Επίθεση από σκύλο

vaslag7

Member
13 Φεβρουαρίου 2009
20
2
Εχω ενα ποιντερ κουταβι 4 μηνων περιπου,σημερα στην απογευματινη μας βολτα στο δασος της περιοχης μαζι με τον εξαχρονο γιο μου ειδα να μας πλησιαζουν δυο σκυλια ενας γερμανικος ποιμενικος και ενα ημιαιμο,ο ιδιοκτητης τους ηταν 50 μετρα μακρια και το κουταβι μου δεμενο.Ειχα ξανασυναντηση σκυλια που οι ιδιοκτητες τα ειχαν ελευθερα αλλα ποτε δεν ειχα προβλημα.Ο γερμανος μυρισε το κουταβι και εφυγε,το αλλο καταλαβα οτι δεν θα φυγει,εβαλα το γιο μου και το κουταβι πισω μου και προσπαθησα να καλοπιασω το σκυλι,εκεινο ορμηξε στο κουταβι και αφου δεν καταλαβαινε απο φωνη εφαγε ενα σουτ στα πλευρα,πρεπει να πονεσε πολυ και εκανε πισω αλλα δεν εφυγε,ευτυχως εκεινη την ωρα κατεφτασε και ο ιδιοκτητης και το τραβηξε.Αντι να ζητησει συγνωμη ζητησε και το λογο που κλωτσησα το σκυλο,εγω οργισμενος του ειπα οτι απο αυριο θα βγαινω με στυλιαρι και αν δεν θελει να τις αρπαξει και αυτος να βγαινει μετα σκυλια δεμενα αν δεν μπορει να τα ελενξειΤο κουταβι και ο γιος μου τρομοκρατηθηκαν και ειλικρινα θα αναγκαστω απο αυριο να εχω μαζι μου στυλιαρι

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ναι αλλα μην το σπασεις πανω στον σκυλο....στο κεφαλι του παπαρα που σου ζηταει κ τα ρεστα σπαστο....παρε κ μια χουφτα ευρω,να του δωσεις κ κανονικα ρεστα,του μ@λ@κ@!!!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Το τι εννοεί ο καθένας, ότι όρμηξε ο σκύλος στο κουτάβι του, είναι πολύ σχετικό.

Από την περιγραφή σου, θα συμβούλευα όποιον σε συναντήσει, καλού κακού να κρατάει μαζί του κι ένα δίκαννο, σύμφωνα πάντα με την λογική σου περί αυτοδικίας.

Ο σκύλος σου 4 μηνών, δεν χρειάζεται την προστασία σου. Χρειάζεται να εκτεθεί σε σκυλιά, να μάθει να διαχειρίζεται την επικοινωνία του με τα άλλα σκυλιά, να υποχωρεί όταν χρειάζεται, κλπ. Όσο θα το προστατεύεις από πιθανούς κινδύνους, τόσο πιο επιθετικό και αντικοινωνικό θα το κάνεις όταν ενηλικιωθεί.

Τέλος πάντων, καλή τύχη στον σκύλο σου κατ αρχάς.

vaslag7

Member
13 Φεβρουαρίου 2009
20
2
Με τη δικια σου λογικη δηλαδη θα επρεπε να τον λυσω(γιατι ηταν δεμενος) να αφησω το αλλο σκυλι να τον δαγκωνει για να μην γινει επιθετικος και αντικοινωνικος οταν μεγαλωσει και ολα αυτα μπροστα στα ματια του εξαχρονου γιου μου?Κατι δεν καταλαβαινω καλα μαλλον

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Επομένως, έχει δικιο ο amangos, κλώτσησες το σκύλο προληπτικά, μην και...!

Αφου δεν έφαγες κλωτσιά από τον αλλο ιδιοκτήτη, μπροστά στα μάτια του εξάχρονου γυιού σου, πάλι καλά να λες!

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Οντως το νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις. Φαντάζομαι όμως πως ο vaslag7
δεν βγαζει βόλτα τον σκύλο του και κλωτσάει ανεξέλεγκτα τα σκυλιά που πλησιάζουν το κουτάβι του. Επισης φαντάζομαι πως μπορεί να ξεχωρίσει τις προθέσεις του κάθε σκύλου. Προφανώς για να φτάσει στο σημείο να κλωτσήσει τον σκύλο θα εισέπραξε απο την συμπεριφορά του πως θα έκανε επίθεση στο κουτάβι του. Το μόνο σίγουρο είναι πως κλωτσιές ήθελε ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο οποίος προφανώς γνώριζε πως το σκυλί του είναι επιθετικό και παρολαυτά το είχε λυμένο. Ανευθυνοι ιδιοκτήτες!!!!

Το τι εννοεί ο καθένας, ότι όρμηξε ο σκύλος στο κουτάβι του, είναι πολύ σχετικό.

Από την περιγραφή σου, θα συμβούλευα όποιον σε συναντήσει, καλού κακού να κρατάει μαζί του κι ένα δίκαννο, σύμφωνα πάντα με την λογική σου περί αυτοδικίας.

Ο σκύλος σου 4 μηνών, δεν χρειάζεται την προστασία σου. Χρειάζεται να εκτεθεί σε σκυλιά, να μάθει να διαχειρίζεται την επικοινωνία του με τα άλλα σκυλιά, να υποχωρεί όταν χρειάζεται, κλπ. Όσο θα το προστατεύεις από πιθανούς κινδύνους, τόσο πιο επιθετικό και αντικοινωνικό θα το κάνεις όταν ενηλικιωθεί.

Επισης το κατα πόσο το κουτάβι των 4 μηνων δεν χρειάζεται την προστασία του ιδιοκτήτη του, δεν συμφωνώ. Δυστυχως οι περισσότερες επιθετικές συμπεριφορές ενηλικων σκυλων προερχονται απο λαθος κοινωνικοποίηση και απο καποια επίθεση που δεχθηκαν απο μεγαλύτερα σκυλιά όσο ήταν κουτάβια.
Φυσικα και πρέπει να εκτείθενται και να μαθουν να διαχειρίζονται την επικοινωνία τους παντα ομως με σκυλιά που θα τα ανεχονται και δεν θα τα τραμπουκίζουν.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.936

Αφου δεν έφαγες κλωτσιά από τον αλλο ιδιοκτήτη, μπροστά στα μάτια του εξάχρονου γυιού σου, πάλι καλά να λες!
Συμφωνώ.

Οντως το νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις. Φαντάζομαι όμως πως ο vaslag7
δεν βγαζει βόλτα τον σκύλο του και κλωτσάει ανεξέλεγκτα τα σκυλιά που πλησιάζουν το κουτάβι του. Επισης φαντάζομαι πως μπορεί να ξεχωρίσει τις προθέσεις του κάθε σκύλου. Προφανώς για να φτάσει στο σημείο να κλωτσήσει τον σκύλο θα εισέπραξε απο την συμπεριφορά του πως θα έκανε επίθεση στο κουτάβι του

Μην στηρίζεις τις πεποιθήσεις σου σε τι φαντάζεσαι. Δεν ήσουν μπροστά να δεις τι έγινε ούτε γνωρίζεις πόσο μπορεί να φοβάται τα σκυλιά ο vaslag7 και αν είναι ικανός να ερμηνεύσει την γλώσσα σώματος τους.

Τυχερός ήσουν που ο ιδιοκτήτης του σκύλου που κλώτσησες δεν σου έκανε πολύ μεγαλύτερη φασαρία.

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Συμφωνώ.

[/CENTER]
[/SIZE]
Μην στηρίζεις τις πεποιθήσεις σου σε τι φαντάζεσαι. Δεν ήσουν μπροστά να δεις τι έγινε ούτε γνωρίζεις πόσο μπορεί να φοβάται τα σκυλιά ο vaslag7 και αν είναι ικανός να ερμηνεύσει την γλώσσα σώματος τους.

Τυχερός ήσουν που ο ιδιοκτήτης του σκύλου που κλώτσησες δεν σου έκανε πολύ μεγαλύτερη φασαρία.
Νομίζω πως ουτε κι εσύ ησουν μπροστά, οπως και κανενας μας. Κρινουμε ολοι μας απο τα "γραφόμενα" του. Θεωρώ λοιπόν πως εαν ο vaslag7 είχε προβλημα με οποιο σκυλι πλησίαζε το δικό του θα είχε κλωτσήσει πρώτα το γερμανικό ποιμενικό που τους πλησίασε.
Τυχερος ηταν ο ανευθυνος ιδιοκτήτης που αφηνει ελεύθερο ενα σκυλί που δεν μπορεί να κουμαντάρει και δεν εγινε μεγαλύτερος σκυλοκαυγάς.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Όταν λες όρμηξε τι ακριβώς εννοείς; γιατί και ο δικός μου με συγκεκριμένα σκυλιά που είναι κοντά στο μέγεθός του παίζουν με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε αν τα δει κάποιος που δεν ξέρει θα σκεφτεί ότι τσακώνονται, στην πραγματικότητα απλά παίζουν έντονα, μήπως έγινει κάτι παρόμοιο και στη δικιά σου περίπτωση;

Όχι ότι είναι σωστό που ο ιδιοκτήτης του άλλου σκύλου δε τον έλεγξε αλλά θα ήταν καλό να αναφέρεις τι εννοείς με τη λέξη "όρμηξε" γιατί άλλο είναι να σε πλησιάσει για παιχνίδι και άλλο να είναι στο 1 μέτρο απο το κουτάβι σου σε αυτή την κρίσιμη ηλικία και να του βγάζει δόντια.

Επίσης πιστεύω ότι είναι χρέος του ιδιοκτήτη, αν και συχνά δεν είναι εύκολο, να προστατεύσει τον σκύλο του απο την επίθεση άλλου σκύλου. Αυτό για τις απόψεις που υπόθηκαν παραπάνω και εννοείται ότι μιλάω μόνο για περιπτώσεις που πρόκειται για επίθεση και όχι για περιπτώσεις που το άλλο σκυλί πλησιάζει απλά άτσαλα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εγω σχολίασα ότι συμπέρασμα έβγαλα από αυτα που διαβασα!
Και διαβασα ότι το γερμανικο μυρισε και έφυγε ενώ το άλλο δεν εφευγε, το έβαλε πίσω του φωναζοντας για να το φοβήσει να φύγει, αυτο πήγε πάλι προς το κουταβι και τότε του έριξε την κλωτσια!

Δεν αμφισβητω ότι υπαρχουν και κάποια μη ισορροπημενα σκυλια που πιθανότατα να αποτελουν κίνδυνο για το κουταβι (και γι αυτο πρεπει να φροντιζουμε να κανουν παρεα με ισορροπημένα), όμως η δικη μου άποψη είναι (απ αυτα που έχω δει), (απ την συτιγμή που θα τύχει να συναντηθούν με ένα άγνωστο σκυλί) ότι συνηθως ο υπερβολικος φόβος που φέρνει και λάθος εκτιμηση για το τι είναι να γίνει, η λάθος αντιδραση και συμπεριφορά του ιδιοκτητη για να αποτρεψει ενα υποτιθεμενο συμβαν, ή η λαθος αντιδραση-συμπεριφορά μετα από κάποιο γενόμενο συμβάν, είναι αυτη που δημιουργεί τα μεγαλύτερα και περισσότερα προβλήματα στην συμπεριφορα των σκύλων.

Last edited:

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Συμφωνώ πως ο πανικός ειναι ο χειρότερος σύμβουλος. Όμως τι γίνεται στην περιπτωση που ο σκύλος που δεν δείχνει καλές προθέσεις συνοδεύεται απο ενα αφεντικό που ειναι 50 μετρα πίσω και μέχρι να ερθει ενας θεός ξέρει τι θα γίνει???!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εγω ψηφιζω μπουνιδια στον αλλον ιδιοκτητη! μουαχαχαχαχα

ρε παιδες,το σφαλμα το εχει ο τυπος που ειχε ελευθερο το ζωο του.οπως κ να εξελαβε ο αλλος ιδιοκτητης τις κινησεις του σκυλιου που "την επεσε" στο κουταβι του...ε με συγχωρειτε,δε θα κατσω να περιμενω να μου το δαγκωσει.θα το φαει το σντουκο κ αμα θελει ας πει κ τιποτα ο ιδιοκτητης του...φυλαω κ αλλο σντουκο στην καβατζα.κ δεν μιλαμε για καμια αυτοδικια παρα μονο για αυτοπροστασια.

οφειλεις ,αφου εχεις ελευθερο το ζωο σου ,να εισαι σε αποσταση που μπορεις να το μαζεψεις σε χρονο που δεν θα προλαβει να γινει ζημια.κ μην κοιταμε μονο την σωματικη βλαβη ,αλλα κ την ψυχολογικη στο 4 μηνων ζωο.μπορει να μην δαγκωθηκε αλλα τρομαξε.τα ορια του καθε ενος ειναι διαφορετικα κ πρεπει να τα σεβομαστε.στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ξεκαθαρο ποιος δεν σεβαστηκε τα ορια του αλλου...

vaslag7

Member
13 Φεβρουαρίου 2009
20
2
Παιδια καταλαβαινω ποτε ενας σκυλος θελει να παιξει και ποτε να επιτεθει,οπως ειπα ο γερμανος μυρισε και προσπερασε το αλλο μυρισε και πηγε να δαγκωσει εβαλα το κουταβι πισω απο εμενα και προσπαθησα να καλοπιασω το σκυλι,αυτο με προσπερασε και εβαλε κατω το κουταβι,τραβηξα τον ιμαντα αλλα το αλλο επεφτε συνεχει επανω του και ακριβως διπλα ηταν ενα εξαχρονο παιδι που κανεις σας δεν αναφερει,το πιο απλο θα μπορουσε ανετα να το πεταξει κατω,αγνωστο σκυλι σε εμενα με τον ιδιοκτητη μακρια να επιτθεται και μου λετε οτι κακως το κλωτσησα? Epial σε καμια περιπτωση δεν εγραψα φωναζοντας για να φυγει, εγραψα προσπαθησα να το καλοπιασω

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Ορισμενοι εχετε πολυ πλακα εδω μεσα.
Ημαρτονννννννννννννννν.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Παιδια καταλαβαινω ποτε ενας σκυλος θελει να παιξει και ποτε να επιτεθει,οπως ειπα ο γερμανος μυρισε και προσπερασε το αλλο μυρισε και πηγε να δαγκωσει εβαλα το κουταβι πισω απο εμενα και προσπαθησα να καλοπιασω το σκυλι,αυτο με προσπερασε και εβαλε κατω το κουταβι,τραβηξα τον ιμαντα αλλα το αλλο επεφτε συνεχει επανω του και ακριβως διπλα ηταν ενα εξαχρονο παιδι που κανεις σας δεν αναφερει,το πιο απλο θα μπορουσε ανετα να το πεταξει κατω,αγνωστο σκυλι σε εμενα με τον ιδιοκτητη μακρια να επιτθεται και μου λετε οτι κακως το κλωτσησα? Epial σε καμια περιπτωση δεν εγραψα φωναζοντας για να φυγει, εγραψα προσπαθησα να το καλοπιασω

Με την περιγραφή σου μπορώ να καταλάβω ότι ο σκύλος δεν ήθελε να δαγκώσει, γιατί αν ήθελε θα μπορούσε άνετα να το κάνει αφού είχε το κουτάβι κάτω!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ορισμενοι εχετε πολυ πλακα εδω μεσα.
Ημαρτονννννννννννννννν.
Μπα εγω άλλαξα γνωμη, για να μην έχω πλάκα!
Απο δω και μπρος, αν κάποιος μου φανεί ότι μπορει να με βλάψει, θα του κανω προληπτικά τα μούτρα κρεας!
Φανταζομαι το ίδιο θα πρέπει να κάνει κάποιος, που ενώ περνάς με τον σκύλο διπλα του, φοβηθει μην τον δαγκώσει γιατι γυρισε το κεφάλι προς αυτόν (γιατι αυτός, το θεωρει αυτο απειλη) και του ριξει μια ξεγυρισμένη κλωτσιά!
Ωραια θα περναμε στους δρόμους γενικώς!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn