Αυτό το κάνω κι εγώ...και είναι πράγματι πολύ διασκεδαστικό....για το σκύλο....χιχιχιΥπάρχει και η άλλη λύση, ο σκύλος στο λουρί και εσύ - τζόγκινγκ!
Και για μένα...δε λέω....αλλά...στην αρχή....
Αυτό το κάνω κι εγώ...και είναι πράγματι πολύ διασκεδαστικό....για το σκύλο....χιχιχιΥπάρχει και η άλλη λύση, ο σκύλος στο λουρί και εσύ - τζόγκινγκ!
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
Πραγματικά, νιώθω ευγνωμοσύνη για το παιδί που δέχτηκε να με βοηθήσει. Ίσα-ίσα ήδη έχω μάθει κάποια πράγματα που φαίνεται να λειτουργούν. Και ο Λοβέρδος νομίζω ότι τον έχει συμπαθήσει.
Όμως, διαβάζοντας σε διάφορα fora σχετικά με τα άσχημα αποτελέσματα που μπορεί να λάβει μία κακή εκπαίδευση έχω φοβηθεί. Επίσης, ένας άλλος παράγοντας που με κάνει να νιώθω ανασφάλεια είναι το ότι ο Λοβέρδος είναι ένα μεγαλόσωμο και δυνατό σκυλί και εγώ αρκετά μικρόσωμη. Κοντεύουμε να ζυγίζουμε τα ίδια κιλά... γεγονός που δυσχεραίνει το σωματικό έλεγχο.
Μακάρι να πάνε όλα καλά... γιατί είναι καλό σκυλάκι. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως με το να τον εμποδίζω να έρχεται σε επαφή με σκυλιά που δεν ξέρει μήπως του καλλιεργώ την αντικοινωνικότητα και κάνω τα πράγματα χειρότερα!
@rigo Ευτυχώς, στο πάρκο υπάρχουν αρκετά θηλυκά, αλλά και άλλα αρσενικά που παίζει μαζί τους. Όμως, την ίδια ώρα μπορεί να έρθουν άγνωστα σκυλιά και εκεί να αρχίσει ο καυγάς. Επιπλέον, όπως έγραψα και πριν, κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν γίνει επιφυλακτικοί απέναντί του και με το δίκιο τους. Να τον αφήνω λυτό να παίζει μαζί τους ή δεμένο;
Σ' ευχαριστώ για τη συμπαράσταση...Δεν ειναι κακο που γραφεις τις ανησυχιες σου στο forum αλλοστε υποτιθετε οτι γιαυτο υπαρχει για να μπορουμε να μαθαινουμε πραγματα για τους αγαπημενους μας φιλους,να συζηταμε οτι μας προβληματιζει και μεσα απο την συζητηση και τις διαφορετικες γνωμες πολλες φορες περνουμε και καλητερες αποφασεις!
και εννοειτε οτι εχεις ευγνωμοσυνη για το παιδι που θα σε βοηθησει δεν καταλαβα κατι αλλο!το να εχεις ανχος για το τι ειναι καλητερο πιστεψε με το καταλαβαινω εχω περασει και εγω τετοια φαση.
γνωμη μου ειναι να το προσπαθησεις και το παιδι που θα σε βοηθησει θα ξερει να σε καθοδηγησει!ευχομαι ολα να πανε καλα!
Καλύτερα να μη παίζεται παιχνίδια που βγάζουν κυριαρχία..Μμμ... όχι και πολλά! Στο σπίτι παίζουμε με κόμπο και άλλα τέτοιου τύπου παιχνίδια.
Είναι σαν να διαβάζω γραμμένες τις σκέψεις μου... εκτός από το κομμάτι με τις κυριαρχίες, καθώς δε γνωρίζω το θέμα καλά.Καλύτερα να μη παίζεται παιχνίδια που βγάζουν κυριαρχία..
Όπως πολύ σωστά έχει ήδη ειπωθεί..το στρές αντανακλάτε στο σκυλί δημιουργώντας του ανασφάλεια και προκαλώντας ανεπιθύμητες συμπεριφορές.
Αν εσύ έχεις ανασφάλεια ο σκύλος θα πάρει τα ηνία γιατί κάποιος πρέπει δυνατότερος να ηγηθεί της αγέλης.
Τώρα όσον αφορά το πάρκο..εφόσον μιλάμε για γνωστά σκυλιά αυτά είναι ήδη αγέλη..κατά κάποιο τρόπο.., κάποιος είναι χαμηλότερα και κάποιος ψηλότερα.., αν στην παρέα υπήρχε αρσενικό κουτάβι ίσως δοκιμάσει να ανέβει.., όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα δεν σημαίνει πως θα γίνει "μακελιό" εκτός και αν στην παρέα υπάρχει μικρόσωμος αρσενικός άρα και πιο εύθραυστος βάση σωματοδομής.
Το να πηγαίνεις στο πάρκο και να το έχεις δεμένο δεν έχει κανένα νόημα εφόσον μιλάμε για γνωστά σκυλιά και όχι παρουσία θηλυκιάς σε οίστρο, ίσως μάλιστα δεμένο να χειροτερέψει την κατάσταση.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει ένα δυναμικό αρχηγό που θα επέμβει και θα διορθώσει άμεσα την κατάσταση, επίσης προϋποθέτει να μην υπάρχουν άλλα κυριαρχικά αρσενικά στον χώρο, αλλά ήρεμα..
Βόλτα πρέπει να τον πηγαίνεις δεμένο εφόσον ξεκάθαρα δεν μπορείς να τον ελέγξεις
Θα σου έλεγα πως αν κάποια στιγμή μπορέσεις και βρεις χρήματα για εκπαιδευτή να τα δώσεις γιατί είναι κρίμα να μην χαίρεσαι την ζωή όπως θες με τον τετράποδο φίλο σου.
Αρχικά προτείνω παιχνίδια εμπιστοσύνης όπως μπαλάκι ή φρισμπιΤι είδους παιχνίδια να προτείνεις;