Επιθετικότητα...

Nocturna

Member
5 Απριλίου 2016
5
0
38
Καλησπέρα σας!! Είμαι νέο μέλος εδώ και νέος ιδιοκτήτης σκύλου οπότε θέλω τη συμβουλή σας! Εχω εδώ και ενα χρόνο ένα γκριφόν με μαλτέζ ( ενός έτους). Είναι αρκετά κοινωνικός, έξυπνος, φοβιτσιάρης και θεωρώ ότι τον έχουμε κακομάθει ( οικογενειακώς). Είχαμε το εξής περιστατικό τον είχα πάει για κούρεμα και ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία, όταν γυρίσαμε σπίτι ήταν πολύ ήσυχοςκαι ήθελε αγάπες. Συνήθως δεν τοαν αφήνουμε να κοιμάται πάνω στα κρεββάτια μας ( εκτός από κάτι μουλωχτά που κάνει :giggle:) αλλά εκείνες τις μέρες τον αφήναμε. Μια από αυτές τις φορές, κατά τη διάρκεια της νύχτας ήθελεε να μπεί στο μαξιλάρι μου και εγώ τον έσπρωξα και μου επιτέθηκε. Του έβαλα τις φωνές και τον τιμώρησα..Από έκεινο το σημείο και μετά εγώ εχώ γίνει πιο αυστηρή μαζί του για να του δείχνω ποιο είναι το αφεντικό αλλά τον βλέπω πιο επιφυλακτικό απέναντι μου. πχ πηγά να τον πιάσω από το λουράκι στο λαιμό και μου γρύλισε ( Δε μου το είχε κάνει ποτε αυτό πριν:() Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ!! :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ένας από τους λόγους που χρειάζεται να είμαστε συνεπείς στο τι επιτρέπεται στο σκύλο και τι όχι, είναι και αυτός. Τι τιμωρία χρησιμοποίησες; Εάν του τις έβρεξες, είναι λογικό να είναι επιφυλακτικός απέναντί σου.
Χρειάζεται να αποφασίσεις τι του επιτρέπεται και τι όχι και να είσαι συνεπής σε αυτά. Αν είναι σκύλος που επιζητά την ανθρώπινη παρουσία, μια τιμωρία θα μπορούσε να είναι η απομόνωση σε κάποιο χώρο χωρίς εσάς κάθε φορά που παραβιάζει τους κανόνες. Μου δίνει την αίσθηση ότι νομίζει πως είναι ο αρχηγός. Αν ισχύει αυτό, χρειάζεται να πάρεις την αρχηγία.

Nocturna

Member
5 Απριλίου 2016
5
0
38
Ευχαριστώ για την απάντηση orilis! Τον χτήπησα με μια εφήμερίδα και παράλληλα φώναζα. Μετά τον απομόνωσα από τα δωμάτια. Σίγουρα έχει γίνει πιο επιφυλακτικός. Τώρα θα πρέπει να καλμάρω την καταστάση και μέτα να του επιβληθώ ή θεωρείς πρέπει να θέσω κατευθείαν όρια?

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Βασικά το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ξανακερδισεις την εμπιστοσύνη του. Αν δεν σε εμπιστεύεται ο σκύλος σου δεν θα έχετε αρμονική συμβίωση.
Επιβολή δεν σημαίνει ξύλο και φωνές.

• Like
Reactions: Orilis

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα,:)
Αν επιτρέπεται, να δώσω ι εγώ μιά συμβουλή...

...νέος ιδιοκτήτης σκύλου...
...εδώ και ενα χρόνο ένα γκριφόν με μαλτέζ (ενός έτους)....
...θεωρώ ότι τον έχουμε κακομάθει (οικογενειακώς)...
...Συνήθως δεν τον αφήνουμε να κοιμάται πάνω στα κρεββάτια μας... αλλά εκείνες τις μέρες τον αφήναμε...
...εγώ τον έσπρωξα και μου επιτέθηκε...
...Του έβαλα τις φωνές και τον τιμώρησα...
...για να του δείχνω ποιο είναι το αφεντικό...
...πήγα να τον πιάσω από το λουράκι στο λαιμό και μου γρύλισε...
...Δε μου το είχε κάνει ποτε αυτό πριν...
...Τον χτήπησα με μια εφήμερίδα και παράλληλα φώναζα...
...Τώρα θα πρέπει να καλμάρω την καταστάση και μέτα να του επιβληθώ ή θεωρείς πρέπει να θέσω κατευθείαν όρια?
καλός, επαγγελματίας (που να τον ξέρει, έστω, η μάνα του!) Ε-Κ-Π-Α-Ι-Δ-Ε-Υ-Τ-Η-Σ