Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και για τις χρήσιμες συμβουλές σου. Πιστεύω μου έδωσες μια βάση και έναν προσανατολισμό ώστε να κάνω την όσο γίνεται σωστή επιλογή.Θα προσπαθήσω επιγραμματικά να καταγράψω κάποια ερωτήματα που είχα και εγώ ο ίδιος πριν πάρω σκυλο...
1)life style:επειδή εσυ κυρίως και η σύζυγος θα βγάζετε τον σκυλο βόλτα κτλ,αν είσαι τύπος του περπατήματος ή θα ήθελες να γίνεις,υπάρχουν και οι ανάλογοι τύποι σκύλου που σου ταιριάζουν...
Επίσης πόσο κοινωνικός είσαι ή πόσο θέλεις να γίνεις,αν μπαινοβγαίνουν άνθρωποι στο σπίτι παππούδες, γιαγιάδες,παιδάκια κτλ
2)Δουλειά σκύλου:Η κάθε ράτσα φτιάχτηκε για να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά,άλλα είναι για φύλαξη,άλλα για κυνήγι,άλλα για συντροφιά...βέβαια στις μέρες μας λίγα είναι αυτά που κάνουν την δουλειά για την οποία φτιάχτηκαν,κυρίως είναι συντροφιά...αλλά το ένστικτο το έχουν,το θέμα είναι αν θα τους το βγάλεις...ή πόσο θα το βγάλουν από μόνα τους.
3)Μέγεθος σκύλου:όσο πιο μεγάλο τόσο πιο πολύ τροφή,πιο μεγάλο αμάξι για ευκολότερη μετακίνηση.Επισης άλλος χειρισμός στην καθημερινή βόλτα οπότε πρέπει και η σύζυγος να νοιώθει άνετα,επειδή σίγουρα θα χρειαστεί να τον βγάλει κάποιες φορές έξω.
4)Εκπαίδευση:Είναι απαραίτητη για να μπορείς να επικοινωνείς με το σκυλο,όλα τα σκυλιά θέλουν να ευχαριστούν το αφεντικό τους,το θέμα είναι να τους δείξεις εσυ τι ακριβώς θέλεις..πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή σε όλους μέσα στην οικογένεια και να μην αλλάζουν οι εντολές από τον καθένα....ανάλογα με τη ράτσα και το φύλο εξαρτάται αν θα χρειαστείς βοήθεια ή όχι..
Τώρα όσο αφορά τα παιδιά..δεν μπορω να σκεφτώ κάποιο σκυλο οποιασδήποτε ράτσας που δεν θα αγαπάει την οικογένεια του..οτι σκυλο και να πάρεις τα παιδιά σίγουρα θα αποκομίσουν θετικά συναισθήματα εφόσον έχεις βάλει σωστές βάσεις...για μένα εσυ και η σύζυγος σου πρέπει να ψάξτε τι ακριβώς σας ταιριάζει και τι ακριβώς θέλετε να πάρετε από την συμβίωση με ένα σκυλο...
Ξεκίνησες ένα ωραίο ταξίδι! καλη συνέχεια και εδώ μέσα σίγουρα θα βρεις πολύ τροφή για σκέψη...ελπίζω κάπως να βοήθησα...
Ήμουν σίγουρος ότι σε αυτό το forum θα έβρισκα βοήθεια και καθοδήγηση αλλά δεν περίμενα σε αυτόν τον βαθμό, οπότε σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ και ελπίζω εάν αποφασίσω για Golden να έχω λίγη βοήθεια παραπάνω.