Εκτροφειο εργασιακου γερμανικου στην Τσεχια

Dimitris19

Active Member
29 Νοεμβρίου 2012
25
0
48
Κερκυρα
Οκ. παιδια.
Εαν βρω καποιο club εργασιας εδω στη Κερκυρα εχει καλως, αλλιως δε θα τον παρω.
Κατι ξερετε εσεις περισσοτερο.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Παντως και με ενα μορφολογικο γ.π θα μπορουσες να κανεις κυναθλημα συν τις απεριοριστες βολτες σε βυνα και δαση και ολη μερα παιχνιδι . Οτι αν αποφασισεις θελει πολυ καλο ψαξιμο ειδικα στα γερμανακια , οποτε σου ευχομαι καλη αναζητηση :)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Απλα θελει καλο ψαξιμο δημητρη , δοξα τω θεω γερμανοφιλους εχουμε αρκετους εδω και με καλες γνωσεις και με διαθεση νανβοηθησουν , οποτε οτι θες ρωτα :)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δημήτρη ότι σκύλο και να πάρεις , είτε εργασιακό είτε '' άνεργο'' το απαραίτητο είναι η υπακοή .
Ένα εργασιακό σκυλί απαιτεί πολύ καλή υπακοή σε επίπεδα που να πλησιάζει το ''απόλυτο'' .
Το πώς θα το εκτονώσεις δεν έχει συγκεκριμένη συνταγή , μπορεί να είναι το όποιο σπορ ή και η όποια δραστηριότητα που να επιτρέπει στο σκύλο να διοχετεύσει την ενέργειά του .
Η υπακοή όμως είναι μονόδρομος μιας που ένας εργασιακός σκύλος μπορεί να γίνει άκρος επικίνδυνος όταν καταλάβει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει -όποτε θέλει.

όσο για εκτροφείο ρίξε μια ματιά και εδώ
Herzlich Willkommen...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Εσύ δηλαδή Βαγγέλη, δεν τον αποθαρρύνεις απ'την απόκτηση εργασιακού γερμανικού;

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εσύ δηλαδή Βαγγέλη, δεν τον αποθαρρύνεις απ'την απόκτηση εργασιακού γερμανικού;
ούτε τον ενθαρρύνω ούτε τον αποθαρρύνω .
προσπαθώ να του δώσω στοιχεία που να τον κάνουν να σκεφτεί και να αποφασίσει.
Φυσικά και να του απαντήσω σε ερωτήματα που ίσως να γνωρίζω τις απαντήσεις

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Ε καλά, καταρχάς για να του προτείνεις εκτροφείο, μάλλον τον προτρέπεις. Στην δική μου σκέψη τουλάχιστον :rolleyes:

Δημήτρη ότι σκύλο και να πάρεις , είτε εργασιακό είτε '' άνεργο'' το απαραίτητο είναι η υπακοή .
Ένα εργασιακό σκυλί απαιτεί πολύ καλή υπακοή σε επίπεδα που να πλησιάζει το ''απόλυτο''
Ολα τα σκυλιά, απαιτούν πολύ καλή υπακοή. Στο "απόλυτο" δεν γνωρίζω προσωπικά, πολλά να έχουν φτάσει. Ζώντας ο άνθρωπος στην Κέρκυρα, θα πρέπει να κάνει πρώτα έρευνα, για το αν υπάρχει καλός εκπαιδευτής, ο οποίος φαντάζομαι, αυτό που θα μπορεί να προσφέρει, είναι σωστές βάσεις για πολύ καλή βασική υπακοή, μόνο.

Το πώς θα το εκτονώσεις δεν έχει συγκεκριμένη συνταγή , μπορεί να είναι το όποιο σπορ ή και η όποια δραστηριότητα που να επιτρέπει στο σκύλο να διοχετεύσει την ενέργειά του
Αρα, θεωρείς ότι μπορεί οποιοσδήποτε που έχει πχ, έναν μεγάλο περιφραγμένο χώρο, για να ξεδίνει το σκυλί, να αποκτήσει εργασιακό γερμανικό. Δεν είναι υποχρεωτικό, να ασχοληθεί με κάποιο σπορ;

Η υπακοή όμως είναι μονόδρομος μιας που ένας εργασιακός σκύλος μπορεί να γίνει άκρος επικίνδυνος όταν καταλάβει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει -όποτε θέλει.
Ελα ρε συ Βαγγέλη...σαν τι μπορεί να κάνει δηλαδή, που δεν είναι εν δυνάμει εφικτό, να το κάνει οποιοδήποτε "βρωμόσκυλο", ακόμη και ημίαιμο; Να σκοτώσει άνθρωπο στο διάβα του; Τι;

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ιπο οχι οπωσδηποτε αλλα θα πρεπει να δαγκωνει.το τι θα δαγκωνει ειναι ενα θεμα

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δηλαδη Βαγγελη εσυ εισαι της γνωμης οτι ο εργασιακος πρεπει να κανει οπωσδηποτε ιπο?
Όχι απαραίτητα .
Στο δικό μου μυαλό είναι διαφορετικά τα πράγματα και με διαφορετική σειρά .
Θέλω να ασχοληθώ με κάποιο κυνάθλημα ; (τότε ψάχνω για ένα κατάλληλο σκύλο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αθλήματος )

Dimitris19

Active Member
29 Νοεμβρίου 2012
25
0
48
Κερκυρα
Ενταξει παιδια.
Mareco δεν ειπα οτι θα εχω το σκυλο ολη μερα σε μια μεγαλη αυλη να ξεδινει το σκυλι, εχω σκοπο να ασχολουμε πολλες ωρες μαζι του. Και φυσικα δεν θα μεινει ανεκπαιδευτο το σκυλι.
Τα ξεκαθαρισα απο την αρχη αυτα.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
δεν πρέπει να μπερδεύεις την σωματική με την πνευματική εκτόνωση, όλα τα σκυλιά που είναι ''φτιαγμένα'' για εργασία έχουν απόλυτη ανάγκη να απασχολούν το μυαλό τους.....

και εκεί είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας αρχάριος ιδιοκτήτης....
δεν φτάνουν λοιπόν οι ώρες και η καλή θέληση....χρειάζεται να ξέρεις και τι θα κάνεις με τον σκύλο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Ενταξει παιδια.
Mareco δεν ειπα οτι θα εχω το σκυλο ολη μερα σε μια μεγαλη αυλη να ξεδινει το σκυλι, εχω σκοπο να ασχολουμε πολλες ωρες μαζι του. Και φυσικα δεν θα μεινει ανεκπαιδευτο το σκυλι.
Τα ξεκαθαρισα απο την αρχη αυτα.
Είναι ακαδημαικές οι ερωτήσεις μου προς τον Βαγγέλη, Δημήτρη. Σχεδόν καμμία σχέση, με σένα προσωπικά.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
συγνωμη αλλα αυλη και ελευθερια ανεξελενκτη και κυναθλημε δεν πανε μαζι
μποξ απαραιτητως για να μην αδιαζει ολη μερα ο σκυλος και μετα δεν εχει να δωσει.
οσο για την εκπαιδευση ειναι πολλα τα παραθυρα που θα αφησεις ανοιχτα στον σκυλο και στον χαρακτηρα που θα διαμορφωνει σαν κουταβι γιατι αργοτερα θα τα χρειαστεις και τοτε θα τα πλασεις ακομα καλυτερα.

ΑΛΛΑ ολα αυτα προυποθετουν να αποφασισεις απο την αρχη με το αν θα ασχοληθεις με σπορ...για να αποφασισεις πρεπει να βρεις εκπαιδευτη και σωστο εκπαιδευτη.αν δεν βρεις δεν θα μπορεις να κανεις το σπορ.αρα δεν θα μπορεις να αξιοποιησεις ουτε τον σκυλο και ουτε να κανεις αυτο που θελεις.
αν αποφασισεις τι θελεις να κανεις
βρεις εκπαιδευτη σωστο
και δεν παρασυρθεις απο την καψουρα σου τοτε μονο θα μπορεσεις να βρεις τι ακριβως σκυλος σου κανει με τι σκυλο μπορεις να δουλεψεις και τι πρεπει να παρεις.

φιλικα αυτα απο εμενα.
ελπιζω να παρεις την σωστη αποφαση.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Ε καλά, καταρχάς για να του προτείνεις εκτροφείο, μάλλον τον προτρέπεις. Στην δική μου σκέψη τουλάχιστον :rolleyes:
δεν το προτρέπω , απλά του δίνω μια ακόμα πληροφορία στην περίπτωση που αποφασίσει την απόκτηση εργασιακού σκύλου

Ολα τα σκυλιά, απαιτούν πολύ καλή υπακοή. Στο "απόλυτο" δεν γνωρίζω προσωπικά, πολλά να έχουν φτάσει. Ζώντας ο άνθρωπος στην Κέρκυρα, θα πρέπει να κάνει πρώτα έρευνα, για το αν υπάρχει καλός εκπαιδευτής, ο οποίος φαντάζομαι, αυτό που θα μπορεί να προσφέρει, είναι σωστές βάσεις για πολύ καλή βασική υπακοή, μόνο.
σε ένα εργασιακό σκυλί η ΒΥ δεν αρκεί

Αρα, θεωρείς ότι μπορεί οποιοσδήποτε που έχει πχ, έναν μεγάλο περιφραγμένο χώρο, για να ξεδίνει το σκυλί, να αποκτήσει εργασιακό γερμανικό. Δεν είναι υποχρεωτικό, να ασχοληθεί με κάποιο σπορ;
αυτό πως το συμπέρανες ;

Ελα ρε συ Βαγγέλη...σαν τι μπορεί να κάνει δηλαδή, που δεν είναι εν δυνάμει εφικτό, να το κάνει οποιοδήποτε "βρωμόσκυλο", ακόμη και ημίαιμο; Να σκοτώσει άνθρωπο στο διάβα του; Τι;
να δαγκώσει και να μην αφήνει με τίποτα και με κανένα τρόπο (λέω εγώ τώρα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Εχοντας πάντα στο μυαλό μας, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και μόνο, ότι ο Δημήτρης μένει στην Κέρκυρα. Και εκεί νομίζω [αν δεν κάνω λάθος], ότι θα δυσκολευτεί να βρει καλό εκπαιδευτή, ακόμη και για βασική υπακοή. Αρα; Αφού:
vagelis_ras;69ψ40090 said:
σε ένα εργασιακό σκυλί η ΒΥ δεν αρκεί
μήπως είναι προφανές, ότι είναι ορθότερο, να μην κατευθυνθεί προς αναζήτηση εργασιακού;

αυτό πως το συμπέρανες ;
Του έγραψες, ότι δεν είναι απαραίτητο να ασχοληθεί με κάποιο σπορ. Αλλά πρέπει να βρει διεξόδους να εκτονώνει την ενέργειά του. Πως μπορεί να το πετύχει αυτό; Τι επιλογές έχει, με έναν εργασιακό, δουλεμένο ελπίζω, πολύ καλά στην βασική; Οχι άριστα. Αρκετά έως πολύ καλά.

να δαγκώσει και να μην αφήνει με τίποτα και με κανένα τρόπο (λέω εγώ τώρα)
Ενας τέτοιος σκύλος, που έχει φτιαχτεί δηλαδή για να λειτουργεί έτσι, πρέπει σύμφωνα με τον εκτροφέα του, να δοθεί σε έναν άνθρωπο, που έχει μεν όλη την καλή διάθεση και θέληση, αλλά δεν θα μπορεί να έχει, τα απαραίτητα [εκπαιδευτικά] εφόδια και τις γνώσεις, να τον χειρίζεται;

Βασικά...τις απαντήσεις δεν τις θέλω για μένα. Εγώ την έχω την άποψή μου. Τις ερωτήσεις τις κάνω, για να πάρει ο Δημήτρης, αυτά τα παραπάνω στοιχεία, που λες κι εσύ και να μπορέσει να σχηματίσει πιο ολοκληρωμένη εικόνα, πριν πάρει την απόφασή του.

Αλλά...δεν γίνεται να λέμε ότι ακόμη κι ο μορφολογικός γπ, δεν κάνει για όλους, παρά μόνο για ελάχιστους και να μην λέμε τα ίδια και βαρύτερα για τον εργασιακό.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
καταδικασμενοι λοιπον εμεις της επαρχιας να μην παρουμε ποτε εργασιακο σκυλο.

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Το να πάρεις είναι σχετικά εύκολο , το θέμα είναι πως τον αξιοποιείς , σαν να έχεις μια Ferrari στα Ζαγοροχώρια .