Επιλογή και ανατροφή σκύλου φυλακα Vol.2

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
υγ
Πάντως έτσι όπως τα περιγράφει ο kouros έχω τον τέλειο σκύλο για φύλαξη !!!!
Παίζει δλδ από τις πληροφορίες κ τις περιγραφές να ταυτίζεται στο 100% ...
Ειχες...

Τωρα θα στον κλεψει ο canis!:LOL:

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
http://biggeminikennels.com/

Μπορεί να μην είναι τέλεια μορφολογικά αλλα αμα τα δεις.......δεν προσπαθείς καν να μπείς μέσα. @canis

Για να τελειώνουμε. Για να είναι ο σκύλος φύλακας πρέπει να το έχει μέσα του. Εμείς αυτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε αυτον τον σκύλο και να τον κατευθύνουμε ώστε να αποδώσει το μέγιστο. Ο σκύλος αυτός δεν θα είναι κοινωνικός με την έννοια οτι δέχεται χάδια απο τον καθ' εναν, αλλα είναι κοινωνικοποιημένος οσον αφορά νέες καταστάσεις ώστε οταν πρέπει να δράσει να μην το βάλει κάτω. Δεν κάνουν όλες οι φυλές για φύλακες, ούτε ολα τα σκυλιά μιας γέννας απο φυλή που είναι τέλεια στην φύλαξη. Αυτά τα σκυλιά θέλουν προσοχή γιατί σε λάθος χέρια μπορεί να γίνουν φονικό όπλο. Και ναι μπορούν να είναι μέλη οικογένειας.
@canis προτιμώ να μην σχολιάσω.

Συγχωρέστε με αν ξέχασα να αναφέρω κάτι.
Φιλαρακι το μόνο ενδιαφέρον στο link που έδωσες είναι το πλεχτό!

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Ειχες...

Τωρα θα στον κλεψει ο canis!:LOL:
Μα πραγματικά το σκέφτηκα κ εγώ αυτό ! Θα περάσει ζωή χαρισάμενη ο Μαξ μαζί του !! Λες να του τον παραχωρήσω ;;!!!

Τι μαλινουά κ γπ κ ιστορίες μου λέτε ... !!!

ούπς! canis ;;; kouros νομιζα!!!

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
To βιολί μου εγώ με τα τρυπόσκυλα, αλλά στο θέμα παντα.:cool:

Το βιντεο αυτο δόθηκε στην δημοσιότητα απο την τοπική αστυνομια 2 μερες μετά το περιστατικό ως προτροπή στην αγορά σκυλων.

Τα σκυλιά είναι από οτι φαίνεται ανεκπαίδευτα αλλά βγάζουν φυλαξη (κατ΄ εξαίρεση λόγω φυλής)

Κοινός μπουκαδόρος.
Φαντασου να ειχαν εκπαιδευση.
Το βιντεο δεν θα ηταν στο youtube αλλά στο rotten:whistle:

Άσε μας ρε @μπουλης με τα γατάκια. Εδω περιγράφονται hard core καταστάσεις. Αυτά τα κάνει και η Bianca (που παραδόξως λόγω φυλής βγάζει φύλαξη). Αν της πετάξει το delivery το πιτόγυρο όμως το χάσαμε το κορμί..

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εγώ προτείνω να σεβαστείτε αυτό που ζήτησε ο Κούρος. Αφήστε τον να ολοκληρώσει και μετά σχολιαστε ελεύθερα.
Αλλά αφήστε τον να ολοκληρώσει. Με τον Ρυθμό που γράφει (μισή παράγραφο την ημερα) σε πεντεξι χρόνια θα μπορείτε πλέον να σχολιάσετε. Μην είστε ανυπόμονοι.:D

Πέρα από την πλάκα κούρε κοντεύεις να ξεπεράσεις και τον συγχωρεμενο τον Φώσκολο. Λάμψη το έκανες το κατά τα άλλα ενδιαφέρον θέμα που άνοιξες.

Υ.Γ: το βίντεο που παρεθεσες για ποιο λόγο έκανες; Αυτό που δείχνει το βίντεο το κάνουν αν όχι όλα τα περισσότερα σκυλιά στον χώρο τους ανεξάρτητα από το ράτσα ειναι, τι χαρακτήρα η μέγεθος έχουν.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
@PXM-DANBULL
Σε δουλευει! Κάνει "φυλαξη" στον ντιλιβερα ΓΙΑ να της πεταξει τα σουβλακια. Καιροσκόπος! (καθολου παράδοξο για την φυλη:D)

@manolo
Aν λες για το δικο μου βιντεο, χωρις να σε στενοχωρώ, κάνεις λάθος.
Αυτό ακριβως ειναι το θεμα μας. Οτι δεν το κάνουν. Αλλο γαβγίζω, αλλο την πέφτω. Τι λεμε τόση ωρα?:D

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Εγώ προτείνω να σεβαστείτε αυτό που ζήτησε ο Κούρος. Αφήστε τον να ολοκληρώσει και μετά σχολιαστε ελεύθερα.
Αλλά αφήστε τον να ολοκληρώσει. Με τον Ρυθμό που γράφει (μισή παράγραφο την ημερα) σε πεντεξι χρόνια θα μπορείτε πλέον να σχολιάσετε. Μην είστε ανυπόμονοι.:D

Πέρα από την πλάκα κούρε κοντεύεις να ξεπεράσεις και τον συγχωρεμενο τον Φώσκολο. Λάμψη το έκανες το κατά τα άλλα ενδιαφέρον θέμα που άνοιξες.

Υ.Γ: το βίντεο που παρεθεσες για ποιο λόγο έκανες; Αυτό που δείχνει το βίντεο το κάνουν αν όχι όλα τα περισσότερα σκυλιά στον χώρο τους ανεξάρτητα από το ράτσα ειναι, τι χαρακτήρα η μέγεθος έχουν.
Το βίντεο το έβαλα για τον akis1234 ,έκανε δουλειά ,το πήρε το νόημα ο νεαρός...

@tasos malinoua εντάξει βέβαια καταλαβαίνεις ότι αλλιώς είναι 30 κιλά ...αλλιώς 70...αλλιώς είναι ο σκύλος όρθιος να σου γλύφει το κούτελο και αλλιώς να σου φτάνει στον αφαλό όρθιος....

@μπουλης Είδες τώρα??Μου χαλάτε την ύλη...το βίντεο που έβαλες είχα σκοπό να το βάλω σε παράδειγμα σε επόμενο κεφάλαιο....
Μα γιατί βιάζεστε??.Λίγο υπομονή ρε παιδιά..

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@μπουλης Δεν με στεναχωρείς καθόλου. Στον κουρο απαντώ και για το βίντεο με το καυκασιο που παρεθεσε λέω.

Για το βίντεο που παρεθεσες τα σκυλιά είναι αστέρια. Κάνουν αυτό που στην ουσία θέλει να κάνουν τα σωστά σκυλιά όπως φαντάζομαι τα εννοεί ο Κούρος. Δηλαδή στην πράξη να εξουδετερώνουν τον κάθε τυχάρπαστο εισβολέα. Βέβαια με έναν σοβαρό εισβολέα δεν έχουν καμία τύχη. Ούτε τα σκυλιά του βίντεο ούτε τα ιδανικά σκυλιά φύλαξης όπως τα έχει στο μυαλό του ο Κούρος. Έχω και μια ιστορία να γράψω αλλά σέβομαι και περιμένω να τελειώσει ο Κούρος αυτά που θέλει να γράψει όπως ο ίδιος ζητησε ώστε στην συνέχεια να γίνει ουσιαστική συζήτηση.
Αλλά ρε κούρε γίνε πιο σύντομος. Μας τα δεις κάνει τσουρέκια.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
@Kouros
σκεψου το ενδεχομενο να τα γραψεις σε word με την ησυχια σου και να ποσταρεις ολα μαζι (μεχρι 1000 λεξεις χωραει καθε ποστ)

εννοειται οτι εχω να σχολιασω πολλα αλλα δεν το κανω ακομα

• Like
Reactions: Dimi_21

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
@Kouros
σκεψου το ενδεχομενο να τα γραψεις σε word με την ησυχια σου και να ποσταρεις ολα μαζι (μεχρι 1000 λεξεις χωραει καθε ποστ)

εννοειται οτι εχω να σχολιασω πολλα αλλα δεν το κανω ακομα
Για τεχνικούς λόγους δεν είναι εύκολο αυτό.Ισως την Κυριακή.Δυστυχως γράφω από κινητό και καθυστερω πάρα πολύ γιατί το κάθε μου δάκτυλο πατάει πολλά πλήκτρα μαζί.Θα προσπαθήσω όντως στο word.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Κουρε απο κινητο ουτε συνταγη μαγειρικης δεν προκειται να γραψεις...σορυ κιολας.

Εφοσον θεωρεις οτι εχεις να πεις τοσα πολλα και τοσο διαφορετικα θα προτεινα να γινει πιο οργανωμενα, αριθμημενα ισως κτλ. Οπως σε βολευει τελος παντων, απλα απο κινητο αυτο ειναι σχεδον αδυνατο.

Ξερεις οτι διαφωνω στον τροπο προσεγγισης σου, ωστοσο εγω θεωρω οτι πρεπει να γινει καπως πιο συμμαζεμενα.

Οι μεν που διαφωνουν μαζι σου θα πρεπει αρχικα να καταλαβουν ολη την προσεγγιση σου μιας και ειναι τοσο διαφορετικη, και αν θελεις να σε αφησουν και να "εκτεθεις"

Απο τη δικη σου μερια θα πρεπει να εμφανισεις πιο οργανωμενα τη σκεψη σου για να "αποδειξεις" οτι δεν εισαι τρελος (ή τελος παντων πεστο οπως θες)

Αυτα για ειναι τα θετικα για το καθε " "στρατοπεδο" ".

Γενικα θα σου επιτρεψει αφου εκθεσεις τις αποψεις σου καπου ολες μαζι να μην γραφεις σε ασχετα θεματα πραγματα που θες να πεις, και μην το παρεις σαν μομφη, οχι αυτη τη φορα τουλαχιστον.

Σε περιπτωση που δεν εχεις εγκατεστημενα office υπαρχει η επιλογη του online word

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
@Kouros
Σορρυ ρε φιλε!
Σημασία εχει οτι συμφωνούμε.
Βιάζομαι γιατι είμαι terrier. Aμα με δεις θα καταλαβεις.:D
Εσενα σε φαντάζομαι γύρω στα 130 kg 1.90 δασύτριχο μουσια και αργο..:ROFLMAO:

Ελα παιδια.. σε οποιον κερδισει κερναω δαγκωματα.

Δεν ξαναμιλαω.
Γραφε.

• Like
Reactions: GRDANE

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
@reinmeister2

Μπορεί να είναι και άκυρη, απλά κατάλαβα πως μιλάτε για σκυλιά που σταματούν ανθρώπους... Ε, τέτοια δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν περιμένω θετικές απαντήσεις στην "επαγγελματική μου πρόταση".

Υπάρχουν κάποια σκυλιά, που ίσως σταματήσουν κάποιους ανθρώπους και σε αυτό δε νομίζω να διαφωνήσει κανείς... Οπότε, θα μπορούσα να πω εγώ, με την σειρά μου, πως είναι άκυρο να το συζητάμε.

Επίσης, άλλο να αποτρέψει ένας σκύλος μια κλοπή... Που όπως ανέφερα το κάνουν πάρα πολλά σκυλιά, κυρίως με την παρουσία τους και τα "θεατρικά" τους (γαύγισμα, γρύλισμα, δαγκώματα στον αέρα, κ.α.).

Το να "φάει" και να σκοτώσει το θεωρώ ανούσιο και μάλλον επιβλαβές μια που θα με φέρει εμένα στην θέση του κατηγορούμενου και δεν θέλω ούτε να πληρώνω τον κλέφτη, ούτε να πάω φυλακή. Με εξυπηρετεί ίσως να υπάρχει ο μύθος ότι ο σκύλος μου είναι ικανός να "φάει" άνθρωπο...
@canis λαθος...

σε ενα αυθαιρετο δεδομενο μπορει ο οποιοσδηποτε να στοιχειοθετησει απολυτως λογικη ακολουθια...

αν ξεκινησουμε απο το δεδομενο οτι ο γαιδαρος πεταει,μπορουμε καλιστα να συζητησουμε για τον ιδανικο τροπο πτησης του αναμεσα στα δεντρα...

λες οτι επειδη ο γνωστης -επαγγελματιας μπορει να εξουδετερωσει οποιονδηποτε σκυλο ,κατα συνεπεια σκυλος man stopper δεν υπαρχει...αυθαιρετο διοτι οπως εγραψα πριν οτι τον σκυλο φυλακα δεν τον θελουμε γι αυτους,παρα για τους μη γνωστες...

εχω προσωπικα παραδειγματα κι επισης το ιντερνετ βριθει απο περιπτωσεις σκυλων που εκαναν κοτολεττες εισβολεις...υπαρχουν λοιπον man stoppers...

επισης θεωρεις ακυρη την υπαρξη ενος τετοιου ζωου θεωρωντας δεδομενη την πεποιθηση οτι κανεις δεν ειναι σε θεση να υποστει τις συνεπεις του "φαγωματος"...αυθαιρετο ξανα,διοτι εγω σου λεω οτι, καλυτερα να σε δικασουν δωδεκα παρα να σε πανε τεσσερις,αποψη την οποια ενστερνιζομαι σε απολυτο βαθμο και ειναι πολλοι ακομη με το ιδιο ακριβως σκεπτικο...

οπως ειπα και πριν, το κυριως θεμα αργοτερα,εφ οσον ο κουρος ολοκληρωσει οσο ειμαστε ακομη νεοι...

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
@Kouros είδες οτι περίμενα υπομονετικά να τελειώσεις και δεν σε διέκοψα ούτε μία φορά. Αλλά φίλε έλεος.... Από κινητό ;!;!;! Επειδή μέχρι να γίνει αυτό μπορεί να πάρει ακόμα κι ο Παναθηναϊκός πρωτάθλημα, καταθέτω μερικές δικές μου απόψεις σε όσα έχουν ήδη γραφεί, όσο πιο λακωνικά μπορώ.

Παρακάτω όπου σκύλος = ιδανικός σκύλος φύλακας.
1. Ο σκύλος μπορεί και οφείλει να έχει και κρίση και διάκριση. Ανάλογα τη φυλή, το άτομο και την "παιδεία" του.
2.Όσο γίνεται περισσότερο κοινωνικοποίηση. Ποτέ δεν είναι αρκετή. Και ναι, να τον χαϊδεύουν όλοι στη βόλτα, για όσο ο σκύλος θέλει (ξέρω, έβγαλες σπυράκια).
3. Ο σκύλος υποχρεωτικά ζει ΜΕΣΑ στο σπίτι, μαζί με όλη την οικογένεια και την ακολουθεί παντού.
4. Απαιτούνται τουλάχιστον 2 (όχι αναγκαστικά ισάξια) για μια επαρκή φύλαξη.
5 Υπάρχουν ΚΑΙ (όχι απλώς καλοί, αλλά ιδανικοί) σκύλοι φύλακες ΚΑΙ man stoppers KAI περισσότεροι από όσους νομίζετε. Δεν κυκλοφορούν σε εκθέσεις μορφολογίας, αντίστοιχους εκτροφείς, στο 99 % των εκπαιδευτών, σε χωράφια, ταράτσες και αυλές (τι λέει ο τρελλός, ε ;).
6. Μακράν η πρώτη και καλύτερη λύση για φύλαξη είναι τα συστήματα ασφαλείας και οχι ο σκύλος. Ο σκύλος, ναι ο ιδανικός, μπορεί να έρχεται και δέκατος στη σχετική λίστα.

Παρακάτω όπου σκύλος = καλός σκύλος φύλακας.
1.Καχύποπτος. Μικρή ως καθόλου κοινωνικοποίηση.
2. Μεγάλος σε μέγεθος.
3. Εκπαιδευμένος.
4. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι πλούσιος για να πληρώνει δικαστήρια, νοσοκομεία, αποζημιώσεις κλπ

Πρόταση για best value for money : οτιδήποτε μικρό και φωνακλάδικο. Πολύ φωνακλάδικο όμως.

ΥΓ 1. Από το προηγούμενο θέμα που κλειδώθηκε, ήθελα να πάμε σταδιακά, με ορισμούς, καθήκοντα, προσόντα, απαιτήσεις, φυλές κ.λ.π. Όνειρο θερινής νυκτός (Σακεσπήρος).

ΥΓ 2. Μιλάτε εντελώς φιλολογικά/υποθετικά όλοι. Από τη μεριά του αμυνόμενου φοβισμένου ιδιοκτήτη. Έχετε μιλήσει ποτέ με κλέφτη/εγκληματία ; Έχετε πάρει απόψεις αυτών ; Αν υπολογίζουν/φοβούνται/αδιαφορούν για την ύπαρξη σκύλου σε σπίτι-στόχο ; Αν ναι, ποιούς σκύλους και με ποια χαρακτηριστικά φοβούνται ; ποιοί είναι οι 1002 τρόποι για να τους ξεπεράσουν προκειμένου να βρείτε αντίμετρα ; και πολλά άλλα ερωτήματα. Εγώ ναι, το έχω κάνει λόγω δουλειάς (οχι, δεν είμαι κλέφτης και δεν έχει σημασία ποιά είναι) σε μεγάλο δείγμα, αρκετά χρόνια. Οπότε ξέρω κάποια πράγματα κι από την άλλη μεριά του φράχτη.

ΥΓ 3. Μια πολύ ενδιαφέρουσα σχετική εκπομπή είναι μια αμερικανική σειρά που ιδιοκτήτες με σκύλους που πιστεύουν οτι είναι φύλακες, πάνε στην εκπομπή και εκπαιδευτές - άνθρωποι της εκπομπής πάνε στο σπίτι, μπαίνουν μέσα (άλλοτε με τα κλειδιά, άλλοτε από ανοιχτό παράθυρο κλπ) και βλέπουν τις αντιδράσεις των σκύλων, πόσο φυλάνε, τι κάνουν κλπ. Μην τη δείτε γιατί μάλλον από αυτή εμπνεύσθηκε ο @canis την "επαγγελματική" του πρόταση !

ΥΓ 4. Όλα όσα γράφω παραπάνω μην τα πάρετε και πολύ στα σοβαρά γιατί δεν είμαι εκπαιδευτής, δεν με ενδιαφέρουν οι σκύλοι φύλακες κι οι δικοί μου είναι αποκλειστικά πετ :cool:

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
@Kouros
Σορρυ ρε φιλε!
Σημασία εχει οτι συμφωνούμε.
Βιάζομαι γιατι είμαι terrier. Aμα με δεις θα καταλαβεις.:D
Εσενα σε φαντάζομαι γύρω στα 130 kg 1.90 δασύτριχο μουσια και αργο..:ROFLMAO:

Ελα παιδια.. σε οποιον κερδισει κερναω δαγκωματα.

Δεν ξαναμιλαω.
Γραφε.
Σου στέλνω σε πμ φωτό και σε παρακαλώ μετά να βγεις να αποκαταστήσεις την τάξη...
ΕΓΩ ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣ?

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
Κουρε , είσαι ο μέντορας μου , για τον δεύτερο σκυλο μου .....όποτε κυριολεκτικά σε παρακολουθώ με ευλάβεια ...δώσε πόνο κ πάρε τον χρόνο σου ....

• Like
Reactions: Kouros and Asmodeus

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Κουρε , είσαι ο μέντορας μου , για τον δεύτερο σκυλο μου .....όποτε κυριολεκτικά σε παρακολουθώ με ευλάβεια ...δώσε πόνο κ πάρε τον χρόνο σου ....
Ευχαριστώ.Ο σεβασμός είναι αμοιβαίος.

Ναι θα τα γράψω με το ρυθμο που με βολεύει.Οσοι δεν μπορούν να περιμένουν να γράψουν ότι θέλουν.
Συνεχίζω λοιπόν..

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
ΥΓ 3. Μια πολύ ενδιαφέρουσα σχετική εκπομπή είναι μια αμερικανική σειρά που ιδιοκτήτες με σκύλους που πιστεύουν οτι είναι φύλακες, πάνε στην εκπομπή και εκπαιδευτές - άνθρωποι της εκπομπής πάνε στο σπίτι, μπαίνουν μέσα (άλλοτε με τα κλειδιά, άλλοτε από ανοιχτό παράθυρο κλπ) και βλέπουν τις αντιδράσεις των σκύλων, πόσο φυλάνε, τι κάνουν κλπ. Μην τη δείτε γιατί μάλλον από αυτή εμπνεύσθηκε ο @canis την "επαγγελματική" του πρόταση !
Λινκ; Ή έστω όνομα εκπομπής..?