Επιλογή σκύλου-φύλακα

Manos85

Member
19 Αυγούστου 2011
8
0
Καλησπέρα φίλοι μου,

είμαι καινούργιο μέλος στο forum και ανυπομονώ να εντρηφύσω σε αυτό και να σας γνωρίσω καλύτερα.
Η πρώτη μου εμπειρία με σκύλο ήταν οταν έμενα στην Πετρούπολη και είχαμε ένα πανέμορφο Γουέστ Χάιλαντ Γουάιτ Τεριέ,τον Τσάκι,ο οποίος μας έφυγε από την ζωή πριν 3 χρόνια.:(
Πέρασα μαζί του τα παιδικά μου χρόνια και κυριολεκτικά τον λάτρεψε όλη μας η οικογένεια.
Το θέμα μου έχει ως εξής,εδώ και 1 χρόνο μένω στα Γλυκά Νερά και λόγω της αγάπης για τα σκυλιά θα αποκτήσουμε καινούργιο μέλος στην οικογενειά μας :) Σκεφτόμαστε λοιπόν να το συνδυάσουμε με ένα σκύλο που να είναι και ταυτόχρονα φύλακας λόγω και της άνεσης χώρου που έχει το σπίτι(μεγάλος κήπος κλπ).Θα ήθελα λοιπόν τις συμβούλες σας και τις εμπειρίες σας για το ποια φυλή να προτιμήσω.Περιμένω τις απόψεις σας

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καταρχάς
μην βιαστείς με τίποτα
κατα δευτερον μην απευθυνθείς με τίποτα σε πετσοπ εκπαιδευτές και ιδιώτες με γέννες

το θέμα κήπος είναι θετικό σαν άνεση κινήσεων του σκύλου
αλλά μην το βλέπεις καθόλου σαν κατοικία του ειδικά αν τον θές για φύλακα
τι να φυλάξει έξω μόνος αλήθεια? μην φάει άλλος την φόλα που θα του πετάξει ως πρώτη κίνηση ο επίδοξος ειβολέας?

απο εκεί και πέρα ως φύλακα μπορείς να δείς πολλές φυλές
απο τις κλασσικές Ντοπερμαν Ροτβάιλερ Γερμανικό Ποιμενικό και πολλές ακόμα
μέχρι τα εξωτικά Φίλα -τα Μπουρμπούλ και ακόμα και τα σνάουτσερ γίγας ή και κανίς γίγας ακόμη ακόμη
είναι δικό σου θέμα

το θέμα σκύλος φύλακας πως το έχεις στο μυαλό σου?
γιατί ακόμα και οι σκύλοι συναγερμοί κάνουν ικανοποιητική "φύλαξη"

Manos85

Member
19 Αυγούστου 2011
8
0
Αρχικά ευχαριστώ,
σαν σκύλος φυλακας έχω στο μυαλό μου ότι από την φύση του θα έχει καποια χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει,αυτά είναι η επιφυλακτικότητα,το θάρρος,η ετοιμότητα,η αποφασιστικότητα η εκπαιδευσημότητα κ.α
Και σίγουρα η σωματική διάπλαση.

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
επιφυλακτικότητα,το θάρρος,η ετοιμότητα,η αποφασιστικότητα--->ροτβαιλερ ,εκπαιδευσημότητα Γερμανικος Ποιμενικος,Μαλινουα,Ντοπερμαν χωρις βεβαια να μην πληρουν της προηγουμενες προδιαγραφες απλα θεωρω οτι ειναι πιο εκπαιδευσημα απο τα rott.Χωρις να υποτημω καμια αλλη ρατσα απλα οτι εχω δει και με τα λιγα που γνωριζω

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
λίγο βιαστικό κι επιπόλαιο το συμπέρασμά σου φίλε Νίκο :)
αλλά όλοι οι ροτβαιλεράδες έτσι πορωμένοι είσαστε :lol:

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
αλλά όλοι οι ροτβαιλεράδες έτσι πορωμένοι είσαστε :lol:
Δεν θα πω οτι λες ψεματα.Πιστεψε με κανω προσπαθεια για ναμαι αντικειμενικος....:D:D:D

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Παρε beauceron σαν το δικο μου.Και δεν χρειαζεται να τον εκπαιδευσεις για φυλακα.Τον βλεπουν και τρομαζουν και αν γαβγισει κανει και σεισμο 6 ριχτερ.
Περα απο την πλακα απο την στιγμη που εχεις παιδι πρεπει να σκεφτεις σοβαρα γιατι

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Το προηγουμενο ποστ κοπηκε στην μεση.Συνεχιζω θελεις ενα σκυλο που να κανει για φυλαξη αλλα να εχει και καλη σχεση με τα παιδια.Εγω προτεινω Dopperman κατα προτιμηση θηλυκο

phili-pakis

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
70
2
καλησπερα....εγω με την σειρα μου θα προτεινω την αγαπημενη παραδοσιακα ελληνικη...αβιαστα και ανεπιφυλακτα...Ελληνικο Ποιμενικο η ακομα και Μολοσσο της Ηπειρου....απολυτα προσαρμοσμενα σε οικογενεια αν βεβαια τους μεγαλωσεις εσυ...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
σαν σκύλος φυλακας έχω στο μυαλό μου ότι από την φύση του θα έχει καποια χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει,αυτά είναι η επιφυλακτικότητα,το θάρρος,η ετοιμότητα,η αποφασιστικότητα η εκπαιδευσημότητα κ.α
Και σίγουρα η σωματική διάπλαση
Πίστεψε με δεν το έχει καθόλου από την φύση του.
Είναι θέμα εκτροφής,γιαυτό και θα πρέπει να είσαι αυστηρός στην επολογή σου.

malinois. αν εχεισ χρονο για σωστη κοινονικοποιηση και εκτονωση μαλινουα απο εκτοφεα .
Όχι και η καλύτερη επιλογή για αρχάριο ιδιοκτήτη,μιας και απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς.
Σαφώς και οι υπόλοιπες φυλές που αναφέρθηκαν θέλουν έμπειρα χέρια..

Παρε beauceron σαν το δικο μου
Στην Ελλάδα δεν θα βρεις εκτροφέα Beauceron,πάντως υπέροχη φυλή!

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
άλλος πωρωμένος απο δώ...
και τα άλλα σκυλιά τι είναι φίλε μου ?
τα boerboel και τα fila
τα rottie και τα dob?