Ελλ.ποιμενικός & επιθετικότητα

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αρα αναφερεσαι στην πρωτη περιπτωση και οχι στου leo.
αυτο ηθελα να διευκρινιστει.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Προσωπικά δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα αν το σκυλί σου είναι επιθετικό ή κυριαρχικό ή φοβικό. Αυτά που μας περιγράφεις δεν έχουν συνοχή και συνέπεια. Ένα σκυλί επιτίθεται σε κάποιον αλλά εσύ του παίρνεις το φαγητό και το ακινηγοποιείς όταν παίζετε. Πολλά πράγματα δεν "κολλάνε" μεταξύ τους. Σίγουρα η οικογένεια δεν έχει την ίδια συμπεριφορά απέναντι στο σκύλο και σίγουρα ο σκύλος είναι μπερδεμένος στο τι πρέπει να κάνει, να παίξει; να φυλάξει τον χώρο; να φάει ή να μη φάει;

Από ότι καταλαβαίνω οι γνώσεις σου πάνω στα σκυλιά είναι λίγες και για αυτό θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα επαγγελματία ο οποίος θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τον σκύλο σου και θα σε βοηθήσει να βάλεις κανόνες και όρια στην συμπεριφορά του.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
galazio said:
διοτι εχω την αμυδρα εντυπωση οτι γιναμε λιγο αχταρμας εδω περα :roll: (υπαρχουν δυο διαφορετικες περιπτωσεις που καμια σχεση δεν εχουν μεταξυ τους και κατα την αποψη μου κακως ενσωματωθηκαν)
Είναι η τρίτη φορά που αναγκάζομαι σήμερα να δώσω εξηγήσεις στην εξαιρετικά συμπαθή μου Galazio σχετικά με θέματα διαχείρισης. Ο λόγος που το κάνω δεν είναι γιατί νιώθω υποχρεωμένη να δίνω εξηγήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να αφήνω να αιωρούνται αναπάντητα ερωτήματα γιατί πρόθεση μου είναι να είμαι πάντα συνεπής απέναντι στον εαυτό μου στο forum και τα μέλη του.

Ο λόγος που ενοποιήθηκαν αυτά τα δυο θέματα αγαπητή Galazio, αν και φαινομενικά δεν έχουν ομοιότητες, είναι διότι ουσιαστικά είναι καρμπόν.
Οποίος μπήκε στον κόπο να διαβάσει από την αρχή το θεμα θα είχε την δυνατότητα να μάθει για τα χαρακτηρίστηκα της φυλής αυτής και να κατανοήσει την συμπεριφορά της. Θυμίζω λοιπόν:

Swkdog said:
Σκληροτράχηλα σκυλιά,δεν είναι "σκυλιά του καναπέ"...ίσως να μην είναι πολύ παράτολμο να πώ πως δεν είναι καν σκυλιά συντροφιάς,με την έννοια που οι αστοί εννοούμε.

Με όλες τις φυλές μπορεί να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις...με τις ορεινές ποιμενικές είναι σίγουρο πως θα τις αντιμετωπίσεις.
Κυριαρχικότατα ζώα,με έντονο το αίσθημα της "ιδιοκτησίας" χώρου,πραγμάτων,άλλων ζώων.
Συνοψίζοντας:
ΠΡΙΝ πάρουμε ένα σκύλο, θα πρέπει να μελετάμε ΠΟΛΥ καλά τον χαρακτήρα της φυλής, για να δούμε εάν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες του ζώου που θέλουμε να αποκτήσουμε.
Ο Ελληνικός Ποιμενικός, είναι ένα περήφανο και δυνατό ζώο, το οποίο χρειάζεται στιβαρό χειρισμό και εκπαίδευση advance επιπέδου για να καταφέρουμε να αμβλύνουμε κάποιες συμπεριφορές και όχι να τις εξαλείψουμε.

Ένας Ελλ. ποιμενικός όσο και να τον δουλέψουμε δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ένα αξιολάτρευτο και καλόβολο pug και ο λόγος είναι απλός: Όσο και να δουλέψουμε τον χαρακτήρα του ΠΟΤΕ δεν θα καταφέρουμε να δαμάσουμε και να ακρωτηριάσουμε την ψυχή του.

leo_s_smith

Member
15 Μαρτίου 2008
20
0
οντως δν εχω πολλες γνωσεις επανω στους σκυλους (αλλωστε προγραμματιστης ειμαι ο ανθρωπος δν ειμαι εκπαιδευτης =ρ ) αλλα ποιος ειχε οταν πηρε τον πρωτο του σκυλο?γενικα στην σταση μ απεναντη στον σκυλο ακολουθω κατα κυριο λογο οτι μ εχει πει ο κτηνιατρος της και προσπαθω οσο γινεται να γινεται το ιδιο και απο ολη την οικογενεια.

επειδει μαλλον μπερδευτικαμε ο σκυλος ξερει ποτε παιζουμε η ποτε πρεπει να προστατεψει τον χωρο της.το βασικο μ προβλημα για να το ξεκαθαρισουμε ειναι οτι οταν βρισκομαστε στην δευτερη περιπτωση και μπει καποιος στο σπιτι θα επιτεθει και δν θα κατσει ετσι.την συμπεριφορα αυτη ακομα και οταν ειναι αυτη που θελουμε (φυλαει το σπιτι εξαλου) την επενουμε η μπορει να προκυψει επιθετικοτητα γενικα αργοτερα?

στην περιπτωση που οντως βρω εναν καλο εκπαιδευτη τοτε θα τον προτυμισω αλλα μονο για υπακοη η φυλαξη δν με ενδιαφερει

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Δεν επαινούμε ΚΑΜΙΑ επιθετική συμπεριφορά του σκύλου μας όταν ο σκύλος μας δεν είναι εκπαιδευμένος έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε τα ένστικτά του και ο λόγος που δεν το κάνουμε αυτό είναι γιατί απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ.

ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ!!!!!

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Αμφοτεροι πρεπει να ξεχασουν τα σχετικα με "φυλαξη" και να επικεντρωθουν στην υπακοη και την αρμονικη σχεση ολων των μελων της οικογενειας με τα σκυλια, απο θεση ισχυος για τους ανθρωπους, φυσικα χωρις κακοποιηση.
Η φυλη ειναι ιδιαιτερα ακαταλληλη για οικιακη ζωη καλα θακαναν να ξανασκευτουν τον τροπο και το σκοπο που θα διατηρησουν τετοια ζωα.
Ο ελλ. ποιμενικος ειναι σκυλος που αυτενεργει-δεν χρειαζεται επαφη με ανθρωπο για να κανει την δουλεια του στο κοπαδι.Αυτο αυξανει τη δυσκολια.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
leo_s_smith said:
στην περιπτωση που οντως βρω εναν καλο εκπαιδευτη τοτε θα τον προτυμισω αλλα μονο για υπακοη η φυλαξη δν με ενδιαφερει
εκει ηθελα να καταληξω...στο οτι

σε ενδιαφερει η οχι,
οταν το σκυλι ειναι τυπικο δειγμα της φυλης (και δειχνει να ειναι) απαγορευεται η εκπαιδευση για φυλαξη...
πρεπει να γνωρισεις καλα την φυλη,αλλα μην λεμε και συνεχως τα ιδια.

ροτυ,στα θεματα εκπαιδευσης ,εκτος των γενικων χαρακτηριστικων της φυλης ,υπαρχουν και συγκεκριμενα περιστατικα...
δεν ειναι το ιδιο να σου επιθιθεται ο σκυλος οταν πας να του παρεις το τροπαιο,με το να επιτιθεται στον ξενο που εισβαλει και να μην γνωριζεις τι πως γιατι και που...
ειναι διαφορετικα περιστατικα-μιας δυσκολης και ιδιαιτερης φυλης συμφωνω-,ομως καλο θα ηταν να συζητιουνται ξεχωριστα.
δεν μιλαμε για ζαλαδες στο τουτου εδω, ωστε να μπουνε ολα τα σαλια στο ιδιο τοπικ :lol:
αποψη μου,με τιμη,ο γαλαζουλης :smurf:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα λάβω τις παρατηρήσεις σας σοβαρά υπ’ όψιν
Με τιμή
Δρακουμελ

8) 8) 8)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μιας κι εγώ ελληνικό ποιμενικό έχω, και το είχα ψάξει αρκετά πριν τον πάρω, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβραβεύεις και να προωθείς την επιθετικότητα. Δεν θα ανεχτεί βία επίσης, έχετο υπόψη σου για την εκπαίδευση. Είναι ένας σκύλος με δική του κρίση που ενεργεί αυτοβούλως αλλά όχι και παρορμητικά. Είναι πιστός και έχει ισχυρό ένστικτο προστασίας ως προς την αγέλη του και τη δουλειά του (φύλαξη) θα την κάνει ούτως ή άλλως. Το ότι είναι επιφυλακτικός και καχύποπτος με τους άγνωστους είναι χαρακτηριστικό της ράτσας. Θέλει προσοχή όμως γιατί δεν προειδοποιεί. Επειδή είναι πολύ κυριαρχικός χρεάζεται σταθερό αρχηγό που θα τον αναγνωρίζει και θα τον σέβεται. Πάνω από όλα θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κοινωνικοποίηση στην σωστή περίοδο που ελπίζω να έχεις κάνει. Εφόσον ακούει κι επιστρέφει σε σένα όταν πάει να επιτεθεί, έχεις κάνει καλή δουλειά. Το "άστο" όμως πρέπει να του το μάθεις όπωσδηποτε.

Για την ιστορία, ο δικός μου χρονίζει σε δύο βδομάδες κι ακόμα τον χαϊδεύουν από τα κάγκελα. Το παράκανα μάλλον. :lol: Με τον ερχομό της εφηβείας όμως δεν βλέπει πλέον με καλό μάτι τα αρσενικά που πλησιάζουν την αγέλη μας κι αναγκάστηκα να του φοράω λουρί στις εξόδους μας.

P.S. κι εγώ προγραμματίστρια σπούδασα. :p

leo_s_smith

Member
15 Μαρτίου 2008
20
0
=P αρα το εχουν οι προγραμματιστες με την συγκεκριμενη φυλη? =Ρ εμενα ειναι θυλικια οποτε ελπιζω και λιγοτερη "χαρακτηριστικη" συμπεριφορα. βια απαγορευσα απο την αρχη σε ολα τα μελη της οικογενειας οποτε η ηρουλα εχει μεγαλωσει στα χαδια (οχι οτι αλλιως δν θα μεγαλωνε στα χαδια =Ρ ) απλα ρωταω οσο ειναι νωρις για να μην εχω προβληματα οταν μεγαλωσει.

ευχαριστω ολους για την βοηθεια

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog