Επιλογή φυλής..

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
Καλημερα..Με λενε γιαννη ειμαι 18 φετος τελειωνω με το σχολειο κ απο σεπτεμβρη που θα εχω μετακομισει πλεον σε εναν σπιτι μονος θα αγορασω και το σκυλο.Την συζητηση την αρχησα τοσο νωρις γιατι θελω να καταληξω πρωτα σε μια φυλη και μετα να ψαξω τον καταλληλο εκτροφεα για την αγορα του σκυλου.Γενικα ειμαι αθλητικος τυπος μου αρεσει να πηγαινω για τρεξιμο και ειδικα στο βουνο η στην θαλασσα.
Εδω και λιγο καιρο αναζητω πληροφοριες για καποιες φυλες που με ενδιαφερουν και ειμαι αναμεσα σε 3..γερμανικο ποιμενικο,βελγικο ποιμενικο και ροτβαιλερ. ευχαριστω πολυ εκ των προτερων..

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
καλως ηρθες!

πρωτα κατσε και βαλε κατω αν οντως θες να δεσμευτεις με την αγορα ενος σκυλου σε διαμερισμα!
ενος σκυλου που θα εξαρταται μονο απο εσενα και θα σε δενει και ισως ειναι και εμποδιο για να κανεις πραγματα

δεν σε αποθαρυνω,ο κοσμος των σκυλων ειναι υπεροχος αλλα μηπως θα ηθελες πρωτα να ξεκινησεις την φοιτητηκη σου ζωη και αφου προσαρμοστεις και δεις πως εχουν τα πραγματα μετα να αποφασισεις

σαν φοιτητης ισως θα θες να κοιμηθεις καμια φορα και σε κανενα φιλο ή να πας καμια εκδρομουλα ή να γυρισεις και ξημερωματα,ο σκυλος θελει στανταρ προγραμμα και πειθαρχια!

πρωτα ολα αυτα και μετα φυλη βρισκουμε,βασικα καλυτερα κατι ευκολο σε χειρισμο θα προτεινα και κατι πιο μικρο!

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
Τα περισσοτερα απο αυτα που μου εχεις πει τα εχω σκεφτει και επειδη ειναι η αποκτηση ενος σκυλου ειναι κατι που θελω απο πολυ μικρος κ οχι μια αποφαση η μια φαση που περνανε πολυ και θελουν απλα ενα σκυλο γιατι ειδαν το marley στην τηλεοραση και τους αρεσε..
Ακομα αυτο με της εκδρομες το ειχα σκεφτει και ενταξει ειτε θα μπορω να τον παιρνω μαζι η για 3-4 μερες που μπορω να λειπω επειδη οι δικοι μου θα μενουν κοντα να τον κρατανε αυτοι..βασικα ηθελα κατι σε σκυλο που να μπορουσε να ανταποκριθει και στα καθηκοντα φυλαξης...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
ωραια φυλη ειναι τα μποξερ
τα ροτ θελουν πιο εμπειρα χερια μου φαινεται!

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
ναι τα εχω κοιταξει απλα βασικα εχουν πολλα σαλια κ δεν ξερω αν θα μπορω να το αντιμετοπισω με θεμα καθαριοτας..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και με τον στρατό τι θα κάνεις? Θα στον κρατήσουν οι γονείς σου? Ο σκύλος ζει 12 με 14 χρόνια...

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
ναι θα τον κρατησουν αυτοι για το διαστημα που θα ειμαι στρατο..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτό το διάστημα που θα το κρατήσουν είναι η περίοδο που ο σκύλος θα φτιάξει χαρακτήρα (πρώτους 12-24μήνες). Δεν θα ήταν καλύτερο να περιμένεις μετά το στρατό για να το πάρεις και να μπορέσεις να το "πλάσεις" όπως θες?

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
μα στρατο σκοπευω να παω με την σχολη οποτε σε 4 χρονια το λιγοτερο δεν θα εχει διαμορφωθει ηδη σε αυτην την ηλικια ο χαρακτηρας του..?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
ναι θα τον κρατησουν αυτοι για το διαστημα που θα ειμαι στρατο..
Εγώ έχω μια απορία. Αν οι γονείς δεν έχουν πρόβλημα με το σκυλί τότε γιατί δεν έχετε πάρει σκυλί τόσο καιρό και περιμένεις να πας σε ΔΙΚΟ ΣΟΥ σπίτι για να πάρεις το σκυλί; Ρωτάω διότι εγώ όταν κάποιος μου πει αυτό καταλαβαίνω αυτόματα ότι οι γονείς δεν επιτρέπουν ή δεν θέλουν σκυλί στο σπίτι τους και έτσι το κάθε παιδί δεν μπορεί να πάρει σκυλί στο πατρικό του. Άρα αν έτσι είναι το σενάριο αυτό και με εσάς τότε πως και είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος ότι θα κρατήσουν το σκυλί όταν θα πας φαντάρος; Γιατί άλλο να στο κρατήσουν 2-3 μέρες, δεν θα τους πειράξει για λίγες μέρες αλλά για βδομάδες και μήνες είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος ότι θα το δεχτούν; Το έχεις συζητήσει μαζί τους; Δεν στο λέω για να σε αποθαρρύνω αλλά γιατί καλό είναι που σκέφτηκες να πάρεις σκυλί όταν θα πας σε δικό σου σπίτι αλλά όταν ακόμα έχεις άλλες υποχρεώσεις όπως φοιτητική ζωή, στρατό, κλπ και έτσι ίσως να χρειαστείς βοήθεια από γονείς για το σκυλί μήπως να το ξέρουν και αυτοί αυτό πριν πάρεις το σκυλί ώστε μην καμιάν ώρα βρεθεί ο σκύλος στον δρόμο όταν εσύ πας φαντάρος;

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
βασικα δεν εχω αγορασει γιατι ζω με την μητερα μου που οντως αυτη δεν θελει σκυλο..αλλα μολις τελειωσω ο σκυλος αν συμβουν ολα αυτα τα παραπανω που εχουν υποθει θα μπορει να φιλοξενηθει απο τον πατερα μου ο οποιος δεν εχει προβλημα κ ειναι συμφωνος..

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Γιαννη επειδη εισαι νεο παιδι και καμια φορα πανω στην τρελλα μας δε τα λογαριαζουμε καλα τα πραγματα...
Εγω αρχικα δε θα σου πω ουτε για ρατσες ουτε για στρατο.
Αυτο που θελω να τονισω ειναι πως ο σκυλος αποτελει μια τεραστια δεσμευση. Το να μεγαλωσεις ενα κουταβι απαιτει υπομονη, κοπο, ξενυχτια... Κι οταν ο σκυλος μεγαλωσει, και παλι θελει αρκετο απο τον χρονο σου.
Θα μπορεις να γυρνας απο σχολη/δουλεια κουρασμενος και να βγαινετε μιση ωρα να περπατατε? Θα μπορεις να βγαινεις εξω με τους φιλους σου, να γυρνας 4-5 και στις 7 να πρεπει να τον βγαλεις??

Γιατι οσο ειναι κουταβια οι αρχικες βολτες ειναι 4-5 τη μερα, και μετα, μεχρι να παει 1 ετους σταδιακα μειωνονται . Και τοτε ομως 2 φορες θα πρεπει να βγαινει, καθε μερα!

Εμενα ευτυχως τα πρωινα τη βγαζουν οι γονεις μου, αλλα εχω ζησει σε διακοπες το πρωινο ξυπνημα και δεν ειναι ευκολο για ολους... Οποτε σκεψου!!

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
κοιτα πριν γραψω τα ειχα σκεφτει ολα αυτα και το εχω ξεκαθαρισει με τον εαυτο μου οτι ειμαι σιγουρος κ θελω να το κανω..γι αυτο κιολας αναζητησα πληροφοριες για καποιες ρατσες...και για τις βολτες το εχω σκεφτει...και θελω να το κανω γιατι οπως ειπα δεν θελω να παρω σκυλο γιατι ειδα μια ταινια η γιατι ειναι μια φαση που περναω αλλα το εχω ζυγισει καλα μεσα μου και το θελω..

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
[FONT=&amp]Καλησπέρα Γιάννη,[/FONT]

[FONT=&amp]ο/η Doris [/FONT][FONT=&amp]έγραψε ότι ο κόσμος των σκύλων είναι υπέροχος.
Αυτή η τόσο απλή φράση, κρύβει μέσα της μια μεγάλη αλήθεια. Όμως, σαν κάθε τι υπέροχο, πρέπει να δώσουμε κι εμείς «κάτι» με τη σειρά μας, να θυσιάσουμε πράγματα που μέχρι χθες δεν πέρναγαν από το μυαλό μας, για να το απολαύσουμε.

Και αυτό το «κάτι» είναι χρόνος, υπομονή και πάνω απ’ όλα ΑΓΑΠΗ.[/FONT] [FONT=&amp]Αυτά όμως για να τα δώσεις, πρέπει κάποια άλλα να προσαρμόσεις, ή ακόμα και να καταργήσεις. Και αυτό δεν είναι εύκολο.[/FONT]
[FONT=&amp]Είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς ΚΑΙ στα τρία ανεξαιρέτως; Αν ναι, προχώρα. Αν όμως έχεις επιφυλάξεις, μη βιαστείς.
Η ειδυλλιακή εικόνα που εμφανίζει μια ωραία και ηλιόλουστη ημέρα μια οικογένεια να παίζει ανέμελα στο πάρκο με τον πανέμορφο σκύλο της, κρύβει από πίσω της προϋποθέσεις.[/FONT]

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ο γερμανικος ειναι το πιο ευκολο απ τις ρατσες που αναφερεις. Ειναι βεβαια ενα ενεργητικο σκυλι που πρεπει να ασκειται καθημερινα.

Απο εκτροφεα πρεπει να κοστΙζει γυρω στα 800 ευρω, θα πουν και τα παιδια που χουν αυτη τη ρατσα. Πολλα χρηματαναλλα αξιζουν 100%

Επισης μαδαει αρκετα 2 φορες το χρονο οπως αλλωστε τα περισσοτερα σκυλια

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
Ναι τα εχω σκεφτει ολα τα παραπανω γι αυτο μπηκα στην διαδικασια να κανω αυτες τις ερωτησεις...ειναι καποια αλλη ρατσα που εσεις θα προτεινατε σε καποιον απειρο σαν εμενα...?

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Λαμπραντορ ή Golden retriever ειναι σκυλια για τρεξιμο και οχι απο τις κυριαρχικες φυλες. Με λιγη εκπαιδευση θα εχεις τον φιλο που θελεις. Εκτος αν θελεις ποιμενικο.. Επειδη ειπες οτι σαρεσει να πηγαινεις για τρεξιμο στην θαλασσα ή στο βουνο θα ειναι ωραια παρεα. Εχεις λεφτα να διαθεσεις για την αγορα και τα εξοδα? Να ξερεις οτι οσο πιο μεγαλο ειναι τοσο σκυλι τοσο πιο γρηγορα θα τρωει το 15κιλο :p Εγω μαζι σου ειμαι βεβαια γιατι μαρεσουν τα μεγαλα σκυλια και ειδικα για τρεξιμο ειναι πιο καλα ενα πιο μεγαλο σκυλι (προσωπικη μου γνωμη). Αλλιως για να γλυτωσεις τα εξοδα αγορας μπορεις να παρεις απο ενα καταφυγιο. Μπορεις να τους πεις οτι θελεις ενα σκυλι που θα γινει σχετικα μεγαλοσωμο και οχι ιδιετερα κυριαρχικο!!
Λαμπραντορ μαυρο Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://www.filozwos.gr/images/stories/ratses/dogs/Labrador/Labrador013.jpg
Λαμπραντορ καφε καφέ φωτογραφίες labrador
Λαμπραντορ κιτρινο Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://2.bp.blogspot.com/_K7W7tLX9RRc/TPyxHxmdrKI/AAAAAAAADBc/sgUOhmlfjCo/s400/labrador-blond.jpg'
Golden retriever Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://3.bp.blogspot.com/-AI2fhTCbWQ4/T26wCp9yk3I/AAAAAAAACTI/6O88_7A0txo/s1600/golden-retriever-picture.jpg, Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/630577/630577,1283349342,1/stock-photo-beautiful-golden-retriever-dog-standing-60164194.jpg
Μπορεις επισης να παρεις ποιμενικο σετλαντ Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://petsrules.files.wordpress.com/2011/07/shetland-sheepdog.jpg%3Fw%3D549, Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://www.dwpets.gr/_gfx/pics/182368484.jpg , Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://www.filozwos.gr/images/stories/ratses/dogs/Shetland_Sheepdog/Shetland_Sheepdog000.jpg (Ειναι σχετικα μικροσωμα αλλα πανεξυπνα σκυλια αν και θελουν λιγη περιποιηση παραπανω), Οπως επισης και τα Σαμογιεντ (αλλα τα σαμογιεντ ειναι μεγαλοσωμα. φτανουν μεχρι 30 κιλα) Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://www.petshopdamigos.gr/uploads/samoyed.jpg, http://www.google.gr/imgres?um=1&hl...=196&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:14,s:0,i:98, Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://94.246.113.66/images/images/28/2888239886.jpg Περιγραφή
Το Σαμογιέντ, είναι ένα έμφυτα καλό και τρυφερό σκυλί, που τρέφει μεγάλη στοργή για τους ανθρώπους και ειδικά τα παιδιά. Η ομορφιά του, με ατού το χαμόγελό του που εκτείνεται από το ένα αυτί στο άλλο, θα προκαλέσει την προσοχή και τον θαυμασμό σας όταν το αντικρίσετε.
Ο ιδιοκτήτης ενός Σαμογιέντ, θα πρέπει να ειναι κάποιος που έχει το χρόνο και είναι πρόθυμος να ασχοληθεί με τον καλλωπισμό και την άσκηση αυτού του σκυλιού.
Αυτα μου ερχονται τωρα στο μυαλο. Ελπιζω να βοηθησα καθολου :p Παντως και ο γερμανικος ποιμενικος ειναι ενα πολυ καλο σκυλι αν και θα σου ελεγα να προτιμουσες θυλικο.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το πρώτο λινκ που λέει για τα λάμπραντορ είναι ενα πολύ κακό copy paste απο διάφορες σελίδες χωρίς να πάρει την συγκατάθεση τους και έχει και λανθασμένες πληροφορίες, it sucks....

Περιγραφή
Ο Λαμπραντόρ είναι πασίγνωστος σκύλος για την εξυπνάδα του και την ευκολία μάθησης. Πολύ καλός φύλακας," :eyecrazy: δυνατός, σκληραγωγημένος και υπάκουος, χρησιμοποιείται ευρέως σαν κυνηγόσκυλο,
στην Αστυνομία για εντοπισμό ναρκωτικών, στην αντιτρομοκρατία και το στρατό. Εμφάνιση Μεγάλου αναστήματος με πυκνό σκληρό κοντό τρίχωμα σκύλος. Αρκετά δυνατός με βαρύ σκελετό και μεγαλοπρεπής. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα αλλά η καθημερινή άσκηση είναι απαραίτητη. Τα συνηθέστερα χρώματα είναι μαύρο και σοκολατί. :eyecrazy:

giannis13

Member
29 Μαρτίου 2011
23
0
ναι τα εχω σκεφτει απλα αν παρω λαμπραντορ αμεσως καταργητε η ιδιοτητα του φυλακα..και βασικα δεν ξερω ποσο ομιλητικα ειναι..???