Για το άπλωμα είναι σίγουρο ότι δεν θα το κάνει.Σιγά μην το ξεσκίσει και απλώσει και τα κομμάτια στον ηλιο να στεγνώσουν!
Φαντάζομαι τότε, δεν έχεις δει σκυλοτσακωμό να ξεκινάει με μυρίσματα και παιχνίδια και εξελίσσεται σε σφαγή. Γιατί υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις και δυστυχώς τετοια περίπτωση έχω βιωσει κι εγω καποια στιγμή.Γιατί ενα προβληματικό σκυλί κάνει ντου και δαγκώνει χωρις δισταγμό απ την αρχή!
Αν εγινε το σκηνικό όπως το περιεγραψε το μελος, το κουταβι, μαθημα θα έπαιρνε.
Και επειδη δεν είμουν μπροστα για να ξέρω (αν έβγαζα συμπερασμα)...Ειτε ότι πρεπει να σεβεται τους μεγαλυτερους, είτε ότι πρέπει μέχρι να μεγαλώσεις να μην πας κόντρα και στους μ@λ@κες!
Ειναι πολυ απλο υπαρχει ενα νοητο οριο που πρεπει να πλησιαζει ενα σκυλος δεσποζομενος η μη τον δικο μας ειδικα αν δεν μας ενδιαφερει ο σκυλος μας να ερχεται σε επαφη με random σκυλους.Γιατί ενα προβληματικό σκυλί κάνει ντου και δαγκώνει χωρις δισταγμό απ την αρχή!
Αν εγινε το σκηνικό όπως το περιεγραψε το μελος, το κουταβι, μαθημα θα έπαιρνε.
Και επειδη δεν είμουν μπροστα για να ξέρω (αν έβγαζα συμπερασμα)...Ειτε ότι πρεπει να σεβεται τους μεγαλυτερους, είτε ότι πρέπει μέχρι να μεγαλώσεις να μην πας κόντρα και στους μ@λ@κες!
Καλό θα ήταν να μην είσαι τόσο απόλυτος στις απόψεις σου......ειδικα αν εχεις θυλικο σκυλι σε οιστρο, τα αμολυμενα αρσενικα καταντουν πολυ ενοχλητικα, σε σημειο που πρεπει να περιμενεις και να σταματας την βολτα σου για να ερθουν οι μ@@@ες να τα μαζεψουν μην χαθουν , ειναι τσεκαρισμενο οτι δεν ακουνε τιποτα και κανενα εκεινη την ωρα...μερικες ψιλες εριξα κι εγω 2 βδομαδες τωρα και με ενοχλουν αποστευτα οι τυποι με τα "ελευθερα" σκυλια παντου που ερχονται σωνει και καλα να μυρισουν , επιτεθουν , οτιδηποτε...σκατα εχει το λουρι ρεεε??? Επισης ειναι 100% σιγουρο οτι ο ιδιοκτητης του λυτου σκυλου ΔΕΝ προκετε να ασχοληθει με τις ακαθαρσιες του , απλα θα κανει τον κινεζο και θα συνεχισει την βολτα του....απαραδεκτο... γνωμη μου ειναι οτι αν θες να αμολησεις τον σκυλο σου τραβα αμολα τον στο χωριο σου , στο μπαλκονι σου, στο σαλονι σου.... 'η βγες στις 3 το πρωι που δεν θα ενοχλεις κανενα...
H κακοποίηση ζώου είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα. Ο νόμος προστατεύει τα ζώα από κλωτσιές και κάθε άλλης μορφής βία.Σοβαρό ποινικό αδίκημα η κλωτσιά σε ένα σκυλί λυτό, το οποίο προσπάθησε αρχικά ο άνθρωπος να διώξει αλλά αυτό δεν ξεκολλούσε από πάνω τους??Δηλαδή τι θα ήταν προτιμότερο, να δαγκωθεί το κουτάβι και να πάει πίσω στο θέμα της κοινωνικοποίησης που είναι τόσο βασικό σε τέτοια ηλικία και πιθανόν να δημιουργηθούν και φοβίες?? Ή να φάει μια κλωτσιά το άλλο σκυλί, την οποία θα ξεχάσει στα επόμενα λεπτά??Μην τρελαθούμε τώρα.
Αν θέλεις να βγάζεις τα σκυλί σου ελεύθερο έξω με γεια σου με χαρά σου. Αλλά εγώ και ο κάθε ιδιοκτήτης δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε το δικό σου ελεύθερο σκυλί, όσο φιλικό και αν είναι(αν είναι,κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε άλλωστε). Μπορεί το δικό μας να είναι ζόρικο και να μην θέλει πολλά πολλά. Δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να παίξουν, ούτε καν να μυριστούν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Τι θα γίνεται θα δηλαδή, θα παίζουμε γύρω γύρω όλοι με τα ελεύθερα σκυλιά σε κάθε βόλτα?
Γι'αυτό εγώ που δεν γουστάρω να συναντάω ελεύθερα σκυλιά αποφεύγω τα σκυλοπάρκα, όπου όλα είναι λυτά. Αν εσύ δε γουστάρεις να βλέπεις ανθρώπους, μπορείς να μείνεις στο σπίτι σου....
Το να κουβαλάς μαζί σου στειλιάρια ή να κλωτσάς ότι σκύλο φοβάσαι μην γίνει επιθετικός και γίνει καυγάς, δεν διαφέρεις σε τίποτα με κάποιον που οπλοφορεί μήπως του την πέσει κάποιος αλλοδαπός στον Άγιο Παντελεήμονα ας πούμε.Ακριβώς όπως τα λες! Ο άλλος ξεκινάει με παρανομία, έχοντας το σκυλί του λυτό και χωρίς επίβλεψη. Δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τις διαθέσεις του κι ούτε να ανεχτώ να μ' ενοχλεί. Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου κι αυτός που έχει το σκυλί του ελευθερο να ενοχλεί τα αλλα, δεν το σέβεται αυτό.
Δυσκολεύομαι να ακολουθήσω την λογική σου amangos. Δλδ έπρεπε να περιμένει να δεί αν το άλλο σκυλί αρχίσει να ξεσκίζει το κουτάβι του, μπροστα στο παιδί του μάλιστα, και μετά να αντιδράσει? Δλδ εσύ όταν οδηγείς και δεις να έρχεται ενα αυτοκίνητο καταπάνω σου περιμένεις να δεις αν θα φρενάρει αυτός πρώτα ώστε να πατήσεις εσυ φρένο? Για μένα καλά έκανε, στην θέση του ίσως να είχα αντιδράσει πολύ χειρότερα.
Έχετε συνειδητοποιήσει ότι η βόλτα γινότανε στο δάσος?Εχω ενα ποιντερ κουταβι 4 μηνων περιπου,σημερα στην απογευματινη μας βολτα στο δασος της περιοχης μαζι με τον εξαχρονο γιο μου ειδα ...........
..............και αφου δεν καταλαβαινε απο φωνη εφαγε ενα σουτ στα πλευρα,πρεπει να πονεσε πολυ και εκανε πισω αλλα δεν εφυγε,ευτυχως εκεινη την ωρα κατεφτασε και ο ιδιοκτητης και το τραβηξε.Αντι να ζητησει συγνωμη ζητησε και το λογο που κλωτσησα το σκυλο,εγω οργισμενος του ειπα οτι απο αυριο θα βγαινω με στυλιαρι και αν δεν θελει να τις αρπαξει και αυτος να βγαινει μετα σκυλια δεμενα αν δεν μπορει να τα ελενξειΤο κουταβι και ο γιος μου τρομοκρατηθηκαν και ειλικρινα θα αναγκαστω απο αυριο να εχω μαζι μου στυλιαρι
Οφείλει να μπαίνει σε αυτήν την διαδικασία, απλά και μόνο γιατί έχει σκύλο ο ίδιος. Εάν δεν μπορείς και δεν θέλεις, τότε δεν κυκλοφορείς με τον σκύλο σου σε δάση, σε σκυλοπάρκα, κλπ, αλλά το κρατάς στο σπίτι σου, και το βγάζεις μια βόλτα στο τετράγωνο για τις ανάγκες του.Δεσποζόμενος σκύλος χωρίς λουρί σε χώρο ΜΗ ελεγχόμενο και περιφραγμένο υποδηλώνει ΠΛΗΡΗ άγνοια και ανευθυνότητα. Γιατί ρε παιδιά θα πρέπει να μπαίνει στην διαδικασία ο άνθρωπος να κρίνει κάθε φορά τις προθέσεις του κάθε σκύλου και δεν μπορεί να χαρεί την βόλτα του με τον σκύλο του και τον γιό του?
Κανε οτι θες στο δασος στην πολη στο παρκο,ειναι παραλογο που δεν θελω κανενας σκυλος να μυριστει με τον δικο μου?Δηλαδή κάποιος που έχει έναν σκύλο που δεν κάνει τσαμπουκάδες, είναι ανεύθυνος ιδιοκτήτης επειδή στο δάσος έχει αμολύσει τον σκύλο του?
Αν δεν θέλεις να έχουν κοινωνική συναναστροφή με άλλα σκυλιά ο δικός σου σκύλος, καλά κάνεις και αποφεύγεις τα σκυλοπάρκα. Μια χαρά.
Ξεκινησες απο σκυλοπαρκα και πηγες σε δαση, παραλιες, δρομο κλπ.Οφείλει να μπαίνει σε αυτήν την διαδικασία, απλά και μόνο γιατί έχει σκύλο ο ίδιος. Εάν δεν μπορείς και δεν θέλεις, τότε δεν κυκλοφορείς με τον σκύλο σου σε δάση, σε σκυλοπάρκα, κλπ, αλλά το κρατάς στο σπίτι σου, και το βγάζεις μια βόλτα στο τετράγωνο για τις ανάγκες του.
Οφείλει να μπαίνει σε αυτήν την διαδικασία, απλά και μόνο γιατί έχει σκύλο ο ίδιος. Εάν δεν μπορείς και δεν θέλεις, τότε δεν κυκλοφορείς με τον σκύλο σου σε δάση, σε σκυλοπάρκα, κλπ, αλλά το κρατάς στο σπίτι σου, και το βγάζεις μια βόλτα στο τετράγωνο για τις ανάγκες του.