Επιλεκτική επιθετικότητα - Παράκληση για βοήθεια

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Υπάρχει και η άλλη λύση, ο σκύλος στο λουρί και εσύ - τζόγκινγκ! :)
Αυτό το κάνω κι εγώ...και είναι πράγματι πολύ διασκεδαστικό....για το σκύλο....χιχιχι
Και για μένα...δε λέω....αλλά...στην αρχή....:D

christinak

Active Member
28 Ιουνίου 2011
27
0
Το δοκίμασα κι εγώ για λίγο εχτές το βράδυ και πήγαμε να φάμε τα μούτρα μας!
Πάντως, τον έβγαλα αργά το βράδυ εχθές, όταν δεν ήταν άλλα σκυλάκια και αλώνισε με την ψυχή του! Φεύγοντας συναντήσαμε ένα άλλο αρσενικό, αλλά δε φάνηκε να του δίνει πολλή σημασία...

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Δεν ειναι κακο που γραφεις τις ανησυχιες σου στο forum αλλοστε υποτιθετε οτι γιαυτο υπαρχει για να μπορουμε να μαθαινουμε πραγματα για τους αγαπημενους μας φιλους,να συζηταμε οτι μας προβληματιζει και μεσα απο την συζητηση και τις διαφορετικες γνωμες πολλες φορες περνουμε και καλητερες αποφασεις!
και εννοειτε οτι εχεις ευγνωμοσυνη για το παιδι που θα σε βοηθησει δεν καταλαβα κατι αλλο!το να εχεις ανχος για το τι ειναι καλητερο πιστεψε με το καταλαβαινω εχω περασει και εγω τετοια φαση.
γνωμη μου ειναι να το προσπαθησεις και το παιδι που θα σε βοηθησει θα ξερει να σε καθοδηγησει!ευχομαι ολα να πανε καλα!
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
Πραγματικά, νιώθω ευγνωμοσύνη για το παιδί που δέχτηκε να με βοηθήσει. Ίσα-ίσα ήδη έχω μάθει κάποια πράγματα που φαίνεται να λειτουργούν. Και ο Λοβέρδος νομίζω ότι τον έχει συμπαθήσει.

Όμως, διαβάζοντας σε διάφορα fora σχετικά με τα άσχημα αποτελέσματα που μπορεί να λάβει μία κακή εκπαίδευση έχω φοβηθεί. Επίσης, ένας άλλος παράγοντας που με κάνει να νιώθω ανασφάλεια είναι το ότι ο Λοβέρδος είναι ένα μεγαλόσωμο και δυνατό σκυλί και εγώ αρκετά μικρόσωμη. Κοντεύουμε να ζυγίζουμε τα ίδια κιλά... γεγονός που δυσχεραίνει το σωματικό έλεγχο.

Μακάρι να πάνε όλα καλά... γιατί είναι καλό σκυλάκι. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως με το να τον εμποδίζω να έρχεται σε επαφή με σκυλιά που δεν ξέρει μήπως του καλλιεργώ την αντικοινωνικότητα και κάνω τα πράγματα χειρότερα!

@rigo Ευτυχώς, στο πάρκο υπάρχουν αρκετά θηλυκά, αλλά και άλλα αρσενικά που παίζει μαζί τους. Όμως, την ίδια ώρα μπορεί να έρθουν άγνωστα σκυλιά και εκεί να αρχίσει ο καυγάς. Επιπλέον, όπως έγραψα και πριν, κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν γίνει επιφυλακτικοί απέναντί του και με το δίκιο τους. Να τον αφήνω λυτό να παίζει μαζί τους ή δεμένο;

christinak

Active Member
28 Ιουνίου 2011
27
0
Δεν ειναι κακο που γραφεις τις ανησυχιες σου στο forum αλλοστε υποτιθετε οτι γιαυτο υπαρχει για να μπορουμε να μαθαινουμε πραγματα για τους αγαπημενους μας φιλους,να συζηταμε οτι μας προβληματιζει και μεσα απο την συζητηση και τις διαφορετικες γνωμες πολλες φορες περνουμε και καλητερες αποφασεις!
και εννοειτε οτι εχεις ευγνωμοσυνη για το παιδι που θα σε βοηθησει δεν καταλαβα κατι αλλο!το να εχεις ανχος για το τι ειναι καλητερο πιστεψε με το καταλαβαινω εχω περασει και εγω τετοια φαση.
γνωμη μου ειναι να το προσπαθησεις και το παιδι που θα σε βοηθησει θα ξερει να σε καθοδηγησει!ευχομαι ολα να πανε καλα!
Σ' ευχαριστώ για τη συμπαράσταση...
Πάντως, σήμερα ο Λοβερδάκος βγήκε βόλτα στο πάρκο και αφού ελέγξαμε ότι ήταν θηλυκές και 2-3 αρσενικοί φίλοι του, τον λύσαμε και έπαιξε μια χαρά! Μάλιστα, ήταν και ένας αρσενικός που δεν ήξερε, αλλά δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί του. Όμως, υπακοή έκανε μόνο αφού είδε ότι θα ανταμειφθεί με λιχουδιά.

Ρε παιδιά, λέτε να ανησυχώ και να αγχώνομαι τσάμπα;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μμμ... όχι και πολλά! Στο σπίτι παίζουμε με κόμπο και άλλα τέτοιου τύπου παιχνίδια.
Καλύτερα να μη παίζεται παιχνίδια που βγάζουν κυριαρχία..

Όπως πολύ σωστά έχει ήδη ειπωθεί..το στρές αντανακλάτε στο σκυλί δημιουργώντας του ανασφάλεια και προκαλώντας ανεπιθύμητες συμπεριφορές.
Αν εσύ έχεις ανασφάλεια ο σκύλος θα πάρει τα ηνία γιατί κάποιος πρέπει δυνατότερος να ηγηθεί της αγέλης.

Τώρα όσον αφορά το πάρκο..εφόσον μιλάμε για γνωστά σκυλιά αυτά είναι ήδη αγέλη..κατά κάποιο τρόπο.., κάποιος είναι χαμηλότερα και κάποιος ψηλότερα.., αν στην παρέα υπήρχε αρσενικό κουτάβι ίσως δοκιμάσει να ανέβει.., όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα δεν σημαίνει πως θα γίνει "μακελιό" εκτός και αν στην παρέα υπάρχει μικρόσωμος αρσενικός άρα και πιο εύθραυστος βάση σωματοδομής.
Το να πηγαίνεις στο πάρκο και να το έχεις δεμένο δεν έχει κανένα νόημα εφόσον μιλάμε για γνωστά σκυλιά και όχι παρουσία θηλυκιάς σε οίστρο, ίσως μάλιστα δεμένο να χειροτερέψει την κατάσταση.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει ένα δυναμικό αρχηγό που θα επέμβει και θα διορθώσει άμεσα την κατάσταση, επίσης προϋποθέτει να μην υπάρχουν άλλα κυριαρχικά αρσενικά στον χώρο, αλλά ήρεμα..

Βόλτα πρέπει να τον πηγαίνεις δεμένο εφόσον ξεκάθαρα δεν μπορείς να τον ελέγξεις
Θα σου έλεγα πως αν κάποια στιγμή μπορέσεις και βρεις χρήματα για εκπαιδευτή να τα δώσεις γιατί είναι κρίμα να μην χαίρεσαι την ζωή όπως θες με τον τετράποδο φίλο σου.

christinak

Active Member
28 Ιουνίου 2011
27
0
Καλύτερα να μη παίζεται παιχνίδια που βγάζουν κυριαρχία..

Όπως πολύ σωστά έχει ήδη ειπωθεί..το στρές αντανακλάτε στο σκυλί δημιουργώντας του ανασφάλεια και προκαλώντας ανεπιθύμητες συμπεριφορές.
Αν εσύ έχεις ανασφάλεια ο σκύλος θα πάρει τα ηνία γιατί κάποιος πρέπει δυνατότερος να ηγηθεί της αγέλης.

Τώρα όσον αφορά το πάρκο..εφόσον μιλάμε για γνωστά σκυλιά αυτά είναι ήδη αγέλη..κατά κάποιο τρόπο.., κάποιος είναι χαμηλότερα και κάποιος ψηλότερα.., αν στην παρέα υπήρχε αρσενικό κουτάβι ίσως δοκιμάσει να ανέβει.., όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα δεν σημαίνει πως θα γίνει "μακελιό" εκτός και αν στην παρέα υπάρχει μικρόσωμος αρσενικός άρα και πιο εύθραυστος βάση σωματοδομής.
Το να πηγαίνεις στο πάρκο και να το έχεις δεμένο δεν έχει κανένα νόημα εφόσον μιλάμε για γνωστά σκυλιά και όχι παρουσία θηλυκιάς σε οίστρο, ίσως μάλιστα δεμένο να χειροτερέψει την κατάσταση.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει ένα δυναμικό αρχηγό που θα επέμβει και θα διορθώσει άμεσα την κατάσταση, επίσης προϋποθέτει να μην υπάρχουν άλλα κυριαρχικά αρσενικά στον χώρο, αλλά ήρεμα..

Βόλτα πρέπει να τον πηγαίνεις δεμένο εφόσον ξεκάθαρα δεν μπορείς να τον ελέγξεις
Θα σου έλεγα πως αν κάποια στιγμή μπορέσεις και βρεις χρήματα για εκπαιδευτή να τα δώσεις γιατί είναι κρίμα να μην χαίρεσαι την ζωή όπως θες με τον τετράποδο φίλο σου.
Είναι σαν να διαβάζω γραμμένες τις σκέψεις μου... εκτός από το κομμάτι με τις κυριαρχίες, καθώς δε γνωρίζω το θέμα καλά.

Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες. Ειδικά, αναφορικά με το θέμα του άγχους, παραδέχομαι ότι έχω αγχωθεί αρκετά, προσπαθώ να μην το αφήνω να φαίνεται, αλλά κάπως το καταλαβαίνει... Επίσης, κι εγώ βλέπω ότι όταν είναι δεμένος, φρικάρει, κλαίει και υπερδιεγείρεται. Τώρα, όσον αφορά στη βόλτα μέχρι να φτάσουμε στο πάρκο... εννοείται ότι τον έχω δεμένο, αλλιώς θα τον κλαίω μακαρίτη! Καμία αίσθηση του κινδύνου σε σχέση με τα αυτοκίνητα.

Τι είδους παιχνίδια να προτείνεις;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τι είδους παιχνίδια να προτείνεις;
Αρχικά προτείνω παιχνίδια εμπιστοσύνης όπως μπαλάκι ή φρισμπι

Το πετάς ..το πιάνει ..το πιάνεις να στο δώσει τον κοιτάς στα μάτια και με απόλυτο τονισμό του λες άστο, μέσω αυτής της διαδικασίας μαθαίνει να σε εμπιστεύεται .., "θα στο δώσω αλλά θα μου το ξανά δώσεις.. δεν θα μου το πάρεις.." μετά του το ξανά πετάς και πάλι από την αρχή.., μέσω αυτού μαθαίνει μία πολύ βασική υπακοή..το "''άστο" αλλά ξεκινάει να χτίζεται και η εμπιστοσύνη μεταξύ σας.

Το σχοινί είναι ανταγωνιστικό παιχνίδι και σε σκυλιά που έχουν τάση κυριαρχίας καλό είναι να αποφεύγεται..

christinak

Active Member
28 Ιουνίου 2011
27
0
Γεια σας και πάλι!

Τον τελευταίο καιρό δεν είχαμε ανησυχητικά κρούσματα... αλλά μας προέκυψε τάση φυγής!!!!!! Ειδικά, κατά τις νυχτερινές βόλτες, όταν είμαστε μόνοι στο πάρκο, περνάει τα όρια του πάρκου, διασχίζει το δρόμο συνήθως ακολουθώντας κάποια γάτα και εξαφανίζεται!

Προκειμένου να μου τον πατήσουν ή να μου έρθει πίσω σκυλοφαγωμένος, πήρα την απόφαση να του κάνω κανονική εκπαίδευση κι ας πάω λιγότερες διακοπές.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γνωρίζετε για τη natural method και ποια η γνώμη σας;

christinak

Active Member
28 Ιουνίου 2011
27
0
Σύμφωνα με αυτά που μου είπαν από το γραφείο εκπαίδευσης, όλα τα μαθήματα γίνονται παρουσία ιδιοκτήτη και χωρίζονται σε ιδιαίτερα μαθήματα για βασική υπακοή και ομαδικά με άλλα σκυλιά (για εκπαίδευση υπακοής και συνύπαρξης με άλλους σκύλους). Επίσης, μου είπαν ότι η φιλοσοφία είναι ότι δεν κάνουμε το σκύλο άνθρωπο, αλλά μαθαίνουμε στον άνθρωπο να "συμβαδίζει" με τις ιδιαιτερότητες του σκύλου και ότι δε γίνεται χρήση βίας στο ελάχιστο.... Απόψεις;

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
μηπως εννοεις την θετικη εκπαιδευση? Παντως δε σου ειπαν κατι ασχημο στο εκπαιδευτηριο.Αλλα εσυ θα κρινεις τελικα αν ο τροπος κ ο χωρος ειναι ο καταλληλος για σενα κ το σκυλο σου!

christinak

Active Member
28 Ιουνίου 2011
27
0
Όχι. Μου μίλησαν ξεκάθαρα για natural method. Το είδα και στο site τους. ΚΙ εμένα καλά μου ακούστηκαν όλα αυτά. Και σε βίντεο που παρακολούθησα είδα καλά δείγματα.

Ρωτάω μήπως κάποιος από εσάς έχει ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο και μπορεί να μου πει εμπειρίες...

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Κ γω ομολογω πως πρωτη φορα ακουω για την natural method. Θα μπορουσες ισως να μας παραθεσεις το site να μαθουμε κ μεις οι υπολοιποι?

christinak

Active Member
28 Ιουνίου 2011
27
0
Eυχαρίστως.... Ελπίζω να επιτρέπεται από τους κανονισμούς του forum. Aς μου απαντήσει παρακαλώ ο moderator αν μπορώ να παραθέσω το site και εγώ θα το κάνω!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εγω απο αυτο που βλεπω περα τις διαφημιστικες κλασσικες αρλουμπες που γραφουν ολοι καταλαβαινω οτι κανει θετικη εκπαιδευση.
τωρα το νατσουραλ και τα σχετικα μπορει να ναι η ονομασια που δινει ο εκπαιδευτης και καλα.λεω γω τωρα

christinak

Active Member
28 Ιουνίου 2011
27
0
Για να το λέει ένας υπεράνθρωπος μπορεί να είναι σωστό, αλλά μόνος του πήγε και ονόμασε μια μέθοδο ναΤΣουραλ, χωρίς να υπάρχει πουθενά στον κόσμο ή στη βιβλιογραφία;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
τι να σου πω μπορει να κανω και λαθος.
εγω εκπαιδευω το σκυλι μου με το κλασσικο τροπο δεν ξερω πως λεγετε αυτος!μαλλον θετικη λεγετε οπως ολες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.252
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97