Παιδιά, συναντηθήκαμε κ μίλησα με τον εκτροφέα από τα Χανιά. Απίστευτος τύπος, έμαθα φοβερά πράγματα γι' αυτά τα σκυλιά. Μετά από όσα μου είπε αποφάσισα τελικά να πάρω θηλυκό κουταβάκι. Τα είδα κ για πρώτη φορά όλα μαζί κ ξετρελάθηκα! Ήταν φάτσες! Βέβαια, ακόμη είναι ενός μήνα κι είναι πολύ μικρούλικα. Μου είπε ότι από όταν πάνε δύο μηνών είναι καλό να την πάρω, για να έχει κάνει το πρώτο της εμβόλιο κ το ταττου. Μου έδειξε κ τί είναι το περιβόητο pedigree κ πως θα το πάρω περίπου όταν πάει 8 μηνών. Είδα κ σχεδόν όλους τους συγγενείς της μικρής μου: αδέλφια, μαμά, μπαμπά, γιαγιά, θεία, όλους! Δεν το συζητώ, ό,τι πιο υγιές (από άποψη συμπεριφοράς) που έχω δει σε σκυλί. Τρελαινόταν μαζί του όταν τα φώναζε κ μετά κατά εντολή του καθόντουσαν κ δε σηκωνόντουσαν.
Μιλούσαμε 2 ώρες με τον κ κατάλαβα ό,τι ακριβώς έψαχνα στο ίντερνετ εδώ κ 1.5 μήνα κ πολύ περισσότερα που δεν τα είχα σκεφτεί. Τελικά, είχατε δίκιο, το καλύτερο ήταν να επικοινωνήσω με εκτροφέα.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι μου είπε ότι κατά την ανάπτυξή του δεν πρέπει να μεγαλώσει σε περιβάλλον που να γλιστράει, π.χ. πλακάκια κλπ, να την προσέχω στις σκάλες κλπ. Κι επειδή κάτω έχω πλακάκι μου είπε να πάρω χαρτόκουτες να στρώσω ή κάτι παρόμοιο, να μη γλιστράει κ μην αποκτήσει δυσπλασίες. Κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα που να έκανε κάτι; Σκέφτομαι εδώ κ δύο μέρες τί μπορώ να στρώσω σε όλο το σπίτι... Κ λογικά θα μείνει σίγουρα μέχρι να μάθει την τουαλέτα του(δηλαδή 6-7 μηνών;;!), όπου κ θα αντικατασταθεί από χαλί...