Εκτροφειο εργασιακου γερμανικου στην Τσεχια

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν είμαι της άποψης ότι ένας εργασιακός σκύλος που είναι και πετ, πρέπει να ζει σε κλουβί για να δώσει. Έχω δει σκυλιά που ζούνε μια χαρά στο σπίτι, αλλά έχουν τόση ένταση που σε κουράζουν όταν προσπαθείς να τα "εκτονώσεις" βγαίνοντας για παιχνίδι-εκπαίδευση.
Τώρα, αν μιλάμε για επίπεδο πρωταθλητισμού, σαφώς το πουσάρισμα του σκύλου με το κλουβί, είναι μία μέθοδος.
Όταν όμως ακόμη και άνθρωποι με ημίαιμα έχουν θέμα με την ενέργεια που μπορεί να βγάλει ένας σκύλος όταν ζει όλη μέρα σε crate, τότε νομίζω είναι λάθος να πούμε σε κάποιον που δεν θα κάνει τοπ επιπέδου εκπαίδευση, να ακολουθήσει τέτοια τακτική.
Κατ' εμέ, φυσικά και μπορεί ο σκύλος να είναι στην επαρχία ΚΑΙ ως πετ, αρκεί να του βρει ο Ιδιοκτήτης τρόπους εκτόνωσης του δαγκώματος.
Όπως το λέει ο zouzounos.
Το να πάρεις όμως εργασιακό για να κάνετε τρια λα ρι τρια λαρο βόλτες, άντε και βασική, είναι σαν να πάρεις Hammer και να το κυκλοφορείς στο Κολωνάκι! Και χαμένες οι δυνατότητες του θα πάνε, και καλύτερα θα πέρναγες με κάτι άλλο, και κινδυνεύεις να πατήσεις άνθρωπο...

Εντιτ:
Τώρα είδα την Ferrari στα Ζαγόρια, που έχει πιο πολύ πλάκα σαν εικόνα χαχαχα

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Κάτι τελευταίο συμπληρώνω και ολοκληρώνω την είσοδό μου στην συζήτηση , κατ'εμε αυτά τα σκυλιά όπως και τα μαλινουά , τα θεωρώ μοναδικά στο είδος τους και η θέση τους είναι στα σώματα ασφαλείας , για κυναθλητισμό και διάσωση . Αν θες ένα σκυλί που να τρέχει , πάνε στα καταφύγια και με κάποιες προδιαγραφές μπορείς να βρεις τον σκύλο των ονείρων σου . Δεν λέω ότι δεν κάνει για πετ , αλλά ειλικρινά , το 95 % του πληθυσμού δεν είμαστε κατάλληλοι .

Dimitris19

Active Member
29 Νοεμβρίου 2012
25
0
48
Κερκυρα
Διαβαζω με πολυ προσοχη ολα αυτα που λετε και τα βαζω ολα καλα στο μυαλο μου σαν τροφη για σκεψη, αλλα ρε παιδια ο γερμανικος ποιμενικος πριν τον χρησιμοποιησουν για ολες αυτες τις εργασιες που τον χρησιμοποιουν σημερα, ηταν σκυλος ''ποιμενικος'' η εργασια του αυτη ηταν μεταξυ αλλων.
Και ο παλιος γερμανικος ποιμενικος ειναι πιο κοντα με τον σημερινο εργασιακο γερμανικο, παρα με τον εκθεσιακο και σε σωματοτυπο και σε χαρακτηρα.
Και επειδη πολλοι θα μου πουν ''Εαν θελεις να βοσκας κοπαδια παρε ενα border collie''. Oχι δεν τον θελω γι'αυτο, αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν πολλοι τροποι εκτονωσης και πνευματικα και σωματικα για τον σκυλο.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ο Γερμανικός ποιμενικός είχε όντως (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) δυνατότητα για εξετάσεις Herding αντί για IPO. Το ότι ο εργασιακός του μοιάζει περισσότερο δεν συνεπάγεται ότι έχει διατηρήσει αυτά τα traits. Ισα-ίσα, ακριβώς επειδή έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το prey drive για να ανταποκρίνεται στην μορφή εργασίας που ζητάει το Ipo, δεν είναι πλέον ιδιαίτερα κατάλληλος σκύλος για τέτοια δουλειά.
Ο σημερινός εργασιακός ΓΠ φίλε μου δεν είναι τόσο απλός σκύλος.
Αλλά μην μπαίνω σε ξένα χωράφια...μπορεί να λέω και μπούρδες :p

Dimitris19

Active Member
29 Νοεμβρίου 2012
25
0
48
Κερκυρα
Ναι φιλε μου, το ξερω οτι εχει αλλαξει και δεν ειναι ο ιδιος σκυλος που ηταν πριν 100, 50 η' ακομα πιο κοντα 20 χρονια, αλλα εχει μεσα του πολλα απο αυτα που ειχε και παλιοτερα.
Ο γερμανικος ποιμενικος ειναι ενας σκυλος που κανει σχεδον για ολα. Και το ξερω οτι διαπρεπει σε αγωνισματα οπως το ιπο, αλλα πιστευω οτι αν χρησιμοποιηθει και για καποιον αλλο σκοπο δεν θα ειναι και δυστυχισμενος.

Last edited:

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
ενας εργασιακος σκυλος εκτος οτι θελει τρομερη εκτονωση(αν και αυτο ειναι θεμα ρατσας,πχ αλλο ροτ αλλο γ.π) νομιζω οτι ειναι και ενας σκυλος απο τεσταρισμενους γονεις που σημαινει σκυλος με γερα νευρα,αυτο σημαινει αυτοπεποιθηση,προτιμοτερο απο ενα σκυλο μορφολογιας που μπορει να εξελιχθει σε fear biter και να βγαζει defencive agressivenesss πολυ νωρις!

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
δεν θελω να σου παω κοντρα sea-mol αλλα ...

και ειναι πολλα τα αλλα...

τα οποια οσο δουλευω και τα βλεπω δεν φανταζεσαι...!!

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.628
1.951
Δεν νομιζω οτι το προβλημα για ενα εργασιακο Γ.Π ειναι η εκτονωση!που ετσι και αλλιως ολα τα σκυλια χρειαζονται!αλλα το κοντρολ που πρεπει να μπει σε αυτο το σκυλι για να μην ξεφυγει.Ειναι και αναλογα απο τι γραμμες θα παρεις,δεν εκτεφονται ολα για σπορτ οπως λαθος αναφερθηκε,υπαρχουν γραμμες που εχουν αναπτυγμενο παρα πολυ το social aggression ενα τετοιο σκυλι χωρις την καταλληλη δουλεια θα γινει ενα επικυνδινο σκυλι με μαθηματικη ακριβεια!Στην Κερκυρα αν δεν κανω λαθος υπαρχουν ανθρωποι που δουλευουν σπορτ,οποτε αν εχεις αποφασισει οτι εισαι ετοιμος να αφιερωσεις χρονο για ενα εργασιακο Γ.Π θα πρεπει να ψαξεις καλα και απο τη γραμμες θα παρεις!

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
Και δεν τα γράφεις για να μην μου πας κόντρα?
Με συγκινείς....
δεν τα γραφω γιατι δεν αναπτυσονται με γραπτο λογο αυτα τα θεματα παντα κατι ειναι μισο παντα κατι λειπει απο την επεξηγηση της επεξηγησης και φυσικα λειπει και ο χαρακτηρας του σκυλου που θα καθορισει την πορεια της συζητησης.

δεν θελω να σε συγκινω ουτε δεν τα γραφω για να μην σου παω κοντρα
το εγραψα για να δειξω οτι διαφωνο εν μερει καλοπροεραιτα για να μη παρεξηγηθω.

epinephelos

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2012
45
0
συγνωμη που μπαινω ετσι στην συζητηση , αλλα επειδη ειμαι ιδιοκτιτης ενως εργασιακου και μαλιστα απο τρελες γραμμες .. δεν αλλαζει τιποτα στο σκυλι παρα μοναχα το γεγονος οτι θελει εκπαιδευση , το drive του ειναι καταπληκτικο , τα νευρα σταθερα, και η ιδιοσυγκρασια απιστευτη, αλλά παρολα αυτα εγω και η γυναικα μου το θεορουμε το κουταβακι μας και ετσι ειναι , αλλα λωγο εκαπιδευσης (φυλαξη & σωματοφυλακη) το σκυλι δαγκανει , δεν χρειαζεται κατι περισοτερο απο ενα απλο σκυλι (εκτονοση, ασκηση, εκπαιδευση,) απλα για μενα η γνωμη μου ειναι να μην πας απο εκτροφειο ,, ειναι αρκετοι εκπεδευτες που αν τους ρωτησεις τι θες να κανεις με το σκυλι θα σε βοηθησουν στο να διαλεξεις ενα σκυλι ,, γιατι ακομα και τα εργιασιακα δεν ειναι ολα ιδια , ναι εκτροφηκαν για το συγκεκριμεν λογο αλλα 4 στα δεκα κανουν την δουλεια που πρεπει τα υπολοιπα ειναι pet, και δεν κανει το χρωμα τον εργασιακο αλλα τογενεαλογικο δεντρο, τα χρωματα ποικοιλουν (μαυρο , γκρι, μαυρο-καφε,) εξαρταται , οι σωστοι εκτροφεις δεν ενδιαφερονται για τα χρωματα οσο για τον χαρακτηρα των γονεων. εγω ειμαι απο κρητη και το δικο μου ειναι απο τσεχια με συνεργασια του εκπαιδευτη μου απο το ηρακλειο και ενος εκπαιδευτη απο κυπρο για να παρω το σκυλακι μου ,

macho von goppy - YouTube

Last edited by a moderator:

epinephelos

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2012
45
0
Το να πάρεις είναι σχετικά εύκολο , το θέμα είναι πως τον αξιοποιείς , σαν να έχεις μια Ferrari στα Ζαγοροχώρια .
το ενδεχομενο δυλαδη να κανει πραγματικη εργασια (φυλαξη και σωματοφυλακη) δεν υπαρχει? στην επαρχια υπαρχει και εγκληματικοτητα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
το ενδεχομενο δυλαδη να κανει πραγματικη εργασια (φυλαξη και σωματοφυλακη) δεν υπαρχει? στην επαρχια υπαρχει και εγκληματικοτητα.
Εγκληματικότητα υπάρχει. Εκπαιδευτής να κάνει τέτοια εκπαίδευση, υπάρχει;

epinephelos

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2012
45
0
Τι άλλο άθλημα εννοείς;
Και γιατί τότε, να πάρεις εργασιακό γερμανικό, που οι προδιαγραφές του υποτίθεται ότι δεν είναι απλώς, για να ξελιγώνεται στα βουνά και τις παραλίες, αλλά να μην πάρεις ακόμη και ημίαιμο που θα υπερκαλύπτει αυτές σου τις ανάγκες;

* Ασφαλώς, κάνουμε συζήτηση. Αλλωστε, η τελική απόφαση δική σου είναι.
γιατι μιλατε για αθληματα. προσφατη εμπειρια μυο , εχω γυναικα εγκυο , ενα βραδυ πριν 2 μηνες περιπου γυρισα σπιτι και βλεπω το σκυλι με ενα πακιστανο μπροστα του ακινητο, , το σκυλι εκανε την δουλεια του, ουτε τον δαγκασε ουτε τον αφησε να φυγει, ναι ειναι επικινδυνο , ναι δεν ειναι ενα οποιοδηποτε σκυλι , ναι θελει εκπαιδευση , πριν απο ενα χρονο περιπου ειχα την ιδια απορια και εγω για εργασιακο και εκπαιδευση σωματοφυλακης και ησασταν ολοι αρνιτικοι , τελικα χερομαι που δεν σας ακουσα , δεν μπορω να φανταστω την συνεχεια της ιστοριας μου αν δεν ειχα εκεινο τον μαυρο το <<απαγορευμενο>> σκυλο , δεν παω σε αθληματα , δεν κανω ipo ναι ειναι το κουταβακι μας αλλα χωρις την αδεια μου δεν μπαινει κανεις στο σπιτι μου,
ευχαριστω

epinephelos

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2012
45
0
Εγκληματικότητα υπάρχει. Εκπαιδευτής να κάνει τέτοια εκπαίδευση, υπάρχει;

οπως ολοι γνωριζουμε ολοι οι εκπαιδευτες σου δινουν την βαση ,, την εκπαιδευση την κανεις ο ιδιος, το δεχομαι οτι ειναι δυσκολο να βρει καλο εκπαιδευτη, αλλα αν θελει να βρει , στην αναγκη να το αφησει εσωκλειστο, εφωσον βεβαιοθει οτι το σκυλι θα ειναι ενταξει . μην τα ισοπεδωσουμε και ολα , συγνωμη για το υφος μου αλλα πρεπει να καταλαβεται οτι στην επαρχεια δεν ειναι ολα μεσα στα ποδια μας , και θα πρεπει να αρκεστουμε το καλυτερο δυνατο που θα βρουμε , αν θελεται σας λεω το ονομα του εκπαιδευτη μου για να επαληθευσεται την ιστορια μου, Σημειωση τοι το σκυλακι μου εμεινε στο εκπαιδευτηριο 2,5 μηνες , δεν μου αρεσε , αλλα κατοπιν αποτελεσματος , χερομαι που το εκανα

epinephelos

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2012
45
0
Εχεις πάρει και δεύτερο σκύλο;
ναι
με την διαφορα οτι το πρωτο το διαλεξα εγω και δυστηχος δεν ειχε ουτε το drive ουτε και το ταπεραμεντο για να ανταποκριθει στην εργασια , γι αυτο και ειπα τοι δεν ειναι ολα τα εργασιακα ιδια , απο την γεννα που ειχε κανει 8 μονο τρια αξιζαν για εργασια , τα υπολοιπα βασυ χαρακτηρα πηγαινα και στην αναλογη εργασια , ιχνιλασια - φυλαξη(alarm dog) και pet.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Μάλιστα...συζήτηση με πολύ ψωμί. Αλλά...δεν είναι ούτε του παρόντος θέματος, ούτε της παρούσης ώρας. Ας μην τα μπλέκουμε λοιπόν τα πράγματα, γιατί αντί να λύνουμε θέματα, δημιουργούμε περισσότερα.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι πέσατε απάνω στον Dimitris19 και του λέτε να μην πάρει σκύλο εργασίας;
Μόνο τα σκυλιά που είναι αποδεδειγμένα εργασίας είναι αντιπρόσωποι της εκάστοτε φυλής όταν μιλάμε για φυλή εργασίας. Αυτό συνήθως φαίνεται και από εξωτερικά χαρακτηριστικά για αυτό και τα διαχωρίζουμε από τα μορφολογίας.
Οι σκύλοι εργασίας είναι σχεδόν σίγουρα πιο έξυπνοι από τους σκύλους μορφολογίας και για μένα αυτό είναι το ζητούμενο. Εχουν τον χαρακτήρα που περιγράφετε στα πρότυπα, άρα περίπου γνωρίζεις τι παίρνεις.
Τώρα αν θα ασχοληθεί με σπορ ή φύλαξη για μένα δεν παίζει ρόλο γιατί παίρνει έναν σωστό σκύλο και όχι έναν εκφυλισμένο σκύλο.
Όταν ένα εκτροφείο αναφέρετε μόνο σε μορφολογία και συντροφιά όσο υπέροχα και να είναι τα σκυλιά του σίγουρα είναι εκφυλισμένα!!! Ο άνθρωπος έχει καταστρέψει τα πάντα, σώστε επιτέλους τις λίγες φυλές που αντέξανε στην λαίλαπα του ανθρώπου.
Το ερώτημα ή απορία μου είναι γιατί από την Τσεχία; Δεν γνωρίζω, ούτε μπήκα στον κόπο να δω το εκτροφείο, αλλά γιατί όχι κάποιο από την Ελλάδα; Αν δεν έχουμε στην Ελλάδα Γερμανικούς ποιμενικούς εργασιακούς, (που δεν το πιστεύω) τότε τι να πώ;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Lumpie, η Μπράντι θα ήταν το ίδιο σκυλί, αν από μωρό την είχες σχεδόν ως απλό pet; Με όλες φυσικά τις ενασχολήσεις ενός απλού ιδιοκτήτη. Τις βόλτες και τις απλές καθημερινές εκτονώσεις, αλλά βασικά σπίτι-βόλτα-σπίτι, άντε και καμμιά εκδρομή. Θα ήταν το ίδιο "ευτυχισμένη";