Ελληνικός Ποιμενικός;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Καλως ήρθες Franko....

Τα αυτιά της σκύλας σου δείχνουν ότι σίγουρα έχει κάτι άλλο μέσα...
Σε όλα τα ελληνικά τσοπανιάρικα τα αυτιά είναι πάνω από την γραμμή των ματιών, αλλά κάτω από το επίπεδο του κρανίου...
Στην δική σου είναι υπερβολικά ψηλά, κοιτώντας μπροστά και με τάση αρκετής ανόρθωσης....
Εδώ θα βρεις τα πρότυπα των ελληνικών ποιμενικών φυλών, για να καταλάβεις δύο πράγματα....
KOE ellinikes files
Πες μας λίγο διαστάσεις και κιλά γιατί έχω μια υποψία ότι αυτός που στο έδωσε πήγε να φτιάξει μολοσσό Ηπείρου βάζοντας ότι θυμάται μέσα, αλλά του περίσσεψαν τα αυτιά...

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Πες μας λίγο διαστάσεις και κιλά γιατί έχω μια υποψία ότι αυτός που στο έδωσε πήγε να φτιάξει μολοσσό Ηπείρου βάζοντας ότι θυμάται μέσα, αλλά του περίσσεψαν τα αυτιά...
Γελάω με αυτη τη φράση γιατί μου θυμίζει συνταγή για σούπα!!χαχα :D

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς όρισες και να τη χαίρεσαι...
Από τα αυτιά φαίνεται ότι δεν είναι καθαρός ελληνικός ποιμενικός.
Όπως είπε και ο sea-mol είναι αρκετά ψηλά και όρθια, σε σχέση με το πρότυπο.

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
Καλως ήρθες Franko....

Τα αυτιά της σκύλας σου δείχνουν ότι σίγουρα έχει κάτι άλλο μέσα...
Σε όλα τα ελληνικά τσοπανιάρικα τα αυτιά είναι πάνω από την γραμμή των ματιών, αλλά κάτω από το επίπεδο του κρανίου...
Στην δική σου είναι υπερβολικά ψηλά, κοιτώντας μπροστά και με τάση αρκετής ανόρθωσης....
Εδώ θα βρεις τα πρότυπα των ελληνικών ποιμενικών φυλών, για να καταλάβεις δύο πράγματα....
KOE ellinikes files
Φίλε μου, ο άνθρωπος απ' τον οποίο το πήρα δεν εκτρέφει σκυλιά. Έχει κοπάδια με ζωντανά και έχει τσοπανόσκυλα! Γέννησε ένα απ' τα δικά του και μας έδωσε το θηλυκό. Τώρα από διαστάσεις δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς γιατί δεν έχω μαζί μου το βιβλιαράκι του κτηνίατρου. Ωστόσο, είναι 5 μηνών, αρκετά μεγαλόσωμο και πολυ γεροδεμένο.
Από θέματα συμπεριφοράς, το σκυλί συμπεριφέρεται σαν τσοπανόσκυλο. Μικρότερο συνεχώς δάγκωνε οτιδήποτε, ενώ όσο μεγαλώνει το δάγκωμα μειώνεται.

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
Καλά...
Κοίτα μόνος από το site των φίλων ΕΠ φωτογραφίες σκυλιών...
Νομίζω θα καταλάβεις την διαφορά..
http://www.ofep.gr/album.php
Δε με κατάλαβες... Δεν επιμένω πως είναι τσοπανόσκυλο! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επίσης, τα σάιτ τα έχω κοιτάξει προ πολλού
Ευχαριστώ πάντως!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Franko, καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ, καθώς και να χαίρεσαι τη σκυλίτσα σου :)

Δε μπορώ να κάνω τέτοιου είδους εκτίμηση, δεν το 'χω καθόλου με τους ΕΠ.

Θα ήθελα όμως χωρίς ν' αρπαχτείς να κάνω μια σύσταση. Οι ΕΠ τακιμιάζουν σε αρκετά σημεία χαρακτηρολογικά με τους αναγνωρισμένους Ορεινούς Ποιμενικούς. Τους αρέσει να ζουν στην εξοχή και γενικά εκτός σπιτιού (ο Sea-mol θα κάνει το σταυρό του μ' αυτά που γράφω :D) , δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς αυτό.

Αλλά ακριβώς επειδή ο χαρακτήρας τους είναι τραχύς και σκοπός τους είναι η φύλαξη και η νουθέτηση των κοπαδιών, πρέπει να μάθει απ' την αρχή τις σωστές διορθώσεις, να εκπαιδευτεί σωστά και προπαντώς να κοινωνικοποιηθεί. Αυτό δύσκολα θα γίνει με μια αλυσίδα είτε είναι για λίγες ώρες, είτε για πολλές.

Επίσης, η ζωή στην εξοχή δεν υποκαθιστά τη βόλτα. Είναι ο χρόνος που περνάει μαζί σας ποιοτικά. Πρόκειται για στιγμές που είστε κοντά και ασχολείστε ενεργά μαζί του μέσω τρεξίματος, περιπάτου, παιχνιδιού και εκπαίδευσης.

Μου φαίνεται αστείο πως μπορεί να μπήκατε σ' αυτό το site μόνο επειδή τον βλέπετε ως εργαλείο φύλαξης. Πιστεύω πως τον αισθάνεστε σκύλο σας με την πραγματική σημασία. Για να είναι λοιπόν σύντροφος σας πρέπει να κοινωνικοποιηθεί σωστά, χωρίς αλυσίδα.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ορίσατε και να σας ζήσει η κουτάβα!
Δε θα σταθώ καθόλου στο θέμα καθαροαιμίας (αλήθεια, ακούγεται άσχημο όταν μιλάμε για τέτοιες φυλές) της σκύλας σας. Κανείς μας (ή σχεδόν, για να μη φανώ απόλυτος) δεν είναι πιστοποιημένος κριτής ελληνικών φυλών. Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να κατεβάσετε τη σκύλα σας για αναγνώριση σε ηλικία 18 μηνών και άνω.

Θα σταθώ σε κάτι που πραγματικά μου γεννά απορίες. Και στις 3 φωτογραφίες το βλέμα της έχει κάτι παράξενο, μη συμβατό με την ηλικία της. Δε θα του έδινα καμία σημασία αν μας λέγατε πως πρόκειται για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την ίδια μέρα και ώρα. Αντιθέτως έχουν διαφορά ενός μηνός. Η σκύλα δεν ζει αυτό που πρέπει ως κουτάβι.Δεν έχει τη σπιρτάδα, τη διαολιά, πείτε το όπως θέλετε. Ούτε το χαρακτηριστικά θλιμένο/σοβαρό βλέμα ενός τσοπανόσκυλου (οποιασδήποτε φυλής-τύπου).
Αντιθέτως έχει ένα βλέμα που θυμίζει αγρίμι, μοναχικό και ανασφαλές.
Αναρωτηθείτε, ψάξτε, διαβάστε τι μπορεί να σημαίνει και τι μπορεί να φταίει.
Δε ζητώ να μου απαντήσετε, ούτε όσα γράφω είναι κατηγορητήριο.
Απλά είναι ερωτηματικά ενός ανθρώπου που αγαπά τα σκυλιά, λατρεύει τα ορεινά ποιμενικά και, κατ' ανάγκη (λόγω συμβίωσης μ' ένα τέτοιο), μαθαίνει να διαβάζει τις λεπτομέρειες.

Ευχαριστώ,
Παναγιώτης

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
Franko, καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ, καθώς και να χαίρεσαι τη σκυλίτσα σου :)

Δε μπορώ να κάνω τέτοιου είδους εκτίμηση, δεν το 'χω καθόλου με τους ΕΠ.

Θα ήθελα όμως χωρίς ν' αρπαχτείς να κάνω μια σύσταση. Οι ΕΠ τακιμιάζουν σε αρκετά σημεία χαρακτηρολογικά με τους αναγνωρισμένους Ορεινούς Ποιμενικούς. Τους αρέσει να ζουν στην εξοχή και γενικά εκτός σπιτιού (ο Sea-mol θα κάνει το σταυρό του μ' αυτά που γράφω :D) , δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς αυτό.

Αλλά ακριβώς επειδή ο χαρακτήρας τους είναι τραχύς και σκοπός τους είναι η φύλαξη και η νουθέτηση των κοπαδιών, πρέπει να μάθει απ' την αρχή τις σωστές διορθώσεις, να εκπαιδευτεί σωστά και προπαντώς να κοινωνικοποιηθεί. Αυτό δύσκολα θα γίνει με μια αλυσίδα είτε είναι για λίγες ώρες, είτε για πολλές.

Επίσης, η ζωή στην εξοχή δεν υποκαθιστά τη βόλτα. Είναι ο χρόνος που περνάει μαζί σας ποιοτικά. Πρόκειται για στιγμές που είστε κοντά και ασχολείστε ενεργά μαζί του μέσω τρεξίματος, περιπάτου, παιχνιδιού και εκπαίδευσης.

Μου φαίνεται αστείο πως μπορεί να μπήκατε σ' αυτό το site μόνο επειδή τον βλέπετε ως εργαλείο φύλαξης. Πιστεύω πως τον αισθάνεστε σκύλο σας με την πραγματική σημασία. Για να είναι λοιπόν σύντροφος σας πρέπει να κοινωνικοποιηθεί σωστά, χωρίς αλυσίδα.
Φίλε Grifo, γειά σου.
Η σκυλίτσα έχει εγγυημένα 1 με 1μιση ώρα περιπάτου/παιχνιδιού/εκπαίδευσης ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Από την 1η μέρα μέχρι και σήμερα πρωταρχικός μου στόχος είναι να δώσω στο σκυλί όσα περισσότερα μπορώ. Το σκυλί έχει δύσκολο χαρακτήρα αλλά βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός.
Απορώ όμως βρε φίλε γιατί βγάζει ορισμένα συμπεράσματα... Πώς ειναι δυνατόν να συμπεραίνεις πώς βλέπω εγώ το σκύλο μου? Πώς είναι δυνατόν να ξέρεις αν τον βλέπω σαν εργαλείο φύλαξης? Στο αρχικό μου post απλά ανέφερα το λόγο που βρίσκεται στο κτήμα (και όχι λόγου χάριν στην αυλή του σπιτιού μου). Αλλά βλέπεις αλυσίδα, ακούς και τη λέξη "φύλαξη" και απο κει και πέρα... κριτική.
Δεν είμαι πρωτάρης με τα σκυλιά. Έχω 3 (ένα Χάσκι Σιβηρίας, ένα Λαγόσκυλο και αυτό της φωτο) αυτή τη στιγμή και όλα τους είναι σε άριστη κατάσταση.
Καλοπροαίρετα πάντα, ας μην αναλωνόμαστε σε αχρείαστα ποστ. Δεν καταλαβαίνω το λόγο του να μπει κάποιος σε ένα θέμα με σκοπό την άσκοπη κριτική. Ρώτησα πιο πάνω αν και κατά πόσο η σκυλιτσα είναι ΕΠ. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Ούτε οδηγίες ζήτησα, ούτε διορθώσεις. Δεν πρόκειται να απολογηθώ ή να εξηγήσω στον καθένα το πώς μεγαλώνω τα σκυλιά μου.

Υ.Γ. Όσο για την αλυσίδα... Είπα και πριν πως πρόκειται να την καταργήσω. Απλά θεώρησα σκόπιμο να τη φορά όσο είναι μικρό για διάφορους λόγους. Μη γίνεσαι υπερβολικός.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις από φόρουμ, αλλά όταν μπεις σε κάποιο, δώσεις κάποιες πληροφορίες και κάνεις μια ερώτηση δεν οφείλει κανείς από αυτούς που θα απαντήσουν να επικεντρωθούν μόνο στην ερώτηση σου..Ο καθένας θα δώσει έμφαση σε αυτό που θεωρεί αυτός σημαντικό. Δεν μας υποχρεώνει κανείς να απαντήσουμε μόνο αυτό που ρωτάς, μπορούμε να επικεντρωθούμε και σε κάτι άλλο που είδαμε στις φωτογραφίες ή στο κείμενο σου. Εάν δεν αντέχει κάποιος την κριτική απλά μπορεί να μην εκτείθεται.
Ptf το ποστ σου από το πρώτο γράμμα μέχρι και το τελευταίο είναι απλά εκπληκτικό , μακάρι να μπορούσα να βάλω χίλια thanks..

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα και έγραψα το ανάποδο απ' αυτό που νομίζεις, το γράφω ξεκάθαρα. Κι αν έβγαλα συμπεράσματα τα κράτησα για τον εαυτό μου. Γκέγκε;

EDIT:
Για του λόγου το αληθές:

Last edited:

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα και έγραψα το ανάποδο απ' αυτό που νομίζεις, το γράφω ξεκάθαρα. Κι αν έβγαλα συμπεράσματα τα κράτησα για τον εαυτό μου. Γκέγκε;

EDIT:
Για του λόγου το αληθές:
Grifos, ζητώ συγγνώμη. Προφανώς δεν διάβασα σωστά αυτά που έγραψες.

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
@l.Kyveli
Είμαι νέος στα φόρα και συνεπώς μαθαίνω. Θα λάβω καλά υπόψην αυτά που ανέφερες.

Last edited:

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
Καλώς ορίσατε και να σας ζήσει η κουτάβα!
Δε θα σταθώ καθόλου στο θέμα καθαροαιμίας (αλήθεια, ακούγεται άσχημο όταν μιλάμε για τέτοιες φυλές) της σκύλας σας. Κανείς μας (ή σχεδόν, για να μη φανώ απόλυτος) δεν είναι πιστοποιημένος κριτής ελληνικών φυλών. Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να κατεβάσετε τη σκύλα σας για αναγνώριση σε ηλικία 18 μηνών και άνω.

Θα σταθώ σε κάτι που πραγματικά μου γεννά απορίες. Και στις 3 φωτογραφίες το βλέμα της έχει κάτι παράξενο, μη συμβατό με την ηλικία της. Δε θα του έδινα καμία σημασία αν μας λέγατε πως πρόκειται για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την ίδια μέρα και ώρα. Αντιθέτως έχουν διαφορά ενός μηνός. Η σκύλα δεν ζει αυτό που πρέπει ως κουτάβι.Δεν έχει τη σπιρτάδα, τη διαολιά, πείτε το όπως θέλετε. Ούτε το χαρακτηριστικά θλιμένο/σοβαρό βλέμα ενός τσοπανόσκυλου (οποιασδήποτε φυλής-τύπου).
Αντιθέτως έχει ένα βλέμα που θυμίζει αγρίμι, μοναχικό και ανασφαλές.
Αναρωτηθείτε, ψάξτε, διαβάστε τι μπορεί να σημαίνει και τι μπορεί να φταίει.
Δε ζητώ να μου απαντήσετε, ούτε όσα γράφω είναι κατηγορητήριο.
Απλά είναι ερωτηματικά ενός ανθρώπου που αγαπά τα σκυλιά, λατρεύει τα ορεινά ποιμενικά και, κατ' ανάγκη (λόγω συμβίωσης μ' ένα τέτοιο), μαθαίνει να διαβάζει τις λεπτομέρειες.

Ευχαριστώ,
Παναγιώτης
Παναγιώτη, σε ευχαριστώ πολύ για το χρησιμότατο άρθρο σου.
Δεν έδωσα ποτέ πριν βάση στο βλέμμα των φωτογραφιών γιατί πίστευα ότι έτσι δείχνουν τα ποιμενικά. Επίσης, με την πρώτη ευκαιρία θα σου στείλω κι άλλες φωτογραφίες για τσεκάρεις. Θέλω να επισημάνω πως στις περισσότερες δραστηριότητές της η σκυλίτσα έχει αυτό το σοβαρό βλέμμα (ακόμα κι όταν παίζει ή όταν πηγαινουμε βόλτα). Δεν της λείπει σπιρτάδα στο ελάχιστο. Έπισης, δεν είναι καθόλου ανασφαλής. Έχει, από μικρή ακόμη, αυτοπεποίθηση σε υπερθετικό βαθμό. Θα σου στείλω φωτογραφίες το συντομότερο δυνατό.

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Παναγιώτη, σε ευχαριστώ πολύ για το χρησιμότατο άρθρο σου.
Δεν έδωσα ποτέ πριν βάση στο βλέμμα των φωτογραφιών γιατί πίστευα ότι έτσι δείχνουν τα ποιμενικά. Επίσης, με την πρώτη ευκαιρία θα σου στείλω κι άλλες φωτογραφίες για τσεκάρεις. Θέλω να επισημάνω πως στις περισσότερες δραστηριότητές της η σκυλίτσα έχει αυτό το σοβαρό βλέμμα (ακόμα κι όταν παίζει ή όταν πηγαινουμε βόλτα). Δεν της λείπει σπιρτάδα στο ελάχιστο. Έπισης, δεν είναι καθόλου ανασφαλής. Έχει, από μικρή ακόμη, αυτοπεποίθηση σε υπερθετικό βαθμό. Θα σου στείλω φωτογραφίες το συντομότερο δυνατό.
Όταν είστε μαζί να της δώσεις βάση και όχι όταν την κοιτάς στις φωτογραφίες.Κάτι το οποίο ο Παναγιώτης κατάλαβε μέσα σε μια φωτογραφία αν ζούσες με το σκύλο θα το είχες δει-βέβαια αν ζούσες το σκυλί σου θέλω να πιστεύω ότι το βλέμμα της θα είναι διαφορετικό!

Παναγιώτη,σπουδαία παρατήρηση και σπουδαία αυτά που είπες!

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Όταν είστε μαζί να της δώσεις βάση και όχι όταν την κοιτάς στις φωτογραφίες.Κάτι το οποίο ο Παναγιώτης κατάλαβε μέσα σε μια φωτογραφία αν ζούσες με το σκύλο θα το είχες δει-βέβαια αν ζούσες το σκυλί σου θέλω να πιστεύω ότι το βλέμμα της θα είναι διαφορετικό!

Παναγιώτη,σπουδαία παρατήρηση και σπουδαία αυτά που είπες!
Δεν παει έτσι πολλές φορές το μάτι ένος τρίτου παρατηρητή βλέπει πράγματα ποιο καθαρά ....

Η σκύλα δείχνει κυριαρχική ( τσαμπουκάς) αν και μικρή ακόμα ... και ναι καποια σκυλιά είναι ποιο "άγρια" και θέλουν περισσότερη δουλειά

PS: Η σκύλα μου Lucimar ειναι ιδια η δικιά σου μέχρι που τις λες και αδερφές :) θα βαλω φωτό