγαλοσωμα σκυλια εχουν την ταση να γαυγιζουν λιγοτερο απο τα μικροσωμα. Εκτος και αν το εχεις μονιμα σε ενα μπαλκονι... Υπαρχουν πολλα ατομα εδω μεσα που εχουν λαμπραντορ και μπορουν να σου πουν απο προσωπικη εμπειρια αν γαυγιζουν πολυ. Παντως αν το εχεις μεα στο σπιτι και το πηγαινεις καθημερινα για παιχνιδι θα ειναι πολυ πιο ηρεμο μεσα στο σπιτι. Τωρα να γαυγισει χωρις λογο δεν υπαρχει περιπτωση. Αυτο συνηθως το κανουν τα πιο μικρα σκυλια τυπου τσιουαουα..(μην με βρισουν οι γονεις των τσιουαουα :p ). Και μπορεις να του παρεις και ενα crate για να ξερει οτι θα εχει και εναν χωρο δικο του. Αυτο βεβαια εξαρταται απο εσενα. Απο καταφυγιο δεν..?

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
ελα πες πως θελεις ενα ροτακι αντε μην ντρεπεσαι :D
και εμεις εδω ειμαστε να σε συμβουλεψουμε

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τα Λαμπραντορ οχι δεν γαβγιζουν πολυ....επσιης αν ακουσουν εναν περιοεργο θορυβο, αν δουν καναν ξενο μες τη νυχτα, θα γαβγισουν αλλα ως εκει.

Κατα τα αλλα, οπως και οι γερμανικοι ποιμενικοι, ειναι αρκετα ενεργητικα σκυλια. Μια ωρα βολτα τη μερα χρειαζεται οπωσδηποτε. Ειναι πολυ ανθρωποκεντρικα και δεν αντεχουν να μενουν μακρια απο τους ανθρωπους τους. Εκπαιδευονται ευκολα, ειναι πολυ λαιμαργα, κοινωνικα με ολο τον κοσμο, και φιλικα προς τα αλλα ζωα.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ειχε πει πως το ροτακι ειναι μεσα στις επιλογες του. Αν επερνες ροτ καλυτερα να επερνες θυληκο γιατι ειναι λιγοτερο κυριαρχικα. Ξερω οτι ειναι πολυ καλα σκυλια, καλοι φυλακες αλλα δεν ξερω κατα ποσο προτινεται για αρχικο σκυλι. Οσο να 'ναι ενα λαμπραντορ ή ενα γκολντεν ειναι πιο καταλληλο για πρωτο σκυλι και ειναι και μεγαλο και αθλητικο και χορταστικο επισης !! :p

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Επειδη αναφερθηκες σε Λαμπραντορ...Δεν γαυγιζουν πολυ αρκει να μην τα εχεις παρατημενα σε αυλη...δεν ειναι σκυλι για αυλη....ειναι σκυλι που θελει να ειναι μαζι σου συνεχεια....και οταν λεω συνεχεια εννοω συνεχεια........απο την αλλη εχουν τρομερη ενεργεια.....θελει πολυ περπατημα.....αν και το περπατημα δεν σημαινει κατι....δλδ δεν θα βαρεθουνε...εμενα μπορει μια μερα να ειμαστε μαζι εξω 5 ωρες....και μετα να γυρισουμε σπιτι και να σκασει τρεχωντας με μπαλακι στο στομα σαν να εκανε προθερμανση.....:):):):)...Το βασικο ειναι οτι ειναι σκυλι που θα θελει ολητην ωρα να ειναι μαζι σου ακομα και στην τουαλετα....για φυλακας σαφεστατα δεν θεωρω οτι κανει....αν και αμα μεγαλωσει αρκετα ισως ..και λεω ισως γινει λιγο προσεχτικο με τους ξενους και δεν τους φερνει μπαλακι....κοινως το ρητο ειναι ...οτι αμα μπει κλεφτης μεσα ισως αποφασισει να κλεψει τον σκυλο :):):):) ...κατα τα αλλα ειναι μια τελεια κατα την γνωμη μου φυλη.......
Ο,τι και να παρεις...ασχολησου πολυ....και μην ξεχνας οτι θα ειναι για ολη του την ζωη του ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ σου φιλος που δεν θα σε προδωσει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
Ναι το ξερω γενικα γι αυτο δεν θελω ενα μικροσωμο σκυλο ωστε να αντεχει μεγαλες βολτες και να μπορει να ειμαστε ωρες μαζι..γιατι ουτε εμενα μου αρεσει να μενω μεσα...ακομα για τα ροτ θα ηθελα μερικες πληροφοριες αν θα μπορω να τα χειριστω με τον καταλληλο χρονο και υπομονη βεβαια..

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
επισης θελω να μου πειτε κατα ποσο μαδανε και ποιο ειναι ενα μεσο κοστος..

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Γιάννη καλημέρα! αν και όποτε αποφασίσεις να πάρεις σκύλο θα σου πρότεινα να δεις και την περίπτωση ενός γουέστι! επειδή έχω ζήσει και με σκυλιά μεγάλα, λυκόσκυλα κλπ. μπορώ να σου πω ότι δεν θα σε απογοητεύσει στο ελάχιστο! Είναι εξίσου χορταστικά σκυλιά και ας είναι μικρά, θέλουν μεγάλες βόλτες και όσο παίζεις μαζί τους και ασχολείσαι τόσο πιο δυνατή σχέση δημιουργείται! δεν νοιώθω δηλ. ότι έχω έναν μικρό σκύλο! μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση αυτό γιατί πάντα λάτρευα και είχα μεγάλα σκυλιά. Και ειλικρινά έχω αναθεωρήσει. Είναι μικρά, δοτικά, ζωηρά, ανθεκτικά, λατρεύουν τις βόλτες και το να βρίσκονται μαζί με τον ιδιοκτήτη τους, ΔΕΝ μαδάνε, είναι εύκολα στην μεταφορά/μετακίνηση και είναι απλά υπέροχα!
Δυστυχώς τα λυκόσκυλα, λαμπραντόρ, μπόξερ, είναι υπέροχα σκυλιά αλλά για μένα το μειονέκτημά τους είναι ότι μαδάνε και υπάρχει μια σχετική δυσκολία ανά περίπτωση στην μεταφορά. Και φυσικά το κόστος συντήρησης ενός μεγάλου & ενός μικρού σκύλου δεν συγκρίνεται. Κατά τα λοιπά, εμβόλια κλπ. είναι ίδια. Απλά στα γουέστι θα έχεις και το κόστος συντήρησης του τριχώματος κάθε 3μηνο περίπου. Μπορείς όμως να μάθεις να το κάνεις και ο ίδιος, όπως και εγώ.
Καλή τύχη στην επιλογή σου!

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
ναι καταλαβα τι λες και το εχω σκεφτει βασικα ενασ φιλος μου εχει πινσερ κ το σκεφτομουν και εγω..απλα αυτο που με περιοριζει ειναι οτι θα ηθελα να ειναι κ φυλακας...

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Εσύ γιατί θέλεις να είναι όπως και να χει φύλακας; Το θες για κάποιο λόγο ειδικά;
Φυσικά υπάρχουν σκυλιά που το έχουν έμφυτο και απλά το ενισχύεις με το να τα εκπαιδεύεις γι'αυτό. Εάν δεν το κάνεις αυτό, πολλές φορές παίρνουμε ένα σκυλί και δεν είναι αυτό που περιμένουμε. Σίγουρα το γουέστι δεν είναι φύλακας με την έννοια που το λες....το πολύ πολύ να γαυγίσει - μέχρι εκεί - δεν θα σε προστατέψει όπως ένας φύλακας με την έννοια που μπορεί να είναι ένα εκπαιδευμένο λυκόσκυλο. Αλλά και το λαμπραντόρ μπορεί να μην είναι ή το μπόξερ...εκτός κι αν τα περάσεις από ειδική δαπανηρή εκπαίδευση και το καταφέρεις....
Σου πρότεινα τα γουέστι επειδή έχουν πολλά προτερρήματα, είναι δυνατά σκυλιά, συντροφικά, δεν μαδάνε και αν ασχοληθείς μαζί τους θα έχεις πολλά συν μαζεμένα. Από εκεί και πέρα αν θέλεις αποκλειστικά σκυλί-φύλακα μάλλον θα περιοριστείς σε σκυλιά και φυσικά θα πρέπει να έχεις υπόψην σου ότι θα έχεις επιπλέον και το κόστος εκπαίδευσης.

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
βασικα εκπαιδευση εχω σκοπο να κανω βασικη υπακοει αλλα μεχρι εκει...
οσο για αυτο με το μεγεθος το εχω σκεφτει και εγω απλα για τα γουεστι δεν ξερω κατι πχ ικανοτητες αναγκες κλπ..

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Iσως θα πρέπει να το δεις εκτενώς με κάποιον που γνωρίζει ειδικότερα. Πάντως η βασική εκπαίδευση και η βασική υπακοή δεν τον κάνει φύλακα. Δεν ξέρω και τι ακριβώς θέλεις....
Τα γουέστι είναι σε ανάγκες όπως όλα τα σκυλιά, μικρά & μεγάλα. Τουλάχιστον η εμπειρία από τον δικό μου αυτό μου έχει δείξει. Θέλει πολύ ασχολία, κοινωνικοποιείται μέσα από την καθημερινή ενασχόληση, αφοσιώνεται και θέλει μεγάλες βόλτες. Αρκείται και σε μικρότερες, αλλά δεν θα πει όχι, δεν θα κουραστεί όπως άλλα σκυλιά. Θα σε ακολουθήσει και στις βόλτες και παντού!! Γι'αυτό στο πρότεινα.
Από εκεί και πέρα ενημερώσου και από άλλα μέλη που έχουν μεγάλα σκυλιά, να δεις πως και αν τα έχουν εκπαιδεύσει και ίσως να μπορούν να σου πουν περισσότερα πράγματα! Καλή τύχη!

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Εξαρτάται την επιλογή τροφής που θα κάνεις. Εγώ του δίνω μια καλή τροφή όπου δίνω γύρω στα 65 ευρώ. Μου κρατάει γύρω στους 4-5 μήνες. Οπότε το κόστος είναι περίπου στα 15 ευρώ το μήνα, μάλλον λίγο λιγότερο. Με μία φθηνότερη τροφή αντιλαμβάνεσαι ότι το κόστος θα είναι πιο κάτω.

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
κοιτα ειναι πολυ οικονομικο... παιδια εκανα μια βολτα τωρα το πρωι και συναντησα καποιον που νομιζω οτι ειχε τζακ ρασελ λεω νομιζω γτ το τριχωμα ηταν σπαστο και οχι ισιο...τι γνωμη εχετε γι αυτα οπως το ειδα μου αρεσει πολυ μου φανηκε πολυ δραστηριο κ εξυπνο..και επειδη τον ρωτησα και αυτον μου το συστησε αλλα ηταν λιγο επιφυλακτικος με το θεμα οτι ειναι πρωτος σκυλος..

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
To τζακ ράσσελ έχει ίσιο μαλλί, κοντή σκληρή τρίχα και μαδάει πολύ!!! (τζακ ράσελ - Αναζήτηση Google)
Είναι όντως πολύ δραστήριο. (ΤΖΑΚ ΡΑΣΕΛ ΤΕΡΙΕ). Δες στο google έχει πολλές πληροφορίες και μπορείς να ενημερωθείς για το χαρακτήρα του, για τα θέματα υγείας κλπ.