Επιθετικός σκύλος

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
η χρηση του κλουβιου με τον τροπο που την κανετε (σας ειπαν να την κανετε) λειτουργει μονο σε περιπτωσεις νορμαλ σκυλων ,ετσι ωστε να μαθουν συγκεκριμενο χωρο που να "αυτοπεριοριζονται" απο καποια στιγμη και μετα...

στην δικη σας περιπτωση λειτουργει εντελως αναποδα,γι αυτο και ο σκυλος αγριεψε μολις πηγε ο θανασης να κλεισει την πορτα,διοτι εκεινη την στιγμη μονο αισθανθηκε περιορισμο...σε τετοιες περιπτωσεις,σαν του μαρλευ,το σκυλι οποτε μπαινει στο κλουβι κλεινεται και η πορτα...αυστηρα και για οσο καιρο χρειαστει μεχρι να συνελθει το ζωο...

το παραπανω το εγραψα εντελως ακαδημαικα,διοτι στην δικη σας περιπτωση σωτηρια δεν υπαρχει μια και μονο ο θανασης ασχολειται και οτι φτιαχνει αυτος ,χαλανε οι υπολοιποι,οπως σωστα ειπε και ο τασος...

δωστε τον...δεν θα εχει καλη εξελιξη αυτη η ιστορια ,διοτι καποια στιγμη θα επιτεθει και η ζημια που θα κανει μπορει να αποβει ακομη και μοιραια για το μελος που θα την δεχθει και στην συνεχεια το σκυλι θα δει τα ραδικια αναποδα απο ενεσουλα...αυτο για να πουμε τα πραγματα οπως ακριβως εχουν...

απο το να τραυματιστει σοβαρα η ακομη και θανασιμα μελος της οικογενειας σας και στην συνεχεια και το σκυλι κατι που θεωρω πλεον σχεδον σιγουρο,καλυτερα να δωθει ακομη κι αν το ρισκο ειναι μεγαλο εκει που θα δωθει αναφορικα με την πιθανη καλη η μη ζωη του η ακομη και θανατωση του...

εχουμε πλεον ξεφυγει νομιζω απο την απολυτη ευζωια του σκυλακου ως προτεραιοτητα...ανεξαρτητως υπαιτιοτητας η κατασταση ειναι αυτη που ειναι και θεωρω οτι αρκετα εχετε ρισκαρει με την σωματικη σας ακεραιοτητα...

ως τσοπανοσκυλο θα λειτουργησει μονο στην περιπτωση που θα εχει ο τσοπανης αγελη σκυλων με αρχηγο τσαμπουκαλεμενο,ο οποιος θα τον βαλει σε ταξη...εαν ειναι μονος του στανταρ θα μαλακιστει...

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
κατά τη γνώμη του εκεί θα ηρεμήσει διότι αυτός είναι ο ρόλος του να φυλάει το κοπάδι.
πιο κοπαδι ???? ποιος ρολος του ??? πως θα τον μαθει αυτο τον ρολο ???

σε κοπαδι ενα ποιμενικο (σκυλι με συγκεκριμενο χαρακτηρα, οχι απλα κατι που γαυγιζει/δαγκωνει) 'μπαινει' ενω υπαρχουν αλλα εμπειρα σκυλια απο κουταβι. μαθαινει να ζει ηρεμα με τα ζωα ΤΟΥ, να μην τα τρομαζει, να μην τους επιτιθεται. και ταυτοχρονα αρχιζει να αντιγραφει συμπεριφορες των αλλων σκυλων του κοπαδιου. παραλληλα το παρακολουθει απο κοντα ο τσοπανος και αν δειξει επιθετικοτητα ή παιξει εντονα με τα προβατα, το απομακρυνει. και μιλαμε για κουταβακι. μηνων.

σκυλι που αντιδρα βιαια/απροβλεπτα με ανθρωπους δικους του και θα βρεθει αναμεσα σε κοπαδι με αθωα ζωακια ???

ο μαρλευ δεν βγαζει επιθετικοτητα μονο με ξενους.
αλλο το 'φυλακας οτι να'ναι', 'σκυλι που γαυγιζει-τραμπουκιζει-φωναζει' και αλλο το 'θα φυλαει ζωα'.

ζητω συγνωμη που ισως κρινω τοσο αυστηρα χωρις να ξερω λεπτομεριες. αλλα ειλικρινα ειναι πιο ευκολο ο μαρλευ να ζησει λυτος ολη μερα σπιτι σας χωρις να πειραξει κανεναν παρα να συμβιωσει με κοπαδι. αμφιβαλω και αν θα μεινει κοντα στο κοπαδι καταρχας ή αν θα το σκασει με το που θα βρεθει σε ανοιχτο μερος και θα ειναι συντομα ενα επιθετικο αδεσποτο.

ισκεντερ, για να τον βαλουν σε ταξη τα αλλα σκυλια του κοπαδιου θα πρεπει να υπαρχουν και να εχουν αυτη τη δυνατοτητα. στην 'εξωτικη' αναβυσσο θα παει. οχι σε κοπαδι με 500 προβατα και 20 σκυλια στην πινδο...

Last edited:

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
ισκεντερ, για να τον βαλουν σε ταξη τα αλλα σκυλια του κοπαδιου θα πρεπει να υπαρχουν και να εχουν αυτη τη δυνατοτητα. στην 'εξωτικη' αναβυσσο θα παει. οχι σε κοπαδι με 500 προβατα και 20 σκυλια στην πινδο...

Στην Πινδο δεν υπάρχει λόγος να πάει γιατι εκει δεν μπορει να εργαστεί.
Και αφου υπάρχουν πολλές επιλογές στην Αττική ή την Σαλονικη όπου τα σκυλιά στα κοπάδια
υπαρχουν απλά για να υπάρχουν και δεν κάνουν καμία εξειδικευμένη εργασία το βρίσκο
καλήτερο απο μάντρα η βιοτεχνικό χόρο όπου υπάρχει περίπτωση να συναντά τακτικά κόσμο.
Τα πρόβατα στην αρχή θα τα κυνηγήσει αλλα σύντομα θα καταλάβει οτι δεν ειναι εχθρός ή
παιχνίδι. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα πειράξει.

Σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα τρία μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να ανταποκριθουν
στην εκπέδευση-χαλιναγώγηση του σκυλου. Συν το οτι οι γονείς λείπουν για μεγάλα χρονικά
διαστήματα μας δίνουν δυο συμπεράσματα: ή ο Μάρλεϊ θα την βγάζει όλη μέρα στο κλουβί
ή θα ξεσπάσει πολυ άσχημα σε κάποιον που μένει πίσω. Και επειδή δύσκολα θα βρεθεί οικογενια
(ή μαλον απίθανο) προτού έρθουν τα χειρότερα να παει στα πρόβατα θα ειναι καλήτερο και
για αυτόν.

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
και αφου τα κυνηγησει και τον κυνηγησει και ο τσοπανης μετα θα αποφασισει οτι θα ζουνε ειρηνικα μαζι και θα τα προστατευει κιολας... μακαρι αλλα δεν το βλεπω.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λοιπον...επειδη τυγχανει να χω διπλα μου,να γνωριζω κλπ βοσκους,κοπαδια,ποιμενικα κλπ κλπ καταρχας τα σκυλια αυτα ζουν στην στανη μαζι με τα ζωα (η οποια στανη δεν ειναι διπλα στο σπιτι του βοσκου ετσι?συνηθως ειναι στου διαολου το κερατο,αλλος τα αφηνει ελευθερα αλλος τα αλυσοδενει περιμετρικα της στανης,αναλογα τα γουστα...) τα σκυλια αυτα βγαινουν μονο για να συνοδεψουν το κοπαδι κ τον βοσκο 2-3 φορες τη μερα (οσες τεσπα πανε να βοσκησουν) στα σκυλια αυτα ειθιστε να πετανε ενα ξεροκοματο κ σε μια κατσαρολιτσα να τους βαζουν κ λιγο νερο (γιατι ετσι μεγαλωσαν γενιες επι γεννεων τσοπανοσκυλα κ δε παθαν απολυτως τιποτα ?!?!? τωρα απο ποτε ειναι το ξεροκοματο ή απο ποτε το νερο ειναι αλλη ιστορια) για τυχον αλλες περιποιησεις δε το συζητω,μη φανταστει κανεις οτι θα κανει εμβολια (κ αν κανει θα του τα κανει ο ιδιος ο βοσκος οποτε το θυμηθει,εαν το θυμηθει,οπως μπορει εαν μπορει...) ενδοπαρασιτωση,εξωπαρασιτωση αστο να παει στα κομματια κ αν ου μη γεννητω συμβει κατι εκτακτο εε αμα την βγαλει την εβγαλε γιατι στην τελικη σκυλι ειναι κ μαλιστα εργασια,αυτο ειναι το "καθηκον" του να ζει κ να πεθαινει για το κοπαδι...
Φυσικα η καραμπινα ειναι το πιο ευκολο ολων...εχω ακουσει να πυροβολουν σκυλι κυνηγετικο πανακριβο μονο κ μονο επειδη αναζητησε χαδι απο αγνωστο...κ εχασε το...drive του...χμ χμ...
Θα πω κατι αλλο...περαν το ταιραστιο λαθος του να τα αναλαβει ολα ο κ.Θανασης κ αυτος να φτιαχνει κ οι αλλοι να χαλανε...το λαθος κατεμε ξεκιναει απτην κουταβισια περιοδο ακομη...γιατι οταν ειναι κουταβι κοιτας οχι μονο να χτισεις γερες βασεις μια υγιους σχεσης εμπιστοσυνης,αγαπης κ αφοσιωσης αλλα με οποιο τροπο επιδεχεται το καθε σκυλι να του διδαξεις κ ποιος ειναι στην κορυφη της ιεραρχειας...εγω ειμαι γυναικα ετσι?η Ηρα ειναι κοντα 40 κιλα κ ο χειριστης της ειμαι εγω...περαν οτι της εμαθα απο νωρις τι επιτρεπεται κ τι οχι η Ηρα ΔΕΝ ξερει την δυναμη της,κ το προτιμω ετσι...ΑΛΛΑ γνωριζει οτι στην οποια ανυπακοη της θα υπαρξουν κυρωσεις αναλογα την βαρυτητα της καθε καταστασης (σημειωτεον ουδε ποτε εχω ακουμπησει χερι πανω της...αν κ δεν ειμαι εναντια σαυτο,πιστευω οτι ειναι αναλογα το σκυλι) τι θελω να πω μαυτα?θεωρω οτι δεν βαλατε ΟΡΙΑ στο σκυλι σας (ολοι μαζι ενωμενοι) δεν του μαθατε να πειθαρχει κ ειναι φυσικο κ επομενο να αντιδραει ετσι...επισης πιστευω οτι ο Μαρλευ ειναι ενα υπερβολικα στρεσαρισμενο κ ναι για οχι φοβικο σκυλι...το πιο πιθανο ειναι οτι κατι στιγμη κατι,καποιος τον στρεσαρε,τον φοβισε κ αυτος γρυλισε η εκανε μαρς κ ως εκ θαυματος αυτο το κατι ο καποιος υποχωρησε ΑΡΑ κ γω σαν Μαρλευ θα σκεφτομουν αυτοματα "ωραια,οποτε οποτε κατι με αγχωνει,με φοβιζει,δε το γουσταρω βρε αδελφε εγω θα γρυλιζω κ θα κανω μαρς κ αυτος τσουπ θα εξαφανιζετε..." κ στην πορεια αυτη η συμπεριφορα κλιμακωθηκε κ εφτασε εκει που εφτασε...

Chris75

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
20
0
Θα ήθελα να δω την κατάληξη του σκυλιού όταν... γρυλίσει σε τσοπάνη ! Δεν θα καταλάβει τι το βρήκε...
Κακά τα ψέμματα, το σκυλί είναι προβληματικό, και προέχει η ευζωϊα της οικογένειάς σας απ' αυτή του ζώου.
Υπόψιν ότι ένα σκυλί αυτού του μεγέθους μπορεί να προκαλέσει αρκετά μεγάλη ζημιά σε κάποιον-α όταν το επιθυμήσει ή στριμωχτεί. Αν δεν το πιστεύετε ρωτήστε έναν χειρουργό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο νοσοκομείο.
Έπρεπε να τεθούν απ' την αρχή οι βάσεις και ήθελε στιβαρό-ανδρικό χέρι, τώρα πλέον είναι τελειωμένη ιστορία.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Τοσο πολυ τον φοβοντουσαν οι κορες σας που δεν τον ταισαν??
Πως να ειναι ηρεμος ενας σκυλος οταν τον αντιμετωπιζουν σαν μπαμπουλα??
Δεν ξερω αν ο τσοπανης ειναι η λυση αλλα πρεπει να φυγει γρηγορα και απο το δικο σας σπιτι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Διαβαζοντας το τελευταιο ποστ του Θαναση, μου δημιουργηθηκε μια απορια:
Ο σκυλος αν δεν ειναι φουλ ταισμενος κ χορτατος (δεν εννοω να μεινει νηστικος 48ωρες φυσικα) ειναι ποιο "μαλακος" η ειναι ο ιδιος ακριβως??

Εχετε διαπιστωσει καποια σχεση αναμεσα στις επιθεσεις του κ στο ποσο καλοταισμενος ειναι???

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
ξερω οτι αυτο που θα πω ακουγεται πολυ "αμερικανιά" αλλα το ενδεχομενο να αποκτησετε ενα διαδρομο και να κανει μια ωεα την μερα πορεια εκει πανω ο Μαρλευ (εξτρα απο τις βολτες του) το σκεφτηκατε? Ισως βοηθησει στην εκτονωση του!

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Κάνεις λάθος Τάσο.
Μπορώ να του πάρω το κεφάλι, έμαθα να το κάνω και κάθεται ΠΑΝΤΑ σούζα.
Αγριέυει εντελώς άσχετες ώρες και χωρίς καμιά εμφανή αιτία.

Επειδή από τα γραφόμενα σου βλέπω ότι έχεις γνώση και εμπειρία:
Πως θα το έβλεπες να τον πάρεις εσύ σαν δοκιμή για τις δυό βδομάδες που θα λείψουμε?
Για να δούμε αν έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις και αν μπορείς να τον στρώσεις.
Φυσικά τα έξοδα του θα καλυφθούν από μένα.

Έχεις τέτοια δυνατότητα και πρόθεση?
Διαβασα και τις 35 σελιδες του θεματος της κορης σας (και δικου σας βεβαιως) και προσωπικα οι λογοι που το σκυλι σας συμπεριφερεται ετσι κατ εμε ειναι οι εξης.
1)Ο σκυλος ανατραφηκε ουσιαστικα απο μια απειρη κοπελα που το μονο που ηθελε να δωσει στο ζωο ηταν αγαπη, ενω παραλληλα με αυτο επρεπε να του δωθει πειθαρχια ετσι ωστε ο σκυλος να μπορει να στηριχτει καπου ,τωρα ψαχνει ακομα να βρει τον αρχηγο της αγελης του.
2)Ο σκυλος ηταν περιορισμενος σε κλειστο χωρο.Οι βολτες (κατα τη ταπεινη μου γνωμη) ειναι μια σταγονα ελευθεριας , ο σκυλος οταν ειναι μεγαλος και ενεργητικος χρειαζεται συνεχως εκταση για να εκτονωνεται.Το κλουβι πιστευω οτι χειροτερευει την κατασταση...κακως το προτεινε ο εκπαιδευτης.
3) ο σκυλος στειρωθηκε...(δεν ξερω πως θα το παρουν τα υπολοιπα μελη αλλα σιγουρα επηρρεασε την ηδη περιεργη συμπεριφορα του αρνητικα...

Εχει περασει καποιος καιρος απο το τελευταιο σας ποστ και παρολλο που ηδη αποκτησα ενα πανεμορφο ροτβαιλερακι (ενω εχω και αλλα σκυλια) και ειμαι επιφορτισμενος με την ανατροφη του θα ηθελα να μαθω την καταληξη του σκυλου ,εαν δεν εχει δοθει θα ηθελα να συζητησουμε πως μπορω να τον υιοθετησω (το μοναδικο προβλημα σε αυτο ειναι οτι ειμαι αρκετα μακρια) και να ειστε σιγουροι οτι θα περασει φανταστικα μαζι μου και οτι δεν θα εχουμε κανενα προβλημα καθοσον εχω αντιμετωπισει ποιο δυσκολα σκυλια.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Διάβαζα, αλλά δεν σχολίασα. Κρίμα το σκυλί! Εκεί που του χαμογέλασε σαν κουτάβι η τύχη, οι ίδιοι που του την χάρισαν,την ανέτρεψαν. Το πιθανότερο είναι, το ενδιαφέρον τους να ήταν πραγματικό, αλλά οι χειρισμοί τους δραματικά λανθασμένοι. Παιχνίδι,που δεν ήξεραν τις οδηγίες χρήσης!

Thanassis

Active Member
30 Αυγούστου 2013
33
2
Π. Φάληρο
Εχει περασει καποιος καιρος απο το τελευταιο σας ποστ και παρολλο που ηδη αποκτησα ενα πανεμορφο ροτβαιλερακι (ενω εχω και αλλα σκυλια) και ειμαι επιφορτισμενος με την ανατροφη του θα ηθελα να μαθω την καταληξη του σκυλου ,εαν δεν εχει δοθει θα ηθελα να συζητησουμε πως μπορω να τον υιοθετησω (το μοναδικο προβλημα σε αυτο ειναι οτι ειμαι αρκετα μακρια) και να ειστε σιγουροι οτι θα περασει φανταστικα μαζι μου και οτι δεν θα εχουμε κανενα προβλημα καθοσον εχω αντιμετωπισει ποιο δυσκολα σκυλια.
Καλημέρα φίλε μου.
Δεν έχει αλλάξει κάτι στην κατάσταση του Μάρλευ.
Μετά τα πολλά ποστ που απέτρεπαν την επιλογή της στάνης, έχουμε αφήσει πιο πίσω αυτή τη λύση.

Χαίρομαι για το ενδιαφέρον που έδειξες.
Καταλαβαίνω ότι έχεις χώρο για ένα μεγαλόσωμο σκύλο όπως ο δικός μας και πως έχεις την εμπειρία να τον χειριστείς.
Θα χαρώ να μιλήσουμε για την δυνατότητα να τον υιοθετήσεις - η απόσταση δεν θα είναι πρόβλημα.

Thanassis

Active Member
30 Αυγούστου 2013
33
2
Π. Φάληρο
εχουμε κανενα νεο?
Δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να επικοινωνήσουμε με τον Kouros.
Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε τις επόμενες μέρες, μια που είμαστε και πάλι στην Αθήνα.

Να αναφέρω ενημερωτικά ότι το τελευταίο διάστημα ο Μάρλεϋ είναι γενικά πιο ήρεμος και δεν είχαμε πρόβλημα με ανεξήγητες αγριάδες.
όλα αυτά ενώ όσο λείπουμε εγώ και η Κούλα, τα κορίτσια τον έχουν εκτός κρέϊτ μόνο μέσα στο σπίτι και το μπαλκόνι.
Φοβούνται πως στο δρόμο δεν θα μπορέσουν να τον κουμαντάρουν.
Δηλαδή βόλτα τον βγάζω μόνο εγώ.

Στη βόλτα είναι επίσης πιο ήρεμος και τελικά είναι ωραίος ο μπαγάσας. Άρχοντας ... ;)

Αγριεύει μόνο σε άλλα σκυλιά, αν βρεθούν κοντά του.
Και σε ανθρώπους φυσικά αν βρεθούν σε απόσταση μικρότερη από 3-4 μέτρα, αλλά αφ' ενός δεν τον αφήνω να πλησιάσει (αλλάζω κατεύθυνση), αφ ετέρου μπορώ και τον ελέγχω πολύ εύκολα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
3) ο σκυλος στειρωθηκε...(δεν ξερω πως θα το παρουν τα υπολοιπα μελη αλλα σιγουρα επηρρεασε την ηδη περιεργη συμπεριφορα του αρνητικα...
Που στηριζόμενος το λες αυτό; Μπορείς να το αναλύσεις λίγο;

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Δεν ηρεμησε ξαφνικα μονος του ο σκυλος θεωρω...
Εσεις αλλαξατε γιατι μπηκατε στην διαδικασια να τον δωσετε και ηρεμησατε οτι αυτο το "προβλημα" θα λυθει σε λιγο.
Τον λογο μπορει να μην τον ξερει ο σκυλος αλλα νιωθει οτι κατι αλλαξε και ηρεμησε και αυτος.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Που στηριζόμενος το λες αυτό; Μπορείς να το αναλύσεις λίγο;
Υπάρχουν περιπτώσεις με επιθετικότητα όπου η στείρωση πράγματι επηρεάζει αρνητικά. Αλλά όχι στον συγκεκριμένο τύπο επιθετικότητας (που απ'ό,τι έχω καταλάβει είναι προσβλητική και όχι αμυντική)

• Like
Reactions: l.Kyveli and vas