Καλωσήρθες και από εμας...Τελος, εγω ενδιαφερομαι για golden retriever, ενα αρκετα μεγαλο σκυλι, και το αναφερω γιατι μενω και γω σε γκαρσονιερα οπως ακριβως του παιδιου.. Ειναι μεγαλο σκυλι για τετοιο διαμερισμα; Λαβετε υποψιν σας οτι στο σπιτι καθομαι πολυ λιγο καθε μερα. Μπορει και καθολου...
Επισης θα παρακαλουσα παρα πολυ να δωσει καποιος ενα πλανο εξοδων συμφωνα με την εμπειρια του.(περιπου ποσο θα βγει για τα πραγματα που θα χρειαστουν αρχικα(πχ. παιχνιδια, λουρια, box μεταφορας κλπ) και γενικα μηνιαια ποσα θα χρειαζετε ο σκυλος). Στο περιπου τωρα... μη μου κανετε και τιμολογιο...
Ευχαριστω για την υπομονη σας...
Τα Golden είναι οντως καταπληκτικά σκυλιά, (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...κλπκλπ).
Μπορούν άνετα να ζήσουν σε διαμέρισμα και οφειλω να σου πω ότι πάνω από όλα θέλουν ανθρωπινη παρέα, περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο. Σε ένα κήπο μόνα τους θα μελαγχολήσουν.
Είναι σκυλιά πανέξυπνα που εκπαιδευονται πολύ έυκολα γιατι το μόνο που θέλουν είναι να ευχαριστόύν τον ιδιοκτήτη τους.
Επίσης, είναι πολύ φιλικά με άλλους σκύλους, παιδιά και ξένους. Συνυπάρχουν πολύ καλά με άλλους αρσενικούς σκύλους, γάτες, κλπ...!!
Όμως....μαδάνε πάρα πολύ και θέλουν καθημερινό βούρτσισμα...είναι ενεργητικά σκυλιά και χρειάζονται απαραιτήτως 1 ώρα minimum την ημέρα τρέξιμο, εκτος από τις άλλες 2 βολτες (πρωι και βράδυ για τις ανάγκες του).
Λατρεύουν το κολύμπι, οπότε αν μένεις κοντά σε θάλασσα...δεν θα τον μαζέυεις με τίποτα από το νερό...
Είναι φοβερη παρέα...σε κοιτάνε μέσα στα ματια και γίνονται η "ορντινάτζα" σου , το hanzaplast σου , το αυτοκόλλητο σου!!!
Επέιδη είχα και ΓΠ στο παρελθόν και άλλα πιό κυριαρχικά σκυλιά, θεωρω ότι είναι από τις πιό έυκολες φυλές που έχω συναντήσει σε πολλούς τομεις...
Πρέπει να προσέξεις ΠΑΡΑ πολύ από που θα το αγοράσεις γιατι βγάζουν δυσπλασίες και προβληματα στα μάτια. Επίσης, θέλουν αρκετη προσοχη στα αυτιά τους γιατί έχουν μία προδιάθεση στις ωτίτιδες...
Φύλακες δεν είναι και όποιος έρθει στο σπίτι σου είναι ο καλύτερος τους φίλος...
Τα θηλυκα ωριμάζουν πιό γρηγορα σε σχεση με τα αρσενικά...οι οποίοι είναι "αιώνιοι μπέμπηδες"...
Τώρα από θέμα χρημάτων...δεν διαφερουν από άλλα σκυλιά...
Χρειάζονται περίπου 1 σακί ξηρά τροφη / μήνα...΄
Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις...εξετάσεις αίματος 2 φορες τον χρόνο (και επειδη είσαι από νησί...θα πρέπει να προσέχεις ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τα ψεκάσματα για τη σκνίπα)...scalibor...αμπούλες Advantix κάθε μήνα..
Οπωσδήποτε βασική εκπαίδευση υπακοής...γιατι ιδίως όταν είναι έφηβοι...είναι λίγο "επαναστάτες"!!!
Αυτά...
Βρες έναν καλό εκτροφέα, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ PET SHOP & BYB...ευτυχως στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλής ποιότητας Golden...
Για το θέμα του αεροπλάνου...εγω προσωπικά δεν θέλω να τους ταλαιπωρω...εξάλλου λόγω μεγέθους θα σου κοστίζει ο κούκος αηδόνι για τα μεταφορικά...κάθε φορά. (πολύ περισσότερο από το δικό σου εισιτήριο..) και γενικά να ξέρεις ότι τα σκυλιά στρεσσάρονται πολύ με τέτοια ταξίδια...