Επίθεση από σκύλο

vaslag7

Member
13 Φεβρουαρίου 2009
20
2
Με την περιγραφή σου μπορώ να καταλάβω ότι ο σκύλος δεν ήθελε να δαγκώσει, γιατί αν ήθελε θα μπορούσε άνετα να το κάνει αφού είχε το κουτάβι κάτω!
Δεν ξερω τι καταληξη θα ειχε αν δεν το κλωτσαγα ισως δαγκωνε ισως οχι,εγω ειχα μπροστα μου εναν ανεξελεκτο σκυλο διπλα μου ενα παιδι και εναν ιδιοκτητη μακρια,στο δευτερολεπτο που χρειαστηκα να αποφασισω προτιμησα την δικια μου οικογενεια,το ιδιο θα ξαναεκανα,παρεπιπτοντως στο δασος βγαινουν βολτα και οικογενειες που δεν εχουν σκυλια η δεν τα πανε καλα μαζι τους,το να δεις δυο σκυλια να τρεχουν καταπανω σου για να σε μυρισουν η να παιξουν για μερικους ειναι τρομακτικο.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Δεν ξερω τι καταληξη θα ειχε αν δεν το κλωτσαγα ισως δαγκωνε ισως οχι,εγω ειχα μπροστα μου εναν ανεξελεκτο σκυλο διπλα μου ενα παιδι και εναν ιδιοκτητη μακρια,στο δευτερολεπτο που χρειαστηκα να αποφασισω προτιμησα την δικια μου οικογενεια,το ιδιο θα ξαναεκανα,παρεπιπτοντως στο δασος βγαινουν βολτα και οικογενειες που δεν εχουν σκυλια η δεν τα πανε καλα μαζι τους,το να δεις δυο σκυλια να τρεχουν καταπανω σου για να σε μυρισουν η να παιξουν για μερικους ειναι τρομακτικο.
Συμφωνώ μαζί σου..... αν πρόσεξες δεν έκρινα τον τρόπο που έπραξες, ίσως να έκανα κι εγώ το ίδιο στη θέση σου, ίσως και όχι...

vaslag7

Member
13 Φεβρουαρίου 2009
20
2
Μπα εγω άλλαξα γνωμη, για να μην έχω πλάκα!
Απο δω και μπρος, αν κάποιος μου φανεί ότι μπορει να με βλάψει, θα του κανω προληπτικά τα μούτρα κρεας!
Φανταζομαι το ίδιο θα πρέπει να κάνει κάποιος, που ενώ περνάς με τον σκύλο διπλα του, φοβηθει μην τον δαγκώσει γιατι γυρισε το κεφάλι προς αυτόν (γιατι αυτός, το θεωρει αυτο απειλη) και του ριξει μια ξεγυρισμένη κλωτσιά!
Ωραια θα περναμε στους δρόμους γενικώς!
epial συνεχιζεις να διαστρεβλωνεις τα λογια μου δεν περασε κανενας σκυλος με τον ιδιοκτητη του απο διπλα μου,σκυλος με τον ιδιοκτητη του 50 μετρα μακρια ηταν,τι δεν καταλαβενεις?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
epial συνεχιζεις να διαστρεβλωνεις τα λογια μου δεν περασε κανενας σκυλος με τον ιδιοκτητη του απο διπλα μου,σκυλος με τον ιδιοκτητη του 50 μετρα μακρια ηταν,τι δεν καταλαβενεις?
Δεν διαστρέβλωσα τίποτα! Παρεξήγησες το πνευμα μου...

Απλώς αντιτίθεμαι εκ θεσεως, στην προληπτική αυτοδικία, πολλώ δε μάλλον πανω σε σκύλους!

Ασε που πιστεύω ότι το συμπέρασμα που έβγαλε ο σκύλος σου (αλλά και ό μικρός γιυός σου), από το συμβαν με το άλλο σκυλί, δεν ήταν καλό...

Last edited:

vaslag7

Member
13 Φεβρουαρίου 2009
20
2
Δεν υπαρχουν καλα η κακα σκυλια κακοι και καλοι ιδιοκτητες υπαρχουν που σε αναγκαζουν να φερθεις αναλογα,τεσπα δεν εχω να προσθεσω κατι ο καθενας κρινει και πρατει

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Μεσα όμως στους κακούς ιδιοκτητες, βαθειά στο μυαλό σου, συμπεριέλαβε και αυτους που καλλιεργούν τις συνθήκες (έστω και από υπερπροστασία ή υπερβολική αγάπη), να δημιουργήσουν ένα φοβικό ή προβληματικό σκυλί...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
To εχω ξαναγραψει κ παλιοτερα.... αν ο σκυλος μου εφτανε ανεξελεκτος 50 μετρα μακρια μου να τσαμπουκαλευεται με αλλο δεσποζομενο σκυλο κ καταφερνε ο ιδιοκτητης του αλλου σκυλου να του σουταρει μια ξεγυρισμενη, τοτε θα τον ευχαριστουσα κι ολας......κυριολεκτικα.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Να υπενθυμίσω ένα αξίωμα: το σκυλί πρέπει να είναι πάντα στο λουρί._
Δεν με αφορά αν είναι παιχνιδιάρικο, ενθουσιασμένο, φοβικό, επιθετικό.
Δεν οφείλω να απολογηθώ σε κανέναν αν το λυτό σκυλί του που μας πλησίασε διορθωθεί ήπια από εμένα ή λιγότερο ήπια από την τσοπάνα!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Να υπενθυμίσω ένα αξίωμα: το σκυλί πρέπει να είναι πάντα στο λουρί._
Δεν με αφορά αν είναι παιχνιδιάρικο, ενθουσιασμένο, φοβικό, επιθετικό.
Δεν οφείλω να απολογηθώ σε κανέναν αν το λυτό σκυλί του που μας πλησίασε διορθωθεί ήπια από εμένα ή λιγότερο ήπια από την τσοπάνα!
Εσύ έχεις την εναλλακτική επιλογή... άλλοι έχουν μόνο μία (την πρώτη) :cool:

Το έχω κάνει μια φορά και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί.

Μάλιστα, βλέποντας την δεύτερη προσπάθεια που έκανε ο άλλος σκύλος (που τότε διορθώθηκε άμεσα από τα αδέσποτα φιλαράκια της μικρής), είμαι σίγουρος ότι έκανα το καλύτερο για το σκυλί μου... σαφώς και για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές... δίποδους / τετράποδους

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Θα ξαναπώ: Καλή τύχη στον σκύλο αυτόν.

Σε 1 χρόνο, θα απορείς με τον σκύλο σου, και 99% θα τον καταδικάσεις σε ένα μπαλκόνι ή θα τον συνοδεύεις με ένα στυλιάρι στο χέρι, για να πειθαρχεί ο σκύλος σου κι όχι για τους άλλους σκύλους.
Το μόνο που σου ζητάω, είναι όταν θα έχεις απορίες, μην ψάχνεις ποιός φταίει, απλώς κοιτάξου στον καθρέφτη και θα τον έχεις μπροστά του τον φταίχτη.

Δεν είμαι μάντης αλλά δυστυχώς πέφτω σπάνια έξω στις προβλέψεις μου. Μακάρι να αποδειχτεί ότι είχα άδικο. Μέχρι τότε, είναι αδύνατο να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στο ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Παω την βολτα μου και δεν ενοχλω κανεναν,απαιτω οπως δεν ενοχλω να μην με ενοχλουν.Δεν μπορω να
καταλαβω γιατι μερικοι δεν μπορειτε να δεχτητε οτι υπαρχουν πολλοι ιδιοκτητες σκυλων που δεν θελουν να ερχονται σε επαφη ο σκυλος του με αλλα σκυλια,για πολλους και διαφορους λογους.
Του φωναζω μαζεψε τον σκυλο σου δεν θελω να ερθει σε επαφη με τον δικο μου,αμα δεν τον μαζεψει δυστηχως πρωτα την πληρωνει ο σκυλος και μετα ο παπαρας.
Να εισαι νομιμος στο λουρι και να σου ζητανε και τα ρεστα?
(να υπενθιμισω οτι εχω δικαστηριο απο λυτο σκυλο που ηρθε στον δεμμενο δικο μου
και οπως γαυγιζανε η χαζη ιδιοκτητρια μπηκε αναμεσα και εφαγε μια ψιλη.. αποτελεσμα εγω ετρεχα στην κτηνιατρικη νομαρχια,στο κρατητηριο(7ωρες) και στους γιατρους.)

Last edited:

vaslag7

Member
13 Φεβρουαρίου 2009
20
2
Κανενα απο τα προηγουμενα σκυλια μου δεν ειχε αυτη την καταληξη,επισης κανενα απο τα προηγουμενα σκυλια μου δεν επιτεθηκε σε κανενα αλλο,τωρα τα συμπερασματα τα δικα σου ισως οφειλονται σε δικες σου παραστασεις

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Κανενα απο τα προηγουμενα σκυλια μου δεν ειχε αυτη την καταληξη,επισης κανενα απο τα προηγουμενα σκυλια μου δεν επιτεθηκε σε κανενα αλλο,τωρα τα συμπερασματα τα δικα σου ισως οφειλονται σε δικες σου παραστασεις
μακάρι.

Αφού είχες προηγούμενα σκυλιά, φαντάζομαι πως προφανώς έχεις εμπειρία από σκύλους που πλησιάζανε χωρίς λουρί. Τότε τι έκανες? Τους κλωτσούσες και μετά κυκλοφορούσες με στειλιάρι για να τους διώχνεις, να μην πλησιάζουν τα δικά σου σκυλιά?

-------------------

Ο νόμος λέει να έχουμε τον έλεγχο του σκύλου μας, και να μην απειλεί ή βλάψει κανέναν. Δεν λέει ότι πρέπει να τον έχουμε συνέχεια στο λουρί. Ούτε ότι το ένα σκυλί δεν πρέπει να πλησιάζει το άλλο.

Το πιο φυσιολογικό πράγμα, είναι 2 σκυλιά που συναντιούνται, να πλησιάσουν, να μυριστούν, να παίξουν ενδεχομένως. Δεν αποφεύγεις σκυλοκαυγάδες με τα στειλιάρια ακι τις κλωτσιές. Τους αποφεύγεις με κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση/πειθαρχία του σκύλου.

Κάποιος που δεν θέλει να συναντιέται με άλλους σκύλους, έχει κάθε δικαίωμα να το θέλει, αλλά πρώτα να δεχτεί ότι εγώ δεν θέλω να συναντάω ανθρώπους, οπότε καλύτερα να μην βρεθεί στον δρόμο μου...

vaslag7

Member
13 Φεβρουαρίου 2009
20
2
μακάρι.
Αφού είχες προηγούμενα σκυλιά, φαντάζομαι πως προφανώς έχεις εμπειρία από σκύλους που πλησιάζανε χωρίς λουρί. Τότε τι έκανες? Τους κλωτσούσες και μετά κυκλοφορούσες με στειλιάρι για να τους διώχνεις, να μην πλησιάζουν τα δικά σου σκυλιά?

-------------------
εχω σκυλο απο τα 19 μου,τωρα κοντευω τα 50 εκτος απο μια δεκαετη αποχη απο την κατοχη σκυλου επειτα απο μια δραματικη απωλεια, ποτε δεν μου επιτεθηκε σκυλος και σε αυτη την περιπτωση προσπαθησα να μιλησω και να καλοπιασω το σκυλι αυτο ομως με προσπερασε και με τον τροπο του εθεσε σε κινδυνο κουταβι και παιδι,το κουταβι να το δαγκωσει και το παιδι να το ριξει κατω,αν καποιος θελει να κυκλοφορει με το σκυλι χωρις οδηγο εχει την υποχρεωση να εχει τον ελενχο του σκυλου ανα πασα στιγμη, αν θελει να βλεπει το σκυλι να παιζει και να τρεχει απο 50 μετρα μακρια θα πρεπει να ειναι ετοιμος για τις συνεπειες αν το σκυλι του επιτεθει,τρομαξει η ριξει κατω ακομα και για παιχνιδι καποιον που θα συναντησει στο δρομο του

Last edited by a moderator:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
εχω σκυλο απο τα 19 μου,τωρα κοντευω τα 50 εκτος απο μια δεκαετη αποχη απο την κατοχη σκυλου επειτα απο μια δραματικη απωλεια, ποτε δεν μου επιτεθηκε σκυλος και σε αυτη την περιπτωση προσπαθησα να μιλησω και να καλοπιασω το σκυλι αυτο ομως με προσπερασε και με τον τροπο του εθεσε σε κινδυνο κουταβι και παιδι,το κουταβι να το δαγκωσει και το παιδι να το ριξει κατω,αν καποιος θελει να κυκλοφορει με το σκυλι χωρις οδηγο εχει την υποχρεωση να εχει τον ελενχο του σκυλου ανα πασα στιγμη, αν θελει να βλεπει το σκυλι να παιζει και να τρεχει απο 50 μετρα μακρια θα πρεπει να ειναι ετοιμος για τις συνεπειες αν το σκυλι του επιτεθει,τρομαξει η ριξει κατω ακομα και για παιχνιδι καποιον που θα συναντησει στο δρομο του
Πράγματι ο ιδιοκτήτης του σκύλου αυτού, έχει αστική ευθύνη για ότι ζημιές προκαλέσει ο σκύλος του. Εάν δαγκώσει τον σκύλο σου, το παιδί σου, εάν το ρίξει κατά λάθος ή εξεπίτηδες, οφείλει ο ιδιοκτήτης να αποζημιώσει τους παθόντες. Αυτό σημαίνει αστική ευθύνη.

Η κακοποίηση ζώου, είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα, κακούργημα εάν δεν κάνω λάθος. Το να χτυπήσεις ένα ζώο, προληπτικά για να μην πλησιάσει, για να μην δαγκώσει, για να μην ρίξει το παιδί σου, είναι ποινικό αδίκημα. Έχεις "ομολογήσει" ότι έχεις κάνει ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα, διότι έκρινες ότι κινδύνεψε ο σκύλος σου και ενδεχομένως και το παιδί σου, ενώ στην πραγματικότητα (σύμφωνα με όσα εσύ είπες) ουδέποτε δάγκωσε εκείνος ο σκύλος, απλώς φοβήθηκες να μην το κάνει...

Συγκρίνουμε τις να μην πω, με τις βούρτσες.

vaslag7

Member
13 Φεβρουαρίου 2009
20
2
Πράγματι ο ιδιοκτήτης του σκύλου αυτού, έχει αστική ευθύνη για ότι ζημιές προκαλέσει ο σκύλος του. Εάν δαγκώσει τον σκύλο σου, το παιδί σου, εάν το ρίξει κατά λάθος ή εξεπίτηδες, οφείλει ο ιδιοκτήτης να αποζημιώσει τους παθόντες. Αυτό σημαίνει αστική ευθύνη.

Η κακοποίηση ζώου, είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα, κακούργημα εάν δεν κάνω λάθος. Το να χτυπήσεις ένα ζώο, προληπτικά για να μην πλησιάσει, για να μην δαγκώσει, για να μην ρίξει το παιδί σου, είναι ποινικό αδίκημα. Έχεις "ομολογήσει" ότι έχεις κάνει ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα, διότι έκρινες ότι κινδύνεψε ο σκύλος σου και ενδεχομένως και το παιδί σου, ενώ στην πραγματικότητα (σύμφωνα με όσα εσύ είπες) ουδέποτε δάγκωσε εκείνος ο σκύλος, απλώς φοβήθηκες να μην το κάνει...

Συγκρίνουμε τις να μην πω, με τις βούρτσες.

Με την δικια σου λογικη μπαινω σε μια τραπεζα οπλισμενος φωναζοντας ληστεια και ο φρουρος πρεπει να περιμενει να δει αν κανω πλακα η σοβαρολογω,τι λεμε τωρα...μου ριχνεις γροθια,την αποφευγω αλλα επειδη δεν με πετυχες δεν εχω το δικαιωμα να στη ριξω εγω αλλα θα ανοιξω διαλογο μαζι σου και να ανακαλυψω τις ψυχικες διαταραχες που σε ωθησαν να βγαλεις απο μεσα σου βια και επιθετηκοτητα σε ακραια μορφη,δεν ειμαι υπερ της βιας αλλα καμια φαπα χρειαζεται τελικα που και που

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Παω την βολτα μου και δεν ενοχλω κανεναν,απαιτω οπως δεν ενοχλω να μην με ενοχλουν.Δεν μπορω να
καταλαβω γιατι μερικοι δεν μπορειτε να δεχτητε οτι υπαρχουν πολλοι ιδιοκτητες σκυλων που δεν θελουν να ερχονται σε επαφη ο σκυλος του με αλλα σκυλια,για πολλους και διαφορους λογους.
Του φωναζω μαζεψε τον σκυλο σου δεν θελω να ερθει σε επαφη με τον δικο μου,αμα δεν τον μαζεψει δυστηχως πρωτα την πληρωνει ο σκυλος και μετα ο παπαρας.
Να εισαι νομιμος στο λουρι και να σου ζητανε και τα ρεστα?
(να υπενθιμισω οτι εχω δικαστηριο απο λυτο σκυλο που ηρθε στον δεμμενο δικο μου
και οπως γαυγιζανε η χαζη ιδιοκτητρια μπηκε αναμεσα και εφαγε μια ψιλη.. αποτελεσμα εγω ετρεχα στην κτηνιατρικη νομαρχια,στο κρατητηριο(7ωρες) και στους γιατρους.)
Συμφωνω απολυτα Ζουζουνε!!!

Vaslag7 για μενα αντεδρασες σωστα.

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Σοβαρό ποινικό αδίκημα η κλωτσιά σε ένα σκυλί λυτό, το οποίο προσπάθησε αρχικά ο άνθρωπος να διώξει αλλά αυτό δεν ξεκολλούσε από πάνω τους??Δηλαδή τι θα ήταν προτιμότερο, να δαγκωθεί το κουτάβι και να πάει πίσω στο θέμα της κοινωνικοποίησης που είναι τόσο βασικό σε τέτοια ηλικία και πιθανόν να δημιουργηθούν και φοβίες?? Ή να φάει μια κλωτσιά το άλλο σκυλί, την οποία θα ξεχάσει στα επόμενα λεπτά??Μην τρελαθούμε τώρα.
Αν θέλεις να βγάζεις τα σκυλί σου ελεύθερο έξω με γεια σου με χαρά σου. Αλλά εγώ και ο κάθε ιδιοκτήτης δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε το δικό σου ελεύθερο σκυλί, όσο φιλικό και αν είναι(αν είναι,κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε άλλωστε). Μπορεί το δικό μας να είναι ζόρικο και να μην θέλει πολλά πολλά. Δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να παίξουν, ούτε καν να μυριστούν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Τι θα γίνεται θα δηλαδή, θα παίζουμε γύρω γύρω όλοι με τα ελεύθερα σκυλιά σε κάθε βόλτα?
Γι'αυτό εγώ που δεν γουστάρω να συναντάω ελεύθερα σκυλιά αποφεύγω τα σκυλοπάρκα, όπου όλα είναι λυτά. Αν εσύ δε γουστάρεις να βλέπεις ανθρώπους, μπορείς να μείνεις στο σπίτι σου....

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Σοβαρό ποινικό αδίκημα η κλωτσιά σε ένα σκυλί λυτό, το οποίο προσπάθησε αρχικά ο άνθρωπος να διώξει αλλά αυτό δεν ξεκολλούσε από πάνω τους??Δηλαδή τι θα ήταν προτιμότερο, να δαγκωθεί το κουτάβι και να πάει πίσω στο θέμα της κοινωνικοποίησης που είναι τόσο βασικό σε τέτοια ηλικία και πιθανόν να δημιουργηθούν και φοβίες?? Ή να φάει μια κλωτσιά το άλλο σκυλί, την οποία θα ξεχάσει στα επόμενα λεπτά??Μην τρελαθούμε τώρα.
Αν θέλεις να βγάζεις τα σκυλί σου ελεύθερο έξω με γεια σου με χαρά σου. Αλλά εγώ και ο κάθε ιδιοκτήτης δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε το δικό σου ελεύθερο σκυλί, όσο φιλικό και αν είναι(αν είναι,κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε άλλωστε). Μπορεί το δικό μας να είναι ζόρικο και να μην θέλει πολλά πολλά. Δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να παίξουν, ούτε καν να μυριστούν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Τι θα γίνεται θα δηλαδή, θα παίζουμε γύρω γύρω όλοι με τα ελεύθερα σκυλιά σε κάθε βόλτα?
Γι'αυτό εγώ που δεν γουστάρω να συναντάω ελεύθερα σκυλιά αποφεύγω τα σκυλοπάρκα, όπου όλα είναι λυτά. Αν εσύ δε γουστάρεις να βλέπεις ανθρώπους, μπορείς να μείνεις στο σπίτι σου....
Ακριβώς όπως τα λες! Ο άλλος ξεκινάει με παρανομία, έχοντας το σκυλί του λυτό και χωρίς επίβλεψη. Δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τις διαθέσεις του κι ούτε να ανεχτώ να μ' ενοχλεί. Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου κι αυτός που έχει το σκυλί του ελευθερο να ενοχλεί τα αλλα, δεν το σέβεται αυτό.

Δυσκολεύομαι να ακολουθήσω την λογική σου amangos. Δλδ έπρεπε να περιμένει να δεί αν το άλλο σκυλί αρχίσει να ξεσκίζει το κουτάβι του, μπροστα στο παιδί του μάλιστα, και μετά να αντιδράσει? Δλδ εσύ όταν οδηγείς και δεις να έρχεται ενα αυτοκίνητο καταπάνω σου περιμένεις να δεις αν θα φρενάρει αυτός πρώτα ώστε να πατήσεις εσυ φρένο? Για μένα καλά έκανε, στην θέση του ίσως να είχα αντιδράσει πολύ χειρότερα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn