Την ιδια απορια εχω και εγω...Πως λειτουργει εν τελει αυτο το εμβολιο?
Xωρις να ειναι κτηνιατρος κ με επιφυλαξη γιατι μεταφερω οσα θυμαμαι απο την συζητηση που ειχαμε,
(ενας κτηνιατρος σιγουρα θα μπορεσει να μας τα εξηγησει καλυτερα)
το εμβολιο αυτο "ερεθιζει" την αμυνα του οργανισμου του σκυλου, ωστε το ανοσοποιητικο συστημα να ειναι ετοιμο για τυχον προσβολη απο τον ιο, ωστε να τον καταπολεμισει.
Ο δεικτης που κατα την εξεταση εμφανιζεται (αυτο το 1/400 κλπ) ειναι δεικτης προσβολης απο τον ιο.
Κατα συνεπεια οταν το ανοσοποιητικο εχει αρχισει να "κινητοποιειται" απο το εμβολιο αυτοι οι δεικτες ειναι αυξημενοι κ χρειαζονται αλλες ποιο ειδικευμενες εξετασεις να επαληθευσουνε αν μιλαμε για την ιδια την ασθενεια η απλα την κινητοποιηση της αμυνας του οργανισμου απο το εμβολιο.
Τα κοινα εμβολια εχουνε σαν σκοπο την δημιουργια ειδικωνα αντισωματων στον οργανισμο κατι που εδω δεν συμβαινει.
Επισης μου ειχε πει (χωρις να θυμαμαι αν εχω κρατησει σωστα ολη την ορολογια) οτι το εμβολιο του Καλαζαρ ενισχυει κ μεγενθυνει τα μακροφαγα κυτταρα του οργανισμου, τα οποια ομως εχουνε ελαχιστο χρονο ζωης μεσα στον οργανισμο γιατι ο οργανισμος συνεχως δημιουργει νεα.
Οποτε ακομα κ αν θεωρησουμε οτι με αυτο τον τροπο αποφευγεται η μολυνση του σκυλου απο τον ιο, αυτο δεν θα μπορουσε να διαρκεσει παρα ελαχιστο χρονικο διαστημα οσο ειναι αυτο του κυκλου ζωης των συγκεκριμενων κυτταρων, πριν αντικατασταθουν απο τα νεα.
(αν καταλαβα καλα γι αυτο γινεται κ σε δοσεις?)
Επισης μου ειπε οτι η ιδια η εταιρια δεν εγγυαται τπτ κ στις επισημες μελετες της αναφερει "αυξημενη προληψη" κατα του ιου.
Αν θυμαμαι καλα παντως για "αυξημενη προληψη" υπαρχουνε κι αλλες μεθοδοι απο αλλες εταιριες
(αυτο δεν μου το ειπε ο κτηνιατρος καπου το ειχα διαβασει δεν θυαμαμαι που!)
Επισης δεν εχει μελετηθει ακριβως τι συμβανει μετα το εμβολιο κ αν ο σκυλος νοσησει απο αλλη σοβαρη ασθενεια, υπαρχουνε δε υπονοιες οτι σκυλια που εμφανισαν μεγαλες παρενεργειες στο εμβολιο, ειχανε καποια υποβοσκουσα λοιμωξη κ ηταν οξεια αντιδραση του οργανισμου....
Οπως κ να εχει εμενα μου κανει περισσοτερο σε πειραματικο σταδιο παρα σε καθεαυτο εμβολιο.
Μιας δε κ μιλαμε για λοιμωδες νοσημα, αν υπηρχε οντως εμβολιο αποτελεσματικο γι'αυτο προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα ηταν στον υποχρεωτικο κυκλο εμβολιων κ οχι προερετικο.
Απο κει κ περα ο καθενας οτι θελει κανει.
Εγω δεν εχω πειστει.
Αυξημενα μετρα προληψης ειναι κ η σιτρονελα κ το κολλαρο.....
Δεν ειναι αναγκη να φορτωσω τον οργανισμο του σκυλου παραπανω, για να ολοκληρωσει μια εταιρια την μελετη της......