Επιλογή μεγαλόσωμου σκύλου

Μαριος

Member
25 Μαϊου 2011
11
0
γεια σας παιδια... ειμαι 15 χρονων και με λενε Μαριο ενδιαφερομα ι να αγορασω ενα μεγαλο (σε μεγεθος ) σκυλο τυπου ροτβαιλερ,γερμανικο ποιμενικο, βελγικο τερβιρεν κ.α . Εχω αρκετα μεγαλη αυλη στο σπιτι μου οπου ''προοριζεται'' και ο σκυλος μου τις περισσοτερες ωρες θα ειναι δεμενος εκτος το βραδυ... Οπως καταλαβατε θελω ενα σκυλο φυλακα ο οποιος να τα πηγαινει καλα με τα παιδια και τους ανθρωπους γενικοτερα...Επισης θελω να μην χρειαζεται τρομερη φροντιδα. Σκεφτομαι σοβαρα το ροτβαιλερ αλλα μου ειπαν οτι ειναι δυσκολο σκυλι, ειδικα για πρωταρη (οπως ειμαι εγω, θα ειναι το πρωτο μου σκυλι) εσεις τι πιστευετε, εχετε να προτινεται κατι αλλο;;;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Γειά σου Μάριε..νομίζω οτι θα είναι καλύτερα να αφήσεις την ιδέα της απόκτησης σκύλου επί του παρόντος. Ξεκινάς με λάθος σκεπτικό στο συνολό του. Διάβασε πρώτα διάφορα θέματα εδώ ή αλλού για τα σκυλιά και ειδικά γιαυτά που σε ενδιαφέρουν και τα ξαναλέμε..:)

Μαριος

Member
25 Μαϊου 2011
11
0
θα μπορουσες να μου δικαιολογησεις την απαντηση σου για να ξερω τι θα εκανα λαθος;;; ουτος ή αλλος γιαυτο ρωταω καποιους πιο εμπειρουσ απο μενα για να μαθω...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλημέρα....
απαγορεύεται και απο τον νόμο να αφήνεις το σκυλί μονο στην αυλή
αν θες φύλακα βάλε έναν συναγερμό
εσένα θα σου άρεσε να είσαι δεμένος και συνέχεια εξω?
τα σκυλιά θέλουν ανθρώπινη επαφή θέλουν να έχουν δίπλα τους τον άνθρωπο
επίσης όλα τα σκυλιά θέλουν ΜΕΓΑΛΗ φροντίδα!
και οταν λες να αγοράσεις απο που λες?
ελπίζω όχι απο πετ σοπ ή ιδιώτη !

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες Μαριε. :)
Εγω θα σου προτεινα να μην παρεις σκυλο... διαβασε λιγο στο φορουμ και θα καταλαβεις γιατι.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Παιδες αν και εγω καταλαβαινω γιατι το λετε και συμφωνω, δεν μπορουμε να λεμε ξερα σε ενα παιδι ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ σκυλο...
Να του πουμε τι να προσεξει και πως να σκεφτει, πριν παρει σκυλο...
Εχει δικιο που απορει ο νεαρος...
Πεστε του οτι πρεπει να του πειτε...

Εγω ειμαι σε διακοπες και δεν μπορω...:p:cool:

Last edited:

Μαριος

Member
25 Μαϊου 2011
11
0
Καλημέρα....
απαγορεύεται και απο τον νόμο να αφήνεις το σκυλί μονο στην αυλή
αν θες φύλακα βάλε έναν συναγερμό
εσένα θα σου άρεσε να είσαι δεμένος και συνέχεια εξω?
τα σκυλιά θέλουν ανθρώπινη επαφή θέλουν να έχουν δίπλα τους τον άνθρωπο
επίσης όλα τα σκυλιά θέλουν ΜΕΓΑΛΗ φροντίδα!
και οταν λες να αγοράσεις απο που λες?
ελπίζω όχι απο πετ σοπ ή ιδιώτη !

εγω δεν ειπα οτι δεν θα υπαρχει επαφη καθε μερα θα ειμαι μαζι του και πολλες ωρες ... μπορω και να τον εχω αλυτο και να τον δενω μονο οταν ερχεται καποιος αυτο λυνεται...αλλα δεν νομιζω οτι βρισκεται εκεκει το προβλημα...επισης δεν προτιθεμαι να το αγορασω απο πετ σοπ αλλα απο καποιο εκτροφειο...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Θα σου πω σε γενικές γραμμές :
Μέσα σε 6 σειρές μας είπες οτι :
1) Είσαι ένας νεαρός 15 ετών (πράγμα πολύ όμορφο...εγώ τουλάχιστον έχω ξεχάσει πότε ήμουν 15 χαχα) και έχει επιλέξει κάποιες φυλές που προσωπικά θα της επέλεγα αν ήμουν μεγαλύτερη σε ηλικία.
2) Το <προορίζεται> για την μεγάλη αυλή προσωπικά δεν το επικροτώ για μένα θα προοριζόταν και για μέσα και έξω..απο το σπίτι
3) Θα είναι δεμένος όλη μέρα...αυτό και αν δεν το επικροτώ καθόλου ....τα γνωστά δεμένα αυλόσκυλα μέσα στην φρίκη...
4) Ο σκύλος φύλακας χρειάζεται εκπαίδευση απο εκπαιδευτή για αυτό τον σκοπό...
5)Όλα τα σκυλιά μεγαλόσωμα ή μικρόσωμα χρειάζονται φροντίδα όση περισσότερη μπορείς να δώσεις....
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη...
Ελπίζω να σε κάλυψα:)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Μαριε, παρε ενα σκυλο και ζησε μαζι του σαν να ειναι το φιλαρακι σου...να ειναι λυτος ολη μερα μεσα στο σπιτι μαζι σου και διαβασε παρα πολυ για την φυλη πριν αποφασισεις...αν οι γονεις σου δεν τον θελουν μεσα, μην παρεις σκυλο...εξω με τη μοναξια του και περιμενοντας εσενα οταν θα εχεις χρονο για να ασχοληθεις με το σχολειο τις εξετασεις κλπ. θα ειναι δυστυχισμενος.
Ακουσε εμας που εχουμε την εμπειρια και σε συμβουλευομε μονο με ενδιαφερον για το καλο του σκυλακου και το δικο σου...ξερω οτι μπορει να επιμεινεις γιατι εισαι στην εφηβεια και αντιδρας στο "οχι"...και δεν εχεις αδικο σε αυτο...
Εδω μεσα θα διαβασεις πολλα για το σκυλο και το οτι θελει να ζει μαζι με την αγελη του κι οχι εξω μονος του...

καλη αποφαση αγορι μου:)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
δεν μπορεί να είναι όμως όλη μέρα έξω
απαγορεύεται απο το νόμο
και οκ τώρα θα είσαι όλη μέρα μαζί του
σε 1,3,5 χρόνια????θα είναι έτσι τα πράγματα
οι γονείς σου θέλουν σκύλο?

Μαριος

Member
25 Μαϊου 2011
11
0
Παιδες αν και εγω καταλαβαινω γιατι το λετε και συμφωνω, δεν μπορουμε να λεμε ξερα σε ενα παιδι ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ σκυλο...
ακριβως αυτο και σε ενα προηγουμενο φορουμ που διαβασα αποθαρυνατε παλι καποιον να αποκτησει σκυλο αλλο αν εχετε δικιο ή οχι... εγω δεν αμφισβητω την αποψη σας και τη σεβομαι και νομιζω σε αυτην την περιπτωση συμφωνουσα μαζι σας γιατι δεν πρεπει να παραταμε τα σκυλια και να βαζουμε τη δουλεια πανω απολα τοτε σωστα του ειπατε να μην παρει σκυλο...αλλα
καλο θα ηταν να μην αποθαρρυνεται τους ανθρωπους και ειδικα τους νεους στην αποκτηση σκυλιου ή γενικοτερα ζωων γιατι μετα θα τα βλεπεται στο δρομο...αυτο δεν κανει κακο μονο στα κυλια αλλα και σε εμενα που θελω παρα πολυ να αποκτησω ενα σκυλο-φιλο....πεστε μου λοιπον αν θα επερνα σκυλο που θα εκανα το λαθος για να δω αν μπορω να το διωρθωσω... ευχαριστω

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ελα Μαριε! Συμπυκνωμενη γνωση, τροφη για σκεψη...;):)
Ολοι θελουν να σε βοηθησουν και το εκαναν ήδη, απλα η ελλειψη χρονου μερικες φορες...:cool:

Last edited:

Μαριος

Member
25 Μαϊου 2011
11
0
ευχαριστω σταματια εχεις απολυτο δικο και εσυ σκαρλετ επισης γινεται και αυτο να τον βαζω μεσα στο σπιτι οι γονεις μου δεν εχουν κανενα προβλημα...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com

Εγω ειμαι σε διακοπες και δεν μπορω...:p:cool:
πολυ σωστα! οι νεοι στην εφηβεια θελουν καλο τροπο και επιχειρηματα!!!! ποτε απολυτα πραγματα....
(μαμα 14αχρονου...)

μαριε ειμαστε μαζι σου!!!! :) :)
Γραφεις κι εξετασεις ε? 1η λυκειου?? καλη επιτυχια!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
μαριε καλως ηρθες και καλη τυχη! ενα θυληκο ροτβαϊλερ ή γερμανικος ποιμενικος απο εκθεσιαεκς γραμμες ή τερβιρεν ειναι σκυλια που ενας πρωταρης με την βοηθεια ενος εκπαιδευτη μπορει να ζησει (τα λαθη που θα κανεις δεν θα τα πληρωσεις ακριβα). πρεπει να καταλαβεις ομως οτι η νοοτροπια σπιτι δεμενο -ενα κομματι ψωμι-λυσιμο το βραδυ δεν ειναι σωστη για την ευζωϊα του σκυλου. απο την στιγμη που εχεις αυλη μπορεις να δημιουργησεις ενα ιδανικο περιβαλον οπου το σκυλι θα ζει μαζι σου, θα ειναι στην αυλη και θα πηγαινετε βολτες. πιθανολογω οτι το προβλημα ειναι η μητερα σου: θα μπορουσες να ερθεις σε μια συννενοησει ωστε το σκυλι να ζει στο δωματιο σου.

δεν υπαρχει λογος να τυρανησεις ενα ζωντανο! μπορεις να περιμενεις να παρεις ενα οταν μεγαλωσεις!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ευχαριστω σταματια εχεις απολυτο δικο και εσυ σκαρλετ επισης γινεται και αυτο να τον βαζω μεσα στο σπιτι οι γονεις μου δεν εχουν κανενα προβλημα...
πολυ ωραια! ο σκυλακος σου με την διαρκη σας επαφη, θα γινει κολλητος σου και θα μαθαινει απο εσενα και θα ακουει εσενα! κι εφοσον οι γονεις σου θα τον θελουν μεσα και εννοειται οτι συμφωνουν με την αγορα του ολα ειναι οκ!
διαβασε (μετα τις εξετασεις:p) πολυ για τις απαιτησεις του κουταβιου κι οοοοολα αυτα που απαιτουνται για μια αρμονικη συμβιωση μαζι του!
Εμεις εδω θα ειμαστε, να σε συμβουλευουμε :)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
μαριε καλως ηρθες και καλη τυχη! ενα θυληκο ροτβαϊλερ ή γερμανικος ποιμενικος απο εκθεσιαεκς γραμμες ή τερβιρεν ειναι σκυλια που ενας πρωταρης με την βοηθεια ενος εκπαιδευτη μπορει να ζησει (τα λαθη που θα κανεις δεν θα τα πληρωσεις ακριβα). πρεπει να καταλαβεις ομως οτι η νοοτροπια σπιτι δεμενο -ενα κομματι ψωμι-λυσιμο το βραδυ δεν ειναι σωστη για την ευζωϊα του σκυλου. απο την στιγμη που εχεις αυλη μπορεις να δημιουργησεις ενα ιδανικο περιβαλον οπου το σκυλι θα ζει μαζι σου, θα ειναι στην αυλη και θα πηγαινετε βολτες. πιθανολογω οτι το προβλημα ειναι η μητερα σου: θα μπορουσες να ερθεις σε μια συννενοησει ωστε το σκυλι να ζει στο δωματιο σου.

δεν υπαρχει λογος να τυρανησεις ενα ζωντανο! μπορεις να περιμενεις να παρεις ενα οταν μεγαλωσεις!!
λυπαμαι...ετσι δεν πειθουμε....
συμφωνω με την πρωτη σου παραγραφο μαραθωνομαχε...

Μαριος

Member
25 Μαϊου 2011
11
0
ε τότε γιατι να μην το έχεις μέσα στο σπίτι?

πιστευα οτι ενα σκυλι θα ενιωθε πιο ανετα στο φυσικο του χωρο...και οχι εγκλοβισμενο μεσα σε ενα σπιτι...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μάριε ..ο σκύλος σε πρώτη φάση είναι το φιλαράκι σου, το παρεάκι σου ...και μετά όλα τα υπόλοιπα. Η σχέση που αναπτύσσεις με το σκυλί σου είναι μοναδική και τα πράγματα λειτουργούν αμφίδρομα..του προσφέρεις και σου προσφέρει. Για να εξελιχθούν όμως έτσι τα πράγματα θα πρέπει να διαβάσεις για τις φυλές , να επιλέξεις σωστά, με υπομονή και ωριμότητα αυτή που σου ταιριάζει και μετά να τον αποκτήσεις. Θα πρέπει να διαθέσεις χρόνο και κέφι, να περάσεις ώρες μαζί του , να παίξεις μαζί του, να τον μάθεις πράγματα και αυτός θα στο ανταποδώσει στο μέγιστο. Πρώτα πρέπει να θέλεις σκύλο για την ψυχή σου και μετά για την αυλή σου..:)