Ελληνικός Ποιμενικός;

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
Γειά σε όλους τους χρήστες του σάιτ! Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας και θα ήθελα τη βοήθειά σας!

Υιοθετήσαμε το Νοέμβριο ένα θηλυκό κουτάβι και ο κύριος που μας το έδωσε μας είπε ότι είναι καθαρόαιμος(?) ελληνικός ποιμενικός. Όλο αυτό τον καιρό η Μπαλίτσα βρίσκεται στο κτήμα μας και ευχαριστιέται τη ζωή στην εξοχή έχοντας το ρόλο του φύλακα.

Ξέροντας πως ο ελληνικός ποιμενικός είναι δύσκολη ράτσα σκύλου, εψαξα και διάβασα πολλές πληροφορίες γύρω από τη συμπεριφορά, τις συνήθειες και τη μορφολογία του σκύλου. Ωστόσο, ψάχνοντας φωτογραφίες ελληνικού ποιμενικού στο internet, δεν ξέρω κατά πόσο η Μπαλίτσα μοιάζει με ελληνικό ποιμενικό, αν και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά της που διακρίνουν ένα ελληνικό ποιμενικό.

Εδώ θα ήθελα τη βοήθειά σας. Τελικά, είναι ή δεν είναι ελληνικός ποιμενικός η σκυλίτσα?? Παρακάτω παραθέτω μερικές πρόχειρες φωτογραφίες. Στην 1η είναι 4 μηνών και στη 2η 5.

Attachments

Last edited:

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Γειά σε όλους τους χρήστες του σάιτ! Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας και θα ήθελα τα βοήθειά σας!

Υιοθετήσαμε το Νοέμβριο ένα θηλυκό κουτάβι και ο κύριος που μας το έδωσε μας είπε ότι είναι καθαρόαιμος(;) ελληνικός ποιμενικός. Όλο αυτό τον καιρό η Μπαλίτσα βρίσκεται στο κτήμα μας και ευχαριστιέται τη ζωή στην εξοχή έχοντας το ρόλο του φύλακα.

Ξέροντας πως ο ελληνικός ποιμενικός είναι δύσκολη ράτσα σκύλου, εψαξα και διάβασα πολλές πληροφορίες γύρω από τη συμπεριφορά, τις συνήθειες και τη μορφολογία του σκύλου. Ωστόσο, ψάχνοντας φωτογραφίες ελληνικού ποιμενικού στο internet, δεν ξέρω κατά πόσο η Μπαλίτσα μοιάζει με ελληνικό ποιμενικό.

Εδώ θα ήθελα τη βοήθειά σας. Τελικά, είναι ή δεν είναι ελληνικός ποιμενικός η σκυλίτσα?? Παρακάτω παραθέτω μερικές πρόχειρες φωτογραφίες. Στην 1η είναι 4 μηνών και στη 2η 5.
τι ακριβως ευχαριστιετε; να ειναι δεμενο;

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Καλησπέρα και καλώς ήρθες,

Συγνώμη αλλά δεμένο δίπλα σε ένα σπίτι από κασόνια στην μέση του πουθενά πως το βλέπεις να ευχαριστιέται ?
Και τι ακριβώς φυλάει? τα δένδρα στο κτήμα? ή μ΄΄αλλον καλύτερα δεμενος δίπλα στο δένδρο τι φυλάει? το δένδρο?

Ο σκύλος ευχαριστιέται όταν είναι παρέα μας όχι μόνος του στο κτήμα !!

Τα παραπάνω είναι η προσωπική μου γνώμη

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
τι ακριβως ευχαριστιετε; να ειναι δεμενο;
Φίλε μου, πριν προλάβεις να κρίνεις τον άλλο χωρίς να ξέρεις, είμαστε σχεδόν όλη μέρα στο κτήμα και το σκυλί είναι ελεύθερο σχεδόν 12 ώρες καθε μέρα. Ασχολούμαστε συνεχώς μαζί του και δεν είναι παρατημένο όπως υποννοείς. Επίσης, η αλυσίδα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Απλά θεωρήσαμε σωστό να υπαρχει αλυσίδα -λόγω του ότι ήταν μικρό- για τις ώρες που δεν είμαστε εκεί.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Φίλε μου, πριν προλάβεις να κρίνεις τον άλλο χωρίς να ξέρεις, είμαστε σχεδόν όλη μέρα στο κτήμα και το σκυλί είναι ελεύθερο σχεδόν 12 ώρες καθε μέρα. Ασχολούμαστε συνεχώς μαζί του και δεν είναι παρατημένο όπως υποννοείς. Επίσης, η αλυσίδα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Απλά θεωρήσαμε σωστό να υπαρχει αλυσίδα -λόγω του ότι ήταν μικρό- για τις ώρες που δεν είμαστε εκεί.
φιλη ;)..οκ λαθος συμπερανα και ηλπιζα μια τετια απαντηση.συνεχισε ετσι και καλα να περνας :)

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
Μια μικρή εκτίμηση ζήτησα. Όχι τον κάθε ειδήμωνα να βγάζει συμπεράσματα από μια φωτό. Έλεος...

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
και μετά τις 12 ώρες? είναι δεμένο μόνο του σε ένα κτήμα? ξαναρωτάω και συγνώμη εάν σου φαίνομαι χαζός αλλά δεμένο τι φυλάει ? το δένδρο? και επίσης ένα σκυλί μόνο του στο κτήμα το βράδυ γιατί ? γιατί δεν το έχετε μαζί σας ?

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Μια μικρή εκτίμηση ζήτησα. Όχι τον κάθε ειδήμωνα να βγάζει συμπεράσματα από μια φωτό. Έλεος...
δν μας ανεφερες αν το σκυλι βγενει βολτες,αν μενει μονο κ.λπ και για αυτο βγαλαμε αυτο το συμπερασμα, μην νευριαζεις :)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Μα ακριβώς αυτό ζήτησες.
Να βγάλουμε συμπέρασμα από μια photo! εάν ένα σκυλάκι που υιοθετήσατε από έναν κύριο είναι καθαρόαιμο.
Συγνώμη εάν πρώτη μας προτεραιότητα δεν είναι εάν το σκυλάκι είναι καθαρόαιμο αλλά εάν είναι όντως καλά και εάν όντως εσύ γνωρίζεις τι σημαίνει να είναι καλά!
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος κάθεται πίσω από κάθε υπολογιστή και φυσικά έχοντας διαβάσει πολλά και διάφορα εδώ μέσα που ξεκινούν με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησες εσύ! δλδ είναι το σκυλί μου καθαρόαιμο είμαστε επηρεασμένοι!!

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
και μετά τις 12 ώρες? είναι δεμένο μόνο του σε ένα κτήμα? ξαναρωτάω και συγνώμη εάν σου φαίνομαι χαζός αλλά δεμένο τι φυλάει ? το δένδρο? και επίσης ένα σκυλί μόνο του στο κτήμα το βράδυ γιατί ? γιατί δεν το έχετε μαζί σας ?
...Όπως ανέφερα πρίν, η αλυσίδα πρόκειται να φύγει εντελώς. Επίσης, δεν είναι όλα τα σκυλιά για το σπίτι. Στο κτήμα έχουμε άλλο ένα σκύλο, οπότε το σκυλί δεν είναι μόνο του. Φίλε δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τόσο επικριτικό ύφος. Επίσης, οι ερωτήσεις σου δεν φανερώνουν απαραίτητα και γνώση... Δεν είναι ο πρώτος μου σκύλος ούτε και ο μοναδικός...

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
...Όπως ανέφερα πρίν, η αλυσίδα πρόκειται να φύγει εντελώς. Επίσης, δεν είναι όλα τα σκυλιά για το σπίτι. Στο κτήμα έχουμε άλλο ένα σκύλο, οπότε το σκυλί δεν είναι μόνο του. Φίλε δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τόσο επικριτικό ύφος. Επίσης, οι ερωτήσεις σου δεν φανερώνουν απαραίτητα και γνώση... Δεν είναι ο πρώτος μου σκύλος ούτε και ο μοναδικός...
γιατι δεν ειναι ολα τα σκυλια για μεσα; τι διαφορα εχει το μικρο απο το μεγαλο; για πες μας...

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
Μα ακριβώς αυτό ζήτησες.
Να βγάλουμε συμπέρασμα από μια photo! εάν ένα σκυλάκι που υιοθετήσατε από έναν κύριο είναι καθαρόαιμο.
Συγνώμη εάν πρώτη μας προτεραιότητα δεν είναι εάν το σκυλάκι είναι καθαρόαιμο αλλά εάν είναι όντως καλά και εάν όντως εσύ γνωρίζεις τι σημαίνει να είναι καλά!
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος κάθεται πίσω από κάθε υπολογιστή και φυσικά έχοντας διαβάσει πολλά και διάφορα εδώ μέσα που ξεκινούν με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησες εσύ! δλδ είναι το σκυλί μου καθαρόαιμο είμαστε επηρεασμένοι!!
Πραγματικά, δε θέλω να ανοίξουμε αντιπαράθεση σχετικά με το θέμα. Τώρα το πως συμπέρανες πως πρωταρχικό μου μέλημα είναι να διαπιστώσω αν είναι καθαρόαιμο... τί να πω...

Νοιάζομαι τα σκυλιά που έχω και ξέρω ακριβώς ποιές είναι οι πρωτεραιότητές μου. Αν όλοι στο φόρουμ αυτό είναι όπως και συ, μου δημιουργείται πολύ κακή εντύπωση. Δεν ήρθα να παραθέσω μια τρυφερή σκυλίσια ιστορία. Αυτά τα κρατώ για μένα και τους κοντινούς μου. Ρώτησα αν η σκυλίτσα σας φαίνεται για ποιμενικός. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Franko καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τη σκυλίτσα σου!

Υπάρχουν μέλη του φόρουμ κάτοχοι και γνώστες της φυλής και θα σε κατατοπίσουν!

Πολλές όμορφες στιγμές εύχομαι!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
καλως ηρθες Franco. Η σκυλιτσα δε μου φαινεται για Ελληνικος Ποιμενικος εκ πρωτης οψεως.
αλλα και παλι δεν νομιζω οτι εχει καποια σημασια αυτο. Αν ειχε πραγματικη σημασια και για σενα νομιζω θα ειχες παρει ενα κουταβι απο καποιον που σοβαρα ασχολειται με την διατηρηση της υπεροχης αυτης ελληνικης φυλης και οχι απο καποιον τυχαιο.
Σημασια εχει να περνατε καλα εσυ και το σκυλακι σου. εδω μεσα θα βρεις πολλα θεματα περι ανατροφης, εκπαιδευσης, συμβιωσης, υγειας κλπ. κανε ενα κοπο να ψαξεις το forum για τετοια θεματα. αυτα ειναι πιο ουσιαστικα.
καλη ζωη να εχει το μικρο σου!

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Ο κυριος από τον οποίο την πήρατε σας το χάρησε ή σας το πούλησε; Δεν ξέρω πολλά από φυλές αλλά δε μου φαίνεται καθαρόαιμο. Αν ήθελες καθαρόαιμο για χ ψ λόγους θα πήγαινες σε εκτροφέα και όχι σε byb. Επιπλέον αν ήταν καθαρόαιμο θα το πούλαγε δε θα το χάριζε για διάφορους λόγους,εκτός και αν είναι νέος στο ''επάγγελμα''.
Διαφωνώ κάθετα με την αλυσίδα και αφού όπως λες ξέρεις από σκύλους τότε θα ξέρεις ότι ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο δηλ χρειάζεται την αγέλη για πολλούς λόγους.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Παιδιά!!!!!! Με τους Ελληνικούς Ποιμενικούς τα πράγματα δεν είναι όπως με σταθεροποιημένες αναγνωρισμένες φυλές!

Αφήστε να μιλήσει κάποιος που γνωρίζει!!!!!

Franko

Member
22 Φεβρουαρίου 2012
12
0
Παιδιά!!!!!! Με τους Ελληνικούς Ποιμενικούς τα πράγματα δεν είναι όπως με σταθεροποιημένες αναγνωρισμένες φυλές!

Αφήστε να μιλήσει κάποιος που γνωρίζει!!!!!
Ευχαριστώ όλους σας για τις γρήγορες απαντήσεις και τα σχόλιά σας. Ωστόσο, θα συμφωνήσω με την Elli. Λόγω του ότι δεν αναγνωρίζονται από τον οποιδήποτε, θα ήθελα τη γνώμη κάποιων εμπειρότερων σχετικά με τον Ελλ. Ποιμ.
Επαναλαμβάνω πως δεν είναι μείζον θέμα το αν η σκυλίτσα είναι καθαρόαιμο ή μη, ελλ. ποιμενικός ή μη. Απλά το έχω σαν απορία εδώ και αρκετό καιρό και σκεφτηκα πως κάποιος από εδώ θα ξέρει.
Ευχαριστώ και πάλι!

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Εγώ προσωπικά είπα,δεν είμαι εμπειρογνώμονας...Απλά τοποθετήθηκα με κάποια επιχειρήματα κοινής λογικής που όλοι όσοι έχετε επιλέξει καθαρόαιμο σκύλο τα γνωρίζεται...