Log into Facebook
Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις τόσο αναλυτικές πληροφορίες. Μου αρέσουν απίστευτα οι αυτόχθονες σκύλοι από τότε που έμαθα για αυτούς και με γοητεύει πολύ η ιστορία τους!!!!! Οι αλωπεκιδες είναι φαίνονται φοβερές!!! Απλώς δεν είμαι σίγουρη πως μπορώ να αποκτήσω ένα. Είχα επικοινωνήσει με τον κ. Βλάχο για ένα φανταστικό γρυφο που είχα δει αλλά μου ανέφερε ότι μπορώ να το πάρω μόνο με την προϋπόθεση να το βάλω να γεννήσει και θα πάρουν τα κουτάβια του. Η αλήθεια είναι ότι θέλω θηλυκό σκυλάκι οπότε αναγκαστικά πρέπει να κάνω αυτή τη διαδικασία φαντάζομαι…καλησπέρα ξανά
@vickypop αν σε ενδιαφέρει ελληνική αυτόχθονη φυλή δλδ αλωπεκίδα ή γρύφος ή κοκκόνι
θα πρέπει να απευθυνθείς μεσω του φουμπου στην ΟΜΜΑ. Είναι μονόδρομος...
εκτός από τα κοκκόνια που υπάρχουν επίσημα πλέον εκτροφείς αλλά εκεί θα χάσεις το προσδόκιμο ζωής λόγω της συστηματικής εκτροφής που γίνεται κλειστού τύπου.
Να πούμε δυο λόγια για τις ελληνικές αυτόχθονες φυλές και την ΟΜΜΑ.
Η ΟΜΜΑ είναι μια ομάδα εθελοντών με ιδρυτικά μέλη
Επίσημα Κυνολόγο Κυνογνώστη την ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΝΑΛΑ
ειδικό Κτηνίατρο πρώην καθηγητή κτηνιατρικής ΑΠΘ κ. Σ. Χλειουνάκη
ειδικό βιολόγο γεννετιστή ερευνητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
επίσης επίσημα αναγνωρισμένους εκτροφέα και
επίσημα αναγνωρισμένο εκπαιδευτή
τον πρόεδρο της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ γνωστή για το έργο της στη διάσωση αυτόχθονων τύπων παραγωγικών και μη οικόσιτων ζώων.
και σύνολο ακόμα διαφόρων ειδικοτήτων εθελοντών όπου με την δράση τους βοηθούν τους σκοπούς και το έργο της ΟΜΜΑ.
τα ζώα τα οποία προωθεί η ΟΜΜΑ είναι:
α) ενήλικα ζώα τα οποία βρέθηκαν αδέσποτα, φαινοτυπικά ανήκουν σε μία εκ των ελληνικών αυτόχθονων τύπων.
αυτά τα ζώα εξετάζονται με αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και το 4πλο σναπτεστ για τις μεσογειακές ασθένειες (ερλίχεια, καλαζαρ κ.λ.π)
εφόσον είναι υγιή σε αυτό το στάδιο προωθούνται προς υιοθεσία είτε αν έχουν κάποια ασθένεια τους παρέχεται η απαραίτητη περίθαλψη και προωθούνται επίσης προς υιοθεσία.
Τα εν λόγω ζώα εγγράφονται στο πρόγραμμα διάσωσης της φυλής.
β) κουτάβια . Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για γέννα που προγραμμάτισε η ΟΜΜΑ από 2 φαινοτυπικά ζώα τα οποία εφόσον χρονίσουν θα επαναξιολογηθούν και αναλόγως θα εγγραφούν στο πρόγραμμα διάσωσης της φυλής.
οι ελληνικοί αυτόχθονες τύποι από την μέχρι τώρα μελέτη τους, είναι απαλλαγμένοι από τις γνωστές κληρονομικές ασθένειες με μεγάλο προσδόκιμο ζωής.
Οποιοσδήποτε θέλει να υιοθετήσει ζώο από την ΟΜΜΑ απαραίτητη προυπόθεση να ενταχθεί στο πρόγραμμα αναπαραγωγής.
Η ΟΜΜΑ ψάχνει για υπεύθυνους κηδεμόνες που θα επιδείξουν την απαραίτητη προσοχή ώστε ο σκύλο τους να μην αναπαραχθεί τυχαία και να διαφυλάξει την πρόκληση επιπλέον αδέσποτων ζώων.
Στον μελλοντικό κηδεμόνα θα δοθούν όλες οι συμβουλές από τον εκάστοτε εξειδικευμένο στον τομέα του για την καλή συνύπαρξη του με το ζώο του. (εκπαιδευτής, εκτροφέας για την γέννα, κυνολόγος κυνοτέχνης στην επιλογή για το κατάλληλο ταίρι, επιστήμονες κτηνιατρους - βιολόγο για την σωστή και τελική επιλογή θεραπείας τυχόν ασθένειας). Τα ζώα όλα δίνονται δωρεάν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση πλην των ιατρικών εξετάσεων κι εμβολίων και τοποθέτηση μαικροτσιπ που θα έχει χρειαστεί να γίνουν επειδή η ΟΜΜΑ δεν διαθετει οικονομικούς πόρους και οι εθελοντές δεν είναι άνθρωποι οικονομικά ανεξάρτητοι ώστε να μπορούν να επιβαρυνθούν τα έξοδα για κάθε σκύλο.
Θεμιτή πάντα οποιαδήποτε εξτρά οικονομική βοήθεια προς ενίσχυση του σκοπού της.
όλες οι συναλλαγές γίνονται μέσω τραπέζης σε λογαριασμό που ανήκει στην ΟΜΜΑ.
ΟΙ ΑΥΤΌΧΘΟΝΕΣ ΦΥΛΈΣ ΌΠΩΣ ΕΊΠΑΜΕ ΈΧΟΥΝ ΜΕΓΆΛΟ ΠΡΟΣΔΌΚΙΜΟ ΖΩΉΣ ΆΝΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΏΝ.
Έχουμε συναντήσει ενήλικο ζώο σε χωρίο της Καρδίτσας που η γιαγιά που το φρόντιζε μας ανέφερε μια ηλικία περίπου 17 ετών. κι έχουμε κι άλλες τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει αν θυμάμαι καλά μια γέννα 3 κουταβιών γρύφων και 2 αλωπεκίδες ενήλικες.
θα επανέλθω με μερικές φωτογραφίες .
Σας ευχαριστώ για την επισήμανση κι εύχομαι στην @vickypop να βρει αυτό που θέλει και να ευτυχήσουν μαζί.
αν αποφασίσει για ελληνικό αυτόχθονο τύπο ας επικοινωνήσει μαζί μου για περισσότερη ενημέρωση.
Καλησπέρα για όσους μας διαβάζουν................................................. Είχα επικοινωνήσει με τον κ. Βλάχο για ένα φανταστικό γρυφο που είχα δει αλλά μου ανέφερε ότι μπορώ να το πάρω μόνο με την προϋπόθεση να το βάλω να γεννήσει και θα πάρουν τα κουτάβια του. Η αλήθεια είναι ότι θέλω θηλυκό σκυλάκι οπότε αναγκαστικά πρέπει να κάνω αυτή τη διαδικασία φαντάζομαι…