Εκτροφείο Γ.Π

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Προσωπικά θα σου έλεγα να ψάξεις γενικώς εκτροφεία Γ.Π στην εμβέλεια που μπορείς χωρίς να απορρίπτω το εκτροφείο που ανέφερες.
Μπορεί να σε ερμηνεύω λανθασμένα αλλά παρατηρώ μια βιασύνη. Καλό θα ήταν να δεις και άλλα δείγματα φυλής αλλά και αντιμετώπιση που μπορεί να σου ταιριάζει καλύτερα σε εσένα και τις ανάγκες σου.
Γιατί όπως και να το κάνεις άλλη έννοια έχει το ρήμα απολαμβάνω και άλλη το ανέχομαι.

barbara

Member
5 Ιουλίου 2011
18
4
Chania
Έχεις δίκιο ότι βιάζομαι, αλλά είναι κ η ανυπομονησία που συνοδεύει τη χαρά σε αυτές της περιπτώσεις. Όμως, για να έχει διάρκεια η τελευταία πρέπει να έχω υπομονή, απ' όσα έχω καταλάβει διαβάζοντας εδώ.
Στο θέμα μας, επικοινώνησα με τον συγκεκριμένο εκτροφέα κ μου είπε ότι είχε άσχημη γέννα η σκυλίτσα του κι έζησαν μόνο θηλυκά. Βέβαια, κανονίσαμε να περάσω αύριο να τα δω κιόλας κλπ. Οπότε αύριο θα έχω μία πρώτη επαφή με τη συγκεκριμένη φυλή από κοντά κ πιστεύω θα με βοηθήσει να κατασταλάξω ή να αναθεωρήσω τελικά. Κ μάλλον θα κοιτάξω κ προς Αθήνα μεριά από τον άλλον μήνα που θα έχω ψάξει κ παραπάνω για το όλο θέμα, γιατί εδώ δεν έχω βρει κάτι άλλο... :/

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις κ τις συμβουλές!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όσον αφορά για την Κρήτη επίσης μπορείς να κοιτάξεις και το εκτροφείο Vom Piero!
Επίσης αξιόλογο εκτροφείο με πολύ καλή δουλειά από τον κ.Βασίλη!
Όπως και να χει μην βιάζεσαι!Ψάξε όσο μπορείς...

barbara

Member
5 Ιουλίου 2011
18
4
Chania
Παιδιά, συναντηθήκαμε κ μίλησα με τον εκτροφέα από τα Χανιά. Απίστευτος τύπος, έμαθα φοβερά πράγματα γι' αυτά τα σκυλιά. Μετά από όσα μου είπε αποφάσισα τελικά να πάρω θηλυκό κουταβάκι. Τα είδα κ για πρώτη φορά όλα μαζί κ ξετρελάθηκα! Ήταν φάτσες! Βέβαια, ακόμη είναι ενός μήνα κι είναι πολύ μικρούλικα. Μου είπε ότι από όταν πάνε δύο μηνών είναι καλό να την πάρω, για να έχει κάνει το πρώτο της εμβόλιο κ το ταττου. Μου έδειξε κ τί είναι το περιβόητο pedigree κ πως θα το πάρω περίπου όταν πάει 8 μηνών. Είδα κ σχεδόν όλους τους συγγενείς της μικρής μου: αδέλφια, μαμά, μπαμπά, γιαγιά, θεία, όλους! Δεν το συζητώ, ό,τι πιο υγιές (από άποψη συμπεριφοράς) που έχω δει σε σκυλί. Τρελαινόταν μαζί του όταν τα φώναζε κ μετά κατά εντολή του καθόντουσαν κ δε σηκωνόντουσαν.

Μιλούσαμε 2 ώρες με τον κ κατάλαβα ό,τι ακριβώς έψαχνα στο ίντερνετ εδώ κ 1.5 μήνα κ πολύ περισσότερα που δεν τα είχα σκεφτεί. Τελικά, είχατε δίκιο, το καλύτερο ήταν να επικοινωνήσω με εκτροφέα.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι μου είπε ότι κατά την ανάπτυξή του δεν πρέπει να μεγαλώσει σε περιβάλλον που να γλιστράει, π.χ. πλακάκια κλπ, να την προσέχω στις σκάλες κλπ. Κι επειδή κάτω έχω πλακάκι μου είπε να πάρω χαρτόκουτες να στρώσω ή κάτι παρόμοιο, να μη γλιστράει κ μην αποκτήσει δυσπλασίες. Κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα που να έκανε κάτι; Σκέφτομαι εδώ κ δύο μέρες τί μπορώ να στρώσω σε όλο το σπίτι... Κ λογικά θα μείνει σίγουρα μέχρι να μάθει την τουαλέτα του(δηλαδή 6-7 μηνών;;!), όπου κ θα αντικατασταθεί από χαλί...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μια φτηνη και καλη λυση ειναι το χαρτονι οντουλε,αυτο που χρησιμοποιουν οι ελαιοχρωματιστες.

Με το καλο να δεχτεις το κουταβακι σου.

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
με το καλο να ερθει ...εγω εβαλα πλαστικο χλοοταπητα στη βεραντα κ μεσα μοκετες

barbara

Member
5 Ιουλίου 2011
18
4
Chania
Ο χλοοτάπητας στις βεράντες είναι φοβερή ιδέα! Σίγουρα θα τον βάλω! Τις μοκέτες μέσα τις έβαλες όταν είναι κ μωράκι; Γιατί εγώ φοβάμαι με τα τσίσα του κ απέκλεισα αυτό το ενδεχόμενο.

Μήπως ξέρετε κ μέχρι ποια ηλικία πρέπει να μην πατά σε πλακάκια κ γλιστερές γενικά επιφάνειες;

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
δεν ξερω κατα ποσο αυτο δημιουργει δυσπλασιες αν και πολλοι λενε ΠΡΟΣΟΧΗ.
αμα ειναι κληρονομικες θα ερθουν οτι και α κανουμε
οποτε σηγουρεψου οτι τα σκυλια του ΔΕΝ εχουν δυσπλασιες

στρωσε οτι υλικο νομιζεις αλλα μην κανεις ολο το σπιτι τσαντιρι
αλλως τε το μικρο θα πρεπει να μαθει πειθαρχεια απο νωρις...
στρωσε σε ενα δωματιο χαρτονι η σε ενα μεγαλο μερος στο σαλονι? η οπου θες εκει που θα κανετε τα παιχνιδια σας μεσ αστο σπιτι...
τωρα αν περπαταει απλα σε πλακακι δεν θα γλιστραει εκτος και αν παιζετε μαζι του σε πλακακια...
ο λογος που σου λεω να το κανεις αυτο στο σημειο που θα παιζετε ειναι γιατι την ωρα που παιζει ενα παραπανω θα του φευγουν ακομα ποιο ευκολα τα ψιλα οποτε βολευει
γιατι οπως και να τ κανουμε ολο το σπιτι δεν γινεται να το στρωσεις :)

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Μήπως ξέρετε κ μέχρι ποια ηλικία πρέπει να μην πατά σε πλακάκια κ γλιστερές γενικά επιφάνειες;
αυτο ειναι λαθος οχι να ΠΑΤΑ αλλα να παιζει η να τρεχει μια και τοτε ειναι που γλιστραει
οταν απλα περπατααει δεν υπαρχει θεμα...
τωρα αν σου γλιστρισει 2-3 φορες την εβδομασα ε μην το κανουμε και θεμα...(κατανταει υστερικο :) )
το θεμα ειναι στο παιχνιδι να μην σου γλιστραει διαρκως και γραφει 20-30 πτωσεις την ημερα

barbara

Member
5 Ιουλίου 2011
18
4
Chania
Για τις δυσπλασίες δεν ξέρω πως να ελέγξω το ενδεχόμενο αν θα παρουσιάσει στο μέλλον, νομίζω δεν υπάρχει κάποιος τρόπος. Εκείνος βέβαια, με παρακάλεσε αν παρουσιάσει να μη στενοχωρηθώ κ ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το προβλέψει κ ότι θα μου δώσει άλλο κουταβάκι, όταν έχει διαθέσιμο. Δεν ξέρω, μόνο στην ιδέα στενοχωριέμαι απίστευτα. Μακριά από εμάς αυτά! :-(

barbara

Member
5 Ιουλίου 2011
18
4
Chania
Θα στρώσω αρχικά σε όλο το σαλόνι λέω κ όταν μεγαλώσει λιγάκι θα το βγάλω. Πάνω στο υπνοδωμάτιο δε χρειάζεται λογικά γτ έχει ξύλο κ δε γλιστράει. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές! Βοηθάτε απίστευτα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το θέμα είναι όταν πάει να σηκωθεί μπορεί να δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου πρόβλημα!
Το καλύτερο θα ήταν ο σκύλος ΠΑΝΤΑ να πατάει σε σταθερό έδαφος!Να σηκώνεται σταθερά να περπατάει σταθερά και να τρέχει σταθερά!
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις...χαλιά ή να πας να πάρεις λωρίδες μοκετίνη σαν αυτή που χρησιμοποιούν στα πατώματα στα πολυκαταστήματα!

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
γιατι δεν το παιρνεις αρχες του χειμωνα?
:D
γιατι να βαλεις χαλια η οτιδηποτε αυγουστο μηνα ειναι "του ματσ"
;)

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Μπορείς ακόμα αν σε βολεύει να πας και να αγοράσεις τετράγωνα αφρώδη παζλ (5 ευρώ από τα Τζάμπο)που είναι για τα μικρά παιδιά, τα οποία καλύπτουν επιφάνεια γυρω στο 1,5m το πακέτο. Δεν γνωρίζω πόσο απαιτείται αλλά μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. Μπορείς να το πλύνεις, να το καθαρίσεις απλά με ένα χαρτί αλλά και για το κόστος του μπορείς και να το αλλάξεις.

barbara

Member
5 Ιουλίου 2011
18
4
Chania
Παιδιά, σήμερα αποφάσισα το όνομα της μικρής μου! Θα την πω Άστριντ (Astrid). :D Έχω ήδη ξετρελαθεί, πήγα κ της ψώνισα κουβερτούλες, παιχνίδια, μπολ για φαγητό κλπ. Με το λουράκι είχα έναν προβληματισμό (Περιλαίμιο ή επιστήθιο;), αλλά θα δω... Μέχρι να έρθει στο σπίτι έχω 1+ μήνα βέβαια!!! Για το σπιτάκι της, τί λέτε; Έβλεπα εδώ για crate κλπ, αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρη αν τελικά θα χρησιμοποιήσω. Θέλω να πω, αν της πάρω ένα κλουβί μεγάλο που μπαίνει κ στο αεροπλάνο, σκληρό δλδ, θα μπορεί να το νιώθει σπιτάκι της; Επίσης, κ crate να της πάρω θα κοιμάται σε αυτό; Δεδομένου ότι θα βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο από το υπνοδωμάτιο. Εγώ σκεφτόμουν να της βάλω ένα μαξιλαράκι στο υπνοδωμάτιο δίπλα στο κρεβάτι μου, να μη νιώθει μόνη. Εσείς πού τα αφήνετε να κοιμούνται; Κ μπορεί να της βάλω κάτω στο σαλόνι το κλουβάκι να το συνηθίζει μαζί με τα παιχνίδια της;! Πφφ Δεν ξέρω!

Γι' αυτό που μου πρότεινες από τα τζάμπο, πήγα χθες κ το είδα, αλλά επειδή απαρτίζεται από μικρά κομμάτια, φοβάμαι μήπως το διαλύσει κι αρχίσει να τα δαγκώνει...; Δεν ξέρω, μπορεί να γίνομαι κ υπερβολική, αλλά πρώτη φορά θα αποκτήσω σκύλο τον οποίο θα τον μεγαλώσω μόνη μου κ δε θέλω να την ταλαιπωρήσω!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για λουρί-οδηγό να ρωτήσεις τον εκτροφέα σου!Ένα δερμάτινο λουρί εκθέσεως είναι τετράγερο και κρατάει χρόνια!Αν έχει ο εκτροφέας ζητά του να σου δώσει ένα!

Ηρέμησε,μην αγχώνεσαι!
Θα βάλω και μερικά λινκς το βράδυ που θα μπορέσω!

tatianito

New Member
14 Ιουλίου 2011
1
0
Καλησπέρα, ψάχνω για εκτροφείς γερμανικού ποιμενικού στη Θεσ/νίκη, Σέρρες, Καβάλα και γειτονικές πόλεις. Μπορείτε να μου δώσετε κάποια links η τηλέφωνα; Τι τιμές μπορώ πάνω κάτω να περιμένω για ένα κουτάβι ΓΠ απο εκτροφέα; Σε περίπτωση που οι τιμές διαφέρουν ανάλογα τις ιδιότητες κάθε σκυλιού να αναφέρω πως θέλω ΓΠ γιατί θαυμάζω τη ράτσα χωρίς να ενδιαφέρομαι να το εκπαιδεύσω για να γίνει τέλειος φρουρός η να πάρει μέρος σε καλλιστεία. Απλώς θέλω ο σκυλάκος να είναι υγιείς.

Και κάτι άλλο. Προτιμώ πάντα να κοιτάω σκυλάκους που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι γιατί ο ιδιοκήτητς δεν μπορεί να τα συντηρήσει. Έχω δει αγγελίες στις οποίες ο ιδιώτης που χαρίζει/πουλά κουτάβια ΓΠ ή ενήλικες αναφέρει πως τα σκυλιά τους είναι αναγνωρισμένα στον ΚΟΕ. Αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Έχει ο σκύλος pedigree σε αυτήν την περίπτωση, και αν όχι, μπορεί να αποκτήσει εφόσον είναι αναγνωρισμένος;

Σας ευχαριστώ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Barbara με το καλό να δεχτείς το κουταβάκι σου!
Σκάλωσα με κάτι που έγραψες, μάλλον δεν το διατύπωσες σωστά ή κάτι άλλο εννοούσες, όταν λες ότι σου είπε ο εκτροφέας ότι αν αποκτήσει δυσπλασία να μην στεναχωρηθείς και θα σου δώσει άλλο, μου γεννήθηκε η απορία, αν το είπε έτσι ο άνθρωπος,αυτό με την δυσπλασία (μακριά από όλους μας) τι θα απογίνει;
Kαι για να μην παρεξηγηθώ, η ερώτησή μου δεν περικλείει μομφή, αλλά άκουσα μια φορά μια ιστορία ενός που πήρε κουταβάκι από εκτροφέα, γύρω στο χρόνο είδε την δυσπλασία και έδωσε τον σκύλο πίσω...Και πήρε αλλο...Και μου φάνηκε τραγικό για να είμαι ειλικρηνής.

Last edited:

barbara

Member
5 Ιουλίου 2011
18
4
Chania
Ευχαριστώ, σήμερα πήγα κ τα ξαναείδα κ τα φωτογράφησα!!! Ήταν ό,τι καλύτερο!!!
Σε αυτό που ρωτάς, ειλικρινά δεν ξέρω... Λογικά, αν εγώ δεν το θελήσω να το πάρει κ να το μεγαλώσει γιατί έχει τρέλα με τα σκυλιά, εγώ δεν είχα ξαναδεί άτομο να τα λατρεύει τόσο... Απ' ό,τι κατάλαβα, μου είπε απλά να μη στενοχωρηθώ σε τέτοιο ενδεχόμενο κ καλά μη νιώσω ότι με κορόιδεψε κ μου έδωσε "προβληματικό" σκυλάκι επίτηδες, οπότε κ θα μου δώσει άλλο!!! Δε θέλω να πω μεγάλα λόγια, αλλά δε θα μπορούσα να το δώσω πίσω η αλήθεια είναι... Πάντως, δεν το συνέχισα αυτό το θέμα γιατί δε θέλω καν να το σκέφτομαι! Υγιέστατο θα είναι πάντα αυτό κ όλων μας τα κουταβάκια !!! :D