Εξετάσεις δυσπλασίας αγκώνα

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Denis said:
Ενα πολύ βασικό θέμα που πρέπει να συζητηθεί είναι να εξουσιοδοτησει ο ΚΟΕ κτηνιάτρους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να εξετάζουν αγκώνα ... γιατί από λίγα εκτροφεια και σποραδικά μπορείς να βρείς σκύλους εξετασμένους μπροστά επίσημα ... και αυτό από το εξωτερικό ότι γίνει ... εδώ δεν μπορούμε να εξετάσουμε επίσημα και να σφραγίσουμε αγκώνα ...
Ειναι μια συζτηση που την εχω κανει αρκετες φορες οσο αφορα το ΕD ..
και πως πρεπει να προσεχουμε τι μπαινει στην αναπαραγωγη..
και δεν μπορω να δεχτω οτι οταν ζευγαρωνει κανεις η παιρνει απογονο απο ενας σκυλο που εχει μεγαλο βαθμο ED + η ED ++ δεν περιμενει να παρει προβληματα αργοτερα...

Επισης επιτελους ελπιζω να γινει νομος οτι σκυλια που μπαινουν στην αναπαραγωγη να εχουν κανει εξετασης HD ED ...

Μετα βεβαια δεν ειμαστε θεοι για να ειμαστε σιγουροι οτι και απο ελευθερους γονεις δεν θα βγει σκυλο με δυσπλασια ισχυα η αγκωνα..
Αλλα παντα να προσπαθουμε για το καλυτερο τουλαχιστον..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
και δεν μπορω να δεχτω οτι οταν ζευγαρωνει κανεις η παιρνει απογονο απο ενας σκυλο που εχει μεγαλο βαθμο ED + η ED ++ δεν περιμενει να παρει προβληματα αργοτερα...
Aπό τον Muck - Morro von der Scherau δεν θα έπαιρνες απογόνους δλδ ?? :D

Πώς θα γίνει νόμος άμα εμείς δεν πιέζουμε τον ΚΟΕ να βάλει έστω ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ... θεωρείται άπιαστο όνειρο να μπεί ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ στον ΚΟΕ (είπαμε δεν εξετάζει κάν) ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να γίνει νόμος ??

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
denis said:

Πώς θα γίνει νόμος άμα εμείς δεν πιέζουμε τον ΚΟΕ να βάλει έστω ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ... θεωρείται άπιαστο όνειρο να μπεί ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ στον ΚΟΕ (είπαμε δεν εξετάζει κάν) ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να γίνει νόμος ??

Εαν θα επερνα κουταβι απο τον εναν σκυλο με ++ θα ημουν καπου συνιδιτοποιμενη οτι πολυ πιθανον να εχει και εκεινο κατι..
Δεν θα εμεινα εξπληκη παντως.

Δεν εννουσα να γινει νομος του κρατους αλλα κανονισμος απο τον ΚΟΕ.
Εγω οπως και να εχει πηγαινω στον Novak και εχω το κεφαλι μου ησυχο απο την αλλη καταλαβαινω και εσας απο Αθηνα να πατε Σερβια δεν ειναι και τοσο ευκολο..
Για μας ειναι 200 κμ παρα πανω απο το να παμε Αθηνα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εαν θα επερνα κουταβι απο τον εναν σκυλο με ++ θα ημουν καπου συνιδιτοποιμενη οτι πολυ πιθανον να εχει και εκεινο κατι..
Δεν θα εμεινα εξπληκη παντως.
Aλλο αυτό άλλο δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που το κάνουν ... :wink:

Εκπληκτος θα έμενα περισσότερο αν μία ψεύτικη δυσπλασία βγαλμένη κάπου στην Ανατολική Ευρώπη ''Α'' μου έβγαζε πρόβλημα, παρά αυτές τι γραμμές που είναι καθαρές από άκρη σε άκρη από άποψη αξιοπιστίας ... τουλάχιστον ξέρεις τί παίρνεις ... και πράττεις ανάλογα ...

Εξάλλου όλοι το κάνουμε κάποια στιγμή :wink: - και ειδικά από αυτές τις γραμμές το έχει κάνει όλη η υφήλιος ...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
denis said:
Φανταζομαι πως εχει σχεση και η θηλυκια για να παρεις απογονους απο ενα ζευγαρωμα :)

Παντως η αληθεια ειναι πως αραια πλεον ακους για προβληματα δυσπλασιας σε σκυλους απο εκτροφεις.Βεβαια απο τα πετ σοπ ο χορος καλα κρατει ακομα!Που σημαινει οι εκτροφεις προσεχουν πολυ τις γραμμες τους και προσπαθουν να μειωσουν το προβλημα στο ελαχιστο.

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
μία ψεύτικη δυσπλασία βγαλμένη κάπου στην Ανατολική Ευρώπη ''Α'' μου έβγαζε πρόβλημα, παρά αυτές τι γραμμές που είναι καθαρές από άκρη σε άκρη από άποψη αξιοπιστίας ...

Από συγκεκριμένους ανατολίτες το B στην δυτική ευρώπη γίνετε A,
Να μιλήσουμε για Αθηνα που που δεν γίνετε νάρκωση στο σκύλο και βγάζουμε δέκα ακτίνες να πετύχουμε το A,
Η ιστορία με τον Fanto λέει τίποτα ?
Μην πέφτουμε σε αυτό το τριπάκι αξιοπιστίας

Μαλ@@@ς γίνονται όπου τίποτε!

Και η επιλογές κάνουμε εμείς ,πιστεύω ότι και η τύχη πεζή κάποιο ρολο εδώ εσείς τι λέτε 8)

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Και εγω εχω ακουσει για τον Fanto ..
Απο την αλλη ομως επειδη τον εψαξα και στο Σουηδικο ομιλο..
Οτι κουταβια εχει εκει ειναι HD A... :roll: :?:

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Μην μου πειτε οτι ειναι ο Fanto v.Kummelsee .
Γιατι για αυτος ο σκυλος ειναι που πριν μερικα χρονια ειχε παρει sch1 χωρις να περασει καν εξετασεις.Λαμογια του εκτροφεα δηλαδη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Nαι, Fanto Kumelsee ... το έχω ακούσει κι εγώ, αλλά μήπως είναι βρώμα από καναν άλλον - έχει την ίδια πιθανότητα ... :roll: :roll: :roll:

Πάντως ο σκύλος λένε ότι είναι Γερμανία και ζευγαρώνει εκεί κανονικά, αλλά γράφεται στην Ρουμανία - ?? τρέχα γύρευε ... :lol: :lol: :lol:

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Καλα πλακα εχει..
Και εγω με καποιους που μιλησα ζευγαρωσανε με τον Fanto στην Γερμανια..
Τι γινετε ομως,γιατι αυτο το μπερδεμα??

Το καλο με το Σουηδικο ομιλο ειναι οτι εχει ιστοσελιδα και γραφεις ενα ονομα και εαν ο σκυλος εχει απογονους αδερφια κτλ εκει γραφετε τα παντα ..ποτε πηγε στον κτηνιατρο ποτε σε εκθεση κτλ..
Επομενως μπορεις να μαθεις πολλα για εναν σκυλο που σε ενδιαφερει..
Μακαρι να ειχαμε και εμεις κατι τετοιο..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συζητώντας χθες το πρόβλημα με κορυφαίο κτηνίατρο στα ορθοπεδικά, μου είπε το εξής ενδιαφέρον.
Το πρόβλημα της δυσπλασία του αγκώνα είναι πολυγονιδιακο και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως από δυο μη δυσπλασικους γονείς δεν θα γεννηθούν δυσπλασικα κουτάβια. Συζητώντας για τη φυλή, μου είπε πως το ποσοστό της δυσπλασίας του αγκώνα στα Rottweiler φτάνει το 45%!

Ήθελα να ρωτήσω τους εκτροφείς τα εξης:

Ποιος απ’ όλους σας εξετάζει αγκώνα στα σκυλιά του?
Τι προσπάθειες γίνονται για να εξαλειφθεί το πρόβλημα?
Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιο κουτάβι τους παρουσιάσει δυσπλασία? Ο πελάτης διασφαλίζεται και με ποιον τρόπο?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ποιος απ’ όλους σας εξετάζει αγκώνα στα σκυλιά του?
Τι προσπάθειες γίνονται για να εξαλειφθεί το πρόβλημα?
Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιο κουτάβι τους παρουσιάσει δυσπλασία? Ο πελάτης διασφαλίζεται και με ποιον τρόπο?

Θές να αυτοδιαφημιστούμε εδώ ?? :lol: :lol:

Το μόνο που έχω να πώ είναι ότι έπρεπε σύσσωμοι οι εκτροφείς να απαιτήσουν επισημοποίηση της διαδικασίας από τον ΚΟΕ άμεσα. Επισήμως στην Ελλάδα δεν μπορούμε να πάρουμε χαρακτηρισμό για δυσπλασία αγκώνα, σε αντίθεση με το ισχύο, το οποίο χαρακτηρίζεται Α, Β, C, κλπ και σφραγίζεται πάνω στο pedigree ...

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
To Θεμα το εχω θηξει πολλες φορες...
Μπορει να μη το εχεις δει..

Επειδη στην Ελλαδα δεν βγαζουν ED και εγω χρειαζομαι οπωσδηποτε το ED αναγκαστικα παω στην Σερβια και βγαζω ακτινογραφιες τα σκυλια μου.

Προσπαθω να προσεχω τα Pedigree μου οσο γινετε πια να ειναι οσο πιο υγειες γινετε..
Και ο κυριος λογος που εφερα δυο σκυλια απο την Σκανδιναβια ηταν λογο το υγειες Pedigree τους..

Εαν ζευγαρωσω δυο σκυλια ελευθερα δυσπλασιας και απο υγεες Pedigree και βγαλουν δυσπλασια..θα ξερω οτι εκανα οτι παιρνουσε απο το χερι μου να ειναι τα κουταβια υγεις.. και οτι δεν ειμαι Θεος..απο εκει και περα επειδη δεν μπορουμε να ασφαλισουμε τα σκυλια μας στην Ελλαδα θα εδινα τον αγοραστη ενα αλλο κουταβι απο μια αλλη μου γεννα..

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
ROTTIE said:
Ο πελάτης διασφαλίζεται και με ποιον τρόπο?
Με πιο τροπο θα επρεπε να διασφαλιστουμε κατα την γνωμη σου?Γιατι ενας φιλος εκανε ευθανασια σε ενα σκυλο του στην ηλικια των 3 η 4 χρονων.Το θεμα ειναι οτι μεχρι τοτε εχεις δεθει με τον σκυλο σου και η διασφαλιση των χρηματων η το να σου δωσουν αλλο ζωο ειναι μαλλον ατοπο...(κατα την γνωμη μου).Απλα κοιτας οι εκτροφεις να κανουν εξετασεις στα ζωα τους και να εχουμε και εμεις λιγη τυχη με το μερος μας [-o<

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να παίξω κανα τζοκερ καλύτερα? :lol:
Εσύ με τη λογική του «Βοήθα Παναγιά» αγόρασες σκύλο?