Εκτροφείο Labrador Retriever.

t3k1ll3r

Member
30 Νοεμβρίου 2011
14
0
ο καθενας μπορει να αυτοαποκαλειται εκτροφεας. Κι εγω παιρνω 2 σκυλια μιας ρατσας με πεντιγκρι, τα ζευγαρωνω και το παιζω εκτροφεας, δε λεει κατι αυτο. Το εκτροφειο που αναφερεις δε το γνωριζω καν, και δεν παιζει στην κατηγορια με τα αλλα που ξερεις και δεν εδρευουν βορεια.
ο εκτροφεας πρεπει να κατεβαζει τα σκυλια του σε εκθεσεις, κι εκει να διακρινονται. Ασε που βλεπω οτι εχει ολα κ ολα 1 λαμπ και το αλλο απλα τους το πηγαινουν εκει, κι αυτη ειναι η πρωτη γεννα που κανουν. Ακομα και σουπερ να ταν τα 2 αυτα σκυλια, εγω θα προτιμουσα καποιον με εμπειρια στο θεμα, δε θα παιρνα απο την πρωτη γεννα.

ο ανθρωπος τωρα φαινεται πως ξεκιναει, και καλη επιτυχια να εχει. Εγω ομως θα επαιρνα απο αυτον που εχει ηδη φτασει στο επιθυμητο επιπεδο :)
Δεν μου απάντησες όμως,το λαμπραντόρ της φώτο είναι του αμερικάνικου τύπου έτσι; :D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Kαλύτερα θα ήταν να επικοινωνήσεις μαζί τους και να ρωτήσεις τους ίδιους. Δύσκολα να σου απαντήσει κάποιος αυτή την ερώτηση από μια φωτογραφία.
Όσον αφορά το εκτροφείο, μίλησε με το κοε και κάνε μια επίσκεψη για να τους γνωρίσεις προσωπικά. Από ότι καταλαβαίνω κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκτροφή λαμπραντορ και μόνο ο χρόνος θα δείξει την πορεία και την ποιότητα τους.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.764
4.037
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βρήκα αυτό το εκτροφείο λαμπραντόρ που εδράζεται στην Κατερίνη: Τα σκυλιά μας

Αυτά είναι τα σκυλιά του για τα οποία έχει εξαγγείλει και γέννα μέσα στον Δεκέμβρη.
Γνωρίζετε τίποτα για αυτό το εκτροφείο;
Και μια ερώτηση ακόμα: Τα λαμπραντόρ που έχει στην φωτογραφία δεν είναι αυτά του αμερικάνικου τύπου;;;
Δε βλέπω να πάνε σε εκθέσεις μορφολογίας ή σε κάποιους άλλους διαγωνισμούς.
Για ποιο σκοπό εκτρέφει σκυλιά το συγκεκριμένο εκτροφείο;
Και τι εννοείς όταν λες "αμερικάνικος τύπος";

Απλά πετ μου φαίνονται τα σκυλιά τους.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με όλα τα εκτροφεία!

Ακόμη κι αυτό που είναι νέο, όλοι από κάπου ξεκίνησαν εξάλλου...μπορεί αυτοί που το έχουν να έχουν τις γνώσεις και το μεράκι και να κάνουν σωστά την δουλείά τους και να "ταιριάξετε", μπορεί πάλι και όχι!
Αν δεν το ψάξεις ποτέ δεν θα μάθεις!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Τωρα ως αφορά τον "εκτροφεα" που παραθετεις πιο πανω, απ' οτι βλέπω απο τα pedigree, το ενα σκυλι του -ο Αρης- εχει τους ιδιους γονεις με την δικια μου. (Ειδικα αυτος ο Vigoro απ' οτι καταλαβαινω εχει πηδηξει τις μισες Λαμπραντορινες της Ελλαδας.. Οποιο κουταβι και να δω, πατερα τον Vigoro εχει!).

Απο κει και περα, φαινομενικα, δειχνει οτι παιρνεις ενα κουταβι αναλογης ποιοτητας εκτροφειου. Απο την αλλη ομως ποτε δεν ξερεις...
Για μενα, αν παρεις απο αυτον κουταβι, θα πρεπει να το προσεξεις πολυ περισσοτερο το θεμα.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
δεν ειναι ολα τα κουταβια που παιρνουμε απο εκτροφεια, καταλληλα και για αναπαραγωγη. Δε φτανει δηλ. απλα η καταγωγη του σκυλου να ναι εκτροφικη, πρεπει και ο ιδιος να δειξει τι αξιζει μεσα στον στιβο ;)

t3k1ll3r

Member
30 Νοεμβρίου 2011
14
0
Επιτέλους μετά από το τρίτο τηλεφώνημα ήρθε το πολυπόθητο χαρτί το οποίο: Περιέχεις τις δηλωμένες γέννες λαμπραντόρ από 21/1/2010 έως και 8/8/2011.Και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Αυτοί που παίρνουν και δηλώνουν ότι γεννήθηκαν λαμπραντόρ δηλώνουν και τους γονείς των κουταβιών που θα πρέπει να έχουν πέντριγκρι άρα τα κουτάβια είναι πιθανώς καλά,Ή, απλά λένε στον ΚΟΕ έγινε γέννα λαμπραντόρ και τίποτα περισσότερο;Θέλω να πω πως πέρα από Amalthea,Palmhill και Posidonio έχει και άλλες δηλωμένες γέννες από άλλους.Τα κουτάβια αυτονών αλλά και τα σκυλιά τι ρόλο βαράνε για να το πω και στι γλώσσα του λαού.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τώρα αρχίζουν όλα, ανεβαίνεις στην σκηνή και είσαι ο πρωταγωνιστής
Γνώση, ένστικτο, σωστή κρίση, υπομονή, τύχη....

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Νομιζω -αν οχι διορθωστε με- οποιος εχει 2 σκυλια με pedigree και ζευγαρωσει μπορει να δηλάωσει τη γεννα στον ΚΟΕ και ο ΚΟΕ μετα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους.

t3k1ll3r

Member
30 Νοεμβρίου 2011
14
0
Νομιζω -αν οχι διορθωστε με- οποιος εχει 2 σκυλια με pedigree και ζευγαρωσει μπορει να δηλάωσει τη γεννα στον ΚΟΕ και ο ΚΟΕ μετα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους.
Συνεπώς αν δεν λανθάνεις τα κουτάβια είναι από γονείς με pedigree..άρα μιλάμε για καθαροαιμία.Το λέω διότι ο ένας εκ των ονομάτων στις δηλωμένες γέννες ,πουλούσε και πουλάει τα κουτάβια λαμπραντόρ του προς 350 ευρώ.Να συμπληρώσω ότι δεν πρόκειται για εκτροφέα αλλά έχει ένα χώρο που έχει πάνω από 8 είδη σκυλιών.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η καθαροαιμία δεν είναι το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί.
Θέλεις ένα labrador που να είναι μορφολογικά σωστό, άρα ακόμα και pedigree να έχουν οι γονείς αν δεν έχουν κριθεί μορφολογικά, μπορεί να είναι εκτός προτύπου κλπ.
Θέλεις ο σκύλος σου να έχει χαρακτήρα labrador, και ίσως το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι θέλεις (εσύ και όλοι) ένα υγιές κουτάβι.
Γι αυτό και πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στις εξετάσεις που κάνει ο εκαστοτε εκτροφέας στους γεννήτορες του.

Εν κατακλείδι, το pedigree από μόνο του δεν λέει κάτι ;)

t3k1ll3r

Member
30 Νοεμβρίου 2011
14
0
Συνεπώς εάν δεν λανθάνεις τότε και τα δύο σκυλιά από τα οποία προκύπτει η γέννα έχουν χαρτί pedigree.Το λέω αυτό καθώς μία εκ των δηλωμένων γεννών προέρχεται από άνθρωπο που γνωρίζω(όχι προσωπικά) και ο οποίος πουλάει τα κουτάβια του προς 350 ευρώ το ένα.Επίσης να συμπληρώσω ότι ο ίδιος στον ιδιόκτητο χόρο του έχει περίπου γύρω στις 7 ράτσες σκυλιών τις οποίες αναπαράγει.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Συνεπώς εάν δεν λανθάνεις τότε και τα δύο σκυλιά από τα οποία προκύπτει η γέννα έχουν χαρτί pedigree.Το λέω αυτό καθώς μία εκ των δηλωμένων γεννών προέρχεται από άνθρωπο που γνωρίζω(όχι προσωπικά) και ο οποίος πουλάει τα κουτάβια του προς 350 ευρώ το ένα.Επίσης να συμπληρώσω ότι ο ίδιος στον ιδιόκτητο χόρο του έχει περίπου γύρω στις 7 ράτσες σκυλιών τις οποίες αναπαράγει.
Αυτός δεν είναι εκτροφέας είναι κουταβέμπορος.. ;)

vasok

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
91
0
trikala
τα χρωματα του λαμπραντορ απ οτι ξερω ειναι το ασπρο καφε και μαυρο θα ηθελα να ρωτησω αν το μαυρο εχει πολυ λιγο ασπρο παει να πει δεν ειναι κθαροαιμο?γνωριζει καποιοσ?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Λίγο άσπρο στο στήθος είναι επιτρεπτό αλλά όχι επιθυμητό στις εκθέσεις από όσο ξέρω
Μιλάω πάντα για τα μαύρα

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Να τους ξαναπάρεις.
Και να τσεκάρεις το φαξ σου, μήπως έχει πρόβλημα :)
Ντέν έκω φάξ καρντιά μου....:D Βασικά έπαιρνα τηλέφωνο για κανένα μισάωρο και επειδή δεν συγκινήθηκε κάποιος να το σηκώσει τους έστειλα ε μαιλ αλλα θα ξαναπάρω όπως είπες μέχρι να το σηκώσουν. Πού θα πάει θα βαρεθούν τα κουδουνίσματα και κάποτε θα ταο σηκώσουν!!!!
Ευχαριστώ mareco!

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Ντέν έκω φάξ καρντιά μου....:D Βασικά έπαιρνα τηλέφωνο για κανένα μισάωρο και επειδή δεν συγκινήθηκε κάποιος να το σηκώσει τους έστειλα ε μαιλ αλλα θα ξαναπάρω όπως είπες μέχρι να το σηκώσουν. Πού θα πάει θα βαρεθούν τα κουδουνίσματα και κάποτε θα ταο σηκώσουν!!!!
Ευχαριστώ mareco!
αμαν, συγνώμη....απάντησα σε λάθος σελιδα......με συγχωρεις!!!! :(