Επιλογή σκύλου φύλακα, φιλικού & υπάκουου..βοηθεια!

iozamp

Member
28 Απριλίου 2014
5
0
56
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να αποκτησω εναν σκυλο για μεσα στο σπιτι και εξω, να είνα φύλακας οσο χρειαζεται δηλαδη να γαβγισει οταν τον χρειαζομαι, μεσαιου μεγεθους, φιλικο και υπακουο, οσο πιο ευκολο για εκπαιδευση γινεται και δεν ξερω ποια ρατσα η διασταυρωση να διαλεξω. Εχετε καποιες καλες προτασεις; Ηδη ενας γνωστος μου προκειται να αποκτησει κουταβακια διασταυρωση καναδεζικο λυκοσκυλο-χασκι ποια ειναι η γνωμη σας; Ευχαριστω!

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Χμμμμ...για την επιλογή του σκύλου δεν μπορώ να σου πώ πολλά, εξαρτάται απο τον χαρακτήρα, τα γούστα και τον τρόπο ζωής του καθενός. Γενικά πάντως για κάποιον που ήδη τον προβληματίζει η ευκολία εκπαίδευσης του σκύλου και το πόσο φιλικός θα είναι, ένα μεγαλόσωμο και δυναμικό σκυλί ίσως να μην είναι η καλύτερη ιδέα.
Το λυκόσκυλο που φυλάει το σπίτι δεν είναι τόσο απλή και ρομαντική υπόθεση όσο υποθέτει κανείς αρχικά. Ένα πιό βολικό και φιλικό σκυλάκι ίσως είναι πολύ καλύτερη αρχή.
Όσο για συναγερμό, βάλε συναγερμό. Είναι πολύ πιό οικονομικός, αποτελεσματικός και απροβλημάτιστος απο ένα κουτάβι ή έναν σκύλο φύλακα.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να αποκτησω εναν σκυλο για μεσα στο σπιτι και εξω, να είνα φύλακας οσο χρειαζεται δηλαδη να γαβγισει οταν τον χρειαζομαι, μεσαιου μεγεθους, φιλικο και υπακουο, οσο πιο ευκολο για εκπαιδευση γινεται και δεν ξερω ποια ρατσα η διασταυρωση να διαλεξω. Εχετε καποιες καλες προτασεις; Ηδη ενας γνωστος μου προκειται να αποκτησει κουταβακια διασταυρωση καναδεζικο λυκοσκυλο-χασκι ποια ειναι η γνωμη σας; Ευχαριστω!
Φραπε να κανει?
Η γνωμη μας ειναι να ΜΗΝ παρεις απο τη διασταυρωση του φιλου, καθως επισης και να πεισεις τον φιλο να μην προσωρησει σε ζευγαρωμα.
Αφου διαβασεις αυτα που σου παρατεθηκαν, να επισκεφτεις την φιλοζωικη της περιοχης σου ωστε να σε βοηθησουν να διαλεξεις κατι που ταιριαζει στον τροπο ζωης σου.
Αν δεν ειχες ποτε σκυλο καλο θα ηταν να φιλοξενησεις πρωτα καποιο ωστε να δεις αν μπορεις να ανταπεξελθεις στις απαιτησεις και τις αναγκες του.

• Like
Reactions: Pitsinaki

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Η γνωμη μας ειναι να ΜΗΝ παρεις απο τη διασταυρωση του φιλου

Eγώ πάλι λέω ότι η γνώμη μας είναι να μην πάρεις από καμιά διασταύρωση (!) και, γενικότερα, καλύτερα να μην πάρεις σκύλο καθόλου σε αυτή τη φάση. Συναγερμό... (χωρίς ψήγμα ειρωνείας η τοποθέτησή μου αυτή -- βάσει των λεγομένων σου πάντα, νομίζω θα ήταν καλύτερα, για όλους, να μην έχεις σκύλο).

• Like
Reactions: l.Kyveli

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλησπέρα σας,
να είνα φύλακας οσο χρειαζεται δηλαδη να γαβγισει οταν τον χρειαζομαι, Ηδη ενας γνωστος μου προκειται να αποκτησει κουταβακια διασταυρωση καναδεζικο λυκοσκυλο-χασκι ποια ειναι η γνωμη σας; Ευχαριστω!
Αν περιορίζεις την επιθυμία σου σε αυτό ε..τότε σχεδόν όλα τα σκυλιά το κάνουν (εκτροφικά ή ημίαιμα ) αν αντιληφθούν κάποιον έξω από το σπίτι ή αν υποψιαστούν ότι κάτι συμβαίνει στην αυλή σου.
Το σκυλί του γνωστού σου επίσης ημίαιμα θα δώσει οπότε πάρε κατευθείαν ένα από την πηγή δλδ την φιλοζωική της περιοχής σου. Γιατί να δώσεις σπίτι στο ημίαιμο του γνωστού σου που δεν θα έπρεπε καν να μπει σε αυτή την διαδικασία ...και να μην δώσεις σπίτι σε ένα ημίαιμο της γειτονιάς σου ?

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Σε αρκετά site στο internet υπάρχει η δυνατότητα, να συμπληρώσεις ένα απλό ερωτηματολόγιο, ώστε το σύστημα να σου βγάλει με σειρά προτεραιότητας τις ράτσες, που είναι πιο κοντά στις προσδοκίες και της ανάγκες που μπορεί να έχεις από ένα σκύλο. Κάτι τέτοιο είναι πολύ εξυπηρετικό για την περίπτωση σου, γιατί φυσικά στην κάθε πιθανή απάντηση, που θα σου δίνεται, υπάρχει και η δυνατότητα να ενημερώνεσαι περαιτέρω για τη ράτσα, και για τις δικές του «προσδοκίες» που θα έχει από εσένα ένα τέτοιο σκυλί για την κάλυψη των αναγκών του, με σχετικά βίντεο και κείμενα. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι και μόνο για να μετανιώνεις, αν προτιμήσεις να αγοράσεις ένα «ρατσάτο» σκυλί, φαινομενικά οικονομικότερα, από ένα petshop ή από το internet, αντί για την μόνη υπεύθυνη επιλογή σου, που θα ήταν από σοβαρό εκτροφέα. Δε θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Αν σε απασχολεί πραγματικά, με ένα απλό search εδώ μπορείς να διαβάσεις, και να ενημερωθείς σχετικά. Όταν και εφόσον επιλέξεις συγκεκριμένη ράτσα, μην επικοινωνείς άδικα με άλλους, παρά μόνο με τον ΚΟΕ (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας, www.koe.gr) που θα σε ενημερώσει υπεύθυνα και χωρίς προσωπικό συμφέρον, αν υπάρχουν στην Ελλάδα εκτροφείς της Φυλής που επέλεξες, και θα σου παραχωρήσει τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους. Ένα απλό e-mail, αν στείλεις, θα έχεις μία πολύ άμεση και υπεύθυνη ανταπόκριση.

Εδώ σου δίνω και ένα σχετικό link για την επιλογή της πιο ταιριαστής σε εσένα ράτσας:

http://www.animalplanet.com/breed-selector/dog-breeds/questionnaire/page1.html?question=1

Μη ξεχνάς, ότι πιθανώς να βρεις και σε καταφύγιο ζώων ένα σκυλί που να σου ταιριάζει (μην έχεις απαίτηση για καθαρόαιμο, αν και σπάνια εμφανίζονται και τέτοια), και σε αυτήν μάλιστα την περίπτωση, θα το πάρεις δωρεάν και με δωρεάν τροφή για 6 μήνες, από ειδικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη είναι μεγάλη, τα έξοδα (πάγια και έκτακτα) σημαντικά, και αν ο πραγματικός λόγος που θες σκύλο είναι η φύλαξη και μόνο, ένας συναγερμός θα σου έρθει οικονομικότερα.

Last edited:

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
ρε συυυυυυυυ τι ωραιο τεστ!!
Βεβαια εγω δε ξερω και τι θελω...ποτε καθε φορα μου βγαινε και αλλος σκυλος!!
χΑχΧαχαχΑ πολυ καλο!

• Like
Reactions: HolywoodBrn

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Ναι, έχει φάση. Το μόνο "κακό" του συγκεκριμένου τεστ είναι ότι δεν έχει την παράμετρο: "να μαδάει ή όχι.." και για τη δική μου επιλογή ράτσας ήταν σημαντικότατη. Σε ένα άλλο site είχα διαβάσει για όχι πάνω από 4-5 φυλές που πραγματικά δεν αφήνουν τρίχα σε πάτωμα καναπέδες και γενικά πουθενά στο πέρασμά τους (μαγνητίζονται πάνω στο τρίχωμα που λειτουργεί σαν το σουίφερ, και φεύγουν αποκλειστικά με το χτένισμα), και από εκεί και ύστερα ήταν πανεύκολο να διαλέξω. Ευτυχώς μου την έβγαλε με 96% καταλληλότητα αυτή τη φυλή το τεστ που παραθέτω εδώ, οπότε ηρέμησα λίγο.. που η επιλογή μου δεν είναι βασισμένη αποκλειστικά σε τρίχες..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Ωραίο αυτό το τεστ! Αλλά... δεν τα ξέρω ρε παιδιά τα σκυλιά που μου βγάζει, μόνο τα ποιντερ και τα σεττερ (άι λάικ μποθ!). Αυτό το perfect match μου που δε λέω μου αρέσει τρελά ως μούρη, το ξέρει κανείς να μου το.. εξηγήσει?! Επίσης.. είπα εγώ πουθενά ότι θα βγω για κυνήγι? Γιατί μου το χει τιγκάρει στο κυνηγόσκυλο??? o_O

Attachments

• Like
Reactions: dnassib

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Επίσης να ενημερώσουμε τον iozamp, ότι αν καταλήξει στις επικρατέστερες για εκείνον ράτσες, το Σ.Κ. που είναι η Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων στο Μαρκόπουλο, θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει από πρώτο χέρι εικόνα και άποψη, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσει και με εκτροφείς.

• Like
Reactions: dnassib

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γιατί μου το χει τιγκάρει στο κυνηγόσκυλο??? o_O
Εμένα που μου έβγαλε 4 απο την οικογένεια των retriever (με 93-94%) και πρώτη επιλογή malinois(με 95%) ;
Πώς τα συνδιάζει ακριβώς; :confused:

*και beauceron μου έβγαλε.. θα το ψάξω :sneaky:

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
@Estranged
Λίγο-πολύ, όλα τα σκυλιά για μια εργασία αρχικά προορίζονταν. Αυτό δε σημαίνει ότι την κάνουν ακόμα, ή ότι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτήν. Κι εγώ αν βάλω ένα σνάουτσερ να κυνηγήσει και να εξολοθρεύσει τρωκτικά, με λίγη εκπαίδευση, πιθανότατα θα τα καταφέρει θαυμάσια, εφόσον αυτή ήταν η αρχική εργασία του. Αυτό δε θα πει ότι δεν κάνει άριστο σκύλο συντροφιάς. Δηλαδή, και τα κυνηγόσκυλα, ζουν άνετα και χωρίς κυνήγι.. ως σκύλοι συντροφιάς.. Αρκεί βέβαια να καλύπτονται οι ανάγκες τους για το είδος του παιχνιδιού και της εκτόνωσης που ταιριάζει στη φύση και τα ένστικτά τους.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Πώς τα συνδιάζει ακριβώς; :confused:
Έλαμ ντε!

@d-friend πλάκα κάνω βρεε!

Ξέρει κανείς τώρα τι είναι αυτά τα αλεπουδόσκυλα να μου πει που ζω τόσο καιρό μακριά από το perfect match μου? :p

edit: Είναι λέει scent hounds... Μμμμ.. το χει η μοίρα μου δηλαδή να βγαίνω με σκύλο κολλημένο με τη μούρη στο πάτωμα... Σνιφ κλαψ λυγμ!

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
@Estranged

Λογικά πατώντας πάνω στην εικόνα του, σε συνδέει με συνοπτικά κείμενα και βιντεάκια που σου τα μαθαίνουν όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις σχετικά με το άγνωστο ως τα τώρα, άλλο σου μισό..