Επιλογή συντροφιάς

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
146
390
36
Επίσης και κουτάβι να πάρεις δεν είναι σίγουρο ότι θα τα πηγαίνει καλά με παιδιά στο μέλλον. Το κουτάβι μου είναι μαζί μου απο 8 εβδομάδων, μέχρι κάποια ηλικία ήταν οκ με παιδιά μετά ένα παιδάκι του τράβηξε το μούσι και απο τότε δεν θέλει κανένα και τα δικά μας απλά τα ανέχεται μετά απο εκπαίδευση και εφόσον δεν τον ενοχλούν. Οπότε είτε κουτάβι είτε ενήλικο πάντα υπάρχει ρίσκο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.822
Υποθεσεις και πολλη αναλυση ... μεγαλυτερο αγχος . Θα σου πω εγω τι θα εκανα και τι εκαναν πολλοι φιλοι /γνωστοι μου που δεν εκαναν την επιλογη ενος καθαροαιμου σκυλου (η οποια ειναι απολυτα σεβαστη και θεμιτη αρκει να ξερεις γιατι την κανεις) . Πηραν το παιδι τους ή τα παιδια τους, πηγαν σε 2-3 καταφυγια , ειδαν καμια 20αρια σκυλια, ξεχωρισαν καποια, κατεληξαν σε ενα και δε το μετανιωσαν.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.039
829
Λείπω 9 ώρες και αναγκαστικά η πάνα είναι στο crate. Οταν βγαίνει απ'αυτό κάποιες φορές πηγαίνει στην πάνα που έχω βάλει σε άλλο σημείο κάποιες προτιμά το πάτωμα...
Γιαυτό φοβάμαι ότι θα δυσκολευτούμε να εκπαιδευτούμε.
Πάρκο γιατί δεν κοίταξες αντί για κρεοτ και μπαλκόνι? Αφου θα μεγαλώσει πολύ θα πρέπει να πάρεις ξανά ούτως ή άλλως.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
48
11
52
Πάρκο γιατί δεν κοίταξες αντί για κρεοτ και μπαλκόνι? Αφου θα μεγαλώσει πολύ θα πρέπει να πάρεις ξανά ούτως ή άλλως.
Τί είναι το πάρκο? Μήπως κάτι που έχω δει με περίφραξη και εσωτερικα μεγάλο χώρο?
Εμένα για crate μου είπανε... δεν ήξερα κάτι άλλο.
Μπαλκόνι για μελλοντικά, από το καλοκαίρι σκέφτομαι.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
910
985
28
Τί είναι το πάρκο? Μήπως κάτι που έχω δει με περίφραξη και εσωτερικα μεγάλο χώρο?
Εμένα για crate μου είπανε... δεν ήξερα κάτι άλλο.
Μπαλκόνι για μελλοντικά, από το καλοκαίρι σκέφτομαι.
απο το καλοκαιρι ειδικα ειναι που ειναι χειροτερη ιδεα. οπως σας ειπα και στα αλλα ποστ, ΔΕΝ ειναι καλη ιδεα το μπαλκονι για 8-9 ωρες. ρισκαρετε ΠΟΛΛΑ. ειδικα το καλοκαιρι με κουνουπια, σκνιπες στο φουλ ειναι και θεμα υγειας. αλλα και θεμα ζεστης επισης. θα ειναι το σκυλι 9 ωρες μπαλκονι με 40 βαθμους;

• Like
Reactions: BaNi and Ans

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
48
11
52
Υποθεσεις και πολλη αναλυση ... μεγαλυτερο αγχος . Θα σου πω εγω τι θα εκανα και τι εκαναν πολλοι φιλοι /γνωστοι μου που δεν εκαναν την επιλογη ενος καθαροαιμου σκυλου (η οποια ειναι απολυτα σεβαστη και θεμιτη αρκει να ξερεις γιατι την κανεις) . Πηραν το παιδι τους ή τα παιδια τους, πηγαν σε 2-3 καταφυγια , ειδαν καμια 20αρια σκυλια, ξεχωρισαν καποια, κατεληξαν σε ενα και δε το μετανιωσαν.
Με τί κριτήρια??
Αυτά εκεί είναι σαν ζαβλακωμένα! Νομίζεις ότι είναι τα ησυχότερα στον πλανήτη και μόλις εξοικειωθούν.. αρχίζουν τα όργανα! Εμένα βρυχάται σαν μαντρόσκυλο! και μετά αρχίζει το γαύγισμα και το δάγκωμα και νομίζεις (αν δεν τον βλέπεις) ότι θα σου ορμήσει ένα άγριο μαντρόσκυλο!! Με έχει ξεσκίσει στις δαγκωνιές πάνω στο παιχνίδι.... αλλά όταν μουγκρίζει έτσι και γαυγίζει δεν ξέρω αν θα με ξεσκίσει καμιά ώρα.....

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
48
11
52
απο το καλοκαιρι ειδικα ειναι που ειναι χειροτερη ιδεα. οπως σας ειπα και στα αλλα ποστ, ΔΕΝ ειναι καλη ιδεα το μπαλκονι για 8-9 ωρες. ρισκαρετε ΠΟΛΛΑ. ειδικα το καλοκαιρι με κουνουπια, σκνιπες στο φουλ ειναι και θεμα υγειας. αλλα και θεμα ζεστης επισης. θα ειναι το σκυλι 9 ωρες μπαλκονι με 40 βαθμους;
Το έλαβα σοβαρα υπόψιν μου αυτό που μου γράψατε και αναζητώ λύση!
Εχω πελαγώσει!

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
910
985
28
Το έλαβα σοβαρα υπόψιν μου αυτό που μου γράψατε και αναζητώ λύση!
Εχω πελαγώσει!
απο τα οσα γραφετε γενικα παιρνω την εντυπωση οτι ισως δεν εισασταν 100% ετοιμη για ενα σκυλακι. σιχαινεστε τις τριχες, δεν εχετε αρκετο χρονο μεσα στη μερα και μενει 9 ωρες στο κρειτ να κατουραει και να χεζει εκει που κοιμαται, φοβαστε μην σας ξεσκισει.... οοοοολες αυτες τις σκεψεις τις κανουμε πριν παρουμε ενα σκυλι, και ειδικα ενα κουταβι που εμεις πρεπει να του μαθουμε καλους τροπους. αν δεν ειμαστε ετοιμοι, υιοθετουμε ενα ενηλικο σκυλι που ο χαρακτηρας του ειναι ηδη αυτος που ειναι, δεν χρειαζεται εκμαθηση τουαλετες και δεν εχει τοσες πολυπλοκες αναγκες οσο ενα κουταβι. ειναι αληθεια οτι τα ενηλια απο καταφυγιο ειναι λιγο οτι να ναι, αλλα στην περιπτωση σας θα ηταν πολυ καλυτερο θεωρω. οπως και να εχει αφου το εχετε το σκυλι, παρτε εναν εκπαιδευτη οπως σαν προτειναν, να σας βοηθησει με ολες σας τις αποριες. και πανω απ'ολα, υπομονη και μην φρικαρετε. ολα οσα περιγραφετε ειναι ΚΛΑΣΙΚΕΣ και φυσιολογικες κουταβισιες συμπεριφορες. και το μαδιμα επισης ερχετε μαζι με εναν σκυλο, πανε πακετο αυτα.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
910
985
28
Ολα τ' άλλα ok, αλλά αυτό:

Καθόλου δεν ισχύει. Μπορεί να βρεις εκπληκτικά σκυλιά!
ναι καλε δεν εννοοθσα οτι ειναι κακα σκυλια, εννοουσα οτι ειναι λιγο μπινγκο το τι χαρακτηρας θα ειναι γιατι ειναι ημιαιμα και δεν ξερεις ανατροφη και βιωματα, ειναι λιγο τυχερο, αυτο εννοω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.822
20.156
ναι καλε δεν εννοοθσα οτι ειναι κακα σκυλια, εννοουσα οτι ειναι λιγο μπινγκο το τι χαρακτηρας θα ειναι γιατι ειναι ημιαιμα και δεν ξερεις ανατροφη και βιωματα, ειναι λιγο τυχερο, αυτο εννοω.
Αυτό, ισχύει κυρίως για κουτάβια ημίαιμα.

Οταν είναι ενήλικα, δεν είναι kinder εκπληξη ο χαρακτήρας τους.

Δύο και μόνο, επιφυλάξεις κρατάω:
α) Οι υπεύθυνοι των φιλοζωικών, να ξέρουν τι τους γίνεται και να τα έχουν στα χέρια τους ένα ικανό χρονικό διάστημα, όπου θα μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα, και

βου) Ελάχιστες παρεκκλίσεις, από αυτό που βλέπει ο ενδιαφερόμενος, όταν μπει στην μέση, η παράμετρος γενικότερων σκυλογνώσεων του επικείμενου κηδεμόνα.

Κατά τα λοιπά, ότι βλέπεις, παίρνεις. Και αυτό, σε αρχάριο κηδεμόνα και σε σπίτι με παιδιά και άλλα ζώα, είναι ζωτικής σημασίας.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
910
985
28
Οταν είναι ενήλικα, δεν είναι kinder εκπληξη ο χαρακτήρας τους.

Δύο και μόνο, επιφυλάξεις κρατάω:
α) Οι υπεύθυνοι των φιλοζωικών, να ξέρουν τι τους γίνεται και να τα έχουν στα χέρια τους ένα ικανό χρονικό διάστημα, όπου θα μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα, και
συμφωνω, αλλα ξερεις και ξερω οτι δυστυχως πολλες φορες οι υπευθυνοι δεν ξερουν τι τους γινεται ή λενε ψεματακια για να σε κανουν να αγαπησεις το σκυλι και να το θελεις. ας πουμε εγω οταν ρωταγα για τον ντελον την κυρια που τον φιλοξενουσε σπιτι της και τον ζουσε καθε μερα για τυχον προβληματα υγειας και συμπεριφορας, μου ειπε οτι ειναι πολυ καλος (που ειναι!!!!!) και οτι δεν εχει κανενα θεμα συμπεριφορας (που ειχε!!!), και οτι ειναι υγιεστατος και μαλιστα οτι του ειχαν κανει εξετασεις (που σε αργοτερη επικοινωνια, μου παραδεχτηκαν οτι ποτε δεν εγινε καμια εξεταση, και οπως ξερεις ειχε καλαζαρ)
οποτε ναι δυστυχως θελει προσοχη και απο εκει, αλλα γενικα ειμαι 100% υπερ του να υιοθετει ενηλικα ο κοσμος, εκτος και αν μιλαμε για ανθρωπο με σκυλοεμπειρια χρονων που εχει διαθεση, γνωσεις και χρονο για κουταβοκατασταση

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.775
7.314
Με τί κριτήρια??
Αυτά εκεί είναι σαν ζαβλακωμένα! Νομίζεις ότι είναι τα ησυχότερα στον πλανήτη και μόλις εξοικειωθούν.. αρχίζουν τα όργανα! Εμένα βρυχάται σαν μαντρόσκυλο! και μετά αρχίζει το γαύγισμα και το δάγκωμα και νομίζεις (αν δεν τον βλέπεις) ότι θα σου ορμήσει ένα άγριο μαντρόσκυλο!! Με έχει ξεσκίσει στις δαγκωνιές πάνω στο παιχνίδι.... αλλά όταν μουγκρίζει έτσι και γαυγίζει δεν ξέρω αν θα με ξεσκίσει καμιά ώρα.....
Χρειάζεσαι επειγόντως εκπαιδευτή. Για σένα.

Τα πάνω για τα κριτήρια κ τα ζαβλακωμενα δεν θα τα σχολιάσω, θα πω μόνο για άλλους, που μπορεί να το δουν όταν ψάχνουν, ότι δεν ισχύει.

Αν κ όντως, όταν εξοικειωθούν παίζει να αλλάξουν κάποια πράγματα στο χαρακτήρα τους. Συχνά προς το καλό. Όχι σπάνια, προς το "σα να παραπηραμε αέρα μου φαίνεται". Τα μεγάλα πάντως φαίνονται - αρκεί να ισχύουν οι προϋποθέσεις που προείπα κ αυτές που προείπε το μαρεκο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.262
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro