Περα του οτι ηταν βραδυ... ξεχασες να πεις οτι ο οποιος δικος τους ξεκινησε τα γρυλισματα πρωτος και τα πηρε ο Ρας.Μαεσημεράκι κι είμαστε σε βολτούλα, δύο άνθρωποι και τρία σκυλιά. Σε κάποια απόσταση εμφανίζεται ζευγάρι με νεαρό αρσενικό και μας πλησιάζουν ολοταχώς. Απομακρύνομαι κάπως κι αφήνω την άλλη κοπέλα με τα δυο σκυλιά, που είναι άνετα, να μυριστούν και να κάνουν ότι θεωρεί το καινουριοφερμένο ζευγάρι ότι θα ωφελήσει την κοινονικοποίηση του σκύλου τους. Εγώ ακόμα απόμερα και με το νου μου στο Ρας που έχει σχεδόν λοκάρει.
Το ζευγάρι, αφού θεωρεί ότι ο σκύλος τους γνώρισε τα δύο σκυλάκια, ας γνωρίσει και το τρίτο αρχίζουν να κατευθύνονται προς τα εμάς (κι ο δικός μου αρχίζει να φορτώνει).
Εγώ:Σας παρακαλώ, μην έρθετε, δεν είναι ο δικός μου για τέτοια. (Κι ο Ρας ξεκινάει τα "ωραία")
Άντρας: Έτσι κάνει με όλα?? (Καλά δεν είδε ότι με τα άλλα δύο ήμασταν κυριλέ???)
Εγώ: Όχι με όλα, μόνο με όποια κρίνει αυτός. Όταν ήταν κούταβος δεν ξέραμε πολλά και κάναμε λάθη και τώρα προσπαθούμε να τα διορθώσουμε.
Γυναίκα: Το ξύλο φταίει!
Εγώ: Ε?!?! (κάγκελο)
Φεύγουν... Γυναίκα, καθώς απομακρύνονται: Πρέπει να προσέξουμε, τώρα τελευταία κι ο δικός μας γρυλίζει σε αρσενικά....
(Μα γιατί, αφού φταίει το ξύλο, ο δικός τους δεν θα πάρει ποτέ ΑΥΤΟ το δρόμο. χε χε χε)
Αυτο το πραγμα που λες οτι ο σκυλος μου εχει θεμα με τα αρσενικα και επιμενουν να φερουν κοντα τα 2 σκυλια κατα μετωπο κιολας με τρελαινει. Δλδ τι αλλο πρεπει να πεις! Ποσο μαλλον στην συγκεκριμενη περιπτωση που και το δικο τους αρσενικο εχει προβλημα.
Ειμαι εξω απο φαρμακειο με την Froggy και περιμενω μια φιλη μου να βγει. Στεκομαστε κοντα στην πορτα οταν βλεπω να βγαινει ασπρομαλλης παππους. Γνωριζοντας οτι η μικρη δεν γουσταρει τους ασπρομαλληδες παππουδες την απομακρυνω και μπαινω αναμεσα σε αυτην και τον χωρο που θα βγει ο παππους αφηνοντας μια αρκετη αποσταση για να βγει ο ανθρωπος χωρις προβλημα.
Το ακουω να λεει οτι δεν φοβαται τα σκυλια και οτι δεν εχει προβλημα αλλα τον γραφω. Με ρωταει αν ηρθε ο σκυλος να παρει υποθετα! Και παλι τον γραφω και δεν απανταω. Βγαινει λοιπον και με ρωταει αν ειναι μπασταρδο. Του απανταω ναι ειναι ημιαιμο και μου λεει οτι αυτα δεν ειναι εξυπνα. Το αφηνω ασχολιαστο.
Μεχρι εκεινη την στιγμη η μικρη ειναι ηρεμη και δεν του δινει σημασια. Εγω εξακολουθω και ειμαι αναμεσα τους και εχω το λουρι κοντο. Και αποφασιζει ο παππους οτι πρεπει οπωσδηποτε να την χαϊδεψει. Μας πλησιαζει λοιπον με απλωμενο το χερι και παει να σκυψει απο πανω της. Κανω κινηση να μπλοκαρω ακομα περισσοτερο αλλα η Froggy αρχιζει τα γρυλισματα και τα γαυγισματα και ο παππους χεσμενος απομακρυνεται. Φευγοντας λοιπον μου φωναζει απο τα 10 μετρα οτι θα πρεπει να της βαλω φιμωτρο για τα παιδακια. Εκει δεν κρατηθηκα και του απαντησα οτι δεν εχει προβλημα με τα παιδακια αλλα με τους ηλιθιους παππουδες που χωνουν τα μουτρα τους στα μουτρα της.
Είστε βραδυ σε πεζοδρομο και χαζευουμε βιτρινες. Εχω την Froggy κοντα μου και γενικα ειμαι σε επιφυλακη γιατι κυκλοφορει κοσμος. Βλεπω να πλησιαζει παρεα με αγορια περιπου στα 25 και τους βλεπω οτι κατεβαινουν απο το πεζοδρομιο στο πεζοδρομο. Μεχρι εδω ολα καλα. Περνανε λοιπον και οταν φτανουν στο υψος μας ο ενας απλωνει ποδι να κλωτσησει την μικρη μου! Η οποια ουτε καν τον κοιταγε και την ειχα κολλημενη στα ποδια μου! Οι φωνες μου πρεπει να ακουστηκαν μεχρι το Ριο!
2 χρονια με τα σκυλια μου με εξαιρεση 1-2 φορες που εχω ακουσει κατι "εξυπναδες'' γενικα οι βολτες μας ειναι απροβληματιστες. 3 μερες Πατρα και καθε μερα ειχαμε και μια ιστορια! Ωραια περνατε οι Πατρινοι...
Επισης εμαθα οτι η Baroque δεν ειναι κυνηγοσκυλο αλλα ποιμενικος!