οταν λες προθεσεις ? να γινει και αυτος εκτροφεας κατι τετοιο ?
η να βγαζει χρηματα ? (ποιες ειναι οι πιθανες <<κακες>> προθεσεις δηλαδη)
Κακή μεταχείριση και εκμετάλλευση μέσω ανεξέλεγκτων ζευγαρωμάτων.
Η Durrers ακόμα ψάχνει τον
Status Seeker σε ένα puppy mill στην Πολωνία που πριν λίγους μηνες ανακαλύφθηκε. Ο σκύλος δώθηκε αρχικά σε άλλον ο οποίος έχαιρε της εμπιστοσύνης της
και αργότερα
εν αγνοία της ίδιας πουλήθηκε στην τσατσά από την Πολωνία και "διάσημη" εκτροφέα της φυλής μου.
Το τραγικό είναι πως η ίδια η τσατσά της είχε ζητήσει τον σκύλο και η ίδια αρνήθηκε.
Ο συγκεκριμένος σκύλος βρίσκεται στα πεντιγκρί άπειρων γιόρκι - μεταξύ αυτών και του δικού μου - και ακόμα και σήμερα ουδείς ξέρει αν όντως χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος ή απλά χρησιμοποίησε αυτή η κάμπια το όνομά του.
Επίσης πολλές φορές μεγάλα ονόματα έχουν στο μυαλό τους και την δυσφήμηση μέσω "φημών" από σκυλιά δικά τους που δόθηκαν.
α επισης εκει με την πρωτη επιλογη.. ε αμα εχει συνεχεια γεννες μια-δυο το χρονο και δεν τα δινει,τι τα κανει τα κουταβια ? σετακι ?
Εχω μια θηλυκιά, την έχω αξιολογήσει και ξέρω τα προτερήματα και τις αδυναμίες της. Εχω στο μυαλό μου το ιδεατό σκύλο της φυλής μου και τι θέλω να κάνω και σιγά σιγά προσπαθώ να διορθώσω τις αδυναμίες αλλά και να διατηρήσω τα προτερήματα. Μετά από ψάξιμο καταλήγω στον τάδε επιβήτορα ο οποίος ξέρω οτι δίνει αυτά αυτά και αυτά και συμπληρώνει την δικιά μου. Γίνεται το ζευγάρωμα και περιμένω, ονειρεύομαι τα κουτάβια. Τί θα πάρουν από την μάνα, τί από τον πατέρα, πως θα είναι.
Γεννιούνται 5 σκυλάκια. Τα μεγαλώνω και παρατηρώ, τα βλέπω να αναπτύσσονται και σιγά σιγά αρχίζουν να ξεχωρίζουν κάποια από την τοκετοομάδα. Αυτά που δείχνουν να έχουν τα στοιχεία που ονειρευόμουν είναι τα 2. Τα άλλα 3 έχουν κάποιες μορφολογικές ατέλειες ή στοιχεία που δεν δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο, ή εν πάση περιπτώση θεωρώ πως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο εκτροφικό μου πλάνο, οπότε αποφασίζω αυτά τα 3 να τα δώσω σε ανθρώπους που θα τα σεβαστούν και θα τα αγαπήσουν όπως και εγώ.
Τα άλλα 2 τα κρατάω τόσο ώστε να είμαι σε θέση με απόλυτη σιγουριά να αποφανθώ πιο από τα 2 έχει τα καλύτερα στοιχεία στο σύνολο.
Είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά να θέλω να δώσω το κουτάβι που περίμενα με τόση ανυπομονησία;;;
Σαφέστατα αυτό είναι ένα ιδανικό σενάριο, γιατί πολλές φορές ακόμα και μετά από πολύ μελέτη και ψάξιμο, ο πρίγκηπας δεν έρχεται. Ομως μέχρι να το ανακαλύψεις τον κρατάς τόσο ώστε να είσαι σίγουρος.
Αν από την αρχή τα διαθέτεις ΟΛΑ, τί περίμενες;;;
Για ποιό λόγο να χρεώσεις μια γέννα τη σκύλα σου;;
Αυτό που γίνεται πολλές φορές από βαρβάτα και "καλά" ονόματα με πολλές γέννες και κατά βάση επαγγελματίες - στο εξωτερικό δεν υπάρχει περιορισμός (πχ Ιταλία) - είναι το εξής :
Κάνω γέννες με σκοπό
και τη διάθεση και άλλες με λίγο καλύτερο ψάξιμο με σκοπό τον "πρίγκηπα". Το "καλό" με αυτούς είναι πως δεν κρατάνε σκυλιά αν δεν πληρούν κάποια στοιχειώδη στάνταρτ, οπότε ακόμα και η γέννα προς διάθεση έχει γεννήτορες πάνω από τον μέσο όρο οποιουδήποτε άλλου.
Το κακό με αυτούς είναι πως έχουν τόσα μα τόσα σκυλιά που δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να κοινωνικοποιήσουν επαρκώς τα κουτάβια, οπότε παίρνεις έναν σκύλο πάνω από μέτριο προς καλό (τουλάχιστον) μορφολογικά, αλλά χέστη και φοβισμένο από πλευράς χαρακτήρα και ταμπεραμέντου.