Επιλογή συντροφιάς

vickypop

New Member
24 Φεβρουαρίου 2025
3
0
45
Καλημέρα σας,
Διάβαζα και ξαναδιάβαζα threads μέχρι που τελικά έκανα εγγραφή. Θα χρειαστώ την βοήθεια σας από τις γνώσεις που έχετε και την εμπειρία σας. Η αλήθεια είναι ότι έχω ξεκινήσει εδώ και μήνες και διαβάζω για σκυλάκια μέχρι το τροφές να δώσουμε ποτέ θέλουν στείρωση τα πάντα γενικώς. Εχω μάθει για τους εκτροφείς τα puppy mills και τα σχετικά. Σας δίνω μια μικρή περιγραφή. Έχουμε 2 παιδάκια και υπάρχει και μια γάτα στο σπίτι. Υπάρχει όμως μεγάλη επιθυμία για την απόκτηση ενός σκύλου. Η επιθυμία είναι καθαρά δική μου όχι των παιδιών περιέργως που έχουν οι περισσότεροι γονεις Εννοείται ότι όλα τα μέλη της οικογένειας το θέλουν αλλά εγώ περισσότερο από όλους. Εντωμεταξύ δουλεύω από το σπίτι και μέχρι τις 4-5 που μαζευόμαστε όλοι θα έχω άπειρο χρόνο μαζί του!!! Τέλος πάντων αυτά για αρχή. Αυτό που με έχει κάνει μέχρι τώρα να μην έχω πάρει κάποιο σκυλάκι είναι γιατί έχω μπλεχτεί με ράτσες μεγέθη τρίχες κλπ. Μπηκα στη διαδικασία να ψάξω ένα σκυλάκι που να μην μαδάει τόσο πολύ μιας και έχουμε ήδη και την γάτα, πχ μου αρέσουν πολύ τα κοκονια και ο γείτονας μου λέει είμαι με μια βούρτσα όλη μέρα άστο μου λέει ούτε καν. Μετά ψάχνω κάτι μικρό γιατί σκέφτομαι το καλοκαίρι να είμαστε οκ μέσα στο αμάξι 4 άτομα και ένας σκύλος να πηγαίνουμε άνετα σε παραλίες μη μας κοιτάζουν με στραβό μάτι γιατί έχω δει πολλά και θα αρπάξω κανέναν. Δεν είμαι σίγουρη να πάω σε εκτροφείο να πάρω ένα μικρό όπως το θέλω; που με τα χαρακτηριστικά αυτά βγαίνει μαλτεζ; Από την άλλη σκέφτομαι και τα αδέσποτα αλλά έχω 2 άσχημες εμπειρίες από φίλους που πήραν. Ο ένας του το έστειλαν και από την άλλη άκρη και έχει δώσει του κόσμου τα λεφτά να το κάνει καλά γιατί παρουσίασε κάτι διάρροιες και θέματα με το στομάχι του. Μετά σκέφτομαι και το μέγεθος που μπορεί να βγει μεγάλο πχ. Μου αρέσουν πολλά σκυλάκια μαλτεζ, κοκονια, τζάκι ρασελ, γκριφον, σπάνιελ. Να προσθέσω ότι βρήκα σε μια αγγελία ένα πανέμορφο γκριφον ελληνικό γρυφο μου είπαν ότι είναι, αλλά είχα πολύ περίεργες προϋποθέσεις για να το πάρω. Έπρεπε να το κρατήσω αστειρωτο και να τους το δώσω να γεννήσει να κρατήσουν κουτάβια κλπ γιατί όπως μου είπαν είναι προς εξαφάνιση κλπ. Προφανώς και δεν είμαι διατεθειμένη για κάτι τέτοιο.

vickypop

New Member
24 Φεβρουαρίου 2025
3
0
45
Να προσθέσω ότι παράλληλα κοιτάζω και θέματα υγιές προσδόκιμο ηλικίας κλπ. Και είδα ότι τα μαλτεζ πχ είναι γενικώς χωρίς θέματα ζουν πολλά χρόνια κλπ. Εχω ζήσει σαν παιδί τους σκύλους που είχαμε στο πατρικό μου Βέλγικο γερμανικό που έζησαν 10 χρόνια και ήταν πολύ στενάχωρο αλλά είχαμε και ένα κόκερ που έζησε 16. Αυτά ξέρω θα μου πείτε ρε κοπελιά κάτι άλλο θες;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.814
20.147
Αυτά ξέρω θα μου πείτε ρε κοπελιά κάτι άλλο θες;;
Ναι βρε κοπελιά, θα μας τρελάνεις;
Εσύ δεν θέλεις σκύλο. Το 8ο θαύμα του κόσμου θέλεις! :LOL:

Πλάκα κάνω!

Καλώς ήρθες στο φόρουμ και μπράβο σου που ψάχνεσαι τόσο...πριν.
Επίσης μπράβο σου, που άσχετα αν εσύ το θέλεις περισσότερο, είσαι και συνειδητοποιημένη, ότι είσαι εσύ, αυτή που θα ασχολείται και μαζί του :p

Ακαδημαικά...
Να προσθέσω ότι βρήκα σε μια αγγελία ένα πανέμορφο γκριφον ελληνικό γρυφο μου είπαν ότι είναι, αλλά είχα πολύ περίεργες προϋποθέσεις για να το πάρω. Έπρεπε να το κρατήσω αστειρωτο και να τους το δώσω να γεννήσει να κρατήσουν κουτάβια κλπ γιατί όπως μου είπαν είναι προς εξαφάνιση κλπ. Προφανώς και δεν είμαι διατεθειμένη για κάτι τέτοιο.
Μην βάζεις τέτοια ταμπέλα σε αυτό. Γίνονται όντως φιλότιμες προσπάθειες, από οργανωμένους συλλόγους, να αυξήσουν τον πληθυσμό, ελληνικών φυλών που είναι σε εξαφάνιση. Οπως και για το κοκόνι, τα τσοπάνια, κάποια λαγωνικά κλπ. Οπότε μπορεί να έπεσες σε κάποια τέτοια ομάδα. Θέλει προσοχή ναι, αλλά και θετική σκέψη. @GRDANE

Από κει και πέρα...διαλέγεις. Μάζεμα τρίχας ή κόστος/χρόνο σε πάρα πολύ συχνό χτένισμα. Αν δεν έχεις πρόβλημα με την δεύτερη εκδοχή, poodle δαγκωτό. Και μάλιστα όχι το πιο μικρό μέγεθος. Το μεσαίο. Να είναι και...κανονικός σκύλος :LOL: Δεν πάει προς το παρόν το μυαλό μου σε άλλη φυλή. Εχω και μια έμφυτη τάση, να μην τα θεωρώ σκυλιά, κάτω των 10 κιλών :ROFLMAO: Τα παιδιά τι ηλικία έχουν; Γιατί και πολύ μικρόσωμα σκυλάκια δεν περνάνε και πολύ καλά, στα χέρια πολύ μικρών παιδιών και μπορεί και να αντιδράσουν, πράγμα εύλογο πιστεύω.

Τα θέματα προσδόκιμου ζωής, είναι μαχαιριά στην καρδιά. Ζωντανοί οργανισμοί είναι. Οποιαδήποτε στιγμή στην ζωούλα τους, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, όπως και σε μας, ακόμη κι αν συνοδεύονται από γονιδιακές εγγυήσεις και περγαμηνές.

• Like
  • Love
Reactions: vickypop and vrmode

vickypop

New Member
24 Φεβρουαρίου 2025
3
0
45
άσε άσε νομίζω ότι το έχω παρακάνει λίγο με το ψάξιμο και την τόση σκέψη. Απλώς πρέπει να αποφασίσω και τέλος γιατί τους έχω πρήξει όλους!!

η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα από την ιδέα ενός αυτόχθονου ελληνικού σκύλου. Απλώς αυτό με την μη στείρωση και ότι πρέπει να το βάλω να γεννήσει πχ με αγχώνει λίγο. Αλλιώς μου αρέσουν πολύ τα κοκονια και οι αλωπεκιδες και οι γρύφοι

τα παιδιά είναι σε ηλικία που έχεις δίκιο σε αυτά που λες!!!! 4 και 8 οπότε ναι φαντάζομαι ότι θα το πασπατεύουν συχνά όσο και εάν τους βάλω όρια!

Για το προσδόκιμο ζωης πρέπει να το πάρω απόφαση αυτό!Ήταν πολύ χάλια όταν πέθαιναν τα σκυλιά στο πατρικό κάθε φορά όμως ο πατέρας μου έπαιρνε άλλο θυμάμαι κάπως ήμασταν καλύτερα. Εγώ για να πάρω άλλη γάτα γιατί την πρώτη την είχα 16 χρόνια έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον 9 χρόνια για να το αποφασίσω πάλι. Εχω ένα θέμα με τις αποφάσεις Από την άλλη μου λείπει πολύ η συντροφιά ενός σκύλου οπότε νομίζω υπερισχύει αυτό! Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές! Αναρωτιέμαι σε σχέση με κοκονια ελληνικές φυλές κλπ έχεις κάποια ιδέα που θα μπορούσα να απευθυνθώ; Και τα poodle μου αρέσουν πολύ εννοείται αν γνωρίζεις κάτι και για αυτό χωρίς να σε πρήζω!!!

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
145
388
36
Θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά και στη σελίδα Γκριφονοκαταστάσεις αν έχεις fb. Ανεβάζουν σκυλάκια όλων των ηλικιών και μεγεθών και ίσως να σας κάνει κλίκ κάποιο, μετά το γνωρίζετε και αν ταιριάζετε να ζήσετε ευτυχισμένοι ;)

• Like
Reactions: vickypop

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.814
20.147
...η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα από την ιδέα ενός αυτόχθονου ελληνικού σκύλου. Απλώς αυτό με την μη στείρωση και ότι πρέπει να το βάλω να γεννήσει πχ με αγχώνει λίγο. Αλλιώς μου αρέσουν πολύ τα κοκονια και οι αλωπεκιδες και οι γρύφοι
Το ΄χουν το μαλλάκι τους αυτά τα σχεδιάκια, αλλά θα σου έλεγα go for it.
Που θα βρεις θα μου πεις και δίκιο θα 'χεις.
Δεν ξέρω αν θα βρεις κάποιον εκτροφέα στην συνημμένη ομάδα.

Έλληνες Εκτροφείς Σκύλων / Greek Dog Breeders

Είναι και λίγο πιο φλου τα πράγματα με αυτά τα τυπάκια. Σίγουρα όμως υπάρχουν σελίδες σοβαρές στο fb. Οχι "μαμάδων" που έχουν κάτι που μοιάζει με, και ψάχνουν γαμπρό/νύφη/σπίτι για τα εγγόνια ε; Με σοβαρή επιλογή. Και θα βοηθήσει και ο @GRDANE μόλις πατήσει το πόδι του στεριά.

Απλώς αυτό με την μη στείρωση και ότι πρέπει να το βάλω να γεννήσει πχ με αγχώνει λίγο.
Αν βρεθείς με αγοράκι, τι να σε αγχώνει; Piece of cake.
Αν είναι κοριτσάκι, φαντάζομαι αναλαμβάνουν και οι υπεύθυνοι των αναπαραγωγών.
Αλλη πίστα όμως αυτός ο προβληματισμός. Για αργότερα.

...τα παιδιά είναι σε ηλικία που έχεις δίκιο σε αυτά που λες!!!! 4 και 8 οπότε ναι φαντάζομαι ότι θα το πασπατεύουν συχνά όσο και εάν τους βάλω όρια!
Οπως και να'χει, με ότι σκύλο κι αν καταλήξεις, θα πρέπει να είσαι συνεχώς από κοντά, όταν βρίσκονται μαζί. Να μην είναι ποτέ μόνα, τα παιδιά με το σκυλάκι.

Και τα poodle μου αρέσουν πολύ εννοείται αν γνωρίζεις κάτι και για αυτό χωρίς να σε πρήζω!!!
Είναι γλυκά και καλότροπα και έξυπνα.

Για το προσδόκιμο ζωης πρέπει να το πάρω απόφαση αυτό!Ήταν πολύ χάλια όταν πέθαιναν τα σκυλιά στο πατρικό κάθε φορά όμως ο πατέρας μου έπαιρνε άλλο θυμάμαι κάπως ήμασταν καλύτερα. Εγώ για να πάρω άλλη γάτα γιατί την πρώτη την είχα 16 χρόνια έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον 9 χρόνια για να το αποφασίσω πάλι. Εχω ένα θέμα με τις αποφάσεις Από την άλλη μου λείπει πολύ η συντροφιά ενός σκύλου οπότε νομίζω υπερισχύει αυτό!
Υπάρχει τρικάκι γι' αυτή την ψυχική κατάρρευση, που κάπως την μετριάζει.
Μην ταραχτείς...
...το κόλπο είναι, να έχεις πάντα και δεύτερο σκύλο (τουλάχιστον :p ) , σε ηλικιακή απόσταση ύψους 5ετίας πάνω κάτω, του ενός από τον άλλον

• Love
Reactions: vickypop

BaNi

Member
17 Ιανουαρίου 2025
17
9
47
Και τα poodle μου αρέσουν πολύ εννοείται αν γνωρίζεις κάτι και για αυτό χωρίς να σε πρήζω!!!
Επειδή είναι μια από τις φυλές που έψαχνα έχω να σου πω ότι υπάρχουν αρκετοί που εκτρέφουν toy και mini. Μεσαία και κανονικά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Μιλάω για Ελλάδα πάντα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.433
10.653
Athens
Οπως και για το κοκόνι, τα τσοπάνια, κάποια λαγωνικά κλπ. Οπότε μπορεί να έπεσες σε κάποια τέτοια ομάδα.
Δεν το 'ξερα να κρατήσω τον τραχανοπλαγιά για αναπαραγωγή μη και δεν χαθεί το γονίδιο της μουντρουχίασης.

@GRDANE μια αλωπεκίδα αρσενική στο 4 παρακαλώ!

• Haha
Reactions: mareco