Επικοινωνία με εκτροφείς μέσω διαδικτύου.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Βρε εγω το αποφασισα,αλλα οπως ειπα με στεναχωρει-λυπει-σταματαει(λιγο)-εμποδιζει η ελλειψη επικοινωνιας.Αλλα μαλλον θα την παραμερισω και θα προχωρησω.Αν φυσικα δεχτουν και οι εκτροφεις να μου δωσουν ενα κουταβι,ειμαι αναμεσα σε 3 εκτροφεις και 5 γεννες.Απο εκει και περα,βλεπουμε και πραττουμε αναλογως..

p.s. Περα απο την ποιοτητα του κουταβιου,υπαρχει τελικα περιπτωση να δηλωθει ενα -ασχετο με την γεννα που επελεξα(αλλα που τυγχανει να βρισκεται στην ιδια ακριβως ηλικια με τα "νομιμα")- κουταβι σε αυτην και να βγαλει πεντιγκρι ιδιο με τα αλλα ωστε να πωληθει ακριβοτερα ? Ελπιζω να εγινα κατανοητος :p
Αν είσαι τόσο επιφυλακτικός και "καχύποπτος" μπορείς να ζητήσεις test DNA.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Οσα σκυλιά και να έχουν, είναι παράλογο για μένα να κάνουν γέννες και να υποβάλλουν τις σκύλες τους σε αυτή τη διαδικασία διαθέτοντας εξαρχής όλα τα κουτάβια, πόσο μάλλον την πρώτη τους επιλογή και να την διαφημίζουν κιόλας. Αυτό σημαίνει για μένα πάλι, πως κάνουν γέννα για να πουλήσουν και να καλύψουν την ζήτηση και όχι για το επόμενό τους αστέρι που θα τους κάνει περήφανους και θα πάει ένα βήμα παραπέρα την εκτροφή τους και το πλάνο τους. Με απλά λόγια εμπόριο - για μένα ξανά...
Ο σκοπός της γέννας είναι αυτό το ένα που ποτέ μπορεί να μην έρθει.
Αλλά μέχρι να το εξακριβώσεις πως δεν κάνει, το κρατάς τόσο ώστε να βεβαιωθείς. Δεν τα διαθέτεις όλα ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΑ ΔΕΙΣ και έρθουν στον κόσμο....

Πάντα για μένα...
Όταν εγω έψαχνα κουτάβι, ο εκτροφές είχε γέννα που δεν έδωσε κανένα. Και όχι μόνο τότε. Και στην ουρά υπήρχε κόσμος και ντουνιάς.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Οσα σκυλιά και να έχουν, είναι παράλογο για μένα να κάνουν γέννες και να υποβάλλουν τις σκύλες τους σε αυτή τη διαδικασία διαθέτοντας εξαρχής όλα τα κουτάβια, πόσο μάλλον την πρώτη τους επιλογή και να την διαφημίζουν κιόλας. Αυτό σημαίνει για μένα πάλι, πως κάνουν γέννα για να πουλήσουν και να καλύψουν την ζήτηση και όχι για το επόμενό τους αστέρι που θα τους κάνει περήφανους και θα πάει ένα βήμα παραπέρα την εκτροφή τους και το πλάνο τους. Με απλά λόγια εμπόριο - για μένα ξανά...
Ο σκοπός της γέννας είναι αυτό το ένα που ποτέ μπορεί να μην έρθει.
Αλλά μέχρι να το εξακριβώσεις πως δεν κάνει, το κρατάς τόσο ώστε να βεβαιωθείς. Δεν τα διαθέτεις όλα ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΑ ΔΕΙΣ και έρθουν στον κόσμο....

Πάντα για μένα...
Δεν ισχυει παντα αυτο που ειπα,ετσι ? Φυσικα και κρατανε κουταβια πολλες φορες,αλλα δεν ειναι ο κανονας αυτος.Φυσικα και υπαρχει και η συνεργασια μεταξυ εκτροφεων,ο ενας θα δωσει στον αλλο,για να αλλαξουν τις γραμμες τους κοκ.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εντύπωση μου κάνει αυτό που λέει ο TS.
Η δική μου εμπειρία λέει πως απαντάνε όλοι στα mails,ιδίως από US και χώρες που έχουν εξοικείωση με τα αγγλικά.
Αυτοί που δεν απαντάνε είναι κάτι Ρώσοι πχ που έχουν μια αδυναμία στη γλώσσα αλλά και αυτοί προσπαθούν. Έχω στείλει κ εγώ άπειρα mails και μου απαντάνε μάξιμουμ 2 μέρες μετά.

Οι Αμερικανοί συγκεκριμένα είναι super εξοικειωμένοι και βλέπω ενεργά profiles ακόμα και στο google + οπότε τους ψάχνεις κ πιο εύκολα.

Μήπως να δεις λίγο πιο αυστηρά με ποιους επιλέγεις να επικοινωνήσεις?
Εμένα να φανταστείς μου έψαχναν ακόμα και ξενοδοχεία η επικοινωνούν οι ίδιοι ακόμα και με τις αεροπορικές για σύγκριση τιμών κλπ και μου δίνουν ένα πακέτο στο τέλος με όλα τα έξοδα.

Δηλαδή και με εκτροφείς από κουνέλια έχω ακριβώς την ίδια εντύπωση, τι να πω :cool:

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Συνεπώς χρειάζονται και οι γνώσεις από την άλλη πλευρά, η επαφή με την φυλή αλλά και με τον εκτροφέα διοτί κι εκείνος δεν δίνει εύκολα τέτοιο σκύλο σε κάποιον που δεν ξέρει και δεν γνωρίζει τις προθέσεις του.
οταν λες προθεσεις ? να γινει και αυτος εκτροφεας κατι τετοιο ? :) η να βγαζει χρηματα ? (ποιες ειναι οι πιθανες <<κακες>> προθεσεις δηλαδη)

α επισης εκει με την πρωτη επιλογη.. ε αμα εχει συνεχεια γεννες μια-δυο το χρονο και δεν τα δινει,τι τα κανει τα κουταβια ? σετακι ? :)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Πρέπει να τα κρατάνε τα καλύτερα κουτάβια. Να έχουν ένα επαρκές pool με προοπτική την συνεχή βελτίωση. Δεν νοείται εκτροφέας με 2 ζευγάρια σκύλων πχ. Έτσι ξεχωρίζεις και σαν ιδιοκτήτης ποιος εκτρέφει γιατί ψάχνεται με τη φυλή και ποιος εκτρέφει για να δίνει κουτάβια.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Τι να σου πω nfeel,οπως ειπα και πιο πριν,μιλαω καλυτερα και εχω καλυτερες σχεσεις με σχετικα νεους εκτροφεις που ακομα δεν εχουν μεγαλο ονομα στην αγορα.Ο μονος λογος(ετσι φανταζομαι εγω τουλαχιστον) που δεν απαντανε με λεπτομερειες κτλ,ειναι γιατι τους ζαλιζει ο καθενας με μηνυματα (απο την στιγμη μαλιστα που τα ακιτα εγιναν ευρυτερα γνωστα),και αδικα χανουν τον χρονο τους σε ατομα που δεν προκειται να παρουν σκυλο.Εδω μια εκτροφεας μου ειχε πει,πως ενας ηθελε να παρει ακιτα απο αυτην,αλλα λεει φοβοταν τα σκυλια.Βγαλε ακρη..

Ντουλη ως προθεσεις εγω αντιλαμβανομαι κυριως την παρουσια σε εκθεσεις και λιγοτερο καποιες μελλοντικες γεννες.Δεν νομιζω να ασκουν βετο σε περιπτωση που θελεις να γινεις και εκτροφεας παντως.

Κουταβια κρατανε,αν κανεις 5 και 10 γεννες σε εναν χρονο,ειναι αδυνατο να προσθετεις 10 σκυλια στο pool σου οπως αναφερεις nfeel.Την στιγμη μαλιστα που υπαρχουν και συνεργασιες με τεραστιους εκτροφεις απο Ιαπωνια,παντα θα προτιμουν να εισαγουν(φυσικα δεν ειναι οικονομικο,αλλα η φυλη βελτιωνεται συνεχως,αρα το καινουριο ειναι παντα και καλυτερο).

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
οταν λες προθεσεις ? να γινει και αυτος εκτροφεας κατι τετοιο ? :) η να βγαζει χρηματα ? (ποιες ειναι οι πιθανες <<κακες>> προθεσεις δηλαδη)
Κακή μεταχείριση και εκμετάλλευση μέσω ανεξέλεγκτων ζευγαρωμάτων.
Η Durrers ακόμα ψάχνει τον Status Seeker σε ένα puppy mill στην Πολωνία που πριν λίγους μηνες ανακαλύφθηκε. Ο σκύλος δώθηκε αρχικά σε άλλον ο οποίος έχαιρε της εμπιστοσύνης της :mad: και αργότερα εν αγνοία της ίδιας πουλήθηκε στην τσατσά από την Πολωνία και "διάσημη" εκτροφέα της φυλής μου.
Το τραγικό είναι πως η ίδια η τσατσά της είχε ζητήσει τον σκύλο και η ίδια αρνήθηκε.
Ο συγκεκριμένος σκύλος βρίσκεται στα πεντιγκρί άπειρων γιόρκι - μεταξύ αυτών και του δικού μου - και ακόμα και σήμερα ουδείς ξέρει αν όντως χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος ή απλά χρησιμοποίησε αυτή η κάμπια το όνομά του.

Επίσης πολλές φορές μεγάλα ονόματα έχουν στο μυαλό τους και την δυσφήμηση μέσω "φημών" από σκυλιά δικά τους που δόθηκαν.

α επισης εκει με την πρωτη επιλογη.. ε αμα εχει συνεχεια γεννες μια-δυο το χρονο και δεν τα δινει,τι τα κανει τα κουταβια ? σετακι ? :)
Εχω μια θηλυκιά, την έχω αξιολογήσει και ξέρω τα προτερήματα και τις αδυναμίες της. Εχω στο μυαλό μου το ιδεατό σκύλο της φυλής μου και τι θέλω να κάνω και σιγά σιγά προσπαθώ να διορθώσω τις αδυναμίες αλλά και να διατηρήσω τα προτερήματα. Μετά από ψάξιμο καταλήγω στον τάδε επιβήτορα ο οποίος ξέρω οτι δίνει αυτά αυτά και αυτά και συμπληρώνει την δικιά μου. Γίνεται το ζευγάρωμα και περιμένω, ονειρεύομαι τα κουτάβια. Τί θα πάρουν από την μάνα, τί από τον πατέρα, πως θα είναι.
Γεννιούνται 5 σκυλάκια. Τα μεγαλώνω και παρατηρώ, τα βλέπω να αναπτύσσονται και σιγά σιγά αρχίζουν να ξεχωρίζουν κάποια από την τοκετοομάδα. Αυτά που δείχνουν να έχουν τα στοιχεία που ονειρευόμουν είναι τα 2. Τα άλλα 3 έχουν κάποιες μορφολογικές ατέλειες ή στοιχεία που δεν δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο, ή εν πάση περιπτώση θεωρώ πως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο εκτροφικό μου πλάνο, οπότε αποφασίζω αυτά τα 3 να τα δώσω σε ανθρώπους που θα τα σεβαστούν και θα τα αγαπήσουν όπως και εγώ.
Τα άλλα 2 τα κρατάω τόσο ώστε να είμαι σε θέση με απόλυτη σιγουριά να αποφανθώ πιο από τα 2 έχει τα καλύτερα στοιχεία στο σύνολο.

Είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά να θέλω να δώσω το κουτάβι που περίμενα με τόση ανυπομονησία;;;

Σαφέστατα αυτό είναι ένα ιδανικό σενάριο, γιατί πολλές φορές ακόμα και μετά από πολύ μελέτη και ψάξιμο, ο πρίγκηπας δεν έρχεται. Ομως μέχρι να το ανακαλύψεις τον κρατάς τόσο ώστε να είσαι σίγουρος.
Αν από την αρχή τα διαθέτεις ΟΛΑ, τί περίμενες;;;
Για ποιό λόγο να χρεώσεις μια γέννα τη σκύλα σου;;

Αυτό που γίνεται πολλές φορές από βαρβάτα και "καλά" ονόματα με πολλές γέννες και κατά βάση επαγγελματίες - στο εξωτερικό δεν υπάρχει περιορισμός (πχ Ιταλία) - είναι το εξής :
Κάνω γέννες με σκοπό και τη διάθεση και άλλες με λίγο καλύτερο ψάξιμο με σκοπό τον "πρίγκηπα". Το "καλό" με αυτούς είναι πως δεν κρατάνε σκυλιά αν δεν πληρούν κάποια στοιχειώδη στάνταρτ, οπότε ακόμα και η γέννα προς διάθεση έχει γεννήτορες πάνω από τον μέσο όρο οποιουδήποτε άλλου.
Το κακό με αυτούς είναι πως έχουν τόσα μα τόσα σκυλιά που δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να κοινωνικοποιήσουν επαρκώς τα κουτάβια, οπότε παίρνεις έναν σκύλο πάνω από μέτριο προς καλό (τουλάχιστον) μορφολογικά, αλλά χέστη και φοβισμένο από πλευράς χαρακτήρα και ταμπεραμέντου.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Κουταβια κρατανε,αν κανεις 5 και 10 γεννες σε εναν χρονο,ειναι αδυνατο να προσθετεις 10 σκυλια στο pool σου οπως αναφερεις nfeel.
Αν και φαντάζομαι το νούμερο το χρησιμοποιείς σχηματικά, 10 γέννες το χρόνο σημαίνει ότι έχει 40 σκυλιά + και όλα ικανά για αναπαραγωγή. Τρελό νούμερο που δεν παίζει :cool:

Όσο για το πρήξιμο που λες, γιαυτό το λόγο ακριβώς είναι εκεί. Για να παίρνει ο κόσμος κ να ρωτάει. Αν ο άλλος κάνει 10 γέννες που λες και δεν απαντάει και σε mails πριν πάρεις σκύλο.. Φαντάσου αφού έχεις ήδη πάρει τί θα κάνει..

Αν έχουν κ τηλέφωνα πάντως παίρνε κ τηλ. Σε παίρνουν πιο σοβαρά αν πάρεις και τους μιλήσεις ο ίδιος!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
παντα θα προτιμουν να εισαγουν(φυσικα δεν ειναι οικονομικο,αλλα η φυλη βελτιωνεται συνεχως,αρα το καινουριο ειναι παντα και καλυτερο).
Το καινούργιο αίμα είναι πολλές φορές απρόβλεπτο ειδικά σε κληρονομικές ασθένειες που έχεις αποκλίσει από τις γραμμές σου. Χρειάζεται σύνεση, πολύ μελέτη, ΤΥΧΗ και ειδικά σε τέτοια ζευγαρώματα στενή παρακολούθηση των κουταβιών και πως θα εξελιχθούν. Η μεγαλύτερη παγίδα που πέφτουν αρκετοί είναι να θαμπώνονται από έναν επιβήτορα τέτοιου ζευγαρώματος σε νεαρή ηλικία και πριν προλάβει να δείξει τι και πως να έχει ήδη κάνει 30 και 40 επιβάσεις. Αντε μετά να μαζέψεις τα αμάζευτα.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά να θέλω να δώσω το κουτάβι που περίμενα με τόση ανυπομονησία;;;
ενταξει ναι το επιασα οκ,αλλα αυτο για την μια φορα.. μεσα στο χρονο ομως δεν θα γινει μια φορα ε ?
αυτη την απορια ειχα.. :)

εκει που λες ποιο απο τα 2 εχει τα καλυτερα στοιχεια.. θελεις να πεις οχι στο συνολο 5, στα 2 !

ωραια στα 2 το ενα ειναι καλυτερο.. αρα και το αλλο θα το <<δωσεις>> (γενικα λεω ε)

στην επομενη γεννα θα εχεις ξανα το ιδιο σεναριο..

αρα οταν θελεις να αγορασεις ενα καθαροαιμο σκυλο πας προς το τελος ! 8-[

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
ενταξει ναι το επιασα οκ,αλλα αυτο για την μια φορα.. μεσα στο χρονο ομως δεν θα γινει μια φορα ε ?
αυτη την απορια ειχα.. :)
Εξαρτάται από πόσες γέννες κάνεις το χρόνο, και αν σε παίρνει.
Θεωρητικά και ιδανικά κάνεις τόσες γέννες όσες να μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά, ψυχολογικά και συναισθηματικά αλλά και από πλευράς του χρόνου που απαιτείται για κάθε κουτάβι χωριστά ώστε να μην τους λείπει τίποτα. Τα σκυλιά που έχεις κρατήσει τα δείχνεις και αναπόφευκτα μεγαλώνουν και υπάρχουν φορές που αναγκάζεσαι να δώσεις, να πουλήσεις έναν ήδη φτασμένο σκύλο δικό σου σε δικό σου άνθρωπο ή της εμπιστοσύνης σου, ώστε να δώσεις χώρο στους νέους. Αλλοι δεν το αντέχουν και φτάνουν σε σημείο να έχουν 10, 20 ακόμα και 30 σκυλιά κατά καιρούς μαζί με τα κουτάβια. Αναγκαστικά δίνεις, αλλά δεν μπορείς να μην κρατήσεις κιόλας. Για αυτο το 1 ή 2 θα κάνεις την γέννα.
Οσα περισσότερα τα σκυλιά τόσο μεγαλύτερος ο χώρος που απαιτείται και όλα αυτά αυξάνουν αναλογικά. Εκεί μετά αρχίζουν τα δύσκολα...

εκει που λες ποιο απο τα 2 εχει τα καλυτερα στοιχεια.. θελεις να πεις οχι στο συνολο 5, στα 2 !
ωραια στα 2 το ενα ειναι καλυτερο.. αρα και το αλλο θα το <<δωσεις>> (γενικα λεω ε)
Επιλέγεις ποιό από τα 2 συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που θες.
Το άλλο το δίνεις και πολλές φορές αυτό είναι το show dog κάποιου άλλου, αν έχει φυσικά τα απαιτούμενα στοιχεία. Εχει συμβεί σκύλος που δόθηκε και ήταν η 2η ή η 3η επιλογή του εκτροφέα να εξελιχθεί σε κύκνο έναντι της πρώτης επιλογής που δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν. Για αυτό όσο περισσότερο μένουν, με τόση μεγαλύτερη ασφάλεια επιλέγεις - σαν εκτροφέας.

αρα οταν θελεις να αγορασεις ενα καθαροαιμο σκυλο πας προς το τελος !
Ναι. Αλλωστε το κοινό πιο πολύ προσανατολίζεται σε πετ σκυλάκια και όχι κάτι εκθεσιακό. Εκτός αν γνωρίζεις και ενδιαφέρεσαι για show dog οπότε το κάνεις σαφές εξαρχής στον εκτροφέα και σε έχει στα υπόψιν. 1η επιλογή την ξεχνάς εκτός αν δεν εκτρέφει ο συγκεκριμένος για το αστέρι του, αλλά για την τσέπη του. Εκεί αγέννητα τα κλείνεις.