Κράζουμε τους κριτές γιατί, κατά την γνώμη μας, δεν βλέπουν το προφανές και βγάζουν τον Χ τυχάρπαστο σκύλο... Εκ του ασφαλούς όμως, διότι εμείς έχουμε μια σχηματισμένη άποψη για τα σκυλιά τα οποία βλέπουμε σε μια συγκεκριμένη έκθεση και ξεχνάμε πως ο κριτής πολλές φορές δεν γνωρίζει ποια σκυλιά έχει μπροστά του.
Το έργο του να κρίνεις κάποιους σκύλους από το μηδέν δεν είναι εύκολο γι αυτόν τον λόγο παραθέτω τους παρακάτω πέντε πρωταθλητές και σας δίνω τα στοιχεία τα οποία έχει στην διάθεσή του ο κριτής, δηλαδή τις ηλικίες τους, ενώ σημειώστε πως όλα τα σκυλιά είναι ύψους από 64 εώς 67 εκ. στο ακρώμιο.
Συγκρίνετέ τα λοιπόν μεταξύ τους και βάλτε τα σε μία κατάταξη βάση της δικής σας προτίμησης κι αιτιολογήστε την κρίση σας αυτή.
Δεν έχει ουσία να "κλέψετε", διότι αφενός δεν υπάρχει αντικειμενικά σωστό ή λάθος για την κατάταξη και αν και οι πέντε σκύλοι είναι γνωστοί πρωταθλητές, δεν έχετε δει την κίνησή τους η οποία επηρρεάζει κατά πολύ την γνώμη των κριτών.
Κρίνουμε καθαρά την στατική τους εικόνα δηλαδή!
Α. Αρσενικό 3 και 1/2 ετών
Β. Αρσενικό 2 ετών
Γ. Αρσενικό 4 ετών
Δ. Αρσενικό 3 ετών
Ε. Αρσενικό 3 ετών
Καταρχην να πω οτι ειναι δυσκολο να κρινεις εναν σκυλο απο μια και μονο φωτογραφια.Επειτα να τονισω οτι ολα τα παραπανω ειναι ντογκο κλασσεως και οτι το μονο που γνωριζα ειναι ο Τοto,o
Γ του οποιου ειμαι και φαν.Ετσι θα αρχισω αναποδα βαζοντας στη Πεμπτη θεση τον τελευταιο(
Ε),που μονο και μονο επειδη ειναι κοντομουτσουνος.Πολυ φρεσκαδουρα,βλεπουμε πολλα σκυλια απο την Αργεντινη με παρομοιο τυπο κεφαλιου τωρα τελευταια.
Τεταρτος ο
Δ που αν και μορφολογικα δεν εχει κατι που να μην μου αρεσει, για αρσενικος 3 ετων δεν το εχει.Μιλαω για την εκφραση του που ειναι πολυ χλυαρη για την ηλικια του επαναλαμβανω.
Τριτος ο
Α,ο οποιος εχει κατι το εξωτικο,βγαζει μια βαρβατιλα απιστευτη,εχει αυτο το σκληρο το υφος (το πισω και σας εφαγα...) Καποιος ειπε οτι "φαινεται επανω του η εργασια".Αν ητανε ανθρωπος θα ητανε μπετατζης το παλικαρι λεμε.Τριτος γιατι ειναι πολυ full compact,συμπαγης υπεβολικα για τα προσωπικα μου γουστα.
Δευτερος ο
Β,που ειναι πανεμορφος και πολυ αθλητικος με ωραια γραμμη,χρωστικη,ωμους,κοκκαλα,κεφαλι,ματια
και τα λοιπα και με εκφραση που σε καθηλωνει,φαινεται πως εχει ταμπεραμεντο με την ουρα επανω ετοιμος για ολα.
Πρωτος ο
Γ,γιατι οπως προανεφερα ειμαι φαν!Περαν αυτου ομως ειναι πιο κοντα στο προτυπο της ρατσας οπως την εχω εγω στο μυαλο μου.Ο τυπος αγγιζει την τελειοτητα.Τι να λεμε ,γραμμη,κεφαλι,λαιμος,γωνια λεκανης και πισω ποδιων,στηθος,ματια σκιστα με μαυρο βλεφαρο.Ενα γεματο σκυλι που τουλαχιστον εκθεσιακα ειναι μια κλαση επανω απο τα αλλα.
Προμηθεα θα μπορουσες να μας βαλεις καμια φωτο απο απογονους των παραπανω σκυλων?Αν υπαρχει υλικο θα ητανε πολυ χρησιμο να δουμε και την αξια τους κατα καποιον τροπο και ως επιβητορες.