΄Όμως άρχισα να ψάχνω παραπάνω και για τα Samoyed... Mεγαλύτερα σκυλια, χρειαζονται πολλή περιποίηση, αλλά πάντα λάτρευα τα μεγάλα φιλικά σκυλιά όπως αυτά και τα labrador...Έχω διαβάσει ότι είναι πολύ αγαπησιάρικα και χαδιάρικα.
Οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής, απευθύνομαι κυρίως προς αυτούς που έχουν Samoyed... Θα ήθελα να μάθω για προσωπικές εμπειρίες με αυτά τα σκυλιά.
Οποιαδήποτε πληροφορία ή ακόμα και πμ δεκτή! Ευχαριστω
Καλησπέρα και καλώς ήλθες!
Είχα την τύχη να έχω δυο αξιολάτρευτα Samoyed από το 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2016.
Η δική μου εμπειρία συνοπτικά (ανοιχτός σε περαιτέρω ερωτήσεις - διευκρινίσεις αν το επιθυμείς) είναι η ακόλουθη
- Φιλικότατα
- Όχι για διαμέρισμα παρά μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένς προυποθέσεις
- Όχι απαραίτητα τόσο ''ομιλητικά'' όσο τα παρουσιάζουν
- Αντέχουν περισσότερο τα θερμά κλίματα απ' όσο τους πιστώνεται υπό ορισμένες συνθήκες όμως. Έζησα μαζί τους και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο τροπικό Brisbane της Αυστραλίας. Εφόσον υπάρχει περιμετρική αυλή με επιλογές και με δεδομένο ότι δεν θα τους ζητηθεί ιδιαίτερη συμμετοχή σε δραστηριότητες τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού, τα καταφέρνουν μια χαρά.
- Θέλουν περιποίηση αλλά η τρίχα τους είναι ''εύκολη'' - μαζεύεται εύκολα σε τούφες, δεν ''καρφιτσώνεται''
- Όπως με όλα τα μη ημίαιμα οφείλεις να ερευνήσεις πολύ μεθοδικά τον εκτροφέα με τον οποίο θα συνεργασθείς. Ο πρώτος μου στην Αυστραλία χρειάσθηκε πολλή συζήτηση για την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ο δεύτερος, από Αγγλία, ήταν ακόμη πιο διεξοδικός στη συνδιαλλαγή μας και ομολογώ ότι χρειάσθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια πριν την ευόδωση της συνεργασίας μας. Άξιζε τον κόπο και αυτό θα το αντιληφθείς σε βάθος χρόνου.
Κλείνοντας να τονίσω ότι, αν και τώρα έχω δυο γλυκύτατες μαλαμουτίνες, στο μέλλον πάλι Samoyed θα παίξει!
Καλή τύχη!