Εξετάσεις δυσπλασίας αγκώνα

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
ROTTIE said:
Εσύ με τη λογική του «Βοήθα Παναγιά» αγόρασες σκύλο?
Σαν πρωτο και σημαντικοτερο τροπο σου εγραψα αυτον΄¨Απλα κοιτας οι εκτροφεις να κανουν εξετασεις στα ζωα τους οσο για τον δευτερο, ε λιγη τυχη παντου χρειαζετε.Τον σκυλο μου τον επελεξα μετα απο αρκετο ψαξιμο και υπομονη και με λιγη τυχη ολα πανε καλα μεχρι τωρα. Εξαλλου στο αρχικο ποστ σου το λες και μονη σου.
κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως από δυο μη δυσπλασικους γονείς δεν θα γεννηθούν δυσπλασικα κουτάβια.
Ε, κατι σε '''βοηθα Παναγια''' μου κανει αυτο!αντε και λιγο τζοκερ :DΤελικα δεν μου απαντησες στην απορια μου.φιλικα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εννοείς στην ερώτηση που έκανα σχετικά με το διασφαλίζεται ο πελάτης σε ανάλογη με τη δική μου περίπτωση?
Φίλε Greedy, εάν ήξερα την απάντηση, θα έκανα την ερώτηση? :?

Ρώτησα για να μάθω. Εάν ήξερα δεν θα ρώταγα. Εσύ ξέρεις να μου απαντήσεις?
Μέχρι στιγμής πάντως, μόνο η Falco μου έδωσε σαφή απάντηση.

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση :?:

E αν ζευγαρώσω δυο σκύλους με καλές HD A-B ED 0-1
με καθαρό ιστορικό από προγόνους πως θα αποζημιωθώ σε περίπτυωση δυσπλασίας?Ποιος τα έχει την ευθύνη και ποιος τα με εξασφάλιση :?:

Προσωπικά κάνω ED έλενχο!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Στην περίπτωση που περιγράφεις, το πρόβλημα ξεκινάει από εσένα και καταλήγει σε εσένα, διότι τα δυσπλασικα κουτάβια είναι προϊόντα της εκτροφής σου.
Εάν η εκτροφή σου δεν είναι ελεγμένη σε βάθος χρόνου για να αποκλειστεί η πιθανότητα δυσπλασίας αγκώνα, σίγουρα δεν φταίει ο πελάτης στον οποίο θα καταλήξει το δυσπλασικο κουτάβι.

Σε αυτήν την περίπτωση εσυ τι θα έκανες?
Θα αντικαθιστούσες το κουτάβι, όπως θα έκανε η Falco?
Θα έδινες τα χρήματα του πελάτη πίσω?
Δεν θα αναλάμβανες καμία εύθηνη?

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Το μονο εύκολο είναι να δώσω ένα άλλο κουτάβι η τα χρήματα πίσω! :!:
Ναι αυτό θα έκανα αλλα εσένα θα σε ικανοποιούσε αυτό το πράγμα? :?:
Πάντως στο εξωτερικό η εκτροφής συνήθως σου λένε ευχάριστο για την ενημέρωση και λυπάμαι για το κλήρο που έπεσε σε σένα :wink:

Την ιτική αποζημίωση ψυχική οδύνη κτλ πως τα μπορούσα να δώσω :?:

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
πιστεύω πως δεν μπορεί να εξαλειφτεί di ότι αν μπορούσε έστω στην Γερμανία δεν τα έπρεπε να υπάρχει σήμερα μετά από τόσους ελέγγχους αναπαραγωγής :!:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
DASTY said:
Το μονο εύκολο είναι να δώσω ένα άλλο κουτάβι η τα χρήματα πίσω! :!:
Ναι αυτό θα έκανα αλλα εσένα θα σε ικανοποιούσε αυτό το πράγμα? :?:
Πάντως στο εξωτερικό η εκτροφής συνήθως σου λένε ευχάριστο για την ενημέρωση και λυπάμαι για το κλήρο που έπεσε σε σένα :wink:
Δεν ρώτησα τι θα κάνει ο εκτροφέας για να ικανοποιήσει εμένα, αλλά τι γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο μόνος λόγος που κάνουμε αυτή η συζήτηση είναι για να ενημερωθεί ο υποψήφιος αγοραστής και να γνωρίζει τι να περιμένει σε ανάλογη περίπτωση.

Απ’ ότι κατάλαβα, από τις μέχρι στιγμής δημοσιεύσεις, στο εξωτερικό οι εκτροφείς δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη ενώ στην Ελλάδα ο πελατης αποζημιώνεται.
Άλλος ένα λόγος λοιπόν για να απευθυνόμαστε σε εκτροφείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
απο εκει και περα επειδη δεν μπορουμε να ασφαλισουμε τα σκυλια μας στην Ελλαδα
Δεν ειναι ακριβως ετσι οπως λες ROTTIE..
και παραπανω που το εγραψα οτι στο εξωτερικο ασφαλισουν τα σκυλια τους..με αποτελεσμα εαν εχουν κατι παιρουν τα λεφτα τους πισω απο την ασφαλεια..και ετσι γιατι ο εκτροφεας να δωσει κατι..δηλαδη αλλο κουταβια η τα χρηματα του πισω..αφου ο αγοραστης εχει παρει χρηματα ηδη..

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Aπο την στιγμη που αγοραζει καποιος κουταβι πρεπει να ειναι εν γνωση του οτι παιρνει και ο ιδιος καποιο ρισκο οσον αφορα την δυσπλασια και οχι μονο ο εκτροφεας.

Οσο καλα και να ειναι ελεγμενοι οι γονεις και οι προγονοι του κουταβιου παντα υπαρχει η πιθανοτητα να καταληξουμε με εναν δυσπλαστικο σκυλο.

Για μενα η πιο σωστη λυση θα ειναι να γινεται ενας ελεγχος με ακτινογραφιες απο τον ιδιοκτητη σε ηλικια 6-7 μηνων και εαν οντως υπαρχει προβλημα τοτε ο εκτροφεας να αντικαταστει το κουταβι.

Και αυτο γιατι οσο πιο νωρις εντοπιστει το προβλημα τοσο πιο μικρη θα ειναι η ζημια για τον ιδιοκτητη τοσο στον οικονομικο οσο και τον συναισθηματικο τομεα.

Τωρα εαν καποιος θελει να μην το ρισκαρει αγοραζει

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Falko said:
Δεν ειναι ακριβως ετσι οπως λες ROTTIE..
Πως είναι δηλαδή?

Εσύ έγραψες:

Falko said:
θα εδινα τον αγοραστη ενα αλλο κουταβι απο μια αλλη μου γεννα
ο Dasty έγραψε:

DASTY said:
Το μονο εύκολο είναι να δώσω ένα άλλο κουτάβι η τα χρήματα πίσω!
Ναι αυτό θα έκανα αλλα εσένα θα σε ικανοποιούσε αυτό το πράγμα?
Ο S13 έγραψε:

S13 said:
εαν οντως υπαρχει προβλημα τοτε ο εκτροφεας να αντικαταστει το κουταβι.
Με βάση λοιπόν αυτών που γράψατε, κατάλαβα πως θα αποζημιώνονταν με κάποιο τρόπο ο αγοραστής που βρέθηκε με δυσπλασικό κουτάβι. Κατάλαβα λάθος?

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Απ’ ότι κατάλαβα, από τις μέχρι στιγμής δημοσιεύσεις, στο εξωτερικό οι εκτροφείς δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη ενώ στην Ελλάδα ο πελατης αποζημιώνεται.
Άλλος ένα λόγος λοιπόν για να απευθυνόμαστε σε εκτροφείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
επανω σ'αυτο απαντησα το παραπανω ποστ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το πρόβλημα της δυσπλασίας εκδηλώνεται από κάποιο σημείο και μετά με αποτέλεσμα, όσο επιμελής και να είναι ο αγοραστής, να μην μπορεί να το διαπιστώσει, οπότε θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον εάν πήγαινε μια τέτοια υπόθεση στα Αστικά δικαστήρια, διότι ο δικαστής θα έπρεπε να αποφασίσει βασιζόμενος στο πνεύμα και όχι στο γράμμα του Νόμου.

Αν το δικαστήριο έμενε στο γράμμα του Νόμου θα ίσχυε ότι γενικά στην πώληση κινητού. Ότι δηλαδή (εκτός από την περίπτωση που υπάρχει εγγύηση) το κινητό (κουτάβι) ο πωλητής το πουλάει ως έχει και τυχόν ελαττώματα που θα διαπιστωθούν εκ των υστέρων στο κινητό, βαρύνουν τον αγοραστή.

Αν και στο σκύλο το πρόβλημα της δυσπλασίας παρουσιάζεται ως επιγενόμενο, θα ήταν ενδιαφέρον αν το δικαστήριο δέχονταν το επιχείρημα ότι τα γονιδιακα χαρακτηριστικά που εμπεριέχουν τα προβλήματα της δυσπλασίας αγκώνα υπάρχουν ήδη κατά τη στιγμή της πώλησης στο κουτάβι (αν και δεν μπορούν να εντοπιστούν εκείνη τη στιγμή) και έτσι κατά πλάσμα δικαίου να δεχθεί ότι οι δυσπλασίες υπήρχαν στο κινητό προς πώληση (κουτάβι) κατά τη στιγμή της σύμβασης της πώλησης. Επομένως σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν πραγματικά ελαττώματα που αναιρούν ή μειώνουν ουσιωδώς την άξια ή την χρησιμότητα του κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στο αγοραστή (δηλαδή κατά πώληση και την παράδοση του ζώου).

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
:shock: :shock:

Δεν ισχύει αυτό, ή μάλλον ισχύει, αλλά ποτέ δεν θα έφτανε σε αυτο το σημείο η διενεξη ... :D

Ολοι οι σοβαροί Ελληνες εκτροφείς, θέλω να πιστεύω ότι μπορούν και κάνουν και συμβόλαιο, τουλάχιστον αν ζητηθεί, και αντικαθιστούν το κουτάβι (ο Dasty έχει δίκιο ότι αυτό είναι το λιγότερο για τον εκτροφεα αυτήν την στιγμή) ... σχετικά με το εξωτερικό, είναι όντως χειρότερα τα πράγματα από ότι εδώ, αλλά πάλι είναι ανάλογα το πού θα πέσεις ... και τί σχέσεις έχεις με τον εκτροφέα ...

Σε χώρες όπως η Γερμανία, που ο έλεγχος είναι πολυετής στ HD , τα αποτρελέσματα είναι θεαματικά, στο ED έχει κάποιο μέλλον ακόμα ... στην Ελλάδα πρέπει να περάσει καιρός, αλλά αν κάποιος μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά, μπορεί να βελτιώσει την εκτροφή ΤΟΥ. Για να ανέβει το επίπεδο γενικά στην χώρα μας, χρειάζονται με αυτούς τους ρυθμούς 200 χρόνια περίπου :lol: :lol: :lol:

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
χρειάζονται με αυτούς τους ρυθμούς 200 χρόνια περίπου

θαυμάζω αισιοδοξία σας κύριε Denis :wink: 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Πάντως αν είναι να με δικάσουν ισόβια στην Katarina δεν ντίνο κουτάβι με τίποτα :wink: 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μάλλον δεν καταλάβατε την ουσία της δημοσίευση μου….

Έγραψα πως θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να φτάσει μια τέτοια υπόθεση σε Αστικό Δικαστήριο (μην ξεχνάμε πως για το Νόμο ο σκύλος θεωρείται αντικείμενο), διότι τίθεται ένα γοητευτικό δίλημμα και αυτό από μόνο του είναι πρόκληση για κάποιον που ασχολείται με το Αστικό Δίκαιο.

Κλείνοντας, εύχομαι ο επίλογος στο πρόβλημα να γραφτεί συντομότερα. 200 χρόνια αρρώστιας, ταλαιπωρίας και πόνου είναι πολλά...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ρωτάω και εδώ

Τα καινούρια pedigree του ΚΟΕ έχουν ειδικό χώρο για HD και ED γνωρίζει κανείς τίποτα νεότερο?

Αν έχω ακτινογραφίες ED με χαραγμένο τον αριθμό του σκύλου πάνω και ξαφνικά ο ΚΟΕ συμπεριλάβει το ED τις δέχεται λέτε ?

(Κανονικά δεν θα έπρεπε αλλά αφού μέχρι τωρα δεν προέβλεπε ED ? ... Πρέπει εγώ να ξαναεξετάσω σκύλα πχ 3-4 χρόνων ? )

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Κανονικά δεν θα έπρεπε αλλά αφού μέχρι τωρα δεν προέβλεπε ED ? ... Πρέπει εγώ να ξαναεξετάσω σκύλα πχ 3-4 χρόνων

Προσωπικά τα κάνω για πάρτι μου και όχι για κανέναν ΚΌΕ;)