Εγώ πάντως μπερδεύτηκα με αυτό, όταν λες ότι θα ήθελες να δημιουργήσεις εκτροφείο, αλλά δεν θα εκτρέφεις καθαρόαιμους σκύλους, τι ακριβώς εννοείς;...Τα σκυλιά αυτά θα τα εκτρέφω για να γίνουν σκύλοι βοηθοί αν τελικά καταλήξω εκατό τα εκατό σαυτήν την φυλή αλλά θα είναι μίξη δυο καθαρόαιμων φυλών άρα ακριβώς εκτροφείο δεν το λες! ( διοτι δεν εχει καθαροαιμη φυλη) αλλα οι εγκαταστάσεις και όλα θα είναι εκτροφείου.....
και γιατί δεν την κάνεις τη δουλειά αυτή με το standard poodle? Που υστερεί δηλαδή? Πανέξυπνο είναι, μαθαίνει εύκολα, δεν έχει σημαντικά προβλήματα υγείας. Ποια στοιχεία χαρακτήρα θέλουμε από το Αγίου Βερναρδου που δεν έχει το κανίς?taso πάντα υπάρχει η πιθανότητα του ρίσκου τότε τα χαρίζω και απόσο ξέρω ναι μεν είναι η πιθανότητα να βγεί με δυσπλασία γενετικά ( το οποίο θα ελέγξω και οι 2 γονείς να ναι απαλλαγμένοι με πιστοποιήσεις!) αλλα είναι και ο τρόπος που μεγαλώνεις το κουτάβι! άν παρόλα αυτά τύχει αυτό που λές ίσως πάω για κάποια άλλη φυλή . mareco όσο ζείς μαθαίνεις και είμαι ακόμα μικρός κανείς νεος δεν ξεκίνησε ξέρωντας τα πάντα και φυσικά ποτέ δεν νιώθεις εκατό τα εκατό έτοιμος υπάρχει πάντα η αμφιβολλία εγώ απλά είδα κάποιον που πέτυχε κατα την γνώμη μου και θέλω να πετύχω το ίδιο δεν είναι κακό το οτι δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία σαυτό το κομμάτι το ξέρω αλλα κανείς δεν είχε εμπειρία πριν το δοκιμάσει. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον χώρο κάναν λάθη. Το βάθος χρόνου είναι περίπου 2 χρόνια μέχρι να βγάλω γέννα και να ξεκινήσω ίσως και νωρίτερα. Καταρχάς και οι καθαρόαιμες φυλές είναι διασταύρωση κάποιον άλλων ''καθαρόαιμων φυλών΄΄. Το καλό με την συγκεκριμένη διασταύρωση όπως και οι περισσότερες διασταυρώσεις με κανίς παίρνουν το τρίχωμα του το οποίο μαδάει στο ελάχιστο το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο συν. Επειδη δουλεύω με αυτήν την φυλή είδα τις δυνατότητες της και πιστεύω οτι είναι πολύ καλή, θα μου πείς γιατί δεν ψαχνεις καποια άλλη μεγαλόσωμη φυλή να μην μαδάει κλπ κλπ ? γιατι θα μου πάρει χρόνο να την μάθω πάνω στην εκπαίδευση και οι πιο πολλές φυλές στην Ελλάδα είναι δυσεύρετες. Επίσης και στο εξωτερικό οι φυλές που χρησιμοποιούν αν διαβάσεις είναι goldendoodle, labradoodle ,golden retriever, labrador retriever και μίξεις αυτών.
Και για ποιον λόγο πρέπει να γίνει μια νέα διασταύρωση? Και πες ότι οκ, αυτό θες και δεν αλλάζεις γνώμη. Για να κάνεις αυτό που θες εσύ χρειάζονται και κάποιες γνώσεις γενετικής οι οποίες δεν φαίνονται να τις έχεις. Πρεπει να ξέρεις περί υ πολειπομενων γονιδίων και κληρονομικότητα. Δεν μπορείς να παίρνεις παράδείγμα από τα δύο τρεις σκυλιά που έχεις δουλέψει μαζί τους και Ν το θεωρήσεις στάνταρ πρότυπο της "φυλής". Επίσης ανέφερες ότι δεν θες να μάθεις νέο χαρακτήρα φυλης και ότι συχνά είναι δ υσευρετες. Μπορεί να πω βλακεία αλλά είναι τα γκολντεν ριτριβερ δυσεύρετα? Με λίγο ψάξιμο θα βρεις το εκτροφείο που ψάχνεις για να βρεις την φυλή και σε αυτό το διάστημα θα μπορούσες να εξικοιωθεις με την φυλη. Ούτως ή άλλως αν πάρεις κουτάβι το οποίο δεν νομίζω να χευγαρωσεις πριν τα 2 του θα έχεις τον χρόνο να μάθεις την νέα φυλη.taso πάντα υπάρχει η πιθανότητα του ρίσκου τότε τα χαρίζω και απόσο ξέρω ναι μεν είναι η πιθανότητα να βγεί με δυσπλασία γενετικά ( το οποίο θα ελέγξω και οι 2 γονείς να ναι απαλλαγμένοι με πιστοποιήσεις!) αλλα είναι και ο τρόπος που μεγαλώνεις το κουτάβι! άν παρόλα αυτά τύχει αυτό που λές ίσως πάω για κάποια άλλη φυλή . mareco όσο ζείς μαθαίνεις και είμαι ακόμα μικρός κανείς νεος δεν ξεκίνησε ξέρωντας τα πάντα και φυσικά ποτέ δεν νιώθεις εκατό τα εκατό έτοιμος υπάρχει πάντα η αμφιβολλία εγώ απλά είδα κάποιον που πέτυχε κατα την γνώμη μου και θέλω να πετύχω το ίδιο δεν είναι κακό το οτι δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία σαυτό το κομμάτι το ξέρω αλλα κανείς δεν είχε εμπειρία πριν το δοκιμάσει. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον χώρο κάναν λάθη. Το βάθος χρόνου είναι περίπου 2 χρόνια μέχρι να βγάλω γέννα και να ξεκινήσω ίσως και νωρίτερα. Καταρχάς και οι καθαρόαιμες φυλές είναι διασταύρωση κάποιον άλλων ''καθαρόαιμων φυλών΄΄. Το καλό με την συγκεκριμένη διασταύρωση όπως και οι περισσότερες διασταυρώσεις με κανίς παίρνουν το τρίχωμα του το οποίο μαδάει στο ελάχιστο το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο συν. Επειδη δουλεύω με αυτήν την φυλή είδα τις δυνατότητες της και πιστεύω οτι είναι πολύ καλή, θα μου πείς γιατί δεν ψαχνεις καποια άλλη μεγαλόσωμη φυλή να μην μαδάει κλπ κλπ ? γιατι θα μου πάρει χρόνο να την μάθω πάνω στην εκπαίδευση και οι πιο πολλές φυλές στην Ελλάδα είναι δυσεύρετες. Επίσης και στο εξωτερικό οι φυλές που χρησιμοποιούν αν διαβάσεις είναι goldendoodle, labradoodle ,golden retriever, labrador retriever και μίξεις αυτών.
Ηταν παραπάνω από σίγουρο και είπα να βοηθήσωΧτες καταλαβα λαθος,...
Ε, ναι!Βρε το Νεφελάκι!