Επίθεση από σκύλο

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Σιγά μην το ξεσκίσει και απλώσει και τα κομμάτια στον ηλιο να στεγνώσουν!
Για το άπλωμα είναι σίγουρο ότι δεν θα το κάνει.

Για το άλλο μπορεις να μου πείς από που πηγάζει η σιγουριά σου?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Γιατί ενα προβληματικό σκυλί κάνει ντου και δαγκώνει χωρις δισταγμό απ την αρχή!
Αν εγινε το σκηνικό όπως το περιεγραψε το μελος, το κουταβι, μαθημα θα έπαιρνε.
Και επειδη δεν είμουν μπροστα για να ξέρω (αν έβγαζα συμπερασμα)...Ειτε ότι πρεπει να σεβεται τους μεγαλυτερους, είτε ότι πρέπει μέχρι να μεγαλώσεις να μην πας κόντρα και στους μ@λ@κες!

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Παιδια μερικοι πρεπει να κανουν πλακα ετσι??
Επειδη μου ετυχε το ιδιο περιστατικο λιγο καιρο πριν που μια γιαγια ειχε αφησει ελευθερο το Λαμπραντορ/ΕλλΠοιμενικο ελευθερο για να κανει τις αναγκες του!!!!! Και μολις ειδε τον δικο μου που ηταν δεν ηταν 6 μηνων ηρθε κατα πανω μας και γρυλιζε και γαυγιζε και με μια γιαγια να φωναζει απο τα 100 μετρα μαζεψτον !! μαζεψτον γιατι δεν τα παει καλα με τα αρσενικα ,να μαζεψω εγω τον σε λουρι σκυλο μου!! αν ειναι δυνατον .
Το σκεφτομαι τωρα και τρεμω απο τα νευρα μου.
Και ενω ο δικος μου στην αρχη δεν το ειχε παρει πρεφα οτι κατι κακο γινεται οταν καταλαβε τι γινεται αρχιζε και γρυλιζε και αυτος και ηθελε να βγει μπροστα γιατι τον ειχα βαλει απο πισω μου.
Μου εγγυατε εμενα κανενας οτι δεν θα σκοτωνε τον μικρο ο σκυλος τι γιαγιας?Και θα τον αφηνα να παρει το μαθημα και την διωρθωση του??Κανουμε πλακα ετσι??????Να παρει την διωρθωση του απο ενα φιλικο σκυλο που πανω στο παιχνιδι θα περασει τα ορια του.ΝΑΙ αλλα οχι να ρισκαρω την διωρθωση απο αγνωστο σκυλο που ερχεται κατα πανω μας.
Καλα αν ηταν 2-3 χρονων ο Τενσι δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσα να ελενξω τετοια κατασταση χωρις να εχουμε παρατραγουδα.

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Γιατί ενα προβληματικό σκυλί κάνει ντου και δαγκώνει χωρις δισταγμό απ την αρχή!
Και επειδη δεν είμουν μπροστα για να ξέρω (αν έβγαζα συμπερασμα)...Ειτε ότι πρεπει να σεβεται τους μεγαλυτερους, είτε ότι πρέπει μέχρι να μεγαλώσεις να μην πας κόντρα και στους μ@λ@κες!
Φαντάζομαι τότε, δεν έχεις δει σκυλοτσακωμό να ξεκινάει με μυρίσματα και παιχνίδια και εξελίσσεται σε σφαγή. Γιατί υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις και δυστυχώς τετοια περίπτωση έχω βιωσει κι εγω καποια στιγμή.
Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το άλλο σκυλί είναι ισοροπημμένο και θα ήξερε που να σταματήσει στο "μαθημα" που θα έδινε στο κουτάβι?
Και στην τελική, γιατί να δώσει "μάθημα" στο κουτάβι χωρις να το ζητήσω και γιατί να είναι ελευθερο γύρω μου και να μου ζαλίσει τον έρωτα?
Τα πράγματα είναι απλά. όποιος θελει λυτό το σκυλί του, το πάει στα σκυλοπάρκα που είναι ΟΛΑ λυτά και αναλαμβάνει και τις ευθύνες της επιλογής του.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Ειναι πολυ απλο υπαρχει ενα νοητο οριο που πρεπει να πλησιαζει ενα σκυλος δεσποζομενος η μη τον δικο μας ειδικα αν δεν μας ενδιαφερει ο σκυλος μας να ερχεται σε επαφη με random σκυλους.

Επισης ενα προβληματικο σκυλι μπορει να κανει ντου οπως λες και να δαγκωσει μπορει πρωτα να κοψει κατασταση να μυρισει και αφου δει οτι τον παιρνει να ριξει την δαγκα.Μπορει να επιτεθει και για οποιονδηποτε αλλο λογο.
Απο την στιγμη ομως που εγω ΔΕΝ γνωριζω τον σκυλο που πλησιαζει ΔΕΝ ειμαι υποχρεωμενος να τον ανεχτω ακομα και αν δειχνει φιλικος διοτι ΔΕΝ γνωριζω πως αντιδρα γενικα.

Ειδικα αυτο που λες οτι το κουταβι θα επαιρνε μαθημα ειναι τελειως ατοπο οπως και το παραδειγμα σου.

Ειναι σαν να πηγαινω εγω που ειμαι 22 να τραμπουκιζω η να σαπακιαζω στο σκυλο 15χρονα ισως και πιο μικρα παιδια ωστε να μαθουν να σεβονται εμενα που ειμαι μεγαλυτερος η να με φοβουνται μεχρι να μπορουν να μου πανε κοντρα!

Παντως επειδη εχει πεσει πολυ θεωρια το μονο σιγουρο ειναι οτι εχουμε δικαιωμα να επιλεγουμε ποια σκυλια θα ερχονται σε επαφη με τα δικα μας.Αν ξεπεραστει το οριο εχουμε καθε δικαιωμα να διωξουμε τον σκυλο απο κοντα μας.

jimar

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
46
75
.....ειδικα αν εχεις θυλικο σκυλι σε οιστρο, τα αμολυμενα αρσενικα καταντουν πολυ ενοχλητικα, σε σημειο που πρεπει να περιμενεις και να σταματας την βολτα σου για να ερθουν οι μ@@@ες να τα μαζεψουν μην χαθουν , ειναι τσεκαρισμενο οτι δεν ακουνε τιποτα και κανενα εκεινη την ωρα...μερικες ψιλες εριξα κι εγω 2 βδομαδες τωρα και με ενοχλουν αποστευτα οι τυποι με τα "ελευθερα" σκυλια παντου που ερχονται σωνει και καλα να μυρισουν , επιτεθουν , οτιδηποτε...σκατα εχει το λουρι ρεεε??? Επισης ειναι 100% σιγουρο οτι ο ιδιοκτητης του λυτου σκυλου ΔΕΝ προκετε να ασχοληθει με τις ακαθαρσιες του , απλα θα κανει τον κινεζο και θα συνεχισει την βολτα του....απαραδεκτο... γνωμη μου ειναι οτι αν θες να αμολησεις τον σκυλο σου τραβα αμολα τον στο χωριο σου , στο μπαλκονι σου, στο σαλονι σου.... 'η βγες στις 3 το πρωι που δεν θα ενοχλεις κανενα...

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εμενα παντως σε τετοια περιπτωση λυμενου σκυλου ο μικρος παρεμεινε στην εντολη και ο αλλος σκυλος πριν καν προλαβω να αντιδρασω εκανε ντου απο την γωνια και του εκανε την μουρη κοκκινη απο το δαγκωμα.
τοτε ηταν 6 μηνων και πλεον στους 15 μηνες δεν μπορει να διανοηθει οτι θα τον πλησιασει αλλο σκυλι λυτο μετα απο την διορθωση οπως λετε που πηρε,γιατι διορθωθηκε επειδη εκανε μακακια και δεν εσπασε την εντολη.
επειδη εκ του ασφαλους και στην θεωρια παντα λεμε διαφορα ζηστε το και μετα πειτε τι και πως θα κανατε αφου πρωτα τρεχετε με τα αιματα του διορθωμενου σκθλου σας απο εναν λυτο σκυλο.
πλεον αν με πλησιασει λυτος σκυλος δεν με ενδιαφερει αν ειναι καλος η κακος σκυλος,απλα απαγορευετε να με πλησιασει καοντυτερα απο το ενα μετρο.
τοτε αντιδρω το ιδιο και στον σκυλο αλλα και στον ιδιοκτητη.
οπως ειπε και ο ζουζουνος δεν ενοχλω κανεναν και απαιτω να μην με ενοχλησει κανεις,ειναι απλο.
οπως να σημαιωσω οτι ο σκυλος μου κυκλοφορει ΠΑΝΤΑ δεμενος και με φιμωτρο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
.....ειδικα αν εχεις θυλικο σκυλι σε οιστρο, τα αμολυμενα αρσενικα καταντουν πολυ ενοχλητικα, σε σημειο που πρεπει να περιμενεις και να σταματας την βολτα σου για να ερθουν οι μ@@@ες να τα μαζεψουν μην χαθουν , ειναι τσεκαρισμενο οτι δεν ακουνε τιποτα και κανενα εκεινη την ωρα...μερικες ψιλες εριξα κι εγω 2 βδομαδες τωρα και με ενοχλουν αποστευτα οι τυποι με τα "ελευθερα" σκυλια παντου που ερχονται σωνει και καλα να μυρισουν , επιτεθουν , οτιδηποτε...σκατα εχει το λουρι ρεεε??? Επισης ειναι 100% σιγουρο οτι ο ιδιοκτητης του λυτου σκυλου ΔΕΝ προκετε να ασχοληθει με τις ακαθαρσιες του , απλα θα κανει τον κινεζο και θα συνεχισει την βολτα του....απαραδεκτο... γνωμη μου ειναι οτι αν θες να αμολησεις τον σκυλο σου τραβα αμολα τον στο χωριο σου , στο μπαλκονι σου, στο σαλονι σου.... 'η βγες στις 3 το πρωι που δεν θα ενοχλεις κανενα...
Καλό θα ήταν να μην είσαι τόσο απόλυτος στις απόψεις σου.
Εγώ(και αρκετοί ακόμα που γνωρίζω) αφήνω τον έναν απο τους 2 σκύλους μου ελεύθερο αρκετά συχνά-όχι στον δρόμο αλλά σε ελεγχόμενο μέρος-, ωστόσο σχεδόν πάντα έχω το βλέμα μου πάνω του και κυρίως όταν ξέρω ότι πρόκειται να λερώσει οπότε τα μαζεύω και εννοείται ότι κάθε φορά που βλέπω σκύλο να έρχεται τον φωνάζω και του βάζω λουρί μέχρι να ανταλλάξω τις απαραίτητες πληροφορίες με τον ιδιοκτήτη. Ωστόσο αν κάποια στιγμή συμβεί κάτι και ξεφύγει απο τον έλεγχό μου ο σκύλος και πάει σε άλλο δεμένο σκυλί εννοείται οτι θα τρέξω να τον μαζέψω και θα ζητήσω συγγνώμη και σίγουρα δε θα ζητήσω τα ρέστα απο τον αλλο ιδιοκτήτη ούτε αν αρπάξει το σκυλί του το δικό μου ούτε αν το χτυπήσει. Είμαι της άποψης ότι μπορείς να αφήνεις τον σκύλο σου ελεύθερο, πρέπει να έχεις όμως τον έλεγχό του. Και πλέον τα "να παίξει θέλει","δεν είναι επιθετικός" και λοιπές παρεμφερείς φράσεις τις ακούω τζάμπα και βερεσέ και δε τις λέω ούτε καν για τον δικό μου σκύλο. Αν τα πάνε καλά έχει καλώς, διαφορετικά τον δένω και συνεχίζουμε τη βόλτα μας.

Last edited by a moderator:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Σοβαρό ποινικό αδίκημα η κλωτσιά σε ένα σκυλί λυτό, το οποίο προσπάθησε αρχικά ο άνθρωπος να διώξει αλλά αυτό δεν ξεκολλούσε από πάνω τους??Δηλαδή τι θα ήταν προτιμότερο, να δαγκωθεί το κουτάβι και να πάει πίσω στο θέμα της κοινωνικοποίησης που είναι τόσο βασικό σε τέτοια ηλικία και πιθανόν να δημιουργηθούν και φοβίες?? Ή να φάει μια κλωτσιά το άλλο σκυλί, την οποία θα ξεχάσει στα επόμενα λεπτά??Μην τρελαθούμε τώρα.
Αν θέλεις να βγάζεις τα σκυλί σου ελεύθερο έξω με γεια σου με χαρά σου. Αλλά εγώ και ο κάθε ιδιοκτήτης δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε το δικό σου ελεύθερο σκυλί, όσο φιλικό και αν είναι(αν είναι,κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε άλλωστε). Μπορεί το δικό μας να είναι ζόρικο και να μην θέλει πολλά πολλά. Δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να παίξουν, ούτε καν να μυριστούν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Τι θα γίνεται θα δηλαδή, θα παίζουμε γύρω γύρω όλοι με τα ελεύθερα σκυλιά σε κάθε βόλτα?
Γι'αυτό εγώ που δεν γουστάρω να συναντάω ελεύθερα σκυλιά αποφεύγω τα σκυλοπάρκα, όπου όλα είναι λυτά. Αν εσύ δε γουστάρεις να βλέπεις ανθρώπους, μπορείς να μείνεις στο σπίτι σου....
H κακοποίηση ζώου είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα. Ο νόμος προστατεύει τα ζώα από κλωτσιές και κάθε άλλης μορφής βία.

Αν δεν θέλεις να έχουν κοινωνική συναναστροφή με άλλα σκυλιά ο δικός σου σκύλος, καλά κάνεις και αποφεύγεις τα σκυλοπάρκα. Μια χαρά.

Ακριβώς όπως τα λες! Ο άλλος ξεκινάει με παρανομία, έχοντας το σκυλί του λυτό και χωρίς επίβλεψη. Δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τις διαθέσεις του κι ούτε να ανεχτώ να μ' ενοχλεί. Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου κι αυτός που έχει το σκυλί του ελευθερο να ενοχλεί τα αλλα, δεν το σέβεται αυτό.

Δυσκολεύομαι να ακολουθήσω την λογική σου amangos. Δλδ έπρεπε να περιμένει να δεί αν το άλλο σκυλί αρχίσει να ξεσκίζει το κουτάβι του, μπροστα στο παιδί του μάλιστα, και μετά να αντιδράσει? Δλδ εσύ όταν οδηγείς και δεις να έρχεται ενα αυτοκίνητο καταπάνω σου περιμένεις να δεις αν θα φρενάρει αυτός πρώτα ώστε να πατήσεις εσυ φρένο? Για μένα καλά έκανε, στην θέση του ίσως να είχα αντιδράσει πολύ χειρότερα.
Το να κουβαλάς μαζί σου στειλιάρια ή να κλωτσάς ότι σκύλο φοβάσαι μην γίνει επιθετικός και γίνει καυγάς, δεν διαφέρεις σε τίποτα με κάποιον που οπλοφορεί μήπως του την πέσει κάποιος αλλοδαπός στον Άγιο Παντελεήμονα ας πούμε.

Εδώ και κλέφτης να μπει στο σπίτι σου, και να τον πιάσεις επ αυτοφόρω, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον χτυπήσεις. Ο κλέφτης θα διωχθεί για πταίσμα ή πλημμέλημα, κι εσύ που τον πλάκωσες για κακούργημα.

Το ότι κάποιος πιστεύει πως ο σκύλος του δεν είναι επικίνδυνος και ότι τον ελέγχει, και ενδεχομένως να αποδειχτεί ότι δεν τον έλεγχε ή ότι μπήκε σε κάποιον καυγά, είναι πολύ πιο ελαφρύ παράπτωμα, και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αυτοδικία.

Δεν καταλαβαίνω τι σας δυσκολεύει σε αυτό που λέω. Είναι πάρα πολύ σαφές.

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
Δεσποζόμενος σκύλος χωρίς λουρί σε χώρο ΜΗ ελεγχόμενο και περιφραγμένο υποδηλώνει ΠΛΗΡΗ άγνοια και ανευθυνότητα. Γιατί ρε παιδιά θα πρέπει να μπαίνει στην διαδικασία ο άνθρωπος να κρίνει κάθε φορά τις προθέσεις του κάθε σκύλου και δεν μπορεί να χαρεί την βόλτα του με τον σκύλο του και τον γιό του?

Ασχέτως της -πιθανώς λάθος -εικόνας που πήρε ο σκύλος σου, αν και για αυτό διατηρώ επιφυλάξεις καθώς σαν αρχηγός της "αγέλης" έπρεπε να τον προστατέψεις (με την προϋπόθεση ότι όντως υπήρξε απειλή), έδρασες σωστά κατά την προσωπική μου γνώμη.

Αν αύριο το πρωϊ βγάλουμε ΟΛΟΙ τα σκυλιά μας χωρίς λουρι τι θα γίνει???????? Στα άρματα, στα άρματα, εμπρός στο αγώνα...με τα κουμπούρια και τα στυλιάρια θα κυκλοφορούμε σαν την ΧΑ!!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εχω ενα ποιντερ κουταβι 4 μηνων περιπου,σημερα στην απογευματινη μας βολτα στο δασος της περιοχης μαζι με τον εξαχρονο γιο μου ειδα ...........

..............και αφου δεν καταλαβαινε απο φωνη εφαγε ενα σουτ στα πλευρα,πρεπει να πονεσε πολυ και εκανε πισω αλλα δεν εφυγε,ευτυχως εκεινη την ωρα κατεφτασε και ο ιδιοκτητης και το τραβηξε.Αντι να ζητησει συγνωμη ζητησε και το λογο που κλωτσησα το σκυλο,εγω οργισμενος του ειπα οτι απο αυριο θα βγαινω με στυλιαρι και αν δεν θελει να τις αρπαξει και αυτος να βγαινει μετα σκυλια δεμενα αν δεν μπορει να τα ελενξειΤο κουταβι και ο γιος μου τρομοκρατηθηκαν και ειλικρινα θα αναγκαστω απο αυριο να εχω μαζι μου στυλιαρι
Έχετε συνειδητοποιήσει ότι η βόλτα γινότανε στο δάσος?

Δηλαδή κάποιος που έχει έναν σκύλο που δεν κάνει τσαμπουκάδες, είναι ανεύθυνος ιδιοκτήτης επειδή στο δάσος έχει αμολύσει τον σκύλο του?
Τι να πω, προφανώς ο καθένας κρίνει από διαφορετική βάση τα ίδια γεγονότα.

Κι εγώ θηλυκά σκυλιά έχω, και αντιμετωπίζω τα προβλήματα του οίστρου. Δεν βγάζω την σκύλα μου βόλτα σε μέρη και σε ώρες που υπάρχουν άλλα σκυλιά. Δεν μου φταίνε τα αρσενικά που παρενοχλούν, αν και με την εμπειρία, εύκολα τα κουλαντρίζεις. Το δύσκολο είναι όταν η δικιά μου τρελαίνεται που βλέπει σκύλο, και κάνει σαν παλαβή γιατί την τρελαίνουν οι ορμόνες της.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Δεσποζόμενος σκύλος χωρίς λουρί σε χώρο ΜΗ ελεγχόμενο και περιφραγμένο υποδηλώνει ΠΛΗΡΗ άγνοια και ανευθυνότητα. Γιατί ρε παιδιά θα πρέπει να μπαίνει στην διαδικασία ο άνθρωπος να κρίνει κάθε φορά τις προθέσεις του κάθε σκύλου και δεν μπορεί να χαρεί την βόλτα του με τον σκύλο του και τον γιό του?
Οφείλει να μπαίνει σε αυτήν την διαδικασία, απλά και μόνο γιατί έχει σκύλο ο ίδιος. Εάν δεν μπορείς και δεν θέλεις, τότε δεν κυκλοφορείς με τον σκύλο σου σε δάση, σε σκυλοπάρκα, κλπ, αλλά το κρατάς στο σπίτι σου, και το βγάζεις μια βόλτα στο τετράγωνο για τις ανάγκες του.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Ανευθυνος ειναι οποιος εχει τον σκυλο χωρις λουρι οταν ο σκυλος ΔΕΝ ακουει ΠΑΝΤΑ!

Επισης το οτι ειναι σε δασος δεν εχει να λεει τιποτα.Ειναι ενα μερος οπου μπορει να βρεθουν και αλλα σκυλια οποτε αν το σκυλι σου δεν ερχεται παντα ασχετα απο το ερεθισμα που λαμβανει τοτε βαζεις ιμαντα και πας την βολτα σου.

Αν θες να βγαζεις τον σκυλο χυμα τοτε κατσε δουλεψε την σχεση σου μαζι του και την υπακοη του και τοτε καντο.Οι αλλοι δεν φταινει σε τιποτα επειδη το καθε χαρουμενο,επιθετικο,φιλικο,μεγαλο,μικρο και οτιδηποτε αλλο σκυλακι σου θελει να γνωρισει το δικο τους.

Μπορει πχ το σκυλι να ειναι φοβικο η να εχει κιτρινη κορδελα στο λουρι και να μην θελουν η απλα επειδη δεν γουσταρουν.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Νομιζω πως δεν θες να καταλαβεις
Δηλαδή κάποιος που έχει έναν σκύλο που δεν κάνει τσαμπουκάδες, είναι ανεύθυνος ιδιοκτήτης επειδή στο δάσος έχει αμολύσει τον σκύλο του?
Κανε οτι θες στο δασος στην πολη στο παρκο,ειναι παραλογο που δεν θελω κανενας σκυλος να μυριστει με τον δικο μου?
Την επομενη φορα που θα πας βολτα η πας για φαγητο η θες να χαλαρωσεις παρε με τηλ να ερχομαι απο πισω σου σε οτι κανεις και να δουμε αμα σου αρεσει...ειλικρινα ενω σε διαβαζω αρκετα χρονια δεν μπορω να καταλαβω τι σκαλωμα εχεις φαει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Αν δεν θέλεις να έχουν κοινωνική συναναστροφή με άλλα σκυλιά ο δικός σου σκύλος, καλά κάνεις και αποφεύγεις τα σκυλοπάρκα. Μια χαρά.

Οφείλει να μπαίνει σε αυτήν την διαδικασία, απλά και μόνο γιατί έχει σκύλο ο ίδιος. Εάν δεν μπορείς και δεν θέλεις, τότε δεν κυκλοφορείς με τον σκύλο σου σε δάση, σε σκυλοπάρκα, κλπ, αλλά το κρατάς στο σπίτι σου, και το βγάζεις μια βόλτα στο τετράγωνο για τις ανάγκες του.
Ξεκινησες απο σκυλοπαρκα και πηγες σε δαση, παραλιες, δρομο κλπ. :rolleyes:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098

amangos πραγματικά δεν καταλάβαίνω! αν μπορώ να έχω ένα σκύλο 100% ελεγχόμενο ελευθερο τότε "συμφωνώ" μαζί σου αλλα θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ο σκύλος σου δεν θα απαντήσει ούτε στην πρόσκληση για καυγά του δικού μου που είναι στο λουρί.
Τώρα καλό είναι ο κάθε ιδιοκτήτης να έχει μάθει την γλώσσα του σώματος του άλλου σκύλου για να μπορεί να μεταφράζει αν υπάρχει κίνδυνος ή όχι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει δικαίωμα ο άλλος ιδιοκτήτης να κυκλοφορεί με τον σκύλο του ελευθερο και να τον αφήνει να έρθει να "γνωριστεί-μυριστεί " με τον σκύλο του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Το γνωστό αγαπημένο θέμα. Πάλι... :)

Φίλε μου amangos, ανήκω κι εγώ πλέον, στο club των ξινών που δεν αφήνω άλλους να μας πλησιάζουν. Ούτε από μακριά. Με όποιον τρόπο τυχόν χρειαστεί. Και σε καμμία περίπτωση, δεν άφησα το λωλό κουτάβι μου, να κοινωνικοποιηθεί με άγνωστα σκυλιά. Ούτε γι'αστείο. Ευτυχώς, όταν κυκλοφορείς με τρία τσουπωτά μαυρόσκυλα, η επιθυμία σου, γίνεται συνήθως, εύκολα αποδεκτή :D

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ο δικός μου σκύλος με ακούει πάντα, και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με όσα σκυλιά θέλω να αγνοήσει όταν πάμε βόλτα. Όταν περπατάμε, εγώ επιλέγω με ποιά σκυλιά θα μυριστεί και ποιά όχι. Δεν αξιολογώ την ράτσα του σκύλου, αλλά την φάτσα του ιδιοκτήτη του.

Από κει και πέρα, διαφωνώ κάθετα με όποιον κλωτσάει σκυλιά, με όποιον κουβαλάει στειλιάρια για να τα κοπανάει, κλπ. Όπως διαφωνώ με την αυτοδικία έτσι κι αλλιώς.

Κάποτε, πριν 20 χρόνια, είχα μπει κι εγώ στο τρυπάκι να "προστατεύω" τον σκύλο μου από τα άλλα τα εχθρικά σκυλιά. Αυτό που πέτυχα, ήταν ένα αντικοινωνικό σκυλί.

Όταν έμαθα να κοινωνικοποιώ τα σκυλιά μου, άλλαξε η ζωή μου με τους σκύλους μου. Έπαψα να χρειάζομαι πέτρες, ξύλα, κλπ. Άλλαξαν οι άλλοι σκύλοι? Δεν νομίζω. Άλλαξαν οι δικοί μου σκύλοι, γιατί έπαψα εγώ να είμαι ξεροκέφαλος. Μετά από πολλά λάθη, κατέληξα στο να προσπαθώ να καταλάβω, κι όχι να αυτοδικώ. Εκεί που είσαστε ήμουνα, εδώ που είμαι δεν ξέρω εάν θα φτάσετε ποτέ.

Εσείς μπορείτε να επιλέξετε πως θα ζήσετε την ζωή σας με τα σκυλιά σας. Και φυσικά θα κατηγορείτε όλους τους άλλους παρά τον εαυτό σας. Αυτό μπορείτε, αυτό θα κάνετε.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Για τους άλλους, δεν μπορώ να βοηθήσω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn