Να κάνω μια ερώτηση, προς όλους τους εκτροφείς γιατί είναι κάτι που με απασχολεί ως απορία γενικώς..
Καταρχάς, πόσο σώφρον είναι όταν ξεκινάς εκτροφή να επενδύσεις σε 2 κουτάβια τα οποία ενδεχομένως να μη σου βγουν στην πορεία όπως θες; Ή να μην ταιριάζουν με βάση τα ελαττώματα & τα προτερήματά τους;
Πώς μπορεί δηλαδή κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με την εκτροφή, να πάρει 2 κουτάβια και να προεξοφλεί πως αυτά τα δύο θα είναι η βάση της εκτροφής του;
Ναι, πράγματι, δεν συνηθίζεται η εκτροφή να ξεκινά με ένα ζευγάρι κουταβιών, επειδή το ρίσκο διπλασιάζεται. Αλλά ούτε και με ενήλικο θηλυκό - τουλάχιστον στη φυλή μου δεν βρίσκεις εύκολα καλό ενήλικο θηλυκό. Οπότε παίρνεις θηλυκό κουτάβι και περιμένεις πως θα εξελιχθεί.
Έτσι ξεκίνησα εγώ, πήρα κουτάβι από από γραμμές που με ενδιέφεραν και περίμενα να μεγαλώσει.
Οκ, χαρακτήρας και μορφολογία πολύ καλά (η Barbie μου έγινε Interchampion) έλα μου δε που έβγαλε εξάρθρωση επιγονατίδας - οπότε αποκλείστηκε από εκτροφή.
Ξανά ψάξιμο, ξανά μεγάλωμα - η Χαρά έβγαλε αρκετά καλά χαρακτηριστικά μορφολογικά, τέλειος χαρακτήρας και... ευτυχώς οι εξετάσεις βγήκαν εντάξει.
Πάμε λοιπόν στο επόμενο βήμα: θα βρούμε αρσενικό που θα συμπληρώνει τη Χαρά εκεί που υστερεί. Το βρήκαμε στη Βουδαπέστη. Οκ, το ζευγάρωμα επιτυχημένο - έδωσε αυτό που περίμενα και με το παραπάνω (από 6 κουτάβια έχουμε προς το παρόν 1 junior champion και 2 champion), οπότε κρατάω και ένα θηλυκό ακόμα.
Επόμενο βήμα: βλέπω τι δίνει η Χαρά και προσπαθώ να βρω γραμμές που θα συμπληρώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά, Κάπως έτσι αποκτάμε το Μάρκο. Δικαιολογήθηκα - δεύτερη γέννα: πάλι είμαι πολύ ευχαριστημένη - και έτσι μένει και η Barbuda.
Τώρα ξέρω πια περίπου τι βγάζει και ο Μάρκο.
Επόμενο βήμα: αφού η Φρόσω πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις, θα ζευγαρώσει με το Μάρκο και ελπίζω ότι θα μου δώσουν όλα τα χαρακτηριστικά που θέλω.
Έτσι το βλέπω εγώ.
Και πραγματικά ποτέ δεν θα ξεκινούσα με 2 κουτάβια, αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη και μόνο.