Επιλογή σκύλου φύλακα, φιλικού & υπάκουου..βοηθεια!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
@Estranged

Λογικά πατώντας πάνω στην εικόνα του, σε συνδέει με συνοπτικά κείμενα και βιντεάκια που σου τα μαθαίνουν όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις σχετικά με το άγνωστο ως τα τώρα, άλλο σου μισό..
Πάτησα, είδα, δε λέει πολλά. Μετά όταν τελειώσω από τη δουλειά θα το ψάξω κι άλλο. Με την απορία να μείνω?!

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
@vas

Δεν είμαι και ειδικός στις φυλές, οπότε δεν καταλαβαίνω το "αντιφατικό" που διακρίνεις σε αυτές τις απαντήσεις. Απλά να υπενθυμίσω, ότι από ότι κατάλαβα δεν είναι παρά ένα προγραμματάκι με συγκεκριμένη βάση δεδομένων και τρόπο για να κάνει τις συσχετίσεις του, και να βγάζει ως αποτέλεσμα συνάρτησης κάποιες απαντήσεις σε συγκεκριμένα δεδομένα. Σχετικά αξιόπιστο θα είναι υποθέτω, αν κρίνω και από το όλο site. Αλλά εφόσον η δουλειά γίνεται τόσο αυτοματοποιημένα, ίσως και να σηκώνει εμπλουτισμό και βελτίωση στη βάση των δεδομένων του και στην αξιοπιστία του.. Υποθέτω εγώ τώρα..

Λέω να ανοίξω νέο νήμα με αυτό το link γιατί βλέπω ότι έχει σουξέ.. και έχει ξεφύγει λίγο από το συγκεκριμένο τίτλο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@vas

Δεν είμαι και ειδικός στις φυλές, οπότε δεν καταλαβαίνω το "αντιφατικό" που διακρίνεις σε αυτές τις απαντήσεις. Απλά να υπενθυμίσω, ότι από ότι κατάλαβα δεν είναι παρά ένα προγραμματάκι με συγκεκριμένη βάση δεδομένων και τρόπο για να κάνει τις συσχετίσεις του, και να βγάζει ως αποτέλεσμα συνάρτησης κάποιες απαντήσεις σε συγκεκριμένα δεδομένα. Σχετικά αξιόπιστο θα είναι υποθέτω, αν κρίνω και από το όλο site. Αλλά εφόσον η δουλειά γίνεται τόσο αυτοματοποιημένα, ίσως και να σηκώνει εμπλουτισμό και βελτίωση στη βάση των δεδομένων του και στην αξιοπιστία του.. Υποθέτω εγώ τώρα..

Λέω να ανοίξω νέο νήμα με αυτό το link γιατί βλέπω ότι έχει σουξέ.. και έχει ξεφύγει λίγο από το συγκεκριμένο τίτλο.
Eννοείται d-friend ότι για πρόγραμμα είναι αρεκτά αξιόπιστο και "έξυπνο". Μεταξυ σοβαρού και αστείου το έγραψα το ποστ :)

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Δηλαδή, και τα κυνηγόσκυλα, ζουν άνετα και χωρίς κυνήγι.. ως σκύλοι συντροφιάς...

+1

Εμένα κυνηγάει σουβλάκια πάντως, οπότε το ένστικτο - ένστικτο! Και, γενικότερα, πέρα από την πλάκα, η προσωπική μου εμπειρία με ουκ ολίγα κυνηγόσκυλα μου έχει δείξει περίτρανα ότι είναι ΥΠΕΡΟΧΟΙ σύντροφοι, με τρομερή προσαρμοστικότητα, ευγένεια (ναι, ευγένεια!) και γλυκούς χαρακτήρες, που γίνονται μια χαρά καναπεδόσκυλα εντός σπιτιού. Προφανώς, όπως και όλα τα άλλα σκυλιά, χρειάζονται καθημερινή εκτόνωση, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα 3 ώρες στο βουνό ημερησίως για φέρμα στη μπεκάτσα.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Δηλαδή, και τα κυνηγόσκυλα, ζουν άνετα και χωρίς κυνήγι.. ως σκύλοι συντροφιάς...

+1

Εμένα κυνηγάει σουβλάκια πάντως, οπότε το ένστικτο - ένστικτο! Και, γενικότερα, πέρα από την πλάκα, η προσωπική μου εμπειρία με ουκ ολίγα κυνηγόσκυλα μου έχει δείξει περίτρανα ότι είναι ΥΠΕΡΟΧΟΙ σύντροφοι, με τρομερή προσαρμοστικότητα, ευγένεια (ναι, ευγένεια!) και γλυκούς χαρακτήρες, που γίνονται μια χαρά καναπεδόσκυλα εντός σπιτιού. Προφανώς, όπως και όλα τα άλλα σκυλιά, χρειάζονται καθημερινή εκτόνωση, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα 3 ώρες στο βουνό ημερησίως για φέρμα στη μπεκάτσα.
+1.000.000 Συμφωνώ !!!

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Ο βασικός προορισμός του κάθε σκύλου ήταν και είναι ένας.. να ικανοποιήσει το αφεντικό του και να πάρει το μπράβο του.. και αυτό, από τη στιγμή που ο σκύλος δημιουργήθηκε ουσιαστικά ως είδος, μέσω της επιλεκτικής εκτροφής, από τον πρωτόγονο άνθρωπο-κυνηγό. Το κυνήγι στάθηκε η πρώτη ανάγκη που έφερε αυτά τα δύο είδη τόσο κοντά εξαρχής, για την επιβίωση και των δύο. Ειδικά το κυνήγι, απαιτεί πολύ καλή συνεργασία, απόλυτη αξιοπιστία, υπακοή, και αφοσίωση (για να μην τρώει τα θηράματα, αντί να τα εντοπίζει και να τα επιστρέφει), εκπαιδευσιμότητα (εξυπνάδα), και κατά συνέπεια πολύ καλή επικοινωνία.. προσόντα που κάνουν τα κυνηγόσκυλα, υπέροχους συντρόφους.. Για τα παραπάνω χαρακτηριστικά -αν εξαιρέσουμε τα απογοητευτικά που ακούμε συχνά για την κακοποίηση σκύλων από κυνηγούς- παραδοσιακά κυνηγόσκυλο και κυνηγός, είναι αχώριστοι σύντροφοι, με τεράστιο συναισθηματικό δεσμό, και έχω ακούσει πολύ συγκινητικές ιστορίες σχετικά με το θέμα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
είναι ΥΠΕΡΟΧΟΙ σύντροφοι, με τρομερή προσαρμοστικότητα, ευγένεια (ναι, ευγένεια!) και γλυκούς χαρακτήρες, που γίνονται μια χαρά καναπεδόσκυλα εντός σπιτιού. Προφανώς, όπως και όλα τα άλλα σκυλιά, χρειάζονται καθημερινή εκτόνωση, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα 3 ώρες στο βουνό ημερησίως για φέρμα στη μπεκάτσα.
Τι λες?! Υπέροχα σκυλιά άρα!! Και κοίτα να δεις τώρα τύχη του υποψήφιου σκυλοιδιοκτήτη ε! Μια βόλτα να ρίξει σε δυο δρόμους, δυο βουνά, δυο φιλοζωικές και βρίσκει ουουου να διαλέξει, χρώμα, ύψος, αυτούμπες από δω, βούλες από κει, πιο ήσυχο, πιο ζουζουνιάρικο, πιο δυναμικό, πιο σκανταλιάρικο, έχει τόσα, τόσα να διαλέξει. Απαπααα, μα πόσο τυχερός μπορεί να είναι ο υποψήφιος συνειδητοποιημένος σκυλοιδιοκτήτης!! ;)

Last edited:

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη

+1

Κοίτα η δικιά μου κυνηγόσκυλο του καναπέ την λες...Και του πατώματος και του κρεβατιού και του πεζοδρομίου και όπου σταματάμε και μιλάω ή στέκομαι σε είσοδο καταστήματος (και μιλάω με τους πωλητές μέσα) είναι όλα μια ωραία ευκαιρία να απλωθεί .Οπότε @dnassib σε καταλαβαίνω ,είνα αξιολάτρευτα

iozamp

Member
28 Απριλίου 2014
5
0
56
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και ιδιαιερα για το κουιζ! Επισης δεν ειπα οτι ζηταω καποιο ιδιαίτερο φυλακα δεν καταλαβα τις ειρωνιες καποιων χρηστων ζητησα απλα να επιφυλακτικο με ξενο..εχω ηδη μεγαλωσει 2 σκυλια και γνωριζω τις απαιτησες απλα ειναι πρωτη φορα που θα επιλεξω καθως τα προηγουμενα ηταν αδεσποτα.. Ευχαριστώ και παλι.

Last edited:

iozamp

Member
28 Απριλίου 2014
5
0
56
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και ιδιαιερα για το κουιζ! Επισης δεν ειπα οτι ζηταω καποιο ιδιαίτερο φυλακα δεν καταλαβα τις ειρωνιες καποιων χρηστων ζητησα απλα να επιφυλακτικο με ξενο..εχω ηδη μεγαλωσει 2 σκυλια και γνωριζω τις απαιτησες απλα ειναι πρωτη φορα που θα επιλεξω καθως τα προηγουμενα ηταν αδεσποτα.. Ευχαριστώ και παλι.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και ιδιαιερα για το κουιζ! Επισης δεν ειπα οτι ζηταω καποιο φυλακα δεν καταλαβα τις ειρωνιες καποιων χρηστων ζητησα απλα να επιφυλακτικο με ξενο..εχω ηδη μεγαλωσει 2 σκυλια και γνωριζω τις απαιτησες απλα ειναι πρωτη φορα που θα επιλεξω καθως τα προηγουμενα ηταν αδεσποτα.. Ευχαριστώ και παλι.
φιλε ιοζαμπ...εφοσον λες οτι θα διαλεξεις θα επρεπε να ξερεις την σωστη αποκτηση σκυλου, πραγμα που απο το πρωτο σου ποστ δεν φαινεται...
Δεν περνουμε ΠΟΤΕ σκυλο απο γεννα ιδιωτη.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμο! Σε ποιες ράτσες σε κατευθύνει αλήθεια το κουίζ; Όταν με το καλό προβείς στην απόκτηση νέου σκύλου, ανέβασε καμιά φωτογραφία να απολαύσουμε λίγο κι εμείς.. Είμαστε εθισμένοι οι περισσότεροι εδώ μέσα στις φωτογραφίες σκυλάκων και σκύλαρων.

iozamp

Member
28 Απριλίου 2014
5
0
56
το αγγλικο κοκερ σπανιελ μου βγαζει με 98% και μετα τα υπολοιπα σπανιελ και το γερμανικο πινσερ. πολυ ευχαριστως να μοιραστω φωτογραφιες οταν αποκτησω το νεο μου φιλο!

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Μια χαρά.. Με το καλό! Από φατσούλα πως τα βλέπεις; Σε εμπνέουν; Όπως είπα και παραπάνω, το συγκεκριμένο τεστ δεν περιλαμβάνει την ερώτηση.. "πως τα πάτε με την τρίχα". Σ' το λέω, γιατί υπάρχουν ορισμένες φυλές που δε μαδάνε, αλλά πρόκειται και για φυλές με αυξημένες ανάγκες grooming.

iozamp

Member
28 Απριλίου 2014
5
0
56
Εμπνεουν αρκετα! βεβαια θα κανω και πιο εκτεταμενη αναζητηση πριν καταλξω παντως ειναι μια αρχη. Ναι και εγω θα το προσεξω το θεμα των τριχων και τις γενικοτερες απαιτησεις ωστε να ειμαι σιγουρη πως μπορω να ανταπεξελθω πληρως.