ούτε τον ενθαρρύνω ούτε τον αποθαρρύνω .Εσύ δηλαδή Βαγγέλη, δεν τον αποθαρρύνεις απ'την απόκτηση εργασιακού γερμανικού;
Ολα τα σκυλιά, απαιτούν πολύ καλή υπακοή. Στο "απόλυτο" δεν γνωρίζω προσωπικά, πολλά να έχουν φτάσει. Ζώντας ο άνθρωπος στην Κέρκυρα, θα πρέπει να κάνει πρώτα έρευνα, για το αν υπάρχει καλός εκπαιδευτής, ο οποίος φαντάζομαι, αυτό που θα μπορεί να προσφέρει, είναι σωστές βάσεις για πολύ καλή βασική υπακοή, μόνο.Δημήτρη ότι σκύλο και να πάρεις , είτε εργασιακό είτε '' άνεργο'' το απαραίτητο είναι η υπακοή .
Ένα εργασιακό σκυλί απαιτεί πολύ καλή υπακοή σε επίπεδα που να πλησιάζει το ''απόλυτο''
Αρα, θεωρείς ότι μπορεί οποιοσδήποτε που έχει πχ, έναν μεγάλο περιφραγμένο χώρο, για να ξεδίνει το σκυλί, να αποκτήσει εργασιακό γερμανικό. Δεν είναι υποχρεωτικό, να ασχοληθεί με κάποιο σπορ;Το πώς θα το εκτονώσεις δεν έχει συγκεκριμένη συνταγή , μπορεί να είναι το όποιο σπορ ή και η όποια δραστηριότητα που να επιτρέπει στο σκύλο να διοχετεύσει την ενέργειά του
Ελα ρε συ Βαγγέλη...σαν τι μπορεί να κάνει δηλαδή, που δεν είναι εν δυνάμει εφικτό, να το κάνει οποιοδήποτε "βρωμόσκυλο", ακόμη και ημίαιμο; Να σκοτώσει άνθρωπο στο διάβα του; Τι;Η υπακοή όμως είναι μονόδρομος μιας που ένας εργασιακός σκύλος μπορεί να γίνει άκρος επικίνδυνος όταν καταλάβει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει -όποτε θέλει.
Όχι απαραίτητα .Δηλαδη Βαγγελη εσυ εισαι της γνωμης οτι ο εργασιακος πρεπει να κανει οπωσδηποτε ιπο?
Είναι ακαδημαικές οι ερωτήσεις μου προς τον Βαγγέλη, Δημήτρη. Σχεδόν καμμία σχέση, με σένα προσωπικά.Ενταξει παιδια.
Mareco δεν ειπα οτι θα εχω το σκυλο ολη μερα σε μια μεγαλη αυλη να ξεδινει το σκυλι, εχω σκοπο να ασχολουμε πολλες ωρες μαζι του. Και φυσικα δεν θα μεινει ανεκπαιδευτο το σκυλι.
Τα ξεκαθαρισα απο την αρχη αυτα.
δεν το προτρέπω , απλά του δίνω μια ακόμα πληροφορία στην περίπτωση που αποφασίσει την απόκτηση εργασιακού σκύλουΕ καλά, καταρχάς για να του προτείνεις εκτροφείο, μάλλον τον προτρέπεις. Στην δική μου σκέψη τουλάχιστον
σε ένα εργασιακό σκυλί η ΒΥ δεν αρκείΟλα τα σκυλιά, απαιτούν πολύ καλή υπακοή. Στο "απόλυτο" δεν γνωρίζω προσωπικά, πολλά να έχουν φτάσει. Ζώντας ο άνθρωπος στην Κέρκυρα, θα πρέπει να κάνει πρώτα έρευνα, για το αν υπάρχει καλός εκπαιδευτής, ο οποίος φαντάζομαι, αυτό που θα μπορεί να προσφέρει, είναι σωστές βάσεις για πολύ καλή βασική υπακοή, μόνο.
αυτό πως το συμπέρανες ;Αρα, θεωρείς ότι μπορεί οποιοσδήποτε που έχει πχ, έναν μεγάλο περιφραγμένο χώρο, για να ξεδίνει το σκυλί, να αποκτήσει εργασιακό γερμανικό. Δεν είναι υποχρεωτικό, να ασχοληθεί με κάποιο σπορ;
να δαγκώσει και να μην αφήνει με τίποτα και με κανένα τρόπο (λέω εγώ τώρα)Ελα ρε συ Βαγγέλη...σαν τι μπορεί να κάνει δηλαδή, που δεν είναι εν δυνάμει εφικτό, να το κάνει οποιοδήποτε "βρωμόσκυλο", ακόμη και ημίαιμο; Να σκοτώσει άνθρωπο στο διάβα του; Τι;
μήπως είναι προφανές, ότι είναι ορθότερο, να μην κατευθυνθεί προς αναζήτηση εργασιακού;vagelis_ras;69ψ40090 said:σε ένα εργασιακό σκυλί η ΒΥ δεν αρκεί
Του έγραψες, ότι δεν είναι απαραίτητο να ασχοληθεί με κάποιο σπορ. Αλλά πρέπει να βρει διεξόδους να εκτονώνει την ενέργειά του. Πως μπορεί να το πετύχει αυτό; Τι επιλογές έχει, με έναν εργασιακό, δουλεμένο ελπίζω, πολύ καλά στην βασική; Οχι άριστα. Αρκετά έως πολύ καλά.vagelis_ras;69ψ40090 said:αυτό πως το συμπέρανες ;
Ενας τέτοιος σκύλος, που έχει φτιαχτεί δηλαδή για να λειτουργεί έτσι, πρέπει σύμφωνα με τον εκτροφέα του, να δοθεί σε έναν άνθρωπο, που έχει μεν όλη την καλή διάθεση και θέληση, αλλά δεν θα μπορεί να έχει, τα απαραίτητα [εκπαιδευτικά] εφόδια και τις γνώσεις, να τον χειρίζεται;vagelis_ras;69ψ40090 said:να δαγκώσει και να μην αφήνει με τίποτα και με κανένα τρόπο (λέω εγώ τώρα)