Επιθεση σκυλων!!

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
http://www.koe.gr/index.php/el/greekbreeds/ellinikos-poimenikos
δεν σας αρεσει η γνωμη μου δειτε αυτο απο τον κοε ..
ενα ημιαιμο σκυλι ναι μπορει να εχει πολλες ρατσες μεσα αλλα οταν σε ρωτανε τι ρατσα ειναι λες τις 2 που φαινονται ...
δεν μπηκα για να διδαξω κανεναν μπηκα να δωσω απλοχερα τις οποιες γνωσεις , εμπειριες εχω ... και απο την πρωτη στιγμη με αρπαξατε και ολο αυτο γιατι ?? γιατι γραφω οτι ειμαι βοηθος κτηνιατρου .. συγνωμη που το εχω σπουδασει δεν ηξερα οτι θα ενοχλησει τοσο πολυ .. κραταω ολες τις γνωμες και ολες τις αποψεις , γνωμες , εμπειριες αυτο δεν σημαινει οτι θα τα καταπιω αμασητα ομως ... αν ειναι σωστα τα κραταω αν πιστευω οτι κατι μπορει να ειναι λαθος το ψαχνω ...αλλα δεν μπορειτε σε καμια περιπτωση να μου την λετε για την αποψη μου ποσο μαλλον με ειρωνικο υφος ..
πιστευει καποιος πως αυτα που λεω ειναι λαθος ? ας μου πει εγω πιστευω αυτο αυτο και αυτο ... η ξερω οτι ισχυει αυτο .. τοσο δυσκολο ειναι ?? αλλα οχιιι η ειρωνια και η κοροιδια πανω απο ολα σε αυτο το forum !!! τι να πω ... εχω σηκωσει τα χερια ψηλα !!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ας μου πει εγω πιστευω αυτο αυτο και αυτο
Εγω πιστεύω, πως δεν είναι ορθό να κρίνεις τον χαρακτήρα μιας φυλής βλέποντας μια μονάδα, έστω κι αν ο σκύλος σου είναι τελείως τελείως ΤΕΛΕΙΩΣ καθαρόαιμος.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
πιστευει καποιος πως αυτα που λεω ειναι λαθος ? ας μου πει εγω πιστευω αυτο αυτο και αυτο ... η ξερω οτι ισχυει αυτο .. τοσο δυσκολο ειναι ?? αλλα οχιιι η ειρωνια και η κοροιδια πανω απο ολα σε αυτο το forum !!! τι να πω ... εχω σηκωσει τα χερια ψηλα !!
Νομίζω ότι αυτο γίνεται κυριως.
πχ. "Κρίνοντας απο τον ημίαιμο μου σκύλο, τα τσοπανόσκυλα είναι ετσι..." είναι μια φραση χωρίς νόημα. Απορώ πως δεν το αντιλαβάνεσαι αυτό.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Νομίζω ότι αυτο γίνεται κυριως.
πχ. "Κρίνοντας απο τον ημίαιμο μου σκύλο, τα τσοπανόσκυλα είναι ετσι..." είναι μια φραση χωρίς νόημα. Απορώ πως δεν το αντιλαβάνεσαι αυτό.
αρα γενικα πιστευεις πως οτι και αν πω ειναι λαθος...γιατι εγω γενικα το εγραψα αυτο !! δεν εννοουσα οτι επειδη ο σκυλος μου ειναι ετσι αλλα επειδη αν διαβασεις για τα τσοπανοσκυλα ετσι ειναι .. ετυχε να ειναι ο σκυλος μου ημιαιμος τσοπανης και ο χαρακτηρας του με καποιες εξαιρεσεις ειναι ετσι .. αρα ειπα την γνωμη μου σε σχεση με τον σκυλο μου .. το κακο δεν μπορω να βρω ποιο .. ειναι .. και τελος παντων το σταματαω εδω δεν υπαρχει λογος να συνεχιστει ολο αυτο ...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
αν διαβασεις για τα τσοπανοσκυλα ετσι ειναι
"ειναι νευρικα ναι ........αμα κλεισει το σαγονι δεν ανοιγει "

Για βάλε κανα λινκ που περιγράφει το παραπάνω...για ποια τσοπανόσκυλα απ όλα ισχύει αυτό?
Πχ...για τον ΕΠ που έβαλες το λινκ του προτύπου απ τον ΚΟΕ δεν λέει τίποτα τέτοιο

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
ενα ημιαιμο σκυλι ναι μπορει να εχει πολλες ρατσες μεσα αλλα οταν σε ρωτανε τι ρατσα ειναι λες τις 2 που φαινονται ...
Οταν σε ρωτανε, αν σεβεσαι τον εαυτο σου κ το σκυλο σου λες "ημιαιμο" η στην επεξηγηματικη εκδοχη "ημιαιμο που μοιαζει με....."
Οτιδηποτε αλλο ειναι πολυ χειροτερο απο το να μην πεις τιποτα, γιατι απλα ειναι λαθος πληροφορια προς αυτον που ρωταει.

Επισης μιας κ εχεις σπουδασει οτιδηποτε σχετικο με το θεμα σκυλος, θα επρεπε να ξερεις οτι ο σκυλος ειναι πολλα περισσοτερα απο αυτα που φαινονται, και οτι αυτα που φαινονται ειναι ενα ελαχιστο μερος απο τις φυλες η αλλα ημιαιμα εχουν διασταυρωθει στην πορεια....

...αλλα δεν μπορειτε σε καμια περιπτωση να μου την λετε για την αποψη μου ποσο μαλλον με ειρωνικο υφος ..
Δεν νομιζω οτι σε κοροιδεψε η οτι σε ειρωνευτηκε κανεις εδω..... Μαλλον στα ισα σου την λενε απλα δεν σου αρεσει αυτο που σου λενε.

Σαν γενικοτερο συμπερασμα κρατα αυτο που σου ειπε η @betty coltrane μην βγαζεις γενικοτερα συμπερασματα φυλων απο τον ημιαιμο σκυλο σου......

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
αρα γενικα πιστευεις πως οτι και αν πω ειναι λαθος...γιατι εγω γενικα το εγραψα αυτο !! δεν εννοουσα οτι επειδη ο σκυλος μου ειναι ετσι αλλα επειδη αν διαβασεις για τα τσοπανοσκυλα ετσι ειναι .. ετυχε να ειναι ο σκυλος μου ημιαιμος τσοπανης και ο χαρακτηρας του με καποιες εξαιρεσεις ειναι ετσι .. αρα ειπα την γνωμη μου σε σχεση με τον σκυλο μου .. το κακο δεν μπορω να βρω ποιο .. ειναι .. και τελος παντων το σταματαω εδω δεν υπαρχει λογος να συνεχιστει ολο αυτο ...
Δε σε ξερω @Ioanna93 και ειναι νομιζω η πρωτη φορα που σου απαντω.
Ειμαι μεγαλυτερη σου και στο φορουμ αρκετα χρονια πριν απο σενα αλλα με τετοια σιγουρια σαν τη δικη σου, δε νομιζω να γραψω ποτε. Προτιμω να διαβαζω πιο πολυ απ οτι να γραφω. Σε αυτο νομιζω αντιδρα ο κοσμος. Θινκ αμπαουτ ιτ.

Σορρυ για το προσωπικο μηνυμα.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
μια απλη παρατηρηση για οσους δεν θελουν να διαβασουν τις 20 σελιδες στο αλλο θεμα...
ο ποδηλατης δεν ειναι τυχαιος ποδηλατης...
τυγχανει να ειναι επισημος εκτροφεας της αυτης φυλης...
μπα, δεν είναι αστυνομικός που λέει στο βιντεο?
είναι εκτροφέας και με το που βλέπει τα σκυλιά να έρχονται τρέχοντας από μακρυά (τα οποία στην αρχή έρχονται σχετικά ήρεμα) βάζει αυτές τις αγριοφωνάρες? εγώ ένα χρόνο έχω σκύλο και ξέρω οτι αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου γιατί τους μεταδίδεις τον φόβο σου. αυτό, βασικά το ήξερα από παιδί. Δείτε το βιντεο προσεκτικά στην αρχή, πως αρχίζει ο καβγάς. Πως είναι τα σκυλιά στην αρχή και πως γίνονται στην πορεία.
του λέει το παλικάρι στο τέλος "να μη φωνάζεις μόνο, αυτό θέλει" και απαντάει " τι? να κάτσω ήσυχα? θα με είχανε φάει κιόλας!!"
δεν κρατιέμαι, θα σχολιάσω και το φαλοκρατικότατο "αν ήταν γυναίκα θα την είχανε φάει ζωντανή!!" ενώ εσύ φίλε έβαλες τα @ρχ!8ι@ σου μπροστά και σώθηκες!!!
συγνώμη, αλλά εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που εξόργισε τα σκυλιά. και όχι δεν περιμένω από όλους να ξέρουν τι κάνουμε όταν δούμε σκύλο, αλλά το περιμένω από κάποιον που πάει μονάχος του ποδήλατο σε τέτοιο μέρος. Που πας ξυπόλυτος στα αγκάθια?
τι μπορούσε να κάνει? πρώτον αναστροφή και πίσω, αν φοβάσαι τόσο πολύ δεν πας πάνω στον εχθρό. Τα σκυλιά την περιοχή τους φυλάνε. Αν απομακρυνθείς, γραμμένο σε έχουνε.
Θες να περάσεις? Κατέβα από το ποδήλατο και κάτσε εκεί. Κάποια στιγμή θα έρθει ο τσοπάνος. Δεν ήρθε? Άστα να σε μυρίσουνε, πάρε το ποδήλατο στο χέρι (τα άτιμα τα ποδαράκια όταν κάνουν πεντάλ είναι πολύ προκλητικά!) πέρνα ανα μεσα τους και απομακρύνσου.
και ναι, έχω περάσει έτσι μέσα από αγέλη.

• Like
Reactions: Aslan and Estranged

nas

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
69
270
@nas σε πιστευω αλλα πρεπει να εισαι βουδιστης μοναχος για να καταφερεις να εισαι ψυχραιμος σε τετοια κατασταση. Τοσα πραγματα μπορουν να πανε λαθος οταν μιλαμε για τοσα πολλα σκυλια. Ενα να ειναι πιο νευρικο πχ.
Οταν βρεθηκαμε (εγω και η ανιψια μου δηλαδη εγω η εμπειρη της υποθεσης...:confused:) με τρια σκυλια στο βουνο με 2-3 τσοπανια, η πρωτη σκεψη που εκανα ηταν να λυσουμε τα δεμενα σκυλια για να ειναι ελευθερα να την κανουν πιο γρηγορα.
Τελικα δε χρειαστηκε γιατι σταματησαν να πλησιαζουν. Φανταστηκα (ισως κανω και λαθος) οτι ημασταν εκτος των οριων του χωρου τους και ο πανικος που δημιουργουσαν ηταν απλως 'μην τολμησετε να πλησιασετε'.
Το μονοπατι πηγαινε προς αυτα οποτε βγηκαμε απο το μονοπατι. Μεγαλη ταλαιπωρια αλλα δεν μου περασε καν ιδεα να πλησιασω προς τα σκυλια. Σωστη αποφαση δεν ηταν;

Ειναι εντυπωσιακο παντως ποσο καλα κανουν τη δουλεια τους και τιποτα παραπανω.

@betty coltrane Αν έχεις λύσει τις απορίες σου ως προς το τί πρέπει να κάνεις και κυρίως γιατί, η ψυχραιμία έρχεται μόνη της. Και στο λέω εγώ που είμαι εκ φύσεως αγχωτικός και νευρικός (μάλιστα αυτός είναι και ένας απ'τους λόγους που άρχισα να ασχολούμαι). Στην περίπτωσή σου, εφόσον δεν ήσουν σίγουρη φυσικά και πήρες την σωστή απόφαση.

Θέλω να πω πως όλες οι εμπειρίες και οι γνώμες είναι σεβαστές από εμένα και δεν έχω σκοπό να επιμείνω σε κάτι. Όσα έγραψα θέλω να πιστεύω πως είναι ξεκάθαρα, απο εκεί και πέρα ισχύει ανοιχτή πρόσκληση για όποιον ενδιαφέρεται. :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
για το ιδιο ακριβως βιντεο εχουν γραφτει 20 σελιδες....
γιατι δεν τις διαβαζετε κι απλα επαναλαμβανονται μεσα σε ολα ιδιες αποψεις και προβληματισμοι...
ντεζαβου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie